Waarin ik soms mijn ogen ekspres dichtdoe

ogen dicht

Als ik niet slaap, dan heb ik mijn ogen open. Behalve als ik ze dicht doe. Daarvoor heb ik een goede reden en dat zal ik nou uitleggen.

Het is communiekaatsie.
Zo laat ik mijn vrouw weten wat ik wil of wat ik foel of wat ik vind. Kunt u zeggen dan doe je toch MEWW en dat kan ik ook en best goed ook, maar het is anders en als katerman moet je weten wat wat is en wat het doet.

Mij uiten

Eerst het MEWW zeggen. De laatste tijd doe ik dat vooral om mij te uiten, als er een grote emozie in me is en ik wil rust in mezelf. Beivoorbeeld:
– laatst was het bijna ochtend dus ik wist dat de dag snel zou beginnen en ik was net naar de bak gegaan dus van de opluchting ren ik de trap op en ja toen kwam het, een keihard MEWW en ik voelde me er goed en sterk door en ja hoor de dag was meteen begonnen want mijn vrouw was wakkeer
– ik MEWW ook als ik vind dat ik te lang alleen ben geweest en dan komt ze eindelijk thuis en dan ben ik blij en opgelucht want je weet maar nooit en toch ook is er van binnen een emozie van moest dat nou ik ben ook de hele tijd thuis dus dan is de MEWW ook best hard, en dan luistert ze ook

Ik kan ook best zacht meww doen. Als ze vraagt of ik een snek lust dan doe ik een klein meww. En heel vroeg ’s morgens heb ik geeneens geluid dan doe ik alleen mijn bek open en mijn lichaam doet gewoon meww maar er is niks te horen. Dan is het nog te vroeg.

Verschil

O ja dus mijn ogen dicht. Dan wil ik een knuffel en als ik mijn ogen dicht doe vind mijn vrouw dat lief dus dat werkt meteen. Of ik heb geen zin om weer op de foto te gaan en ik doe wel mee maar ook weer niet echt. Dan is het ook duidelijk.
Dus meww of ogen dicht. Dat is een verschil. En het is goed als je weet wanneer je je ogen dicht moet doen of dat andere.

13 thoughts on “Waarin ik soms mijn ogen ekspres dichtdoe

 1. Hajooooo oompie bert. Ikke mjauw ook. Best faak. Te faak follegens me frauw. Se seg dat hut komp omdat ik een siemeesje ben. Ikke kles en kles en kles. Hihihi. De heeeewe dag door.

  1. ja dat hoort bij je als je siemees bent en Dorus bij jou ook helemaal omdat je een jonge kater met een meening bent, dus dat je wat te zeggen hebt. Dat is juist heel goed!!
   oompie Bert

 2. Hoi Bert.
  Ik meww wel regelmatig,maar het gaat zo vanzelf dat ik nog nooit opgelet heb,waarom ik het doe.
  Als ik wil dat scullary girl mijn balletjes op gaat zoeken,of als ik naar de bak geweest ben meww ik.Ook als ik een snek wil of als ik vind dat het tijd is voor een vers hapje.
  Verder zou ik het niet weten,dus ga ik eens opletten.
  Meestal hoef ik mijn scullary girl maar aan te kijken en dan weet ze het gewoonl.Ook zonder meww.
  Dus ik ga dit weekent maar eens op mijzelf letten of ik nog meww zeg voor andere dingen.
  Fijne dag Bert.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. als je er op gaat lettem dan snap je meer en minder van jezelf Muzette, maar dat kan ook aan mij liggen dat ik een seeriejeuze katerman ben. Misschien is alles vanzelf wel het fijnste en dan zou ik nergens op gaan letten, echt niet,
   pootje van
   Bertje

 3. Lieve Bert,

  soms moet jij gewoon Meeoow zegge van jou eigen en soms van jou hart. Met mij vrouw kommuuniseer ik ook met mij oog dicht. En mij vrouw doe ook soms ze oog dicht. Dan weet ik, het is goed en mij vrouw weet ook het is goed. Dattie saame weet jij begrijp elkaar. En ook dattie veilig ben want met jou oog dicht moet jij veilig durfe zijn Bert. Dan moet jij zofeel fertrouwe hebbe in jou vrouw of jou menseman. Mij erfaring zeg, met jou oog dicht zeggie meer dan met jou duisend letters

  Van jou Loesje

  1. liefe Loesje, je zegt het weer veel beter dan ik, dat is waar met je ooge dicht moet het veilig zijn dat je dat van binnen helemaal weet. Dat heb ik thuis gelukkig wel en daar dacht ik niet eens goed over na. Dat van ogen dichtdoen doe ik soms ook met mijn vrouw. Het is raar en toch heel fijn. Dat foel ik dan,
   je Bertje

 4. Lieve Bert, het is helemaal duidelijk, het is soms meww en soms ogen dicht, dat ligt helemaal aan de omstandigheden. Als Floortje iets wil dan mewwt ze, ze kan dat heel zacht en lief, maar ook hard en dwingend, als iets te lang duurt b.v. dan kijkt ze ook heel intens en dan weten we dat we snel in de poot moeten gaan. Fijne dag nog lief vriendje. Knuffel en kopjes
  Van Ina en Floortje.

  1. hoi Ina en Floortje, wat snappen jullie elkaar goed, vooral met intens kijken erbij. Dat kan ik gelukkig ook, alles gaat veel sneller als je intens kijkt en helemaal als je hard meewww erbij doet.
   pootjes van
   Bertje

 5. Hallo Bert,

  Mijn vrouwtje en ik doe ook praat/miauwen. Ik heb veel verschillende miauwtjes en dan weet ze precies wat ik bedoel, maar we doen ook zonder praat/miauw dingen aan elkaar laten weten. Ik ga voor haar zitten en dan doen we om beurten langzaam met de ogen knipperen en vrouwtje doet heel zachtjes tegen mij praten. Zo laten wij ook aan elkaar zien en voelen hoe het met ons gaat en we worden hier heel ontspannen van. Ja en ik heb je vaak miauw gedaan dat als vrouwtje heel lang weg is geweest ik heel hard ga brullen en racen door het huis. Vandaag ben ik een luie Jip. mijn huistaken vanmorgen gedaan en meegeholpen met al de boodschappen na te kijken en opruimen. Af en toe even naar buiten en kijken hoe al de bladeren van de bomen vallen, vrouwtje deed vanmorgen een hele grote zucht, ze zegt: Jip ik had gisteren alle bladeren opgeruimd en nu liggen er nog veel meer. Ikke maar miauw gedaan van mooi laten liggen en doe je morgen maar weer ruimen hoor, want ik wil nu op schoot mijn dutje bij je doen. Ja Bert ze heeft naar mij luister gedaan en doen wij gezellig samen zijn. Bert jij met vrouwtje een fijne avond en knuf van vrouwtje, poot en kopje van je vriend Jip.

  1. wat goed dat je vrouw naar je luistert Jip, dan weet je toch zeker dat je ook meetelt en dan samen hangen, er is niks fijners denk ik dan samen rustig aan doen. Ik heb ook wel eens bladeren in de straat maar die liggen er gewoon en daarna waaien ze weg dus niemand hoeft ze op te ruimen,
   poot van je vriend
   Bert

 6. Nou Bert wij hebben onze vrouw dat eens goed laten lezen!!!!
  Die mewww snapte ze nog wel maar dat van de ogen dicht doen nog niet!!!!
  Maar nu is het duidelijk zegt ze!!
  Dank je wel Bert voor je goeie uitleg!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

 7. Hoi lieve Bert, je hebt het duidelijk uitgelegd waarom je MEW zegt of je ogen dicht doet.
  Weet je wat ik zo grappig vind? De ene kat miauwt heel veel en heel hard, en de andere kat bijna niet, en altijd heel zachtjes. Bolletje zei niet zo vaak iets, en als hij iets zei had hij een kleine stem. Terwijl Molletje altijd aan het kletsen was, ook met andere katten, en ze had een grote stem.
  Doe je ook wel eens je ogen eventjes dicht om je vrouw te laten weten dat je haar lief vindt? Een soort knipoog, maar dan met twee ogen?
  Lieve groetjes,
  Cisca.

  1. Hoi Cisca. ja dat met die ogen doe ik, vooral op bed als ik help met schone lakens en we doen aan pauze. Dan is het raar en goed en gezellig en dan doe ik het en zij ook en dan moet ik ook spinnen, dat gaat helemaal vanzelf.
   kopje van
   Bertje

Reacties zijn welkom