Ik durf nog steeds niet op schoot

  Ik durf nog steeds niet op schoot. Is dat stom? Misschien wel. Ik weet zeker dat het thuis veilig is want ik kan heel goed slapen en eten. En ik hou van knuffels.

Op schoot durf ik niet. Ik ben vast de enige kat ter wereld die dat moeilijk vindt.

 

Begin

Toen ik hier pas was, moest ik wennen. Ja logisch. Ik was ex-straatkater en toen in het asiel terecht gekomen. En als je dan een eigen huis hebt, dan is alles raar en nieuw.  Het hele huis moest ik leren kennen en ik moest ook wennen aan mijn vrouw, hoe ze was en wat ze deed en wat ze wilde. En volgens mij moest ze ook aan mij wennen.

Samen

Dus toen  leerden we elkaar kennen en we ontdekten hoe we het beste samen konden zijn. Want ik heb dingen en zij ook, dingen waarvan je zegt dit wil ik niet en dit wil ik wel. Zij wil eigenlijk graag dat ik op schoot kom en ik wil dat eigenlijk niet.

Soms is dat moeilijk.

Proberen

Laatst zat ze naast me op de bank. “Kom je?” vroeg ze en ze klopte op haar schoot.  Ik stond net en ik voelde gewoon hoe graag ze het wilde, dus ik zette een pootje vooruit. “Probeer het,” zei ze toen. Ik nog een pootje erbij gezet. En daarna hoorde ik: “Op schoot is echt fijn Bertje.” Nou dat was me te veel, ik durfde opeens niet meer en toen ging ik weer liggen. Ze aaide me zachtjes dus boos was ze niet. Wel een beetje verdrietig geloof ik. Ik ging dus slapen en daarna was alles weer gewoon.

Op schoot

Ik weet niet wat het is maar ik ga  niet op schoot. Ik lig liever op een kussen. Mijn vrouw zegt dat het niet hoeft, en dat het nooit hoeft als ik niet wil of niet durf. Dat snap ik wel. Maar het is best moeilijk soms.

13 thoughts on “Ik durf nog steeds niet op schoot

 1. Bertje,hier de vrouw van katrientje. Katrien vroeg mij of ik nu wilde antwoorden omdat zij precies t zelfde heeft. Ook zij durft niet (meer) op schoot. Even iets rechtzetten lieverd,het is NIET stom dat je niet op schoot durft. Niemand weet namelijk wat jij hebt meegemaakt in je zwerftijd of daarvoor.
  Wij kregen katrien en catootje bijna 16 jaar geleden als hele bange kittens. Ze waren geboren om een (toen) 2 jarig jongetje stil te houden. We konden werkelijk niets met ze. De 1e dagen speelden ze wel,aten als gekken en sliepen heel veel. Toen ze gewend waren probeerde we het optillen. Drama😭,het komt er op neer dat we ze alleen optilden als we naar de dokter gingen met ze.
  Maar goed,op een dag kwam catoo op schoot inene. Ik schrok me (positief) rot. Ik zei niets tegen haar. Ik aaide haar alleen maar. Tot mijn groot verdriet werd catoo ziek. Heel ziek.
  Katrien heeft,in 16 jaar,vrijwel nooit op schoot gelegen. En dat hoeft ook niet van ons,we zijn echt niet boos op haar. Ze ligt iedere dag naast mij op haar (zoals katrien altijd bekend heeft) eerlijk ingepikte wolletjedeken die 1 dag van mij was. Ik aai haar iedere dag,zij geeft mij handkusjes (likjes) terug. En ik ben daar zo blij mee.
  Lieve bert,niets moet,het mag.
  Je vrouw vind het echt niet erg.

  1. hoi vrouw van Katrientje, dus Katrien doet het ook niet en ze is best een flinke poes vind ik, ze doet vanalles. Ik hou net als Katrien van ernaast zitten, dan ben je toch samen. Volgens mij mist u Catoo nog steeds, dat snap ik ook wel. kopje van Bertje

   1. We missen catoo nog steeds ja. Ze was zo bang maar ook zo lief.
    Katrientje is een hele stoere en dappere poes. En ze is sterker (maar verwender) uit haar ziekte opgekrabbelt.

 2. Hoi Bertje, ik wil ook niet op schoot. Ik heb daar de rust niet voor. Wel kom ik steeds vaker op de bank waar mijn vrouwtje zit en loop dan langs of ga op de leuning zitten.
  En soms ga ik naast haar zitten op de stoel. Maar nooit lang, hoor.
  Want dan moet ik weer heel veel andere dingen doen.
  Vrouwtje vindt het wel jammer maar begrijpt het wel. En zij denk als ik ouder en rustiger ben dat ik dan heus wel op schoot kom liggen…
  Ik weet dat nog niet, hoor.
  Fijne zonnige dag,
  Fietje

  1. hoi Fietje, volgens mij heb je het ook nog veels te druk om op schoot te hangen, dat je er nog niet de rust van binnen voor hebt. Dat kan best. Bij mij thuis snapt mijn vrouw dat het voor mij nou te moeilijk is. Als je thuis begrip hebt voor hoe je bent dan is dat superfijn!!

 3. Lieve Bertje,je bent heus niet de enige die niet op schoot wil.

  Mijn Kitty is ook niet echt een schootpoes,in tegenstelling tot mijn Mikki (die er helaas niet meer is)dat wel was,die zat bijna de hele dag op schoot.

  Ik dwing haar ook niet,ze houdt wel van heel veel aandacht,in de vorm van knuffelsessies ,uitgebreid aaien en het liefst over haar buikje en heel veel kusjes,daar doe ik het dan maar mee,want een poes op schoot vind ik ook wel leuk en mis ik af en toe,maar ja,jullie hebben allemaal je eigen karaktertje en dat moeten wij respecteren.

  Heel soms,in de ochtend,als ze echt honger heeft,springt ze wel op bed en gaat dan op mijn buik zitten wachten tot ik opsta om haar eten te geven,haha,slim is ze wel.

  Maar ik moet wel zeggen,dat ze altijd lekker naast mij komt liggen op de bank of op bed en dat is ook heel gezellig natuurlijk.

  Af en toe pak ik haar gewoon op en zet haar dan op schoot,natuurlijk wil ze dan meteen wegspringen,maar wat ik dan doe ,is haar heel lekker en zachtjes aaien,wordt ze lekker rustig van en lukt het dat ze effe lekker gezellig blijft zitten.

  Misschien een tip voor jouw vrouwtje!

  1. Kitty wil dus ook samenzijn maar op haar manier dat heb ik ook. Dat je weet dit wel en dit niet en dat misschien. Ik wist niet dat je eten kreeg als je op de buik van je vrouw gaat zitten wat slim van haar!!

 4. Hoi Bert, ik snap dat het moeilijk is. Mila durft ook niet altijd. Weet je wat op schoot is Bertje?, dat is veiligheid en warmte. Het wiebelen van de benen terwijl je gekriebeld wordt. Je bent echt heel dicht bij elkaar en je kan haar hartje horen en de rommels in haar buik. Net zoals wij doen spinnen. Maar Bertje, daar kun je pas van genieten als je daar klaar voor bent En daar zit geen tijdslimiet aan. Dat kan alleen jij en je vrouw bepalen. Dus nee het is niet gek en je bent niet de enige. Dat wou ik even zeggen want als ex – straatkat doe jij het super goed Bertje. Poot van bram

  1. hoi Bram, nou als je het zo zegt, ik ben er helemaal niet klaar voor om op schoot te zitten want wiebelen vind ik eng. Ik wil zekerheid, vooral als ik lig. Anders is het te moeilijk. En dankjewel voor het compliment!! poot van Bertje

 5. Lieve Bert, niet iedere kat vind op schoot liggen prettig. Hier doen we het ook niet allemaal, wel met onze pootjes op een been, en weet je Bert soms lig je lekker op schoot en dan staat het vrouwtje ineens op , bv omdat de telefoon gaat of omdat ze naar de wc moet. Nou dat vinden wij maar niks hoor.

  1. dat snap ik heel goed want als je lekker ligt dan wil je ook blijven liggen, dan moet er niemand opeens opstaan!

  1. Dat is erg want nou weet u hoe fijn het is en nou mist u het. Misschien doet Roos het opeens weer dat kan best.

Reacties zijn welkom