Waarom ik in en uit de doos ging (video)

doosEr was een doos in huis. Dat kan, het gebeurt alleen mijn gefoel deze keer was anders. Ik wist gewoon dat mijn vrouw er iets mee wilde en dat ik moest meedoen.
En ik ben geen dozenjongen.

In de doos

Het is nou zo dat ik niet bang ben voor een doos, alleen ik ga er liefer niet in. Wel in mijn doos om te slapen maar die is open dus dat is eigenlijk een halve doos.
Die telt niet mee.
Dozen, ik weet het niet, ik heb er niks mee.
“Bertje, kom eens,” riep mijn vrouw en ik dacht ja hoor er moet iets.
Zij vindt het leuk, als ik in een doos ga. Moeilijk is dat als je saame woont en je wilt alletwee iets anders.

Sneks

In de huiskamer lag de doos op het tapijt. “Kijk eens,” zei mijn vrouw en ik keek.
Ik rook ook iets.
Achterin de doos lagen sneks.
Sneks!
Ik krijg nooit meer sneks wegens mijn gezond. O wacht eefe, mijn vrouw zegt wat.
O ja, elke ochtend krijg ik een meediesijnsnek goermet kip.
Toen ik die cbd-olie nam, kreeg ik het in likwitsneks.
En toen ik moeilijk anti-atroosie brokjes at, kreeg ik er geveizelde partie-sneks ofer.
Maar los daarvan heb ik nooit sneks dus toen ik ze in de doos rook, toen dacht ik nou slim zijn Bertje.

(tekst loopt door onder de video)

Dus ik in de doos.
Lekker, sneks. En er weer uit maar toen rook ik nog iets, dus ik weer terug en ik keek ook van wat doet mijn vrouw, o ze is aan het filmen wat ik doe, maakt mij niks uit. Sneks zijn sneks.

Saame woone

Toen ik alles op had, ging ik uit de dioos en in mijn mand liggen die staat achter de kastjes. Mijn vrouw bracht de doos naar de keuken dus ze snapte daar kan ik niks mee dat vond ik wel fijn dan heb ik rust aan mijn kop. Dus toen ze terug kwam naar de huiskamer toen kwam ik ook weer uit mijn mand.
Eefe een knuffel doen.
Zij was blij wegens dat ik in de doos was geweest,
en ik was blij wegens dat ik sneks op had.
Saame woone is echt superdupergezellig, dan moet je wel wat foor elkaar doen.

13 thoughts on “Waarom ik in en uit de doos ging (video)

 1. Lieve Bert,

  wat bennie tog heelemaal jou eigen en wat hebbie jou mooie fillum. Jij ben slim en dat weet iedereen van ze eigen. Jij gaa nie somaar in jou doos dan ferdien jij jou sneks. Jou vrouw snap jou eigen. Jij heb zofeel gelijk, zo hoor Saame woone te zijn. Dattie dinge doe foor elkaar en dattie elkaar begrijp. Dan kan jij meer.
  Selluf gaa ik soms in mij doos maar mij vrouw ken mij eigen. Zij zet mij doos dan in onse bank op mij eigen plekje. Dan weet ik, het is mij priefee doos. Maar Oopa ga er ook in en mij Zusje weeges dat zij Doosekoonigin is. Mij Zusje gaa in iedere doos Bert. Jij snap het soms nie want soms pas zij er nie in. Maar zij doe het tog…
  Mij broer vin doose leuk maar hij maak alles nat. Dan doe mij vrouw mij doos weer weg. Het is weeges ze deemenzie en zo oer.
  Selluf vin ik doos biesonner. Jij kan erin maar het hoef nie! Hoop dat mij vrouw geleese heb van jou sneks Bert! Maar soms lees zij ofer belangrijke dinge heen. Daarom ben ik van mij eigen alteit aa-lert
  Gelukkig weet jij deze dinge assie seeniejor ben Bert, dan kan jij jou vrouw opfoede

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, nou weet ik het zeker, iets met een doos dat is heel perzoonlijk en voor jou is het weer belangrijk dat je eigen mooment met je doos hebt, maar het is dan best moeilijk wegens je broer en dat Zusje het ook wil. Saame woone met veel is ook veel moeilijk maar ik find, je doet het heelgoed dat is een foorbeeld wat je geeft!!
   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Wat ontzettend knap dat je zomaar de doos in ging om de snecks te eten, dat is pas stoer en dapper.
  Weet niet zo goed of ik dat had gedurfd hoor, je bleef zelfs nog even er aan snuffelen toen je ze op had.
  Je mag trots zijn op jezelf, echt waar.
  En samen wonen is nu eenmaal, samen dingen delen zeggen ze.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy ik deed het wel maar ik wist ook ik doe het niet nog een keer en dat hoefde ook niet van thuis gelukkig!!
   pootje van
   Bertje

 3. Hoi lieve Bert, ik vind het zo knap van jou dat je in de doos durfde te gaan want ik weet je hebt helemaal niets met dozen dus echt super knap van je hoor.

  Ik heb een nieuwe doos gekregen en er zit papier in, ik ben best blij met mijn nieuwe doos.

  Kopje van je vriendje Ollie

  1. hoi Ollie ja als er papier in je doos ligt dan is het meteen fijn dat snap ik foroal als het kraakpapier is!! Ik hoi van kraakpapier!!
   kopje van
   Bertje

 4. Heee lieve Bert, wat een gave film van jau is dat, en wat ben je dapper dat je toch die doos in gaat!!, dan heb je je snekkies echt wel ferdiend!, SAMENwonen is helemaal top maar dozen zijn stom en eng vind ik, alleen als ze helemaal oopen zijn, dat je gewoon kan zitten en toch alles kan zien, durf ik erin, je gaat toch niet zomaar ergens in klimmen waar misschien wel een gefaarlijke hond in zit?, ik niet in ieder gefal, daar ben ik te slim voor, dus ik ga nooit in dozen en ik kijk er ekspres ook niet in, mijn vrouw had een paar daagen geleden presies hetzelfde gedaan als jauw vrouw!, ze had ook snekkies in een doos gelegd en dan moest ik er in om ze te pakken, maar dat heb ik mooi niet gedaan, ik dacht die snekkies hoef ik niet als het zo moet, en ik liep gewoon weg!!, weet je wat mijn vrouw toen deed?, ze kwam me achterna en gaf me die snekkies!!, nau hoop ik maar dat ze jauw film niet heeft gezien en het nog een keer gaat proberen…, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever dat wist ik geeneens dat er ook een gefaarlijke hond in de doos kan zitten dus dan heb ik geluk gehad ik ken ook alleen gewone honden van mijn feesboek die zijn lief maar die komen ook niet hier, wat fijn dat je je snekkies ook gewoon kreeg ik had dus gewoon moeten wegloope maar ja mijn vrouw fond het zo leuk en toen deed ik maar mee
   kopje van
   Bertje

 5. Lieve Bert,
  Slim van jou dat je toch die doos inging vanwege die snacks. Het is altijd spannend om iets spannends te doen, maar als je het niet had gedaan dan had je weer die lekkere snacks niet kunnen eten. Kortom, het was een heel goede actie .
  Wij houden wel van dozen en van tassen om erin te springen. Maar iedereen is anders, dus je moet gewoon doen wat jou op zo’n moment het beste lijkt.
  Lieve Bert, een fijn weekend gewenst en veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. hoi Cindel, Jillie en Ivar en jullie vrouw, ik ben al ouder en ik heb angsten en ik heb niks met doozen dus toen was in en uit foor mij genoeg, dat is wat jullie zeggen het is persoonlijk en jullie durfen weer meer ik find dat knap!!
   pootjes van
   Bertje

 6. Hoi Bert,
  Nou zeg je bent best lang in de doos gebleven hoor!!!!!
  Maar fijn dat je op de manier iets voor elkaar kunt doen.
  Jij blij en je vrouw blij!!!!!
  Zo moet dat……saame met en voor elkaar!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 7. Lieve Oom Bert,

  u bent zo stoer en dapper om toch die doos in te gaan, terwijl u dat liever niet doet. Dat is goed voor mij om te zien. Dan leer ik dat ik soms ook dingen moet doen die ik diep van binnen stom of eng vind.
  Ik zie ook dat u een purrrrfecte speurneus heeft. Alle snackjes gaan er zonder aarzelen in. Misschien wil uw vrouw de lekkere hapjes volgende keer in uw mand doen? Dat is veel makkelijker en minder eng.

  Koppie van Japie

Reacties zijn welkom