Lucky mocht op de tablet (video)

tabletHoi lieve vriendjes, we hebben een paar dagen een beetje kouder weer gehad maar er was wel zon. Dat vond ik erg fijn om eerlijk te zijn. Ik ben een poosje buiten geweest toen maar binnen, als ik op de vensterbank ga zitten, schijnt de warme zon op mijn vachtje en dat is super fijn. Dan word je van buiten warm maar ook van binnen als katermans want dan voel ik me helemaal blij. Ik zit vaak op de vensterbank omdat ik dan naar buiten kan kijken om te zien wat daar gebeurt. Soms zie je niet veel maar er zijn ook dagen dat ik vogels zie, woefers en vooral ook andere poezels. Die lopen dan een rondje door onze voortuin. Soms word ik een beetje boos maar ik kijk vooral naar ze want ik moet er natuurlijk wel voor zorgen dat alles veilig is en blijft. Dat snappen jullie wel.

Vensterbank

Als de warme plaat aan staat, lig ik ook graag op de vensterbank want die zit daar net boven. De vensterbank is extra breed. Dit was al zo toen Spinner, die hier eerst woonde, er tabletnog was. Zij lag er namelijk graag op maar als ze dan omdraaide, dan viel ze er soms bijna af. Daarom hebben mijn mensen de vensterbank breder gemaakt door er een extra plaat op te doen. Zo kon Spinner er niet meer af vallen en wij ook niet. Wij zijn er in ieder geval erg blij mee. We krijgen soms ook eten als we daar zitten. Dat is heel speciaal want dan mag ons bordje daar ook staan. Ik kan het dan wel eens even wat moeilijker vinden dan anders maar ik zet mijn neus in werking en dan komt het wel goed.
Zo stond er eerder deze week een bordje met vis op de krabpaal. Normaal zit Molly daar echt nooit maar omdat ze het lekkers geroken had, was ze erop geklommen. Ik moet zeggen dat ik dat heel dapper en knap van haar vind. Ze is per slot van rekening toch al 12 maar nog heel kwiek en ze kan super hard rennen. Ik lig er wel vaker daar op die krabpaal maar had al genoeg gegeten dus toen mocht zij het wel van me hebben. Samen delen blijft toch ook belangrijk.

Spelen

Maar goed, ik heb nieuw speelgoed gekregen. Volgende keer probeert mijn man eerst betere foto’s daarvan te maken maar ik wil jullie wel graag laten zien dat ik best goed kan spelen, ook al zeg ik het zelf. Ik hoef geen duur speelgoed of zo, ben al blij met een schoenveter waar ik achteraan kan hollen. Als mijn mensen dat ding bewegen, lijkt het net een beetje op een slang. Een balletje is uiteraard altijd leuk want daar kun je achteraan hollen. Mijn grootste hobby blijft slapen maar samen met mijn mensen spelen is toch ook wel erg leuk. Soms spelen Molly en ik samen en rennen we achter elkaar aan. We hebben een nieuw kussentje met wiew gekregen. Niet van die losse zoals Keef heeft maar het zit er helemaal in. Mijn man zegt dat het stinkt, mijn vrouw ruikt het niet maar dat vindt ze niet zo erg. Wij ruiken het des te beter en gaan met ding rollen over de vloer, rennen ermee in onze bek door de kamer en gaan er uiteraard bovenop liggen. Daar word je als katermans toch echt helemaal blij van. Zo blij dat we gewoon soms gek ervan gaan doen. Maar leuk is het wel. Hoewel ik denk dat mijn vrouw zo’n klef kussentje (we likken er uiteraard ook gewoon aan) soms maar wat viezig vindt. Maar ach, zij lust ook geen water buiten uit de bakjes en wij vinden dat juist super lekker.

Tablet

Nu had mijn man een nieuw iets voor mij gevonden om te spelen, op de tablet maar liefst. Eerst mocht Dropje het proberen, want ik sliep nog. Toen ik wakker was, ben ik ook maar eens gaan kijken wat er nu eigenlijk zo interessant was op de bank. Het speelgoed lag op de plek waar ik meestal lig te slapen, heel dicht bij mijn favoriete kussen dus daar moest ik natuurlijk wel het mijne van weten. Je weet immers maar nooit. Op de tablet was een spelletje met allemaal muisjes.

(tekst gaat verder onder video)

Die mocht ik proberen te vangen maar tjongejonge, dat viel nog niet mee hoor. Ze liepen iedere keer weg en ik kreeg ze niet te pakken. Maar het was wel erg leuk om te proberen moet ik zeggen. Misschien mag ik nog eens een keer proberen en lukt het me wel. Hebben jullie ook wel eens zo’n spelletjes gedaan?

Veel knuffels van Lucky voor iedereen!

7 thoughts on “Lucky mocht op de tablet (video)

 1. Lieve Lucky,

  oooh moggie op jou teblet speele. Ooh en zo een mooi fillum, jij kan zien dattie van alles zie op jou teblet. Hebbie ook met jou poot aan meppe gedaan? Selluf geef ik er niks nie om, daar ben ik eerluk ofer. Mij Zusje vin zoies wel inneressant maar zij doe heel feel aan meppe. Van mij eigen ben ik rustig maar ik doe wel heel feel hard roepe foor mij eete. Heb Molly geklomme foor ze eete? Zij is nog atleeties van ze eigen. Selluf doe ik wel in mij denkpaal eete met mij vrouw. Zij zeg liefe woordjes en ik doe eete. Dattie Saame ben maar alle eete is tog foor jou leefeswerk. En van mij vrouw moes ik zegge dattie zo een fijne fensterbank heb. Zij zeg misschien moet wij hier ook ze niewe fensterbank foor Maatje Meer Poeze maake? Daarom zeg wij dank jou wel Lucky en jij krijg zachte kopjes van onse hart,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, het filmpje is wat donker maar dat kwam omdat het al donker was buiten en het licht in de kamer niet zo goed was maar goed, je kunt toch zien dat er muisjes zijn en dat ik ze probeer op te eten. Ik heb er inderdaad ook op proberen te meppen. Hier is Drop ook graag met zoiets bezig maar Molly hoeft dat niet zo. Die doet het liefste eten en slapen en soms rennen we wel samen hoor. Samen eten vind ik ook wel een top idee. Dat wel alle eten voor je levenswerk is maar dat je mensen er toch bij zijn. Dat ga ik hier ook maar eens voorstellen denk ik zo. Een brede vensterbank voor poezels met een maatjes meer is lang geen gek idee hoor. Wij vinden het in ieder geval super fijn. Hoop dat jullie er dan snel ook eentje krijgen! veel kopjes en knuffels terug van Lucky en de rest.

 2. Hoi Lucky,

  Wat tof dat je op de tablet mocht spelen, maarre……….wat waren die muisjes snel hé.
  Lastig om te pakken hoor, maar je hebt super goed je best gedaan.
  Soms mag ik ook op de tablet spelen en dan probeer ik vogels te vangen, maar dat gaat ook niet zo gemakkelijk hoor.
  Die zijn net zo snel als de muisjes op jou tablet, misschien kunnen we eens samenwerken wie weet vangen we de muisjes en vogels dan wel.
  Soms lig ik ook in de vensterbank, vooral als er zon is ligt dat zo heerlijk warm.
  Maar het liefst lig ik in mijn mandje, die is echt zo super lekker zacht en warm.

  Maak er een mooie dag van vandaag samen met je mensen lieve Lucky!

  Pootje van Tommy!

  1. Ha die Tommy vriend, dus jij hebt ook wel eens vogels proberen te vangen op de tablet? En die zijn net zo supersnel als die kleine muisjes? Pff…zal niet meevallen dan om ze te pakken te krijgen. Maar samenwerken om ze te pakken te krijgen is een super goed idee! Dat wil ik zeker wel proberen. Zon is fijn he en lekker warm? Maar er gaat inderdaad niets boven een zachte mand waarin je lekker kunt slapen en die ook nog eens warm is. Hoop dat je vandaag ook wat zon hebt en fijn kunt slapen. Kopjes en knuffels van Lucky

 3. Heeee lieve vriend Lucky, wat fijn is het hè, als er efentjes geen reegen is maar zon?, hier is het fandaag droog dus ik ben ekstralang in mijn tuin geweest, en ik heb daar ook brokjes gegeten, nau wil ik wel eens iets lekkers in de fensterbank, net zoals jij hebt gekregen!, en wat zeg je nau, was Molly helemaal naar bofen geklommen op de krabpaal?, wil je haar alsjeblieft heeeeeeeel veel kompliementen gefen van mij daarvoor?, ik find dat echt heel knap!, en ik geef jau ook kompliementen dat jij de fis met Molly hebt gedeeld!, en wat gaaf dat jullie zo een kussentje hebben, Popje, Beer, Molly en Bolle waren daar ook altijd fen van, fooral als er faaleeriejaan in zat, zij gingen er ook altijd aan likken, en Bolle moest er altijd van kwijlen, zo lekker fond hij het, maar dat is een geheimpje!, o en wat een gaaf spel heb je Lucky!, ik zag dat je de muisjes zo ophapte, en toch blefen ze maar rondlopen, dat hoort toch niet?!, ik zag dat jij ze fing en opat, hoe kan het dan dat er toch nog muisjes zijn?, folgens mij klopt dat spel niet!, ik heb weleens zo een spel gedaan toen ik hier net woonde, eerst waren er muisjes en toen ineens een hele grote vogel!, zooo heee ik was bang!, ik heb me meten verstopt onder het bed en ik wilde een hele tijd niet meer van die filmpjes zien!, maar nau kijk ik er soms eentje, maar ik kan me nooit zo goed konzentreeren folgens mijn vrouw, nau ja!!!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, voor jau en Dropje en Molly heb ik snekkies neergelegd bij de warme plaat, voor de nijntjes is er ferse slaa, en voor je mensen staat er appeltjestaart, nog warm uit de ofen, dan smelt de slagroom zo lekker.
  ..hmmmmm!!!

 4. Hoi Kever vriend, ik vind het ook veel fijner als er zon is en het buiten niet zo koud is maar ja..er komt nu eenmaal veel regen in deze tijd. Ik snap het best dat je lang buiten gebleven bent toen er wel zon was en daar brokjes eten is ook fijn he? Wij krijgen er soms ook een bordje met lekkers als het mooi weer is maar nu staat het meestal binnen en ook op de vensterbank. Op de foto had ik een bordje met vis, vind jij dat ook lekker? Molly vindt dat super heerlijk en daarom was ze zelf omhoog geklommen. Dat is toch wel knap voor een poes van haar leeftijd zeker? Samen delen vind ik niet erg hoor, dat doen we meestal wel. Ik wil ook wel snoepjes en zo met jou delen hoor. Of natvoer.
  Tja, die muisjes..ik snap het niet goed denk ik en misschien is het spel kapoo? Ik sloeg erop met mijn pootjes en probeerde ze toch ook op te eten maar ze bleven maar lopen en komen. Dat kan toch eigenlijk helemaal niet denk ik dan maar ja…dus dat had jij ook al? Misschien moeten mijn mensen een ander spel voor me zoeken. Ik kan me soms ook niet zo lang concentreren hoor want dan hoor ik bijvoorbeeld wat anders zoals een andere poezel in de tuin of een vogel en daar moet ik dan natuurlijk ook naar kijken en er het mijne van weten. Dat is toch immers ook belangrijk.
  Dank je wel voor alle lekkers, het was weer smullen. Ik zal Felix snacks voor jou, Mikkie en Pokon sturen (hij is ook zwart zag ik op de foto’s bij je blog, dat vinden Molly en Dropje ook speciaal hoor) en voor je mensen zijn er soesjes met veel slagroom zodat jij ook mee kunt smullen. Knuffels van Lucky

 5. Dat kan ik nou nooit, Lucky. Er is hier geen vensterbank. En geen tablet. Alleen maar de tabletjes die mijn broer altijd moet slikken. Maar daar staan geen muizen op.
  Mag ik dit spelletje bij jou komen spelen?

  Koppie van Japie

Reacties zijn welkom