Instinct van kater Bandit redt de buurvrouw

instinct Instinct? De meeste mensen zouden zeggen dat hier een gewone kater staat.  Alert staartje. Oortjes in de luister-stand. Een mooi streepje in de vacht. Maar Bandit is wel degelijk een bijzondere jongen.

Dit is het verhaal van een ex-asielkater die niet alleen een nieuw thuis vond  maar daar ook de buurvrouw redde.

Asiel

Bandit zat dus in het asiel, in Texas, Amerika. Daar wachtte hij op een nieuw mandje. Op een goede dag wandelde zijn aanstaande vrouw binnen. Fran was meteen verliefd op hem en dat was het begin van zijn nieuwe leven.  Hij kwam te wonen in een flat van een seniorencomplex, waar hij evenals zijn vrouw veilig en gezellig woonde.

Wandelen

Al snel ontwikkelde Bandit zijn eigen gewoonten en wensen. Zo wilde hij elke dag een  wandeling maken met zijn vrouw. Even de pootjes strekken. Iets van de omgeving zien. Gezellig samen op pad. Zo gebeurde het dus ook.

Maar op een dag wilde hij een tweede keer. Dat was ongewoon.  Bandit zat bij de deur en miauwde en miauwde.  Het was al laat, maar nee-zeggen tegen hem kon Fran niet. Ach, als Bandit er nou zo’n zin in had?

Buurvrouw

instinctToen ze buiten waren, ging de wandeling meteen anders dan Fran had gedacht. De kater liep vooruit, alsof hij een doel had. En dat had hij ook. Want toen Fran haar ondernemende kat had ingehaald, bleek hij te zitten bij de buurvrouw, die op de grond lag. Ze leed aan diabetis en was flauwgevallen.

Hier zie je de buurvrouw met haar redder. Die wil weer naar huis.  Ongetwjfeld staan daar al de snacks ter beloning klaar.  Een kater met een supergoed instinct, die heeft een extra snack verdiend.

(Bron:  IHeartcats.com)

2 thoughts on “Instinct van kater Bandit redt de buurvrouw

 1. Hallo Bert,

  Wat een pracht verhaal, vrouwtje en ik moesten even slikken voor de heldendaad van Bandit. Nou hij heeft een gouden lintje verdiend vinden wij. Bandit lijkt wel op een getrainde hulpkater. Wij lezen wel eens over dieren die mensen helpen en hun leven redden en op tijd waarschuwen.

  Wij dieren zijn redders in nood zegt vrouwtje heel vaak en zie hier weer een bewijs.

  Fijn dat je zulke mooie verhalen plaatst Bert en zeker in deze tijd van het jaar, dat kan ook veel het goede in de mensen naar boven halen zegt vrouwtje.

  Fijne dag Bert met vrouwtje en knuffels van vrouwtje voor jou, Van mij poot en kopje.

  Je vriend Jip.

  1. hoi Jip, ja daar zegt je vrouw wat goeds dat positieve verhalen de mensen beter maken. Dat hoop ik heel erg en daat blijf ik dan ook mijn best voor doen!! je vriend Bertje

Reacties zijn welkom