Loesje vertelt over ouwer worre en… de ferrassing

ferrassingLieve allemaal fandaag is donnerdag en dan weet u, het is mij eigen Loesjesdag. Deze week was weer feel reege en dan kan jij deepressie foele in jou hart. Maar soms gebeur er dwars door reegedruppels heen ook zo een mooie dinge.

Onferwachte ferrassing

Daar wil ik ofer fertelle want leefe is nu moeiluk weeges onse weereld draai fierkant van ze eigen. Dan is het zofeel fijn assie letters kan leese van warmte en mooie gefoeles. Dattie weet leefe is onfoorspelbaar maar onfoorspelbaar kan ook mooi zijn. Soms heb onfoorspelbaar sellufs ze groote hart. Mij vrouw zeg, Loes het is ze onferwachte ferrassing. Assie mij letters folg kom u er van ze eigen achter wat ik bedoel en u kan het ook op mij footoos zien weeges dat Zusje en ik van ons Saame heb gepooseer.

Uitbuike

Foorige week kom mij vrouw thuis en zij straal. Zij was heel feel nat van reege maar zij zeg Loes en Zus, kom jullie nu maar eens kijke. Selluf lag ik op mij denkpaal en ik dee heel feel hard Meww roepe. Jij ben blij als jou vrouw weer thuis kom maar van mij eigen vin ik wel. Eers eete!! Jij kannie gesellig doen als jou leefeswerk honger heb. Mij vrouw ken mij eigen zofeel goed dat zij afdruip naa onse keuke. Toen kreeg wij heel feel lekker eete en daarnaa dee ik heel feel aan uitbuike. Mij vrouw zeg, Loes ik weet alweer hoelaat wij leef. Wij doe het morge wel bij daglicht. Van mij eigen sliep ik al weeges assie zwaar taafel jij heel feel goed kan slaape.

Het groote ding

ferrassingToen kwam onse folgende dag en u geloof nie wat mij letters nu zeg. Onse zon schijn! Dan weet jij deze dag wor mooi. Mij vrouw kwam met zo een groote pakket onse huiskaamer binne. Het was een heel feel groote blauwe zak en ik dee mij oog uit kijke. Zij zeg Loes gaa jij maar eens mooi zitte en let op. Als mij vrouw zoies zeg dan weet jij, er gaa iets speesiejaal gebeure. Zij pak ze schaar en zij maak ze heele groote pakket oope met knip knip. Toen viel wij allemaal stil…. Mij Zusje ging nog wel met het touwtje speele wat mij vrouw op ze grond gooi. Zusje is nog jong van ze leeftijd en zij doe nog aan raafotte. Maar zij foel ook in ze hart, deze mooment is zofeel mooi. Nu moet wij Saame zijn. Mij vrouw zeg Meisjes kijk maar eens goed. En zij zet zo een groote ding op taafel en mij bek fiel oope. Ik zeg u eerluk, zoies kan jij nie alteit foorkoome. Jij ben al seeniorpoes, dan gebeur zoies gewoon. Jij mag nog blij zijn dattie geen prooteesie heb.

Op taafel staa inees zo een mooie hart en het is van mij broer Oopa Floris. Mij vrouw zeg Loes het is een coolaazie van Oopa en hoe hij kijk en hoe hij krijs en gewoon hoe hij is. Dan smelt jou hart en ik dee stilfalle maar ik bleef tog regtop zitte. Soms kan jij zoies. Toen ben ik foorsichtig dichbij gaan kijke weeges dattie zoies mooi graag van dichbij wil zien. Ik dee kijke aan ze foorkant en ik dee agter kijke. Jij wil het wel goed zien. Ik dee kopjes geefe aan zo een mooie coolaazie. Jij foel zofeel liefde. Mij vrouw zeg Loes deze coolaazie is gemaak met heel feel liefde en warmte en het is zo een groote ferrassing. Het is Oopa in ze, en nu kom weer zo een moeilukke woord, ze optiemaa forma. Hier heb ik heel feel op gestuudeer weeges van mij eigen spreek ik nooit nie met zofeel moeilukke letters.

ferrassingZusje

Zusje zeg Mjaaaauwie, u kan het op ze footoo zien. Saame zijn wij zofeel ferras want jij hoef maar naa deze hart te kijke en jij weet Oopa leef in ze eigen hart. Daarom zeg wij Saame, heel feel dank wel foor zo een biesonnere kaadoo. Foor een hart van liefde in onse tijd waarin onse weereld fierkant draai. Maar hoe jou weereld ook draai, assie liefde geef draai jij alteit jou goede kant op. Jou hart is alteit sterker dan moeiluk. En mij broer Oopa Floris zeg van ze eigen: Keipoeps!. En zo vin ik het ook van mij eigen.
Deze wilde ik heel feel graag met u deele, alstoeblief

Dank u wel

Loesje

17 thoughts on “Loesje vertelt over ouwer worre en… de ferrassing

 1. Hajooooooooooo mamsiewamsie

  Oooooooooooh wat mooiiiii. Fan wie heppuwes dit kweeg?
  Mammie, frauw seg dat oopa ALTIJT in ons hart is. Ennnn soms aan de teelefoon met sijn speesjaale lijntje fan de pinkelweide. Hihihihihi. Mammie? Kwijg tante zus ook een hiemelaajapuik as de uwes? Hihihihihihi. Mij puik is ies slanker geworde ommedat ik diejeree hat. Ikke ga daar dinsedag oofer pjaat.
  Mamsie? Ikke komp morrege wat sentjes drazid bij uwes. De garrenaale zijn inne aanbiedje. EG!!!
  Koeskoes mamsie😽😽😽

  1. Mij lieve beebie,

   jou tante Zus is mij faamielie, dan hebbie jou leefeswerk in jou geene mij jonge. En jou tante Zus is heel feel trots op ze leefeswerk. Maar wat zeggie jou Mamsie nou, hebbie diejaaree van naa jou bak gaan. Oooh jou Mamsie schrik erfan. Selluf denk ik, garnaaal help goed assie diejaaree heb. Fraag ie zoies maar in Fooledam.
   Jou Oopa is nu thuis in ze hart mij beebie. Mij vrouw breng het mee en het is ze heele groote ferrassing. Zij zeg het is van Oopa ze fens maar daar moei ik mij eigen nie mee. Ferrassing gaa om jou hart mij beebie, assie ouwer wor weet jij zoies.

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. OooooooooooOoooOoohhh wat mooooooooi seg!!
  Allemaal footoos fan Oop!
  As tie dat siet gaat ie fanaf boofe selluf ook footoos maake en feel pinkele!
  En pinkele doet ie!
  Liefs fan Leootje

  1. Lieve Leootje,

   dank jou wel van wattie jou tante Loesje nu zeg. En ik zeg jou eerluk mij kleine jonge. Van mij hart ben ik bang foor heel feel pinkelreege. Onse reege is al daage zofeel errug, zoies kan jou naatuur nie alleen. Het is jou Oopa en hij is heel feel blij van ze hart. Zoies moet wij aksepteere mij jonge. Oopa doe alteit ze eigen ding en hij kijk nerges nie naa. Jou tante Loesje zeg houw jij jou pluuding maar op jou fensterbank…

   Jou Tante Loesje

 3. Wat een hartfurwarmend katdo, lieve Loes. Jij en Zusje poeseren er purrachtig bij.
  Zo lief dat wij mogen meegenieten van deze bijzondere furrassing. Bij de haai wain hebben we genoeg om over te meowen.

  Purrrs van Catootje

  1. Ooh mij dinnetje Cato,

   hebbie onse ferrassing gesien van jou eigen? Jij zeg het zofeel goed, het is heel feel warm foor onse hart. En het is biesonner en jij zie mij broer Oopa Floris zo assie is. Dan weet jij zo een hart schiet midde in ze roos!
   Hoop dat jou kleine Jaapie snel ze feesie geef Cato. Als poezedames onner elkaar hebbie tog behoefte aan jou haai wain en dattie jou emoozie kan deele. Assie ouwer ben is emoozie breekbaar maar assie elkaar fertrouw kan jij zofeel wain drinke als jou hart ferdraag.

   Zacht kopje van mij eigen,

   Loesje

 4. Goedemorgen Loes. 🌀 Dat is inderdaad een prachtige collage die je daar laat zien. Het is helemaal Oopa Floris. Je hoort hem bijna. Als ik aan Oopa denk, denk ik aan malse kippeboutjes vers van de vuilnisbelt. πŸ—. Echt een fijn recept; ze zijn heerlijk.
  Vanmiddag komt de dierenarts om Sam’s bloeddruk te meten en Pom te zien. Een kwartier voordat ze aanbelt moet Sam naar de badkamer met de deur dicht. Als ik dat niet doe verstopt ze zich zo goed dat niemand haar nog kan vinden. Pom laat zich altijd wel gewillig nakijken. De egels zijn er ook nog steeds maar die gaan hun eigen gang. πŸ’©πŸ’©πŸ’©.
  Zusje is al net zo fotogeniek als jij Loes. Zo’n leuke poes. ❀
  Ik ga mijn huis soppen; de dierenarts moet niet denken dat het hier een zooi is. Sam heeft net buiten de bak gepoept; daar moet ook wat aan gedaan worden.
  Wij wensen jou, Zusje en je vrouw een fijne dag met zoveel mogelijk zon πŸ”…πŸ”…πŸ”….
  Groet van Kim en Sam en Pom.
  β˜• β˜• β˜•

  1. Lieve mevrouw Kim rn mij dinnetjes Sam en Pom,

   dank wel van wattie mij eigen nu zeg lieve mevrouw Kim. Mij Zusje straal van ze oor tot ze annere oor. Zij loop nog net nie nS ze pootjes. En u zeg nog meer wijse dinge. Assie aan Oopa denk dan foel jij gewoon jou kippebout en die steek uit ze fuilebelt en Oopa krijs en ren ermee weg. Zoies foel jij assie naa zo een prachtige Oopahart kijk. U ken mij broer heel feel goed, dank u wel.
   Oooh moet Sam agter ze slot foor ze dokter. Zusje zou zoies ook moete, zij laat ze eigen nie gek maake want zij heb er zo een heekel aan. Mij vrouw hoop dattie nooit niemeer naa onse dokter hoef. Maar soms moet jij zoies wel doen en dan is leefe wel fris assie nie dinge naas jou bak doe. Hoop dat alles goed is lieve mevrouw Kim. Wij gaa pootjes draaien foor gezond.
   Wij wens u eigen en Sam en Pom ze fijne dag en dat alles goed gaa anners kom u dokter foor niks en dat moetie nooit nie wille,

   Zachte kopjes van mij eigen en mij Zusje (zeg zij)

   Loesje

 5. Lieve Loesje,

  Wat een prachtig mooi kado, Oopa Floris in hartvorm dat is echt WAUW!
  Hij gaat vast en zeker een mooi plekje krijgen, dat is je vrouw wel toevertrouwd.
  En wat is je zusje een mooie dame zeg net als jij, 2 prachtige poezedames.
  Vandaag ga ik lekker rielekse in de mand, en de hele dag veel dutjes doen.
  Als je 13,5 bent dan mag dat vind ik, ja toch?
  Lieve Loesje wens jou Zusje en je vrouw een fijne dag vandaag en geniet van de mooie Oopa Floris Collage.

  Pootje van Tommy!

  1. Ooh lieve Tommy,

   dank jou wel van jou lieve ree-akzie en ook van wattie ofer mij Zusje zeg. Zij roep nu nog feel harder Mjaaaauwie. Assie goed kijk kan jij zien mij Zusje werk ook heel feel goed aan ze leefeswerk. Dan ben jij egt Zusjes.
   Mij vrouw heb onse prachtige koolaazie boofe Oopa ze urnhuisje gehange. Nu is alles kompleet lieve Tommy.
   Hoop dattie fijn slaap met zachte knuffels van jou baasjes en heel feel zachte kopjes van mij hart, ook foor jou deeltijdbaasje,

   Loesje

   1. Lieve Loesje,

    heb inderdaad gezien dat je Zusje een mooi levenswerk heeft net als jij, om jaloers op te worden hoor.
    Fijn dat alles nu compleet is, nu is Oopa Floris voor altijd bij jullie en in onze harten.

    Pootje van Tommy!

 6. Lieve Loes, ooooo wat een mooie coolaazie van Oopa ⭐️hebben jullie gekregen, in de form van een hart, zooo heee dat is echt fantasties, een hart vol met Oopa, presies zoals jullie eigen hart dat is, dat is geweldig, en je hebt helemaal gelijk Loes, dat liefde geefen en krijgen nu ekstra belangrijk is, nau de weereld fierkant draait, want liefde is juist rond en zacht en mooi, en dan wordt de weereld een klein beetje minder fierkant, dus hoe meer liefde we geefen hoe ronder de weereld wordt!, ik denk dat Oopa keitrots is op zo een mooi kadoo, hij heeft dat helemaal ferdiend, ik ben heel blij dat jullie zo een hart vol liefde hebben gekregen Loes, Oopa blijft er altijd bijhoren, en daarom zeg ik Keipoeps terug!!, heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je vrouw en Zusje en voor Oopa ⭐️, het is van Kever!!, de frietuur staat al aan en de frietjes zijn lekker krookant geworden, en voor erbij maak ik berenhappen in saateesous, voor Oopa!!!

  1. Lieve Kever,

   wat zeggie mooie woorde van jou hart Kever. Dat liefde zacht en mooi en rond is van ze eigen en dan gaa onse weereld misschien nie zofeel fierkant draaie. Dat is belangrijk. Jij wor nie blij van jou fierkante weereld weeges dattie dan om fal want jij heb jou eefewigt nie foor fierkant. Mij vrouw zeg Loes jij kom een eindje in jou buurt maar mij vrouw heb ze bril nie op. Dan zie zij niemeer ze ferschil tusse ronde fierkant van mij eigen. Maar zij breng wel ze mooie koolaazie mee van mij broer Oopa Floris. En mij hart dee jump jump van mij geluk en nu maak jij beerehap weeges Oopa. Selluf denk ik, wij gaa nog zofeel reege krijge weeges Oopa is heel feel trots. Dan kan jij Pinkelreege krijge Kever. Maar het is wel van geluk. En daarom blijf wij Keipoeps roepe want Oopa zit met ze eigen hart in onse hart. En hij hang aan onse muur Kever boofe ze eigen urnhuisje en alles is nu kompleet van ze leefe en ze eigen bekke trekke. Oopa is thuis, dan heb mij hart rust en kan wij frietjes eete en ik doe beerehap proefe

   Dank jou wel Kever, wij stuur allemaal zachte kopjes. Mij vrouw ook zeg zij….
   Alstoeblief dank wel

   Loesje

 7. Lieve Loes,
  Wat een prachtig, mooi hart met Oopa Floris erop!!!!
  Wij zijn sprakeloos ervan…….
  zooooo mooi ❀️
  En wat leuke foto’s van jou en Zusje bij het hart!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜˜

  1. Lieve Panda, Belle, Moby, Dopey, Tica, Izzy, Pippi, Dotje en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel dattie mij broer Oopa Floris ze hart zofeel mooi vin. Assie goed kijk kan jij zien, Oopa is kompleet. Hij fertel ze eigen ferhaal met ze kop en mij vrouw roep nu uitdrukkelinge maar die woord ken ik nog nie. Daar moet ik nog op oefene. Jij kan nie alle woorde kenne, jij ben al blij dattie iedere kop van jou broer Oopa Floris ken.
   Selluf wil ik fraage of Pippi en Dotje nie met ze ei gaa gooie weeges entoesjas zijn. Maar Oopa was wel heel feel gek op ze ei. Hij lus alles weeges ze kop wis het niemeer. Dan bennie foor alteit biesonner en al deze emoozie foel wij in ze hart. Soms raak jou hart ze juisse snaar en deze snaar is keipoeps van ze eigen,

   Zachte kopjes en het is ook naames mij Zusje,

   Loesje

 8. Hoi lieve Loesje,

  Wat een prachtig kado hebben jullie gekregen. Keigaaf!!! Oopa in hartvorm waar jullie iedere dag naar kunnen kijken. Jij en zusje staan er prachtig naast.
  Oopa leeft in ons hart en nu ook in zijn mooie hart πŸ§‘πŸ’–

  Knuffeltjes Binti & Zooka 😽😽

  1. Lieve Binti en Zooka,

   dank wel van wattie mij eigen nu zeg. En mij Zusje is ook heel feel trots. Zij moet nog oefene met pooseere maar zij heb wel taalent.
   Oopa is heelemaal ze eigen in ze hartkoolaazie. Mij vrouw zeg, Loes Oopa heb ze speesiejaale uitdrukkelinge en jij kan zien. Deze koolaazie is Oopa, jij hoef jou tweifel nie te hebbe. Dan schiet jij raak in iedereen ze hart.
   Dank wel lieve Binti en Zooka en van mij hart hoop ik dattie weer heel feel atleeties ben Zooka,

   Zachte kopjes,

   Loesje

Reacties zijn welkom