Bram probeerde nieuwe verse wiew

wiewLieve allemaal, Hier ben ik weer van me eigen op Brammie-Zaterdag. En het is echt helemaal kei erg herfst van de wolken geefe heel veel regen. Nu ben ik niet zo heel vaak in mij tuintje want ik vind natte poote niet zo fijn. Maar binnen heb ik genoeg hobbies die ik wel kan doen. Zo was ik afgelopen week ergens op Feesboek en toen kwam Bertje’s bericht voorbij. Hij had van Kever post gekregen, een brief en nog wat meer. Hij had nieuwe verse wiew erbij gekregen. Dat zag er goed uit!

Wiew

Dus ik meteen reejageere op Bertje’s bericht dat de wiew er goed uit zag en dat ik ook best wel zou willen wiewen van verse wiew. Voor nieuwe friende op de blog, wiewen is wanneer je ketnip krijgt en daar aan snoft waarbij je kop helemaal leeg word van binnen. Ook word je warm en fuzzie van binnen. Oh geen engels schrijven zeg mijn vrouw. Fuzzie is dus zacht.
Even later kwam er een reejakzie van Bertje: ‘Zal ik mevrouw Kever even meelen? Misschien heeft ze nog wat’. Toen dacht ik, dat is een goed plan en dat was ook meteen mijn reejakzie op Feesboek bij Bertje.

Meel

En toen kwam er ineens een meel van mevrouw Kever, dat ze toevallig het berichtje bij Bertje al had gezien. Het was een ferassing want Mevrouw Kever en Kevermans hadden een pakje aan de duif gegeefe. En ik moest eefe wachten tot de duif kwam en dat duurde kei lang echt heel erg kei lang want ik wilde meteen wiewen. Eerst moest ik nog slaape en het moest nog donker worden want de duif was dees dag al klaar. Hij zou de volgenne dag weer fliege, eerder niet. Dat snap ik want de duif moet natuurlijk ook slaape net als wij.
Maar ik kon niet wachten en ik was kei onrustig in mij lijf. Dat je van jezelf niet weet waar je heen moet. Eerst wil je naar boven en dan naar buiten, verfolges weer naar boven. Nou zo wor je in je kop knettergek van de zenuw. Ik ben in slaapgefalle omdat ik zo kei moe was van de zenuw.

wiewPost

Toen ik wakker was, was mijn vrouw er ook met een pakje in haar handen. Het was post van Kevermans en Mevrouw Kevermans! Ik wilde meteen zien wat erin zit want dat wil ik altijd. Ik ben niet nieuwgierig zoals mij vrouw dat zegt, maar ik wil gewoon alles weten en alles zien. Eerst gaf ik een kopje aan mijn vrouw haar hand. Toen maakte zij het pakje open. En daar was het…. De echte echte, heel echte verse wiew.
Het zit aan een takje en toen gebeurde er iets. Ik wist meteen geeneens meer wat ik daar deed. Mijn kop was in één sekonde leeg. Er was helemaal niks meer in mijn kop, niet eens sneks. Gewoon leeg als een grote lege kamer. Er is niet eens een stoel in de kamer, nee er is helemaal niks. En toen keek ik naar mijn poote en ik wilde vooruit lopen maar dat ging niet.

Sterk spul

‘Ho jonge’, dacht ik bij mezelf. Dit is meega sterk spul joh. Ik wist gewoon niet meer hoe ik moest lopen. Mijn lijf waggelde een beetje en het leek alsof ik echt te veel gewiewd had. Nu was het dus ook zo. Mijn vrouw noemde het: ‘de dronkenmans loop’. Geen idee wat dat is maar dan waggel je schijnbaar dus ook. Ik moest eefe zitten en bijkoome van dees wiew. En ik heb niet eens zoveel gesnofd. Ik heb helemaal niet gesnofd. De lucht kwam uit het pakje en toen ging mijn kop naar de Behaamaas. Dat is een vakanzie plek verweg. Ik vinnut kei knap Kever dat je zo normaal blijft met al dees wiew in je tuin. Ik ben de heledag in de Behaamaas geweest, de hele dag!
Mijn vrouw vroeg aan mij of sneks lustte. Ik wist geeneens meer wat sneks waren. Ik keek haar aan maar ik snapte er niks van. Toen mijn vrouw de wiew uit het pakje haalde, zat Mila er met haar snoet in te wrijven. Ik had haar die dag niet meer gezien. Folgens mij was zij helemaal lam geworre van de wiew. Het enige wat ze mauwde was dat ze kei en kei flieft was op haar Kevertje.

wiewMila

Nu is de wiew al weer weg hoor, maar het was heel veel. Toen ik weer terug was van de Behaamaas had ik kei feel honger en er zat een snek in het pakje. Het was een likwitsnek met zallumsmaak. Dat ging er meteen in. De muis die ook in het pakje zat ferdween tussen Mila haar poote, ‘ooh mij liefe Kevertje’ mauwde ze. Toen ik helemaal klaar was met wiewen zag ik dat er ook feere in het pakje zaten. Echt fogelfeere en ik deed ze allemaal fange als een echte leeuw! Het was eerlijk waar een prachtig mooie pakje! Dank je wel liefe Bertje dat je gemeeld hebt en dank je wel liefe Kevermans en Mevrouw Kevermans voor de verse wiew en de liefe kadootjes die ik kreeg.

Fanavond doe ik swaaie naar onze sterfriende en ik tetter nu nog harder mee voor freede. Ooo en nog iets, volgenne week komt Sinnerklaas naar Nederland en naar mij tuintje. Ik heb al een brief gemaakt maar dat is voor wanneer Sinnerklaas hier is met zijn pieten.

Een woordje van Mevrouw Bram
Bram heeft flink gewiewd, het was iets te sterk voor hem waardoor hij een beetje wankel werd. Daarna (hij weet het niet meer) heeft hij zich als een kitten gedragen en heeft hij met zijn nieuwe muis gespeeld voordat Mila hem jatte. Ook heeft hij de wijk wakker gemauwd omdat meneertje zich oer voelde met het balletje wat ook nog in het pakje zat. Voorlopig krijgt meneertje even geen wiew meer. Mila daarentegen kan er prima tegen en knuffelt er op los! Ze geeft haar Kever (alweer) een miljoen neusjes.

6 gedachten over “Bram probeerde nieuwe verse wiew

 1. HAAAAIWOOOOOO
  HOORT IEMAND MIJ

  MET WIEWWW SPREEK IK?
  SPREEK IK MET KAREL?
  KEIVET GAAF
  KOM MAAR HIER MET DIE TAKKEN
  WIEWWWTJE NAAR LINKS
  WIEWWWTJE NAAR….UHM
  WIEWWWOOOWWWW
  OOOHZEWIEZEWOOOOOOO
  WWWWAAR BEN IK
  HOEZO BAHAAMAS
  HUP MET DIE ROKJES
  WHAAAAAAAA HAAAAAAAA
  KATRIENTJE WWWIEW ROKKK
  WWWHAAAAAAA WWWHAAAAAAA
  JOU GOO GURL!
  AI AM GONNA ROKK JOE AMADEEEEJUS
  WHAAAAAAAA HAAAAAAAAA
  EN IN DE HEMEL IS GEEN WIEWWWWW
  WWAT NOU GEDRAGEN
  WWAAR HEB IK DAT MEER GEHOORD???
  UHM….
  KOP DOET HET NIET MEER

  VROEMMMM VROEMMMM
  DE BBBALLE

  1. Haaaaai Oopa Floris!! Wat kei gaaf dat je op de blog ben! Nou de wiew was kei en kei sterk, ik ging naar de behaamaas!! Ik zal wat naar boven stuure…

 2. Hoi Bram,

  Verse wiew …………..wat zal je genoten hebben Bram, even helemaal van de wereld.
  Nouja naar de andere kant van de wereld dan, want je was naar de Bahamaas.
  Hihihi!
  Hoop dat je inmiddels wel weer de oude bent, maar dat zal vast wel.
  Geniet nog maar even lekker na van de wiew en wie weet mag je binnenkort weer een beetje wiewen.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, nou dees wiew was anders hoor. Het was zo kei sterk dat mijn kop meteen uit ging. Zo heb ik dat nog nooit eerder meegemaakt. Eerlijk is eerlijk, van mij hoef ik eefe geen wiew meer. Ik was kei wankel en dat is soms eng. Maar jij mag wel wiewen als je wilt 🙂

   Pootjes van mij, Bram

 3. Heeeeeee mijn allerliefste Brammivlinderleeuw, wat een keigafe blog heb je gemaakt over de wiew!, het was net of ik met jau op de Behaamaas was, in de zon, en dat we op onze rug in de zon lagen met onze blote buiken, het was echt fantasties!, en toen kreeg ik ook nog allemaal neusjes van mijn Milamuisje, o, o… toen ging ik snel weer netjes liggen!, zooo heee en nau ben ik helemaal blij en frolijk en is mijn hart vol liefde, en ik heb niet eens ketnippies gesnoft!, ik durf dat echt niet, ik weet niet presies waar ik bang voor ben, ik durf wel naast de planten te liggen maar ik doe er niks mee want dat find ik grieselig, straks weet ik niet eens meer dat ik Kever ben, en wat dan?, ik ben blij dat jij en Milamuis het pakje mooi fonden, met de muis en het balletje, en doe maar heeeeeeel foorsichtig met de wiew, dat je niet keidronken wordt, lieve vlinder ik stuur jau en mijn muisje heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes en neusjes en tettertjes, ze zijn van je Kevermans!!, en ik heb allemaal snekkies in je huis ferstopt, met kipsmaak!!!

 4. Ik mag ook geen wiew foorloopeg segt Mamma weeges ik was foorbij de planeet Anubis en ik was fijf uure offlaain seg se.
  Folleges Tiga sat ik der boofe op naar iedereen te meppe!
  Wiew!
  Wat een spul!
  Leootje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *