Vriendschap tussen poes Stitch en hond Alaska

vriendschap Vriendschap tussen een kat en een hond komt vaker voor dan je zou denken.  Neem nou de poes Stitch die vriendschap sloot met de hond Alaska. Deze bijzondere kater heeft een eigen Instagram: klik en kijk

Eigenlijk zou dat spreekwoord van ‘vechten als kat en hond’ niet hoeven te bestaan. Samenleven als hond en kat, dat bestaat ook, en hoe.

Tegenslag

Stitch had al in het eerste jaar van haar leven behoorlijk wat tegenslag gekregen. Door ernstige oogproblemen was het onvermijdelijk dat ze een operatie moest. Daarna had ze nog maar een enkel oog. Maar gelukkig had ze een sterk en goed karakter. Ook katten die maar een oog hebben, zijn volwaardig kat.

Thuis

Toen Phoebe voor het eerst de Sphinx-kat zag, was ze meteen verliefd. Deze poes wilde ze een thuis geven. Maar daar woonde Alaska al, en zou de hond wel bereid zijn om het huis te delen?  Het moest ook maar net klikken.

multi

Een multi-kat huishouden, dus twee of meer katten, heeft extra aandacht en zorg nodig om in balans te blijven. Komt er een nieuw familielid bij, dan moet de introductie ervan met zorg en aandacht gebeuren. Neem er gerust een paar weken de tijd voor. Dat is realistischer dan iedereen bij elkaar zetten en denken dat ‘ze het maar uit moeten zoeken onderling’. Tijd en aandacht is noodzakelijk.

Vriendschap

Tussen Stitch en Alaska ging het gelukkig goed.  Het hielp misschien dat ze alletwee jong waren en zich gemakkelijker konden aanpassen aan een verandering in huis. Zouden ze begrijpen dat de een een hond is en de ander een kat?

vriendschapZe hebben elkaar gevonden alsof ze uit hetzelfde nestje komen.

Wat ze doen? Samen slapen op hetzelfde dekentje. Spelen. Met z’n tweetjes kijken wat hun vrouw in de badkamer gaat doen.  Aandacht vragen. En vooral samen tevreden zijn, want Stitch heeft een thuis en Alaska een vriendin.

(bron: Iheartcats.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *