Bram over zijn beleefing van Hallowien

Hallowien

Hoi allemaal, ik hoop dat jullie al een beetje gewend zijn aan de nieuwe klok. Eerlijk gezegd heb ik daar best last van.

Want eerst moest ik om 6 uur in de avond binnen zijn en nu is dat 5 uur in de avond. Ik heb wel flink gezeurd bij mijn vrouw want dit snapte ik niet. Ze vertelde me dat dit al kei-lang zo is en dat we straks ook weer terug gaan naar de eerste tijd. Dan is het weer 6 uur in de avond. Wie dit nog folgt weet folgens mij alles. De klok vind ik lastig. Maar deze tijd brengt ook iets moois mee. Fandaag is het namelijk Hallowien.

Snoepjes

Wat is Hallowien? Voor deze vraag ben ik even het internet opgeweest want ik wist het niet precies. Ik zie wel altijd mensen furkleed gaan als spookjes of als een skelet. En dan gaan ze bij de buren aanbellen voor snoepjes. Ik mag de tuin niet uit anders ga ik naar de buren voor snoepjes.
Misschien hebben ze wel kipsmaak voor mij. En dan zou ik ook furkleed gaan. Als heksenkater. Dat lijkt me echt heel koel. Maar Hallowien is niet alleen furkleed gaan en schooien om snoepjes, want ik zou schooien. Daarna zou ik alle snoepjes opschrokken. Dat alles in één keer in je bek zit en dat je dan lekker met je kiezen kan kraken. Heerlijk!

Twee werelden

HallowienDe Hallowien avond waar ik het over wil hebben is best speesjaal. Want er is al kei-lang een geloof over dat, wanneer het Hallowien is, er een hele dunne lijn is tussen twee werelden. Dit klinkt kei-moeilijk maar dat is het niet. Ik zal het uitleggen.
Je hebt deze wereld, waar wij zijn en waar we om sneks vragen en zo, en die van de regenboogbrug. Dat is waar sommige vriendjes van ons zijn. Wanneer het Hallowien is, kun je makkelijker door de wolken heen naar regenboogland. Net zoals zij naar ons toe kunnen. Dat vind ik heel speesjaal. Ik weet dat er de laatste tijd heel veel vriendjes van ons daar heen zijn gegaan. Zelfs mijn vorige woef vriend Basje is daar. Ik weet alleen nog niet hoe dat precies gaat maar folgens mij hoefde je alleen maar aan je regenboogbrug vriendje te denken en dan zou je hem of haar nog één keertje kunnen zien.

Woef

Vorig jaar deden we namelijk ook mee aan Hallowien. Dat was mijn eerste Hallowien. Ik vond het kei-spannend want ik wist niet wat er zou gaan gebeuren. We hadden in de avond kaarsjes aangemaakt en mijn vrouw had een schaaltje met sneks op tafel gezet. Samen gingen we aan tafel zitten. Ik ging ook op tafel zitten maar dan langs de sneks. Er stonden op deze tafel geen kaarsjes want die vind ik eng. Mijn vrouw begon te praten over de avond en hoe het al snel donker wordt.
Tijdens ons gesprek deed mijn vrouw mij kriebelen en kroelen over mijn lijfje. Ze vertelde me dat ze met Hallowien altijd moet denken aan onze Regenboogbrug vriendjes. We hadden het over onze vorige woef Basje en zijn gekke streken. Hij deed altijd heel sniekie naar je toe lopen en dan ineens een blaf geven. En daarna rende hij door de kamer weg. Stiekem moest ik wel lachen want welke woef doet zoiets nou? Van mijn vrouw mocht ik een snek van het schaaltje pakken toen ik ineens een blaf hoorde! WOEF! Ging het. Kei-hard. Ik schrok. Ik keek naar mijn vrouw en zij naar mij en toen dachten we allebei, dat is Basje! Toby lag te slapen dus hij was het niet. Of toch wel? Ik weet het niet zeker maar ik ben toen wel geschrokken.

HallowienLiefde foelen

Fanavond doen mijn vrouw en ik weer mee met Hallowien. We maken ons huisje gezellig met kaarsjes en we zetten wat kipsmaak snoepjes klaar op een schaaltje op de tafel. Als er dan een vriendje even gedag wil komen zeggen dan mag dat. Zelf wil ik fanavond liefde sturen naar Regenboogland.
Ik heb op mijn krabpaal geoefend met denken. Ik wil aan iedereen denken. Zodat iedereen liefde foelt fanavond. Ik ben wel benieuwd naar hoe het zal gaan fanavond. Doen jullie ook aan hallowien? En denk je dan ook aan iemand speesjaals? Ik lees jullie antwoorden heel graag. Fijne Hallowien allemaal!

17 thoughts on “Bram over zijn beleefing van Hallowien

 1. Hajoooo oompje bwam.
  Ooooh kun we fanmijndaag ofer de regeboogfjientjes missjien sjien? Ooooh missjien kom me bwoertje poppy dan ook? Ooooh dan gaat ik ook noepies neersette foor hem.
  Weet uwes wat errug is? Me frauw noemp me fanmijndaag doorie… ze pjins of darkness. Ommedat ik foor 99 pjosent swart ben. Hihihi
  Pootjes oompje🐾🐾

  1. Hee knul,
   Dat denk ik wel. Want folgens mij was het vorig jaar echt Basje hoor. Misschien toch maar wat snoepjes doen voor Poppy en Katrien. En ja, je bent de mooiste pwins of darknis! Stoere poot van mij, bram

 2. Hoi grote vriend Bram, hier Bikkel weer heel even, ik en mijn broers en zusjes en mijn vrouw gaan vanavond heel hard denken aan onze vriendjes die over de regenboogbrug zijn gegaan, Misschien zien we ze dan wel even. Dat zou fijn zijn.
  Hai vaif van Bikkel

  1. Hoi grote vriend Bikkel,
   Ik hoop dat alles goed gaat en dat je een kei-fijne hallowien hebt. En dat je ze ook even kunt zien, dat zou kei mooi zijn! Heel veel succes fanavond. groote haai vijf terug van mij

 3. Hoi Bram, ik ga ook vanavond denken. Ik wist niet dat dat kon, dus goed dat jij dat even laat weten. Toen ik hier net woonde, woonde hier ook Tjarlie en Tjuna. Zij waren allebei heel groot en hadden lange haren. Zij werden een dag na elkaar geroepen door de hemel. Zij waren pas 7 en 1,5 jaar. Ik hoop ook dat zij naar ons mauwen, net zoals jullie woef Basje dat deed. P.s. de klok vind ik ook stom.

  1. Hoi Tjilla,
   Koel dat jij er ook bent. Ik hoop dat je fanaafond kei-veel ziet en dat je liefde krijgt van al je vriendjes die over de brug zijn gegaan. Wij denken ook mee! Stoere poot van mij, Bram, ps, de klok is heel stom!!

 4. Lieve Bram,

  wat hebbie mooie letters gemaak van jou Halloowien. En wat weetie er feel van. Jij ben mij Helloowienkooning van mij Feesboek. Maar ik vinnut wel spesiejaal assie dan aan jou vriendjes ofer jou Reegeboogbrug kan denke en dattie ze misschien kan zien. Mij broer Bart en mij ouwe zus Jamy. Mij hartjesdinnetje Prinses Katrientje, mij beebie Poppy, Vlo, Fynn, Sparkle, Nigel van mij fierdaagse en mij lieve buikmaatje Bolle…
  En nog zofeel meer Bram, jij fergeet ze nooit meer. Vanavond als mij vrouw mij tonijn ga ferdiene ga ik op mij hooge paal ligge en dan doe ik kijke. Naar alle mooie Helloowiensterre en ik zet mij hart oope van mij eigen. Dan foel ik al mij vriendjes en dan bennie foor eeve saame.
  Dank jou wel Bram foor zoies mooi,

  Loesje

  1. Hoi Loesje,
   Fanaafond hoop dat al onze vriendjes liefde foelen. Wij gaan ook kei-hard denken aan ze. En dan hopen we dat we ze even kunnen zien of foelen. Het wordt dan kei-speesjaal. Fijne hallowien Loes, Floris en Zus, zachte poot van mij

 5. Hoi lieve Bram, wat een prachtig furhaal heb je geschreven, over Hallowien. En ik snap heel goed dat je geschrokken was toen je ineens WOEF hoorde. Dat was een klein grapje van Basje, denk ik.
  Wij hebben hier altijd een elektrisch lichtje staan, voor alle mensen en dieren die wij kenden die nu een ster zijn. Ook in de tuin bij de grafjes staan lichtjes.
  Vanavond ga ik extraveel aan Bolletje denken. Nou ja, dat doen we al de hele tijd! Maar dan NOG meer!
  En ik denk aan Popje, Beer en Molletje. En Billy onze tuinkat. En alle sterren van de blog: prinses Katrientje, Poppy, Vlo, Fynn, Sparkle. En aan de sterren die andere mensen en katten van de blog missen, dus ook aan jullie Basje. En aan Oom Sjaak, en Nigel. O, er zijn er veel te veel! Maar het is mooi als ze weten en voelen dat we altijd bij elkaar blijven horen.
  Van mij mag je nog wel een snekje pakken, Bram, omdat je zo’n mooi stuk hebt geschreven! En misschien hoor je Bol dan wel prriet? zeggen. Dan zegt hij je gedag, omdat je zijn vriend bent!
  Lieve groetjes, voor jou en je hele familie,
  Cisca.

  1. Lieve mevrouw Cisca,
   Fanaafond wordt hallowien echt heel mooi want iedereen doet mee. En als we met z’n alle aan onze vriendjes denken, dan krijgen ze zeker weten al de liefde die wij sturen! Nou ga ik nog harder mijn best doen maar een snek pakken durf ik nou niet hoor. Dadelijk doet Basje weer een Woef!, en daar schrik zo van! Ik hoop dat Bolle even langs gaat bij jullie voor een neusje of een kopje, dan weet je dat hij oke is en dat hij alles oke vind. Bolle mag mijn snek wel hebben, of Katrientje of Sjaak of Poppy van Dorus of Sparkle of Tim van Bertje of een van onze vriendjes! Fijne hallowien mevrouw Cisca , stoer kopje van mij, bram

 6. Dag lieve Bram, wat mooi heb je geschreven over Halloween, en wat een goede uitleg daarover. Floortje, manmeneer en ik doen vanavond ook de kaarsjes aan en sneks, en we gaan denken aan alle vriendjes en dinnetjes die over de regenboogbrug zijn gegaan. En misschien zeggen onze overleden hondjes Remo, Ricky en Camilo ook wel zachtjes Woef. Fijne Halloween lieve Bram, kusje en kopjes van Ina en Floortje.

  1. Hoi Floor en Ina,
   Ik hoop dat het kei-fijn wordt fanaafond! En dat jullie vriendjes even gedag zeggen. Hele fijne hallowien afond. Zacht kopje van mij, Bram

 7. Hallo Bram,
  J ee dat wisse ik helemaal niet van de helloween, hebben vrouwtje en ikke nooit gedaan. Wij doen dus eigenlijk iedere dag als wij gaan slapen aan de helloween, want we sturen dan kusjes en zwaai-zwaai naar alle vriendjes over de regenboogbrug. Want ze komen allemaal als sterren aan de lucht en ze twinkelen dan allemaal. Als ik dan op de tuintafel een wakjes snekjes neerzet denk je dan dat ze die komen halen als vrouwtje en ik slaap doen? Nou ik doe dan morgenvroeg als ik in mijn ren mag gaan kijken of de snekjes weg zijn, dat zou wel vetgaaf zijn. Bram jij en allemaal thuis een fijne helloween avond en knuf van vrouwtje , poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Hoi Jip,
   Wat een koele roetiene heb jij! Ik wist niet eens dat je dat doet. Ik vind het kei lief van jullie en heel speesjaal. Ik hoop dat jullie toch een hele fijne aafond hebben. Stoer kopje van mij, Bram

 8. Hoi Bram
  Wat heb je het mooi verteld,dat verhaal over Halloween.Vanavond gaan mijn scullary girl en ik,speciale kaarsjes branden en een schaaltje met sneks neerzetten.
  Heel misschien komt er dan een vriendje of vriendinnetje langs,vanuit Regenboogland.Dat zou echt kei gaaf zijn.
  Sparkle en Fynn hebben zich al laten horen zonder sneks,maar mijn zus Sparkle heeft altijd veel gedaan voor sneks dus wie weet!
  Dank je wel voor je mooie schrijf en een fijne avond Bram.Jij.mag vast wel een extra noepie voor je mooie letters
  Zachte kopjes van je vriendinnetje Muzette

 9. Liefe Bram. Wat heb je dat mooi geschreven! Ikke lig bij frau op schoot en we denken samen aan alle friendjes die al over de brug zijn gegaan. Misschien dat opa Moos nog wel miauw komt zeggen, wie weet. Pootje van mij voor jullie!

Reacties zijn welkom