Kever heeft een mening over ferantwoordelijkheid

ferantwoordelijkheidBijna elke dag is de lucht bofen mijn tuin nu ferschillend, een paar weken geleden leek het wel lente, er was zon en er waren allemaal vogels, sommigen maakten een saltoo in de lucht, biesonder hè?, ze deden twiet twiet, ik denk omdat ze frolijk waren, dat weet ik niet zeker want ik ben zelf natuurlijk geen vogel, maar al die geluidjes klonken heel blij, ik was zelf ook blij dat ik vaak in mijn tuin kon zijn, ik kan het fijnste rennen in mijn gras, dus dat deed ik elke dag een paar keer, ik maakte mijn poten kort en ging vlak met mijn buik over de grond rennen, sprong op mijn stoel en krabte er dan keihard aan, met de PUNTjes van mijn nagels.

Reegen

Toen ging het ineens reegenen en reegenen en reegenen en nog meer reegenen, het leek wel alsof het altijd zau blijfen reegenen, ik ging wel naar buiten maar kwam steeds tetterend binnen omdat ik afgedroogd wilde worden met mijn haswand, soms was het efentjes droog en dan kontroleerde ik gouw de tuin, alles was altijd in orde, ja logies want alle beestjes zijn in hun huisjes met zoveel reegen, ik vind reegen echt heel stom!, mijn vrouw zegt dat ze dat ook vindt maar dat het toch noodig is voor de plantjes, en ook voor mensen en dieren, dat kan best maar toch niet elke dag?, enniewee ik was blij toen er een PUNT achter werd gezet.

Kaud

Daarna werd het heel kaud, het frieste, zo heet dat, dat foelde ik aan mijn oren en mijn neus en fooral aan mijn poten, er kwamen ook nog witte flokken uit de lucht, ik heb er vanaf het buro naar gekeken, ze waren met een heleboel, die flokken, ze vielen allemaal naar beneeden en bleven op de grond liggen, de hele tuin zat onder de flokken, als ik er doorheen liep hoorde je krrt…krrt… en dat hoorde ik ook als Mikkie over het schuurtje liep, ik likte aan het water in mijn waterbakken maar het was hard geworden, het gras knerpste en ik kon er niet van eeten, ik bleef maar niet te lang buiten want daar was het te kaud voor, maar binnen was het lekker warm, fooral als mijn mensen me ook nog instopten met een deekentje, zodat je alleen nog het PUNTje van mijn neus zag.

Tuinkater

Het maakt niet uit of het kaud is of reegent, ik ga ALTIJD naar buiten, dat hoort nau eenmaal zo want ik heb de ferantwoordelijkheid voor de tuin overgenomen van Bolle, en dat is een seeriejeuse zaak, ik ben nau Tuinkater Kever!, bofendien moet ik natuurlijk laten zien en ruiken dat mijn tuin mijn tuin is, daarom ga ik altijd buiten naar de weecee, ik poeps naast het hek tussen ons en de buurhond, zodat de hond weet dat er een gefaarlijke tijger woont in mijn tuin, en ik plas naast het hek aan de andere kant, zodat die buurmensen weten dat dat nog mijn tuin is, als het donker is zwaai ik naar de sterren en ga ik na een dag hard werken lekker in mijn mandje slapen, dat heb ik dan wel ferdiend!

En ik blijf tetteren voor vreede, net zolang als het noodig is!!

41 thoughts on “Kever heeft een mening over ferantwoordelijkheid

 1. Lieve Kever,

  wat zeggie ons eigen nou? Hebbie proomoozie gemaak? Bennie nu TuinKever, oooh van mij hart ferdien jij mij feeliesietaazie. Jij zeg het selluf zofeel goed. Het is jou groote feranwoordelukheid want iedereen weet, Bolle heb ze landgoed alteit goed fersorg. Hij ging op ze dak kijke of ze tuin veilig was maar van mij eigen vin ik het ook goed assie gewoon laag op jou gras blijf. Dattie ren in jou gras en dattie krap aan jou stoel. En assie op jou stoel lig kan jij alles oferkijke en jou mense weet dattie veilig is. Lieve Kever jij ben zofeel goed beesig en jij neem feranwoordelukheid. Dan ferdien jij dattie poetst wor met jou haswand en dattie deekes heb om onner te slaape.
  Van mij eigen wil ik jou fraage, doe jij ook rolle in jou gras? En Oopa krijs nu KEIPOEPS!! KEIPOEPS!! Hij heb er tog ies van onthouwe maar mij vrouw hoop dattie zoies nie onse heele dag gaa krijse.
  Selluf vin ik wel wij heb onse freiheid van onse meeninguite maar jij kan ook oferdrijfe! Maar als mij broer Oopa Floris ze woordje heb dan hebbie daar jou heele week jou plesier van! Als Mantelpoes hebbie ook jou feranwoordelukheid Kever, maar soms doe krijse ze eigen ding.
  Daarom denk ik ook naa ofer feranwoordelukheid en ik vin zoies innewikkeld. Dank jou wel dattie mij kop zofeel stiemuuleer. Hoop dattie deze week lente foel Kever. Lente met kouwstiks…
  Vandaag heb ik mij Lentetaart gemaak in mij frieserpan en het is met keek van geluk en aarbeijesaus en alle grasspietjes zijn van massepein foor mij Oomadinnetje. En er is noote in ferstop foor jou menseman en assie denk wat is deze hoopje. Het is kouwstik!
  Alstoeblief, dank jou wel

  Loesje

  1. Lieve Loes, toen ik voor het eerst in de tuin kwam zag ik meteen dat Bolle altijd alles keurig bij had gehauden, en ik was er een beetje nerfeus van of ik dat ook zau kunnen, maar poot voor poot heb ik het geleerd, en daarom ben ik nau een echte TuinKever!, ik had het niet zo ferwacht maar ik vind het helemaal top om te doen, ik wil mijn mensen feilig hauden en ik wil dat het landgoed van Bolle mooi blijft, dus ik kontroleer alles elke dag en ook in de nacht, dat hoort erbij, het plassen en poepsen moet ik natuurlijk toch doen, of het nau binnen of buiten is, dat kost geen ekstra tijd, maar weet je wat erg is?, mijn vrouw zat stiekum mee te lezen en ze las was Oopa Floris riep en toen moest ze lachen, nau ja!!, vind je dat nau niet kinderachtig?, ik ben maar snel naar buiten gegaan, fandaag is de lucht grijs maar het is niet zo kaud en er zijn fogeltjes, ik hoop dat de zon nog komt maar ik denk van niet, geeft niks want ik heb gelukkig heeeeeel veel haaren en ik heb het niet snel kaud!, zooo heee en wat een machtig mooie taart heb je weer gemaakt!, fooral die poeps van kouwstik (ik heb hem snel opgegeten foordat mijn vrouw weer moet lachen…), dankjewel!, Mikkie zit ook te smullen, en mijn mensen en Ooma vinden het ook heerlijk!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en natuurlijk staat de frietuur al aan, de frietjes zitten er al in, en voor erbij maak ik kaassoefleetjes van hele fette roomige jonge kaas!!

 2. Hajooooooooo poomsie.

  Ikke mog niet eens naar buite toe toen hut so reegende en kauwt was. En toen stont ik foor de deur te huiwe. Weet uwes wat me frauw deej? Se gooite me somaar naar buite. En se sei dat ik een seurpiet was!!! NAUFANMEJA!!!
  Brrrrrrrr hut was so kauw buite. Me frauw is gewoon meen!!!
  Poomsie, ikke hep in uwes kookkamer stikkies en pigmeks furrstop. In een sak met appeltjes en peere. Sssssst. Hihihihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote folwassen siejemese zwarte panter sterrieporter!!, het was ook echt wel heeeeeeel kaud hoor!, maar je vrouw mag je niet zomaar naar buiten zetten ook al wil je dat zelf, dat is helemaal niet netjes!!, hier doen ze soms mijn deurtje niet voor me oopen als ik zit te tetteren buiten, dan roept mijn vrouw dat ik zelf door mijn deurtje kan, nau ja!!!, dat is wel zo maar ik wil dat zij het voor me doet!, onze vrouwen zijn echt meen Door!!!, ik ga nau snel mijn stikkies en pigmeks eeten, dankjewel!!, ik heb voor jau de gewone bestelling gemaakt, met ekstra bittere ballen met mopstert erbij, het zit in een doos waarop staat LEGE SJEMPOTJES, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes en ook pootjes voor jau en je mensen van je poomsie!!

 3. Goedemorgen Kevertuinbaas, dank voor je zondagse letters. 💌 je hebt helemaal gelijk, het is heerlijk om een tuin te hebben. Hier is Pom tuinbaasje. Iedere ochtend als ze opstaat graaft ze een kuiltje tegen over haar huis en zit daar een poosje. Dat stukje grond is alvast goed bemest! Wij hebben afgesproken om de boel de boel te laten zodat alles verwildert. Schijnt ook nog goed voor de grond te zijn.
  Wij verlangen ook naar de lente Kever. Oostindische-kers zaaien en zonnenbloemen. En ik hoop nu alvast dat het het net zo’n hete zomer wordt als vorige jaar. 🌞 🌞 🌞 Dan komen de egels ook weer terug.
  Sam en Pom hebben ontbeten. Pom is al aan de wandel en Sam en ik liggen op bed met koffie.
  Ik heb voor jou nog een tuintip; als je lege stukken tuin over hebt en je wilt ze beplanten met iets dat snel groeit en geen onderhoud vraagt, strooi dan vogelzaad uit zo’n pakje. Binnen een week heb je lang groen gras dat er ook nog leuk uitziet.
  Ik stuur Mikkie en jou allebei een t-shirt waar “Tuinbaaskater” opstaat. Voor jou heb ik extra large gekocht zodat het niet krap zit. Groen met blauwe letters. En kauwsticks voor als jullie aan het werk zijn.
  👕 👕.
  Groeten voor jou en je familie van ons.
  Kim ☕☕

  1. Lieve mevrouw Kim, lieve Sam en lief tuinbaasje Pom, wat fijn dat bij jullie Pom alles bijhaudt en bemest, dat is heel belangrijk want de plantjes groeien dan beeter!, dankuwel voor de goede tip van het vogelzaad, ik ben dol op lang gras om te eeten, dus ik ga zeker vragen of mijn vrouw dat wil doen, en ik hoop ook dat het snel lente wordt, met veel zon en dat het zo heeeeerlijk warm is dat ik op mijn rug in het gras kan liggen, en dat mijn stretsjer weer in de tuin staat!, is egeltje Marga niet meer terug gekomen?, ik denk dat ze nau slaapt, gelukkig kan ze dan niet in het eeten van Pop poepsen!, zooo heee en Mikkie en ik zijn keitrots op onze shirts!!!, dankuwel!!!!, ik denk dat ik het NOOIT meer uitdoe, zo fantasties vind ik het!! Mikkie loopt over de schuurtjes heen zodat iedereen hem kan zien in zijn tshirt, en ik heb al naar alle buren gezwaaid!, nau gaan we lekker pouse nemen en kouwstiks eten, ik stuur u en Sam en Pom heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, ik heb voor Sam en Pom moes van kaabeljouw gemaakt, en voor u heb ik sjooarmaa gemaakt, zonder slaa hoor, maar met lekker veel knoflooksous!!

  2. Lieve mevrouw Kim, lieve Sam en lief tuinbaasje Pom, wat fijn dat bij jullie Pom alles bijhaudt en bemest, dat is heel belangrijk want de plantjes groeien dan beeter!, dankuwel voor de goede tip van het vogelzaad, ik ben dol op lang gras om te eeten, dus ik ga zeker vragen of mijn vrouw dat wil doen, en ik hoop ook dat het snel lente wordt, met veel zon en dat het zo heeeeerlijk warm is dat ik op mijn rug in het gras kan liggen, en dat mijn stretsjer weer in de tuin staat!, is egeltje Marga niet meer terug gekomen?, ik denk dat ze nau slaapt, gelukkig kan ze dan niet in het eeten van Pop poepsen!, zooo heee en Mikkie en ik zijn keitrots op onze shirts!!!, dankuwel!!!!, ik denk dat ik het NOOIT meer uitdoe, zo fantasties vind ik het!! Mikkie loopt over de schuurtjes heen zodat iedereen hem kan zien in zijn tshirt, en ik heb al naar alle buren gezwaaid!, nau gaan we lekker pouse nemen en kouwstiks eten, ik stuur u en Sam en Pom heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, ik heb voor Sam en Pom moes van kaabeljouw gemaakt, en voor u heb ik sjooarmaa gemaakt, zonder slaa hoor, maar met lekker veel knoflooksous!!

 4. Hoi Tuin Kever,

  Jij hebt een mega verantwoordelijkheid over de tuin, Bolle wist dat jij dat kon en daarom heeft hij dat aan jou overgedragen.
  Weet zeker dat hij vanaf de regenboogbrug trots zit te kijken naar hoe je het doet, echt waar.
  Ben ook enorm trots op jou, zou het zelf niet durven om in de tuin te lopen.
  Maar dat komt omdat ik een echte binnenkaterman ben, kom nooit buiten.
  Heb in jou tuin stoel allemaal lekkere snecks neergelegd, die zijn speciaal voor de tuinbaas.
  Voor je mensen heb ik koffie en thee in de keuken staan met een lekkere appeltaart met slagroom.

  Geniet er maar mooi van.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, wat een lieve en mooie letters heb je me gestuurd, ik word er een beetje ferleegen maar ook heel frolijk en blij en trots van, dat jij zegt dat Bolle wist dat ik het kon met de tuin!, dankjewel dat is een heel groot kompliement!, toen ik voor het eerst in de tuin mocht vond ik alles grieselig en nau vind ik het juist zo fijn, maar ik snap dus heel goed dat jij het eng zau vinden, maar niet iedereen hoeft naar buiten, iedereen is weer ferschillend en dat is juist mooi!, dankjewel voor de snekkies, en mijn mensen zeggen dat jij ze altijd maar ferwend, en dat is helemaal waar!, lieve Tommy ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jau zelf snekkies gebakken in de ofen, en voor je mensen heb ik een keek gebakken, natuurlijk hoort er slagroom bij, en er is tee en koffie!!

   1. Hoi Kever,

    oooo…………..dank je wel voor al het lekkers en mijn mensen roepen dank je wel voor de thee en koffie met keek uit de oven.

    Pootje van Tommy!

    1. Graag gedaan, de zondag is om lekker te genieten!!, kopjes van mij!

 5. Was het maar lente, met vrolijke vogeltjes en wij dan ook vrolijk en een lekkere temperatuur en een knuffelzon … nog maar weer geduld hebben.
  Roos ligt dicht bij de verwarming (soms zelfs bovenop de radiator) maar daar pas ik niet bij (erop lijkt me eigenlijk ook niet zo lekker liggen 😉
  Knuffelzzzz van onzzzz lieve Kever 😘

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, o een knuffelzon, dat is een mooi woord, zo foelt het presies!, ik word in de zon altijd helemaal zacht en slap en lang, heerlijk is dat!, misschien kunt u een keer proberen om bij Roos op de ferwarming te gaan liggen?, mijn vrouw zegt altijd dat ze zo graag lekker warm in een mandje zau liggen maar dat dat niet past, dan ben ik blij dat ik een kat ben en Roos vast ook!, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn van Kever!!, ik heb voor Roos zelf brokjes gebakken, en voor u heb ik een taartje gemaakt in de form van een 🌞!!, het is met aprikoosjes en aamandeltjes!!

    1. Lieve mevrouw Sandra, dat hoort zo, omdat jullie mijjn vriendinnen zijn, dan wil ik graag dat jullie lekker smullen!

 6. ha die vriend Kever, jij hebt echt wel een verantwoordelijke taak nu hoor maar ik vind dat je het heel goed doet als Tuinkever. Het was wel steeds maar raar buiten he? Ineens scheen de zon hier heel even, toen kwam er alleen maar regen, regen en nog veel meer regen (en daar houd ik heus niet van) en toen was het ineens koud met een witte tuin. Dropje ging toen buiten maar mij niet gezien hoor…haar pootstapjes stonden toen allemaal in de sneeuw maar ze vond het toch ook wel erg koud en kwam snel weer binnen. Als mijn mensen weg gaan, vinden ze het ook het fijnste als we weer binnen komen maar ik moet natuurlijk wel af en toe huis en tuin verkennen natuurlijk. Dat hoort er gewoon bij. Zal ik nog samen met je mee tetteren? Dat lijkt me wel oké en misschien is er dan eerder vrede? En samen is natuurlijk altijd goed. We hebben lekkere snacks gekregen want mijn vrouw was bij de winkel met dierenspullen geweest..we willen onze Catisfactions graag met je delen hoor! Ik zal er binnen en buiten neerleggen zodat je ze overal vinden kunt. En voor je mensen is er lekkere appeltjes cake met heel veel thee! Hoop dat ze dat ook lekker vinden. Knuffels en kopjes van Lucky

  1. Heee lieve vriend Lucky, dankjewel voor je kompliement dat ik het goed doe!, daar ben ik blij mee want jij bent natuurlijk ook een echte Tuinkater, en Molly en Dropje zijn Tuinpoezen!, dus jullie hadden ook steeds iets anders buiten?, gek is dat hè, ik snap niet hoe dat kan, dat het de ene dag lente is en dan zijn er ineens van die witte flokken, dat is toch raar?, jij bent eigenlijk een Dubbele Tuinkater Lucky, omdat je ook nog aan de foorkant van je huis de tuin verkent, dat is echt heel veel werk, dat zau ik niet kunnen, dat weet ik zeker!, ik vind het helemaal top als je met me meetettert voor vreede, met hoe meer we zijn hoe beter, en je zegt het presies goed: SAMEN is altijd goed!, zooo heee en dankjewel voor de snekkies, ik heb er al een paar gegeeten en ze zijn heerlijk, mijn mensen zeggen dat de keek ook fantasties is, en mijn vrouw drinkt de hele dag door thee dus ze is daar heel blij mee!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau en Molly en Dropje partiemiks gestrooid, voor de nijntjes heb ik slaa en hooi neergelegd, en voor je mensen heb ik tompoesen gemaakt!!, knuffels voor jullie allemaal!!!

 7. Hoi Kever,
  Ja het weer doet stom hé??
  Onze vrouw zegt dat het nog altijd winter is en dat de lente nog lang niet komt!!!!!
  We moeten geduld hebben zegt ze!!!!!
  Wij gaan ook elke dag op inspectie door de tuin…….en natuurlijk even bij Pippie en Dotje kijken. En als alles oké is gaan we ook weer snel naar binnen….behalve Belle….die blijft onder het zeil bij Pippie en Dotje zitten. Dat vind ze leuk want misschien ziet ze dan een muisje dat ze kan vangen!!!!! Soms moet vrouw haar echt naar binnen roepen want volgens haar moet Belle dan toch wel door en door koud zijn. Belle kruipt dan lekker op schoot bij vrouw om weer warm te worden en dan valt ze in slaap!!!!!
  Maar eenmaal wakker wil ze echt weer naar buiten.

  Lieve Kever wij blijven mee tetteren voor vreede!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve allemaal, mijn mensen zeggen ook dat het winter is, maar die duurt al veel te lang vind ik, nau moet het weer een keertje lente worden toch?, wat is Belle een Tuinpoes!, fangt ze wel eens muisjes?, ik vund dat echt heel knap want muisjes zijn zooo snel en ook nog heel klein!, helemaal top dat jullie meetetteren, dan zijn we meteen met een heleboel, dan kan iedereen ons horen en dat is belangrijk!, ik ga duimen dat we snel zon en warm krijgen, dat we allemaal lang in de tuin kunnen zijn!, lieve Belle, Izzy, Tica, Panda, Dopey, Moby, Pippie, Dotje en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie hele grote zachte knuffels terug met een zonnestraal erbij, het is van Kever!!!

     1. Ooooo🙀

 8. Kaliespeera lieve Kever vriend, wat heb je een mooie nieuwe naam gekregen: Tuin-Kever. Dan moet je ook echt goed voor je domein zorgen he? En dat doe je met al je verantwoordelijkheid ook super goed volgens ons. Maar niet alle grassprieten één voor één gaan tellen hoor.

  Wij kijken wel naar buiten maar we mogen er nog niet heen. Het balkon is nog niet kat-proof zegt ze. Soms snuffelen we wel door het gaas als de deur openstaat en er iets veiligs in de opening tegen het ontsnappen. We zouden niet weten waarom we zouden willen ontsnappen want we hebben het hier reuze naar ons zin. Maar Maria-mens is bang voor een onbewaakt ogenblik dat we ineens over de drempel gaan avonturieren. Dus zet ze een hekwerkje voor het muggengaas. Mensen kunnen ook overdrijven he?

  Regen en witte vlokken hebben we dus niet gevoeld maar zoals jij je letters erover maakt, missen we dat niet echt. Gelukkig kunnen de zonnestralen overal veilig doorheen en kunnen we zalig op de bank in het zonnetje soezelen als die schijnt.

  We sturen je dus mooie, warme en lichte zonnestralen met een neusje van Bibi en pootje van Filos en liefs van Maria-mens en ze stralen en het liefs zijn ook voor je mensen. Antio!

  1. Heee lieve Bibi en Filos, het is een biesondere naam hè, TuinKever?, en ik doe echt mijn best om alles goed bij te hauden en om te zorgen dat alles in orde is, ik ga niet alle sprietjes tellen want het zijn er tefeel, maar in de winter is mijn gras altijd een beetje kapoo en dan zau ik het misschien kunnen!, mogen jullie van de zomer op het balkon?,mijn vrouw roept dat het goed is dat jullie een hekje hebben voor het gaaaaas, dat is feiliger zegt ze, want in het gaaaaas kan je gaatjes maken, dat deed Pop die hier froeger woonde, ik zau dat nooit durfen hoor!, reegen en die witte flokken is niks aan, het is kaud en nat, dan kan je beetet binnen zijn, en gelukkig maar dat de zon oferal kan komen, de zon is helemaal top!!, dus heel veel dankjulliewels voor de fantastiese zonnestralen, we worden er hier helemaal frolijk van, ik geef Mikkie er ook een paar, dan worden we allemaal lekker blij en warm!, lieve Bibi en Filos ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, mijn mensen sturen jullie viertjes heel veel liefs, en ik heb natuurlijk oferal snekkies voor jullie ferstopt, maar niet te moeilijk want anders is bet niet leuk, antio!!!

   1. O ja, ik ben helemaal blij dat jullie het zo fijn hebben, en dst jullie al helemaal gewend zijn!!

 9. Ha die Kever,
  Wat fantastisch dat jij zo goed voor de tuin zorgt en dat jij dat werk van Bolle hebt overgenomen. Jij bent inderdaad een echte tuinkater geworden en dat is een hele verantwoordelijkheid. Wij zijn geen tuinpoezels, maar huis-en keukenpoezels. Dat voelen wij als onze verantwoordelijkheid. Wij zorgen nu extra goed voor onze vrouw, zeker nu Fenneke er niet meer is. En in de nacht liggen wij alle drie stijf tegen onze vrouw aan, zodat ze genoeg kan rusten. Ze moppert soms wel een beetje, maar daar trekken wij ons niets van aan, want wij weten wat goed voor haar is.
  Met dit weer een tuinkater zijn lijkt ons echt wel heel erg koud, wij moeten er niet aan denken. Wat een leuke foto van jou voor het raam bij de sneeuwtuin. Wij hebben hier geen sneeuw gehad. Maar misschien komt dat nog een keer, want dan kun je zo goed zien welke dieren er in de tuin hebben gelopen. Toch verlangen wij ook heel erg naar mooi weer. Het dakraam gaat dan open en de frisse buitenlucht komt dan naar binnen. Wij horen dan de vogels buiten fluiten en soms komt er wel eentje op het dakraam zitten. En de zon schijnt dan heerlijk op elke vensterbank. Wij dromen er nu al van. Maar onze vrouw zegt dat we nog een beetje geduld moeten hebben, maar dat het mooie weer zeker zal komen, dus daar wachten we maar op. Ivar is trouwens een beetje zenuwachtig, want donderdag gaat hij naar de fotograaf. Hij zit nu de heel vaak zijn vacht te wassen, de ijdeltuit.
  Lieve Kever, bedankt weer voor je verhaal. Heel veel kopjes van ons allemaal en een knuffel van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel, Jillie en Ivar, het is ook heel veel werk om een goede huis- en keukenkat te zijn, dus ik denk dat jullie net zo veel werk hebben als ik hoor!, zeker nau Fenneke een ⭐️ is geworden, dan is het belangrijk dat jullie goed voor jullie vrouw zorgen, een goed iedee om met zijn drietjes tegen haar aan te slapen, dan kan ze in ieder gefal niet per ongeloos uit,bed vallen want dat is gefaarlijk, gelukkig maar dat jullie het gewoon doen ook al moppert jullie vrouw weleens, maar jullie hebben helemaal gelijk: als kat weet je het altijd beeter, dat is nau eenmaal zo, in de witte flokken kon ik allemaal vogelpootjes zien, dat was keimooi!, ik hoop ook dat het snel mooi weer wordt, met zon erbij is alles fijner, o wat spannend dat Ivar footoos laat maken!, dat gaat vast goedkomen, fooral als hij zo een keurige schone vagt heeft, dat kan je heel goed zien op footoos!, lieve Ivar, Cindel, Jillie en mevrouw Marjoke, ik stuur jullie heeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van TuinKever!!, en dankjulliewel dat jullie vinden dag ik de tuin goed bijhaudt, Bolle heeft het aan me gevraagd dus dat doe ik ook!!

   1. Mijn antwoorden ziin een bretje rommelig met letters, omdat mijn Aaipet zomaar kapoo is gegaan fanmiddag, en nau moet ik op een teelefoon letters maken en dat gaat steeds faut, die knopjes zijn zoooo klein en ik heb breede pooten!

 10. Hoi lieve TuinKever!
  Wij hebben geen tuin maar een balkon. We kunnen daar alleen op als vrouwtje de deur open zet en dat vindt ze te kouden. Heel soms als ze naar de plantjes gaat kijken, kunnen we wel even naar buiten. Maar eigenlijk vinden we het te kouden, of het waait te hard en dan gaan we weer gauw naar binnen. Dan kruipen we lekker in het fluffy mandje onder de bank (Zooka) of onder de fleecedeken op de poef (Binti). Hopelijk wordt het snel warmer weer zodat we wel vaker naar buiten kunnen.
  We hebben voor jou en Mikkie lekkere snoepies neergelegd. En voor je mensen chocolade eitjes.

  Liefs en veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

  1. Heee lieve Binti en Zooka, dan zijn jullie BalkonBinit en BalkonZooka!, dat is heel biesonder hoor!, maar ik snap heel goed dat jullie het nau nog te kaud vinden, ik denk dat een balkon misschien nog wel kauder is dan een tuin, omdat je hoog in de lucht zit, en als ik zo lees wat jullie voor een heerlijke warme plekjes hebben om lekker te knorren, dan zau ik dat ook doen!, ik hoop ook dat het warmer wordt, ik vind het zonnetje zoooo fijn!, maar mijn vrouw zegt dat het nog efentjes duurt foordat het lente is, dan hoop ik maar dat het niet steeds gaat reegenen!, lieve Binti en Zooka, dankjulliewel voor de snoepjes, ook van Mikkie, en mijn vrouw zit al van de sjookoolaade eitjes snoepen, erg hè?, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor jullie vrouw, ik heb voor jullie snekkies waar je geen steentjes van krijgt, en voor jullie vrouw heb ik sjookoolaadetaart gemaakt!!, veel knuffeltjes van mij!!

 11. Lieve Kever met je mooie kop.
  Ik ben blij je verhaal gevonden te hebben want ik kreeg al 2 dagen niets binnen op de mail!.
  Nu heb ik maar weer mijn email adres aan mevrouw Bert doorgegeven,dan komt het vast wel in orde.
  Je bent echt een super Tuin Kever geworden.Bolle wist heus wel aan zijn mensen duidelijk te maken wie zijn opvolger moest worden!!!
  Ik vind het reuze knap van je dat je toch je buiten wc gebruikt.Het lijkt mij super koud!!!
  Opeens zat ik vorige week ook in een witte winter wonderland.Alleen bleef het niet zo lang liggen,die dikke sneeuw vlokken.
  Wel heb ik snel een paar foto’s gemaakt,dan kan ik er van binnenuit nog eens naar kijken.Deze kou die er nu is,hoeft van mij niet.Een lekker warm zonnetje en lente,daar kijk ik naar uit.
  Ik heb onder het bed onder je schaapje een zakje met kauwstickjes neer gelegd.Dan kan je ze eventueel ook meenemen naar buiten,en ze daar lekker eten.(als het niet te koud is).
  Misschien kun je wel een sneeuwwals componeren,net zo iets als de schaatstenrijders wals!!
  Ik blijf met je mee tetteren voor vrede Kever!
  Zachte aai over je mooie kop.
  Van Mia

  1. Oeps, mijn letters staan ferkeerd, ze staan onder de letters van Faalentino!!

 12. Hallo Pepeoom Super Tuin kater Kever. Hier bensse ik dan. Mijn mensen waren vandaag naar show en ik mogsse niet op de computer. Dus ik heb gelijk mijn punt gemaakt Nu. En ze hebsse geluisterd. Bliss had fandaag met haar Papa Kenji haar 1e show en ze hebsse het goed gedaan net als haar Papa. Dus ik was vandaag huisbewaker Faalentino en ik hebsse ssst fandaag alles gedaan wat ik niet mag. En natuurlijk alles netjes opgeruimd . Mijn mensen sijn tjots op mij. En als beloning heb ik heerlijke gourmet gekjeegsse en sttt in de tunnel staan er ook voor Mikkie en uwes. En u ziet in de tuin een tuinkabouter en als u zijn mutsje optilt dan vind u daar megaveel snekkies. Voor u mensen is er taart met nootjes en een klein beetje sjagjoom. Er stond veel wind maar gelukkig heeft de tuinkabouter de sjagjoom bewaard. Hier tetteren wij foor Freede en zwaaien we naar alle sterren. Dikke koes van mij en natuurlijk ook van Jafita die segge op Keef zijn lekkere wangen.

  1. Heeeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino, waar ik altijd zoooo trots op ben!!, wat fijn dat Kenji en Bliss het zo goed hebben gedaan op de sjoow, en NATUURLIJK kan jij thuis blijfen en zorgen dat alles goed gaat thuis!, als je alles weer netjes opruimt hoefen je mensen niks te merken toch?!, en dan mag je inderdaad NU op de kompjoeter, dat hoort nau eenmaal zo, zooo heee en wat een heerlijke snekkies oferal, mijn vrouw vroeg me wat ik bij de tuinkabauter deed maar ik zei dat ik alleen efentjes keek, ze heeft gelukkig niks gemerkt!, de goermet is heerlijk, Mikkie is daar dol op, dankjewel voor alles!, fijn dat jullie meetetteren voor vreede, dan zijn we met een heleboel en met hoe meer we zijn hoe beeter ze ons kunnen horen!, o en nau moet ik bloosen van wat Jafita zei, wil je zeggen dat ik een grote bos roode roosen heb opgestuurd voor haar?,met een hartjesballon erbij!, lieve Faalentino ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Pepeoom natuurlijk, en ik heb voor je mensen een rumkeek gebakken, met ekstraveel rum, dan merken ze niet dat jullie uit grote kommen snekkies eeten en slagroom smullen, mijn mensen roepen dat de taart furrukkeluk is!!, dikke koesen van mij!!!

 13. Lieve mevrouw Mia, goed dat u uw meeladres weer aan mevrouw Bert heeft gegeven, want er zijn elke dag nieuwe ferhalen om te lezen, gelukkig dat u er fandaag bent!, ik word helemaal ferleegen van dat u zegt dat Bolle mij heeft aangewezen om voor zijn mensen en zijn huis en zijn tuin te zorgen, dat is een grote ferantwoordelijkheid maar ik doe heel goed mijn best, soms is het heel kaud en heel nat, dan vind ik het niet altijd fijn, maar het hoort erbij, net als de buitenweecee, met die witte flokken was ik wel erentjes bang dat mijn billen vast zauden friesen maar dat gebeurde niet, gelukkig maar want ik weet niet wat ik dan had moeten doen!, had u ook die witte flokken?, het is mooi om naar te kijken vind ik, het ziet er heel zacht en pluisig uit, maar ik heb toch liefer zon en warm, dat ik lekker in mijn gras kan liggen, bakken en braden zoals Muzette zei, dankuwel voor de stikkies, ze zijn heerlijk, en een sneeuwwals is wel heel biesonder, ik ga er fannagt aan beginnen, dankuwel voor het iedee!, ik stuur u heeeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, en ook een neusje, en ik heb voor u een beeker warme sjookoomel met kleine marsmelloos gemaakt, en voor erbij een appelbol uit de ofen!, het is van Kever!!

 14. Hallo grote vriend Kever de tuinkabouter.
  Tja ikke wil ook wel mooi weer, van dat fijne warme en zonnetje en allemaal vriendjes vogel die weer huisjes gaan maken voor hun babys.. Natuurlijk op tijd kapotte wolken want onze tuin en de natuur heeft net als wij ook dorst hoor. Maar helaas het is nog winter volgens mijn vrouwtje. Dus ikke heb ook van die vele water uit de wolken maar van die witte vlokken heb ikke dit jaar nog niksie gehad, wel ijsberenkoud en ja ikke de Jippekoukleum gaat dan liever voor het raam naar de tuin kijken. Ikke doe wel weer een keer op de dag oefenen voor onze formule 2 race en alle deuren moeten openstaan ook naar de kamer waar vrouwtjes auto mag staan. Vrouwtje doet lachen als ik de racen, ze zegt Jip heeft weer de racekolder in de billen. Doet niet au hoor in de billen hoor.
  Voor Mikkie en jou heb ik onder het buroo lekkere knabbelstaafjes verstopt, veel lieve kopjes en groetjes voor jouw mensen van vrouwtje en mij. Voor jou stevige poot en kopjes van jouw racevriens Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, zegt jauw vrouw ook dat het nog winter is?, een heleboel vrouwen van katten op de blog zeggen dat, zal het echt zo zijn?, ik wil zoooo graag zon en dat het lekker warm is!, bij de ferwarming is het warm maar dat is toch heel anders, had jij geen witte flokken?, gelukkig maar want dat was echt heeeeeeel kaud, het is mooi om naar te kijken maar niet fijn om in te lopen vind ik, wat fijn dat je zo goed aan het reesen bent voor de Formule2, ik heb ook al een paar keer geoefend toen het zonnetje er was, maar niet met een outoo hoor!, lieve Jip dankjewel voor de knabbelstaafjes, ze zijn fantasties!, ook dankjewel van Mikkie natuurlijk!, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je grote vriend Kever!!l, en ik heb voor jau ekstra malse kouwstiks neergelegd, maar binnen dus niet in je ren!!

   1. O ja, ik heb al heel veel vogeltjes steeds, maar ik hoop maar dat ze nog geen beebies krijgen want daar is het veeeeels te kaud!!

 15. Lieve, knappe KeverT,

  na het lezen van uw furhaal snap ik nog beter waarom wij furriendjes zijn. We houden allebei van buiten zijn. U heeft uw poten vol aan al uw werkzaamheden. Wel voldoende blijven eten, hoor. Misschien kan Mikkie wat vlees met u delen? U mag mijn portie ook. Want het is belangrijk dat u op krachten blijft. Anders valt u straks van het buro en moet u in de ziektewet. O, en als ik dan nog verder denk. Als u niet naar buiten kunt, omdat u moet herstellen, kunt u niet poepsen naast het hek, denkt de buurhond dat die gefaarlijke tijger verhuisd is en dan zijn de brokken pas echt gaar.

  Ik moet er niet aan denken!

  Krachtige kop van Japie

  1. Heee lieve vriend Japie, buiten zijn is helemaal top!, alle prooblemen waaien zo uit je hoofd, en er is altijd wel iets te beleefen, er zijn plantjes en boomen en vogels en soms ook 🐀🐁!!, en jij kan ook nog zo hoog klimmen, dat vind ik zo knap!, dus dankjewel voor je aanbod van jauw eeten, maar jij hebt het hard noodig, en mijn buurhond is echt gefaarlijk hoor, hij fangt katten als hij erbij kan, dat is niet fijn, daarom poeps ik altijd naast het hek snap je, want hij mag niet in mijn tuin!, ik zau wel willen dat Toby naast mij woonde, dat lijkt me gesellig,maar ja zo is het niet, lieve Japie ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van KeverT!, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, en voor jau heb ik een hele grote kom vlees in sous neergezet!!!

Reacties zijn welkom