Waarom ik opeens moest blazen

blazenIk ben serieus waar een kalme kater, als ik snap wat er gebeurt, dan vind ik alles best. Mijn vrouw zegt dat ik rielekst ben. Ik slaap overal en ik doe mijn nagels overal, dat vindt mijn vrouw ook goed. En toch ging het pas mis.

Vast

Er gebeurde iets dat ik nog nooit had meegemaakt. Normaal doe ik mijn nagels aan de krabpaal of aan de plank maar soms wil ik even wat anders. Ik stond die keer bij de werktafel van mijn vrouw en ze werkte gewoon door, en ik was net wakker dus wat doe je dan. Ja precies. Je uitrekken. En even wat gezelligs voor jezelf doen, dus ik zette mijn nagels in de stoel van mijn vrouw en meteen zat ik met mijn rechterpoot vast.

Moeilijk

Meewww, deed ik meteen. Ze keek. “Zit je vast?” vroeg ze.
Ik begon met mijn poot te rukken om los te komen maar het lukte niet. Rukken en trekken, ik hing helemaal over mijn linkerpoot heen en ik zat nog steeds vast. Het voelde moeilijk. Net of ik opgesloten was ergens in en daar voor altijd moest blijven, zo moeilijk.

Blazen

Mijn vrouw zei: “Je zit vast met je nagel, ik help je wel”. Ze begon aan mijn poot te friemelen. Dat wilde ik geeneens. Ik rukte harder. Zij: “Bert, toe nou, laat me even.” Ik rukte keihard. Zij: “Bertje!” Het was heel moeilijk. En ik weet niet waar het vandaag kwam maar diep van binnen kwam een gevoel op en toen moest ik blazen en op hetzelfde moment kwam mijn nagel uit de stoel en ik was vrij.

Aaien

We waren alletwee geschrokken van het blazen. Ik omdat het zo raar voelde van binnen en zij omdat ik haast nooit blaas of iets van die dingen. Dus toen zijn we heel lang gaan aaien om alletwee weer rustig te worden en dat lukte ook. Mijn vrouw zei dat blazen een normale reactie is voor een kat. Kan best. Ik hoop dat ik nooit meer kom vast te zitten.

7 thoughts on “Waarom ik opeens moest blazen

 1. Oooooh bertje. Ik heb dat dagelijks. Het vastzitten aan iets dan.ik schud mijn pootje en dan schud ik maar weer,en weer. Meestal zien ze het hier meteen en pakken ze mijn pootje vast en onthaken ze me. Ik kijk dan ook heel bang,maar ik blaas nooit daarvoor. Ik blaas en grom en miauw alleen maar als ze me borstellen.
  Mijn vrouw knipt elke week zowat de puntjes van mijn mooie nagels af. Ze doet dat heel gemeen als ik net wakker ben. Dan is het knip knip knip en ik ben dan van huh?wat?neeeee!!!
  En eigenlijk weet ik heel diep van binnen dat,als ze het doet,ik dan voorlopig nergens meer aan haken kan. In juni moet ik weer naar floor toe voor mijn half jaarlijkse tjekup en zij durft mijn nagels nog verder te knippen.
  Maar wat ikjes goed vond om te lezen was dat jij en jouw vrouw het weer goed gemaakt hebben. Knuffelen is fijn☺

  1. het is moeilijk Katrien als je echt vast zit met je nagels, dus jij hebt dat ook. Het knippen lijkt me best eng maar het is voor jou goed want volgens mij is er anders geen bijhouden aan als je het alleen moet doen!!

   1. Nagels laten knippen is doodeng bert. Ze knipt alleen de puntjes en dan zegt ze klaar,je hebt weer nieuwe schoentjes.
    Maar als ik ga kijken zie ik geen nieuwe schoentjes maar stompe nageltjes. En echt waar bert….nergens in huis zie ik nieuwe schoentjes hoor

 2. Lieve Bertje,ik denk dat je uit paniek moest blazen,je zat vast en dan ook nog het vrouwtje erbij om je los te maken,waarschijnlijk was je een beetje zenuwachtig.

  Heel eng natuurlijk als dit je ineens overkomt,het blazen is een natuurlijke reactie.

 3. Ach Bertje toch. Ons vrouwtje denkt dat je misschien geschrokken bent. Wij blazen en grommen nooit , nageltjes knippen zijn we gewend en stttt wij laten het toe omdat we natuurlijk een beloning krijgen en ze alleen de puntjes eraf knipt. Op show wil het wel eens gebeuren dat er een kat blaast of gromt. Meestal is dat als er meerdere katten naast elkaar staan, en zijn het vaak de Bengaal katten die dit doen. Ons vrouwtje houdt het goed in de gaten en meestal zorgt ze ervoor dat er ruime afstand is. Want wij zijn blazen en grommen niet gewend en ze wil niet dat wij schrikken, en komt het voor dan praat ze tegen ons en knuffelt ze.

  1. Dat is heel goed van jullie vrouw: praten en knuffelen helpt altijd als je geschrokken of bang bent. Het kan niet meteen maar wel bijna meteen. Ook ook kan het in plaats van schrikken, dat heb ik graag.

Reacties zijn welkom