Daarom gaat kater Ivan nu andere katten helpen

gehandicapt  hoi Ivan! Je ziet meteen hoe mooi zijn vacht is en ook dat er iets met zijn achterpoten is.  Die zijn te kort en ze zijn gedraaid. Dat klopt. Ivan is zo geboren.

Dit is het verhaal van een dappere kater die een thuis vond en nu andere katers en poezen gaat helpen.

Klik hier  en kijk op zijn Instagram

 

Asiel

Ivan kwam als jonge jongen in het asiel van Boston terecht. Maar ook al was hij een kitten, ook al glansde zijn zwartwitte vacht alsof er fluweel in zat, de mensen die naar hem keken, zagen meteen dat er iets met zijn achterpoten was.

Dat is zo. Ivan is geboren met afwijkingen in zijn achterpootjes, en zijn voorpootjes zijn ook niet helemaal in orde. De achterpoten zien er gedraaid uit. Raar om te zien.

Lopen

Gelukkig is Ivan een katerman die zelfstandig is. Hij ontdekte zelf hoe hij kon lopen. Met houvast op tapijten en dan half lopen en half kruipen lukt het hem. Ivan heeft er geen last van, en dat komt ook door zijn karakter. Hij is lief, aanhankelijk en dol op spelen. In het asiel besloten ze dan ook dat Ivan alleen naar een heel speciaal adres mocht. Hij had een gouden mandje nodig.

Mandje

Het asiel besloot het verhaal over Ivan overal te publiceren, in de hoop op dat ene gouden mandje. Het wonder gebeurde: meer dan driehonderd mensen-met-mandjes schreven het asiel. En Ivan kreeg een thuis en ook een Instagram-pagina; klik en kijk.

Hij heeft meer  dan zesduizend volgers en meer zijn altijd welkom. Nu Ivan het goed heeft, wil hij andere katten gaan helpen die ook een handicap hebben. Hij laat zien dat je als een beetje anders kat ook liefde en gezelligheid kunt bieden. Soms zamelt hij geld in voor het goede doel.

Ivan heeft zijn gouden mandje gevonden, en dat verdient hij als kater met een gouden hart.

(Bron: Iheartcats.com)

3 thoughts on “Daarom gaat kater Ivan nu andere katten helpen

 1. Ik zat samen met vrouwpersoneel dit te lezen en we hebben ook de filmpjes gezien.
  Ivan is een vrolijke kat zei mijn vrouw. Ik knikte. Toen vroeg ikjes van wat als ik wat mankeer?
  Weet je wat mijn vrouwpersoneel zei? Zolang jij lol blijft houden in het leven is alles goed.
  En ivan heeft heel veel lol. En het maakt niet uit dat hij langzamer is,uiteindelijk komt hij toch waar hij wezen wil.

 2. Hallo Bert.

  Ja waarom zal je als dier of mens minder zijn als je een handicap hebt. Bert je hebt hier weer een heel mooi en goed voorbeeld gegeven. Je ziet het zo vaak , ze zijn zo dankbaar dat ze gewoon behandeld worden en als je dan in een opvang van een asiel moet zitten en de mensen trekken hun neus op omdat je wat anders bent dat is heel verdrietig. Ze voelen net zo goed aan hoor dat ze overgeslagen worden, maar ze zijn je zo dankbaar voor als je ze een gouden mand geeft. Ze weten wat het is om anders te zijn en daardoor zijn ze heel behulpzaam voor anderen. Er zijn zoveel voorbeelden van. Nou wij gunnen Ivan heel veel plezier en geluk in zijn leven en dat hij een mooi voorbeeld kan blijven voor iedereen die eens een dier wil gaan halen in het asiel, dat ze vaak nog waardevoller zijn.

  Bert een hele fijne dag met je vrouwtje en maak er samen een hele fijne dag van. Knufjes van mijn vrouwtje voor jou en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *