Bram ofer gefoelige saake en ofer kip

kipLieve allemaal, we zijn nog maar in de eerste maand van dees jaar en er is al zo kei veel gebeurd. Als mienister van gefoelige saake wil ik ze graag deele met jullie.

Zo heeft Saphira woef hele mooie beebie puppies gekregen. Kei veel feelizitaazies voor dees mooie puppies. En dan is er nog iets heel moois. Mevrouw Truke is niet langer alleen. Ze heeft niet één maar twee (!) vriendjes geadopteerd! Twee kereltjes en ze zijn zwart met wit gekleurd. Ze heten Cem en Chris. Welkom lieve kleine katermansjes. Tof dat jullie er zijn!

Ferrassing

Dees week had ik een ferassing van me eigen zonder dat ik het wist. Zoals jullie weten ben ik soms half fegetaaries maar toen niet. Normaal eet ik ‘s morgens een blikje moes dat ooma mij en Mila geeft. De smaken die we krijgen verschillen. Soms is het kip en een andere keer is het vis. Ik hou niet zo van vis. Mijn faavooriet is kip. Nu was het anders mede omdat mijn vrouw er was. Natuurlijk moest ik eerst zeuren en kletsen en daarna nog knuffels en kusjes doen met haar. Dat is standaard zo. Dat vind ik fijn. Mijn vrouw en manspersoon gingen heel snel weg. Ik kreeg een kus op mijn kop gepland en ze liep door. Ik stond wel even te kijken van ‘is dat alles?’ Normaal moet ik zeuren dat ze moet stoppen maar nu wilde ik meer.

kipWat ik rook

Ik heb wel even zo gestaan en in mijn kop gedacht. Van me eigen was is best roomanties in mijn kop en ik wilde kei lief doen en veel knuffelen. Dat ging niet. En toen ik op het punt stond om te gaan dutten, ging de voordeur open. Daar waren mijn vrouw en manspersoon weer! En het rook zo lekker, ik rook echte kip geur. Hadden ze mijn moes warm gemaakt of er soep van gemaakt? Mijn bek begon meteen te kwijlen.
Ik stond op de krabpaal met mijn kop en keek naar waar de geur vandaan kwam. Mijn vrouw had het in een tas zitten. Een papiere tas want die kraken zo leuk als je erin gaat zitten. En ze zijn warm, ook dat nog eens. Mijn neus ging automaaties de geur en de tas achterna. Ik kwam er al heel snel achter dat het om mensen eten gaat en dat ik dan niet op de tafel mag. Dat is een regel thuis. Dat komt omdat ik soms vieze poote heb en dat willen mijn mensen niet aan tafel. Ik was mijn poote niet altijd super schoon.

Geur

Mijn vrouw was bezig met de tas leeg te halen. Er kwamen witte bakjes uit die dicht waren. En daar kwam die lekkere kip geur vandaan. Toen de tafel gedekt was en iedereen aan tafel zat, keek ik wat mijn vrouw op haar bord had.
Ik kan je zeggen dat ik eefe geen fegetaaries was hoor. Het is echte kip! Hele echte kip, met kipsmaak en geur! Nou je kan al raden denk ik dat ik heel erg ongeduldig was en dat ik op de paal heen en weer aan het haaibaaien was. Ik deed ook dramaaties zeuren. Dat is wanneer ik denk dat ik zielig ben en dan geef ik van die kleine zachte miauwtjes zodat ik meer aandacht van mijn vrouw krijg. Soms strek ik mijn poot uit zo van: ‘zie je mij?, hallo, ik ben hier, ik wil ook’. Dan hengel ik naar mijn vrouw of naar het eten dat ik dan wil.

Uitbuike

Ik hoefde eefe geen knuffels of kusjes hoor, die kip die daar lag die wilde ik wel. Mijn vrouw had mij allang gehoord en mijn manspersoon ook. En toen zag ik ineens twee kipstukjes op tafel liggen. Die wil ik. Die wil ik heel graag! Ik ben een boergondiese brabandse katermans die van luuks eete houdt. Dus ook van verser dan verse kip. En ik ben dan ongeduldig maar het is zo lekker en ik krijg dit niet elke dag. Mijn elke dag eete zijn mijn gezonde brokken van Hills. En dan krijg ik ook nog eens moes dus eigenlijk heb ik genoeg.
kipMaar dees kip is alles. Echte kip is kei heet en dees moest eefe koele voordat ik hem kon eete. Mijn kop is er klaar voor en mijn bek ook. Dees ging gewoon automaaties open zo van ‘kom maar, ik laat zien waar, kom op’. Toen ik de kip kreeg ging ik meteen met mijn tanne erin en deed ik de kip schudden. Dees is al vlees dus die doet nie veel meer maar toch voor het oer gefoel. Daarna deed ik bijte en smakken en likken en vooral genieten van mij kipvlees. Het was ook zo weg en ik wilde meer kip. Ik heb wel drie keer een stukje kip gekregen! Dat is kei veel en ik ben lekker verwen met mijn kip.
Daarna moest ik eefe uitbuike op de paal en mij poote wassen. Mila heeft eefeveel gehad als ik en zij deed ook uitbuike! Het was een lekkere ferassing!

5 thoughts on “Bram ofer gefoelige saake en ofer kip

 1. Haai Brammie kerel,

  hier ben ik
  Oopa Floris ken jij mij?
  Oopa zegt keivette aangenaam.
  Oke whats de problum
  Wat zeg je Loes?
  Verse kip?
  Van die tok tok met eieren?
  Die lust Oopa ook.
  Geen flauwekul
  Kom maar door met die stukke kippedije
  Kluifje naar links
  Kluifje naar rechts
  Schrokkebrokke…..
  Hoe vet is die?
  Heb je nog meer van die dijen Karel?
  Loes ik wil dijen!
  Wat nou aan onze vrouw vragen?
  Vraag het zelf.
  Oopa wil het NU!
  En als ik zeg NU bedoel ik….
  Uhm…
  Sjips…
  Kop doet het niet meer.
  Wat nou kip zonder kop!!
  Ga jij gauw spelen ..
  Kees ik ben het kwijt…
  Wat doe ik hier??
  Gekke kip

  Tok tok

 2. Hoi Bram,

  Nou dat heeft je goed gesmaakt een verse kippie tok tok, soms is dat ook fijn als je iets krijgt wat je niet zo heel vaak krijgt hé.
  Dat heb ik met mijn snecks, krijg ze ook niet altijd hoor.
  Maar als ik ze krijg dan is het jammie jammie!
  Je bent een echte bof bips dat je een verse kip heb gehad, daar kan je lang van na genieten.

  Pootje van Tommy!

 3. Heeeeee lieve Brammievlinderleeuw!!!, wat een gesellige blije letters heb je gemaakt!, ik was efentjes nerfeus dat je als mienister van gefoelige saake ging fertellen dat er sterren bij waren gekomen, maar er zijn juist nieuwe vriendjes bijgekomen!!!, dat is helemaal top natuurlijk, dus ik feeliesietetter Saphira met haar beebies en mevrouw Truke met haar katermansjes!, en wat heb je een fijn afontuur meegemaakt, dat je echte kip mocht eeten, zooo heee dat wil ik ook wel een keertje proefen, dat klinkt heerlijk, denk je dat ik een keertje bij jau mag komen eeten, als je vrouw kip heeft gemaakt?, o ja en dat je je poten niet altijd goed schoonmaakt geeft niks hoor, dat doe ik ook niet, dat is nergens voor noodig!, lieve vlinderleeuw ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau doe ik een heleboel zachte neusjes en kleine tettertjes erbij, ik ga zometeen Jafita ophalen en dan komen we naar jau toe, ik heb ook allemaal lekkere snekkies bij me!!, een likje van je Kevermans!!

 4. Hoi Brammie.

  Als Minniester Purresident zeg ik goed gemiauwd dat je de beebies van Saffie en Cem&Chris welkom heet. Jij bense een goeie minister van Gefoelige Saake! Ohhh en kreeg jij echte verse kip? Het water loopt me in mijn bekkie. Wat zal jij gesmuld hebben. En Mila fast ook.

  Pootje van Minnie.

 5. Wow Brammie,

  het water loopt me in de bek bij het lezen van jouw furhaal.
  Kip. Echte KIP. Dat ga ik thuis miauwen. Zeker weten dat mijn grote broer en tante nog nooit echte kip hebben gegeten. Kip die nog warm is en furrukkulluk ruikt. Ik kan het bijna ruiken door de letters heen.

  Mo, Moohoo, mogen wij ook kip? Echte kip, bedoel ik. Niet die droge stukjes uit een kartonnen kokertje.

  Dank voor de tip, Bram!

  Koppie van Japie

Reacties zijn welkom