Waar ik nou ook graag slaap

slaapVoor mij als oudere katerman is warm belangrijk, en gezellig ook maar ik heb ook tijd foor mezelf nodig, dus het is zo dat ik nou ’s nachts ook in de vensterbank slaap.

Gewoonte

Mijn vrouw weet erfan. Soms komt ze als het nacht is uit de slaapkamer en dan kijkt ze van waar-is-hij, en dan kijk ik terug van ik-ben-hier. Daarna gaat ze weer terug naar de slaapkamer. Het is mijn gewoonte nou dat ik hier slaap.
Het warme van de ferwarming foel ik op mijn buik komen.
En ik kan goed de straat zien, het is er rustig, dat is ook fijn.
Ook lig ik daar op mezelf, zo kan ik nadenken ofer het leefe, als je seeniejor bent als ik dan doe je dat, als je kitten bent nog helemaal niet dat is gewoon zo.
Dus daarom lig ik daar graag.

Knuffel

Als de dag begint en mijn vrouw beneden komt, spring ik er meteen uit. We doen dan een knuffel, ik krijg mijn meediesijn-snek en ontbijt en dan weer een knuffel en dan ga ik op het krukje liggen dat staat bij de werktafel van mijn vrouw, daar kan ik ook goed slapen.
Soms oferdag ga ik ook weer in de fensterbank.

Gefoel

Nou weet ik als huiskater zijnde dat mijn vrouw graag heeft dat ik op het bed kom slapen. Daar heb ik een eigen kussen. Maar mijn gefoel van op bed slaape is er niet. Ik ben een keer in en uit de doos gesprongen die daar staat. En ik ben een keer in de kast gaan liggen. Ik hing aan de krabpaal die bij het bed staat. Dus ik deed mijn best, echt waar, om het slaapkamer-gefoel te krijgen maar het kwam niet en mijn vrouw zegt gefoel kun je niet dwingen Bert en dat is ook zo.
Misschien is het raar weeges dat ik niet hou van een ferandering in mijn leefe, maar toch is het zo dat ik nou graag in de fensterbank slaap als het nacht is. Als je gefoel het zegt, dan moet je luisteren dat weet ik bijna zeker.

11 thoughts on “Waar ik nou ook graag slaap

 1. Hoi Bert,

  Als het gevoel er niet is om op bed te slapen dan is het er gewoon niet, zo is dat nu eenmaal.
  Ik slaap graag in mijn mandje dat op bed staat dat vind ik superfijn, en s’morgens kruip ik graag op schoot bij de baas.
  Hij noemt met een moeilijk woord kwellietie time met baas, ik vind het gewoon gezellig samen zijn met baas.

  Zo is iedereen anders en dat mag ook vind ik, iedereen heeft zo zijn eigen gewoontes en dat is mooi.
  En als senior katerman mag je best wat meer tijd voor jezelf hebben hoor, groot gelijk heb je.

  Pootje van Tommy!

  1. Saame aan de dag beginnen dat is mooi Tommy maakt niet uit hoe het heet als je foelt jij en ik en het foelt goed en intiem dan is het helemaal in orde!!
   pootje van
   Bertje

 2. Hoi Ome Bert!
  Wij hebbe ook allemaal andere slaap gewoon-tes hoor.
  Eigelek slaap alleen Simon nu op het groote bet tusse Pappa en Mamma in of oofer Mamma der hoof heen.
  Of op het randje bet boofe hun hoofde.
  En dat is ook niet elleke nagt.
  Ik slaap eigelek altijt in de huiskaamer in mijn krappaal en soms in de stoel.
  En ALS ik dan in de slaapkaamer slaap dan ga ik bij Pappa se foete eint en dan is tie so blij dat ie de heele nagt nie durref te beweege weeges ik lig daar dan.
  Chester komt alleen knuffels haale as se gaan slaape en as se wakker worde, dan looptie gewoon oofer Pappa en Mamma heen net so lang tot se fansellef gaan knuffele met hem.
  En Tiga kom bijna nooooit in de slaapkamer.
  Alleen soms smorges in het wiekent als hij denk fan wat duur het lang foordat se der een keer uit koome.
  Tiga slaap altijt in de fensterbank weeges hij wil weete of se sig gedraage daar beneede.
  As hij kijk dan is het rusteg en dat is met u ook so as u naar buite kijk.
  Dan maake se geen herrie meer weeges de wagt staat op de uitkijk.
  Maar soms fint ik fan ookee. Dan heef Pappa lang genoeg gewag en gefraag of ik assebief een keertje bij hem op se foete eint wil slaape en dan doe ik dat een nagtje. Dan is tie weer heelemaal blij.
  Gistere heb ik dat gedaan. Dus fannagt sliep ik weer gewoon lekker in me stoel.
  Liefs fan
  Leootje

  1. hoi Leootje dat leg je goed uit, iedereen is weer anders en bij jou thuis zijn veel iemanden dus dan is het heel feel anders, ik heb het ook soms dat mijn vrouw heel graag wildat ik erbij kom maar het gefoel moet er zijn. Een kopje tussendoor dat kan best. Ook eefe op het matje liggen samen. Maar echt seriejeus slaape dat is ietsanders,

   Ome Bert

 3. Lieve Bert,

  assie seeniejor ben heb jij erfaring van jou leefe. Dan weet jij soms wil ik deze maar assie denk dat ik deze wil van mij eigen dan wil liefer anders. Assie zofeel leefeserfaring heb weet jij zoies. En ook dattie jou gefoel moet hebbe foor dinge doen. Assie jou gefoel nie heb kom er niks nie van terrech en selluf vin ik, dan kan jij zoies beeter nie doen foor jou eigen.
  Jij ben zo een gefoelige katerman, dan kan jij op jou gefoeles fertrouwe Bert. En jij zeg selluf, jij heb dinge geproobeer maar jou gefoel kwam nie. Dan moetie er heelemaal nooit nie aan beginne.
  Mij besse foorbeeld is onse verkering Bert en dat jou gefoel iedere dag zeg, ja ik wil van mij hart,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje zo is het ook van mezelf ben ik alteit ferstandig dat is gewoon zo, maar gefoel mag er ook zijn en helemaal nou ik ouder word dat ik echt weet: dit foel ik, dit ben ik en zo mag ik ook zijn. Het is het bestefoorbeeld van onse verkering mijn gefoel zegt ook elke dag ja tegen jou en ons,

   je Bertje

 4. Lieve Bert, soms kan je gefoel van waar je wilt slapen feranderen, dat heb ik zelf ook, ik snap heel goed dat je lekker op de ferwarming slaapt, en je kan ook meteen de straat in de gaaten hauden!, ik slaap nau ineens juist steeds bij mijn mensen op bed, en froeger sliep ik ALTIJD onder het bed, in mijn mand, daar sliep ik gewoon het allerfijnste, en daar slaap ik ook elke dag nog wel een keer hoor, maar in de nacht kruip ik ook bij mijn mensen, totdat ik weer een andere plek fijner findt, en dan ga ik daar slapen!, ik slaap in de afond nau graag in mijn mand bij de ferwarming, dat is lekker warm, en ik slaap ineens nooit meer op de bank, zo blijft het leefen spannend find ik!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi liefe Kever dat is ook waar, het leefe is spannend als je niet de hele tijd hetzelfde doet, Leootje weet dat ook al hij gaat er heel goed mee om en dat foor zo’n jonge kater. Wat goed dat je nou op het bed slaapt, je bent weer nieuwe dingen aan het durfen ook die je nooit durfde toen je pas bij je mensen woonde en kijk nou eens wat je allemaal doet!!
   kopje van
   Bertje

 5. Hoi Bert,
  Je hebt gelijk hoor……als je gevoel zegt dat je even tijd voor jezelf nodig hebt dan moet je dat ook doen.
  Fijn dat je vrouw het begrijpt want dat maakt het wat gemakkelijker voor jou!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. dat is waar als ik mijn gefoel moet gaan uitleggen dan heb je toch geen baasis!! En dat heb ik thuis gelukkig wel!!
   knuffel van mij
   Bertje

 6. Lieve Bert, het is waar: gevoel kan je niet dwingen. Als jouw gevoel zegt ik wil niet op bed, dan is dat zo. En jouw gevoel wil dat je meer tijd voor jezelf hebt, gelukkig begrijpt jouw liefe frau dat en dan is het goed. Fijne avond saampjes lieverd. Knuffels van ons.

Reacties zijn welkom