Kever heeft een mening over al dat water

waterAls Tuinkater kontrooleer ik elke dag mijn tuin, soms is dat best zwaar werk, bijfoorbeeld als het reegent, en de laatste weken was er elke dag reegen, op sommige dagen reegende het zo lang en zo veel dat zelfs Mikkie er niet was!, door al dat water is mijn gras een beetje kapoo gegaan, de aarde is helemaal nat en zacht en ik kan ekstra makkelijk graven, dat is handig want ik moet natuurlijk toch plassen of een poeps doen, het liefst doe ik dat naast het hek zodat de hond van de buurvrouw ruikt dat hij naast een tijger woont.

waterPokon

Echt oferal in mijn tuin stonden plassen met water, soms wel tot aan mijn kniejen!, nau ja geeft niets, zo kreeg ik meteen weer schone voeten na het graven, meestal loop ik op de teegels en blijven mijn voeten netjes, maar ik moet ook tussen de planten en bij de peerenboom lopen, want daar kan ik Pokon zien zitten in de tuin van de buren en efentjes Hallo tegen hem zeggen, kijk maar op de footoo!

Mijn tuin is nu heel anders dan toen het nog zomer was, hij is een beetje kaal en veel van wat groen was is bruin geworden, mijn vrouw heeft de blaadjes en takjes die op de grond lagen weg gehaald, maar ze laat er ook veel liggen, want beestjes kunnen zich daar in de winter onder ferstoppen en warm blijven, dat is belangrijk!, op sommige stukken lijkt het net alsof er geen planten meer zijn, dat komt omdat ze weer onder de grond zijn gaan slapen, in een BOL, een BOL is eigenlijk hetzelfde als een EI van vogels, het is een soort klein huisje met eeten erin, in die BOL blijfen de plantjes tot aan de lente wonen, en als er genoeg zon is gaan ze weer groeien.

Stoel

Sommige planten hebben nog steeds frugtjes, zoals de framb-oos, maar de fijgen (dat zijn ook frugten) vallen allemaal op de grond, ze hebben zon noodig en die is er bijna niet, en als er wel zon is foelt hij niet zo warm als in de zomer, maar toch ga ik dan op mijn stoel zitten, en Mikkie ligt op het dak van het schuurtje, zo maken we het gezellig.

Tuinkater

waterMijn tuin is net als het leefen, elke dag is anders en je weet nooit wat er allemaal gaat gebeuren, het is alsof ik elke dag een kadoo uit mag pakken, Ik weet al heel veel over planten en bloemen en beestjes, ik ken elke plant en elk beestje in mijn tuin, en toch is elke dag een ferrassing, ik denk dat Popje, Beer, Molly en Bolle blij zijn dat ik hun tuin zo goed fersorg, mijn vrouw roept nau iets, wacht efentjes… o ze roept dat zij het meeste doet, ik laat haar dat maar denken ook al is het natuurlijk niet waar, want wie is er elke ochtend om vijf uur al in de tuin, en om één uur in de nacht, en als het reegent?, juist ja, dat is Tuinkater Kever!

En ik tetter nog steeds voor vreede, midden in mijn tuin, dan ben ik nog beeter te horen!

26 thoughts on “Kever heeft een mening over al dat water

 1. Lieve Kever,

  dank jou wel van jou mooie letters en wat weetie tog feel wijse dinge van waater, naatuur en alles van jou tuin op Bolle ze landgoed. Mij vrouw zeg Kever is nu egt een Tuinkater, hij weet alles. En hij leer iedereen dinge die jij nog nie weet in jou kop. En zo een mooie footoo van jou eigen en Pokon. Jij kijk naa elkaar maar jij kannie bij elkaar koome. Mij vrouw zeg het is net offi in jou spiegel kijk. Het is eg waar, heel feel mooi.
  Selluf heb ik mij ferstand nie van jou tuin maar jij leer ons allemaal. Jou plantjes kan jij nie zien weeges zij doe nu Bolle onner jou grond. Dan weet jij, jou plant heb ook respek foor Bolle ze Landgoed. Zoies vin ik heel feel mooi en het is inneressant.
  Op mij balkon is ook heel feel reege. Assie naa buite kijk zie jij reege. Als mij vrouw thuiskom breng zij reege mee. Mij vrouw zeg Loes het is ze tijd van onse jaar. Selluf wil ik dan liefer onse annere tijd van onse jaar. Maar jij ben heel feel stoer en jij ben oer weeges jij gaa om fijf uur in jou nagt kontroole doen. Dan hebbie wel mij taart ferdien.
  Daarom heb ik mij Reegetaart gebakke in mij frieserpan een het is met druppels sjookoolaa. Assie daarin spring willie er nooit niemeer uit. En er zit kaaramel in met nootmelansjie en kouwstik. Boofe op zit massepein foor Ooma zodat zij nie hoef te springe. En Pokon en Mikkie krijg ook ze stukje weeges zij heb ook reege en het is van mij eigen,
  Alstoeblief dank wel,

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel dat jullie finden dat ik echt een Tuinkater ben geworden, dat find ik een mooi kompliement!, het is best zwaar werk maar ook heel fijn, want ik zie elke dag nieuwe dingen maar ze zijn niet grieselig, in mijn tuin durf ik alles!, want ik weet dat Bolle me beschermt, net zoals hij de plantjes onder de grond beschermt in hun BOL, mooi is dat hè?, en het is altijd gezellig als Pokon en Mikkie er zijn, op de footoos staat Pokon en ik zit, dan kan je zien dat hij veeeeeel kleiner is dan ik ben, en hij is ook heel slank roept mijn vrouw nu, nau en?!, dat ben ik ook, alleen ben ik anders slank!, Pokon en Mikkie zijn ook al vriendjes, we maken geen ruusie want dat is nergens voor noodig!, heb jij ook zoveel reegen?, en je vrouw ook al, hoe kan dat toch?!, en Zusje?, ik denk dat Oopa feestfiert met de sterren, als je dat weet kan je alleen maar blij zijn met de reegen toch?, ook al hoop ik stiekem wel dat er weer een beetje zon komt, o en raad eens?, nau ik dit schrijf komt er een zonnetje te foorschijn!, dus ik ga lekker met Mikkie en Pokon jauw heerlijke taart eeten, dankjewel Loes, ook van mijn mensen en Ooma!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en de frietuur staat al aan, de frietjes zijn mooi gaudbruin geworden en voor erbij heb ik echte bosse BOLLE gemaakt, met glansende sjookoolaa en lekker veel slagroom!!

 2. Hoi lieve Kever,

  Hier in onze tuin precies hetzelfde!!
  Wij, Moby en Belle zijn ook graag in de tuin. En onze vrouw zegt dan “Nee hé gaan jullie weer een modderbadje nemen”?
  Maar een modderbadje is toch goed voor je poten!!!!
  Onze inspectie is vooral bij Pippie en Dotje want daar loopt wel eens een muisje. We moeten nu wel voorzichtig zijn rondom het hok want met al die natte modder kunnen je poten zomaar de andere kant op gaan als dat je zelf wil!!!
  En als er zon is dan gaan we ook op een stoel zitten om ervan te genieten.
  Kever wat een leuke foto van jou en Pokon!!! En dan met Mikkie op het dak erbij kunnen jullie gezellig even wat kletsen!!!!!

  Kever wij blijven volhouden met mee tetteren voor vreede!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve allemaal, fooral Moby en Belle, dankjulliewel dat jullie zeggen dat modder goed is voor je pooten, mijn mensen fragen vaak waarom ik zoveel modder mee naar binnen neem, maar dat doe ik juist voor HUN pooten!, o en wat spannend dat bij het huis van Pippie en Dotje allemaal muisjes zijn, daar zau ik ook meteen gaan kijken, en ik snap presies wat jullie bedoelen met dat je pooten ineens een andere kant opgaan, mijn vrouw lag een paar dagen geleden bijna languit in mijn gras omdat ze uitglee, ik was efentjes bang dat ze bofenop mij zau fallen!, het is hier keigezellig met Mikkie en Pokon, zij zijn met zijn tweetjes ook vrienden geworden, we hauden alledrie niet van ruusie, nergens voor noodig!, lieve Moby, Belle, Panda, Dopey, Izzy, Tica, Pippie, Dotje, muisjes en mevrouw Ceciel natuurlijk, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel knuffels terug, ze zijn van Kever!!, en ik find het fantasties dat jullie elke keer meetetteren voor vreede!!

 3. Goedemorgen Kever Tuinkater; je bent al een echte Tuinkater Kever. Je schreef het heel mooi; over dat een bol het winterhuisje voor de bloem is.🌷🌷🌷 In onze tuin is het ook herfst. ☔ Voorlopig laat ik alles maar zoals het is. In het voorjaar zien we verder, dan stop ik ook meteen de bollen onder de grond en de bamboe 🎋🎋🎋 in de aarde.
  Pom gaat om een uur of zes s’avonds al naar haar huisje. Ik probeer nog steeds om haar naar binnen te lokken maar nee hoor. Niets. Zelfs de dierenarts vindt het bijzonder dat Pom buiten blijft. De meeste poezen liggen toch liever bij de kachel, zegt ze. Bij Sam constateerde ze tandsteen. Maandag gaat Sam in haar reistas mee naar een andere dierenarts, eentje die daar verstand van heeft.
  Pokon lijkt sprekend op jou Keverbaas. Ik zag het meteen. 😃 Wel gezellig zo samen met je vrienden.
  Een paar dagen terug had ik ineens een boom vol groene papagaaitjes. 🐦🐦🐦 Zo leuk. Eén hing er ondersteboven aan een tak naar binnen te loeren.

  Een fijne zondag voor jou en je vrienden en je mensen Kever! Ik zet wat te eten in je keuken.
  🍕🍕🍕🍣🍣🍣🍗🍗🍗

  Groet van ons, Kim en Sam en Pom.
  ☕ ☕ ☕

  1. Lieve mevrouw Kim en Sam en Pom, wat moeilijk dat Sam tandsteen heeft en naar de dierendokter moet, dat is altijd eng, of find Sam dat niet erg?, Pom is echt een Tuinpoes, dat ze het liefste buiten woont, maar ze heeft dan ook een heel fijn huisje buiten, en er zijn egels en papegaaitjes, dat is keispannend!, die papegaaitjes lijken wel sirkusartiesten, ze kunnen ook onderstebofen langs de muur hier in de tuin lopen, of ze hangen aan hun pooten te schommelen, ik find ze heel biesonder en ik hoop dat ze ook weer in mijn tuin komen, folgens mijn vrouw past Pokon wel drie keer in mij, op de footoos staat hij een beetje op zijn achterpooten en ik zit, het is gezellig zo met Mikkie en Pokon, dankuwel voor het lekkers, het is nau droog dus we gaan met zijn drietjes lekker piknikken!, ik stuur jullie drietjes heeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb voor Sam en Pom spesjale tandsteenbrokjes gemaakt, en voor u staat er een kiesj in de ofen, met walnootjes en kaas!!

 4. Hajooooooooooooooo poomsie

  Ikke fin de kauw en reege stom!!!!! Eggiewaar stom!!!! Ikke hat foorige week sellufs diejereee ommedat ik buite in de kauw oppe vloer sat. Frauw was boos op me ommedat ik stinksgeete liet. Hihihihihihi. Ikke wil op me stjantstoel slaape. Ikke wil naar me fisse beneede kijke😭😭😭

  Poomsie, tjek uwes maar nies aan wat uwes frauw seg hoor. Uwes ben de eenige egge poomsietuinkeefer!!! Mense weete nies fan meste enso.
  Hihihihihi
  Poomsie… op uwes,sgaapje lig een doos met mest er op sjreef. Ssssssssst.
  Er sit een pigmek met smekdonnalssauws. Uiteinnewuk gaa dat mest worre. Hihihihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee lieve zwartepantersiejemees die ook sterrieporter is!!, o wat erg dat je diejeree had van de kau, ik hoop maar dat het weer over is!, ik heb ook veeeeeeeel liefer zon en dat het lekker warm is, ik wil het liefst het hele jaar door zomer, je hebt helemaal gelijk dat mijn vrouw niks van mijn tuin weet, want dat mesten dat doe ik, dankjewel dat jij dat zo schrijft, ik ga het uitprinten en ophangen in mijn tuin!!, zooo heee en die pigmek met smeksous… die lust ik!, en die is ook goed voor de plantjes, dankjewel Door!, ik stuur jau en je mensen en je fisse in de tuin beneeden (want het zijn eigenlijk jauw fisse toch?, jij kijkt ernaar!) heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie!, en ik heb een tas met WINTERJASSEN erop bij je balkondeur gezet, daar zit een fijfdubbele porsie frietjes in, met maajoonesse, en een hele stapel bittere ballen met mopstert en ook nog een pietsaa!!, als je dat allemaal op hebt heb je ekstra spekjes en hoef je geen winterjas aan!!

 5. Lieve Kever vriendje,

  weet nu heel veel meer over hoe het in de tuin er aan toe gaat dankzij jou mooie tuin avonturen.
  Zelf heeft mijn baasje maar een balkon en daar gebeurd nooit zo veel zegt hij, maar jou tuin is een groot avontuur.
  Nu is het droog dus ik heb speciaal voor jou en Mikkie heel veel lekkere snecks in de tuin gelegd, en voor je mensen heb ik koffie en thee klaar staan met appelgebak met veel slagroom in de woonkamer.
  Geniet er maar mooi van.

  En ik tetter mee voor vreede.

  pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, o wat fijn dat je mijn tuin een groot afontuur findt, zo is het helemaal!, het is zo gezellig als Mikkie en Pokon in de tuin van de buren zitten, zij zijn ook vrienden geworden want we hauden alledrie niet van ruusie, zooo heee en wat een boel sneks heb je neergelegd, daar gaan Mikkie en ik meteen van smullen, met Pokon erbij want dat is een slimmerik hoor, die stond meteen met zijn neus er bofenop!, mijn mensen zeggen dat de taart heerlijk is en de koffie en de tee ook!, lieve Tommy, ik stuur jau en allebei je mensen heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, voor jau heb ik een grote staapel snekkies naast je mandje neergelegd, en voor je mensen staat er een slagroomtaart en appelsap in de keuken!!

 6. Hoi Keefie,

  Wat een fiese nattigheid he. Maar ja als je een poeps moet en je doet dat t liefst in de tuin. Dan krijg je fiese pootjes. Miauw jij liefer dan ik. Wel slim om het bij het hek te doen. Dat de buurhond weet hier woont de gefaarlijke KeefTijger!

  Lief kopje van Minnie.

  1. Heeee lieve Minnespin, is het bij jau in je tuin ook zo nat?, ik find er niks aan, maar ja ik moet toch mijn tuin kontrooleren en de hond bang maken, hij probeert katten te fangen als hij erbij kan, daarom zit hij achter het hek, maar voor een Keeftijger is hij bang, en teregt, want die zijn heeeeeel gefaarlijk!!, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn dus van die Keeftijger, ik heb voor jau een berg snekkies op de bank gelegd, en er staat een sjookoolaadetaart in de keuken voor je Frau en je mensenopa, met slagroom voor jullie alledrie!!

 7. Hallo allerliefste Tuinkater Kever!

  Wij kennen dat niet, een tuin. Wij zijn dan ook BalkonPoezen. Maar de laatste tijd doet vrouwtje de deur niet open. En al helemaal niet als het zo hard regent. Dan blijft het water ook een beetje op het balkon staan, maar wij gaan dan liever geen natte pootjes halen. Dapper dat jij dat wel gewoon doet in je tuin.

  Wat een leuke foto van jou en Pokon, wij zeggen dan ook Halllloooo Pokon!!

  Wij bekijken alles buiten wel vanaf onze krabton of mandje op de krabpaal. Binti zit ook regelmatig naar voorbij waaiende blaadjes te kijken in de krabton. We blijven zo in ieder geval droog 😻😻

  We hebben lekkere likwitsnekkies neergelegd voor jou en je vriendjes. En voor je mensen heerlijke kruidnoten. Kattenklaas is tenslotte weer in het land. Het zit in een doosje waar Sint op staat, zodat het droog blijft.

  Veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka 😽😽😽😽

  1. Heee lieve Balkonpoezen Binit en Zooka, dat is biesonder find ik, als je Balkonpoes bent!, ik ben nog nooit op een balkon geweest denk ik, en dat lijkt me best spannend omdat je hoog in de lucht bent, zo kan iedereen weer iets anders biesonders, en ik snap dat jullie liefer niet naar buiten gaan als jullie pootjes helemaal nat worden, ik ga vaak op een stoel zitten in mijn tuin om mijn pooten droog te hauden, en als het echt keihard reegent ga ik voor mijn kattenluik liggen en doe alleen mijn hoofd naar buiten, zo blijf ik droog en kan ik toch alles in de gaaten hauden!, maar als ik eerlijk ben heb ik toch het allerliefste zomer, o ja Pokon zegt Halloo terug en geeft jullie een kopje fia internet!, hij haudt helemaal hiet van reegen en blijft dan thuis, maar als het efentjes droog is is hij weer in de tuin naast mij, dankjulliewel voor de likwit sneks, die lust ik!, ik deel ze natuurlijk met Mikkie en Pokon, want zo hoort dat, en mijn mensen zitten te smullen van de pepernooten, krijgen jullie altijd iets van Kattenklaas?, ik heb dit jaar de schoenen van mijn mensen gezet, dus ik hoop dat ik iets lekkers krijg!, ik stuur jullie tweetjes en jullie vrouw heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffels, ze zijn van Kever!!, en ik heb voor jullie spesjale snekkies gebakken waar je geen steentjes van krijgt, en daar heb ik een hele staapel van in en bofenop de krabton gelegd!

 8. Keef!
  Hier is het balkon ook nat!
  En de ramen sijn ook egt heel nat!
  Dus nau sitte we nie feel meer buite.
  Ik wau dat het weer soomer was…
  Kopje fan Leootje!

  1. Heeeeeeeee lieve Leootje, ik wau ook wel dat het zoomer was, eerlijk waar, ik find de zon het allerfijnste, dat ik lekker op mijn rug in het gras kan liggen, ik find reegen niet fijn, maar ik moet toch mijn tuin kontrooleren, dus dan ga ik de reegen in, gelukkig maken mijn mensen me altijd droog met een haswand als ik binnen kom, en mijn voeten veeg ik gewoon af aan de floerbedekking, handig toch?, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, en ik heb een grote famieliezak kettisfeksjions gestrooid, eet smakelijk en neusie neusie!!

 9. Hoi hoi tuinkabouter ehhhhh tuin Kever 😃
  We hebben nu een beeld van jou tot aan je oksels in de blubber en dan binnen stempels makend 🐾🐾🐾
  Misschien is het over een paar dagen wat droger weer.
  Dikke knuffelzzzz van onzzzz

  1. Lieve mevrouw Sandra, Roos en Binky, oooo mijn vrouw moest zo hard lachen om wat u schrijft over dat ik stempels maak, maar ik heb nau eenmaal geen kaplaarzen, dus ik kan er toch niets aan doen?, nau roept mijn vrouw dat ik altijd ekspres naast het kleed in de gang ga lopen als ik van buiten kom, en dat dat kleed juist is voor mijn voeten, nau en?, ik hoop maar dat de zomer gouw weer terug komt, duurt dat nog lang?, heeeeeeeeel veel knuffels van mij, en ik heb voor Roos en Binky kattentaartjes gemaakt, en voor u heb ik pannekoeken gebakken, met spek en met kaas!

   1. 🤣 heel goed hoor, kaplaarzen zitten ook niet eens lekker.
    Alles smaakte weer onwijs goed , dank je wel 😘

     1. O nee toch, echt waar?, dat zegt mijn vrouw ook, maar ik denk dat de zomer snel weer terugkomt hoor!, knuffels van mij!!!

    1. Gelukkig dat alles lekker was, en raad eens… ik had fandaag een zonnetje!, ik hoop jullie ook!, nau reegent het weer, maar dat geeft niet want ik ben nau lekker binnen, baai baai!

 10. Hallo Pepeoom Super Kever +. Wat een weer wasse het. Mijn mensen segge het is niet leuk want ze waren feel weg en het bleef maar nat. Hier segge se het is de natuur en Oopa Floris doesse ook feel pinkelsse. Ik wil liever son maar mijn mensen seggen als er nu son is dan kan Katteklaas niet komen en die is er. Ik mag fanafond mijn sjoentjes sette en ik heb mijn lijstje al klaar. Mijn mensen segge dat Katteklaas niet sofeel sjentjes hebsse foor alle katootjes maar dat hoefsse niet hij kansse nu kiesjes doen. Voor u mensen hebsse ik se nootjes met kjuidsse en sjepernootjes. Die moesse u niet proefjes want mijn mensen segge als ik ze eet dan staan mijn billetjes in se brand. Ik weet het niet want ik mag se niet eetjes. Voor u staat er in de tunnel een zak met Katteklaas erop en die is gefulsse met een gjote bak sjagjoom met jum, lekkere warme hapjes en eksja laarsjes foor de regen. Want het is nu te kousse aan uw foetjes. Van ons allemaal en van mij de allergrootste koes

  1. Heeeeee daar is mijn allerliefste Pepekind Faalentino, waar ik altijd zoooooo trots op ben!, dus het was bij jau ook steeds aan het reegenen en alles was nat?, als je weet dat Oopa ⭐️ pinkelt is het meteen veel minder erg, dan is het eigenlijk een feestje!, maar toch find ik zon ook wel heel fijn, of dat het droog is, als het nau een beetje kaud is maar wel droog, dan kan Kattenklaas toch komen?, hoeveel schoentjes heb je gezet voor fanafond?, ik wil ook mijn schoen zetten maar ik heb geen schoenen!, gelukkig zag ik die laarsjes voor de reegen, zooo heee daar ben ik echt helemaal blij mee, ze zijn handig voor in mijn tuin, en voor Kattenklaas!, mijn mensen roepen dat die nootjes en pepernootjes heerlijk zijn, en dat ik ze vast niet lekker find, maar dat geeft niets want ik heb lekker rum met slagroom en warme hapjes, en ik heb ook mijn laarsjes aan, zo mag het altijd wel blijfen reegenen!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Pepeoom!, ik zwaai fanafond weer naar Kuzco, en ik heb een heel groot buufet met allemaal snekkies in de tunnel gezet, voor je mensen is er warme sjookoomel en marsepeinen fruit, dat is gezond!, voor Jafita heb ik een warme sjaal gemaakt met hartjes en roosjes, en ik stuur jau nog een ekstragrote knuffel!!!

 11. Joehoe Pokon,

  Zie je mij zwaaien met kijn pluimstaart? Ik zit zo hoog mogelijk boven in mijn boom. Daar kan ik heel goed zien hoe groot jij al gegroeid bent. Je wordt al een stoere kater.
  Leuk dat je even op de foto mocht met KeverT. Ook al zo’n stoerderd.

  Koppie van Japie

  1. Heeee lieve Japie, Pokon froeg of ik je heeeeeel veel groetjes wil doen, hij findt het heel knap dat jij zo hoog kan klimmen, hij zag je meteen en hij heeft naar je gezwaaid, en ik ook!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van KeverT!!, voor jau en je famielie, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, ook voor Opa en Oma!!

Reacties zijn welkom