De dierenschilderijen van Marga

dierenschilderijen   De dierenschilderijen van Marga vind ik superleuk. Je krijgt er fijne gevoelens van.  Kijk zelf op Facebook. Ik vroeg Marga om een interview.

Hoe wist u dat u kon schilderen?

Ik vond tekenen en schilderen op school altijd erg leuk en toen ik op de havo moest kiezen tussen handwerken en tekenles heb ik tekenles gekozen. Daar moesten we opdrachten maken in de 2 uur die deze lessen duurden. Daar kreeg je dan een cijfer op. Ik had meestal een 7 of hoger. Het was altijd een erg leuke les en ik vermaakte me prima. Mijn hele schooltijd heb ik tekenles gehad. Toen ik van school ging ben ik gaan werken en heb ik tot 2012 niet meer geschilderd. Toen kreeg ik ineens na bijna 30 jaar een schildersezel op mijn verjaardag en ben weer begonnen met schilderen. De ene beter dan de andere, maar je krijgt met elk schilderij meer ervaring. Iedereen kan trouwens schilderen, daar ben ik van overtuigd, je moet het gewoon doen!

Hoe ontstaat een schilderij? ik bedoel maakt u eerst een tekening of iets anders?

Eerst denk ik na over wat voor schilderij ik wil maken, moet het realistisch of ga ik iets met fantasie maken of wordt het een combinatie. Ik maak meestal realistische schilderijen voor mensen die daarom vragen of als er één van onze vriendjes overlijdt om dit diertje te herdenken en de baasjes een mooi geschenk en herinnering te geven. Ik schilder met acrylverf en op 3D canvasdoek. Je kunt met acrylverf erg goed foutjes herstellen en het is na 1/2 uurtje droog als je de verf er niet te dik op smeert. Ik maak altijd eerst met potlood een schets op het doek om houvast te hebben, dan maak ik eerst de achtergrond van het schilderij en dan het onderwerp. Als ik een huisdier schilder gebruik ik graag een foto als voorbeeld.

Dierenschilderijen

dierenschilderijenDit is een voorbeeld van een combinatie tussen fantasie en realistisch schilderen, het kopje en lijf zijn realistisch qua vorm en kleur en daarna laat ik mijn fantasie er op los.

Dit is een versierde koe, erg leuk om te doen.

 

Deze koe vind ik ook leuk!! 
Volgens mij bent u een grote dierenvriendin. Ook omdat u van dieren schilderijen maakt die naar Regenboogland zijn gegaan. Heeft u zelf ook katten?

Wij, mijn man en ik hebben drie poezen, een in Regenboogland en twee in ons leven en huis. Die ene in Regenboogland zullen we nooit vergeten. Het deed ook ontzettend veel pijn om haar los te moeten laten, maar ze was op na 19 verjaardagen. Nu leven we samen met Boef en Dotje, twee schatjes waar we met hart en ziel van houden. Ik heb een heel groot hart en heb vroeger al geleerd om van allerlei soorten dieren te houden en ze goed te verzorgen.

dierenschilderijen

Dit zijn Dotje, Boefje en Pukje, eigenlijk heb ik die in 2012 gemaakt.

Ook hebben we 2 poezen die we virtueel hebben geadopteerd, die wonen in het Kattenwoud in Nispen, dit zijn Robin en Dana. Bij stichting dier en project.

Beroemd en rijk

Iedereen wil nou vast een schilderij van zichzelf. Wilt u ook beroemd en rijk worden met de schilderijen?

Nee hoor, ik schilder gewoon voor mijn plezier, als ik geen zin heb of ik weet niet wat ik moet schilderen, dan schilder ik gewoon niet. Soms krijg ik een opdracht die ik dan met veel plezier maak. Ik heb een 24-urige baan waarmee ik mijn geld verdien.

Tot slot nog een persoonlijke vraag. Als u een kat was, hoe zou u dan zijn?

Ik zou lieve baasjes willen hebben die mij lekker zouden verwennen, beetje eten, beetje slapen en dan ondeugende dingen doen. Jullie poezen kunnen zo heerlijk slapen, daar ben ik weleens jaloers op. Ik zou denk ik wel erg lui zijn.

Hartelijk dank voor dit interview!!

2 thoughts on “De dierenschilderijen van Marga

 1. Hallo Bert,

  Wat kan die Mevrouw mooi schilderen zeg. Die Mevrouw zegt wel dat iedereen dit kan, maar mijn vrouwtje kan er niks van hoor. Ze kan heel veel maar dit niet.
  Vrouwtje vind dat ook geen probleem hoor, want ze zegt dat we allemaal onze talenten en gave hebben. Mijn vrouwtje is goed in klussen en knutselen en daar heb ik natuurlijk wel heel veel aan.
  De bouwplannen van mijn huis zijn er nog steeds niet, maar we hebben nu echt een reuze doos in huis staan. Hier past zelfs een andere grote doos in. De plannen zijn met de bouw dus veranderd. Ik krijg er een slaaphuis in. Tjonge het wordt wel spannend hoor

  Bert fijne dag samen met je vrouwtje en groetjes knuffels van de mijne. Poot en kopje van mij.

  Je vriend
  Jip.

  1. hoi Jip, wat gaaf dat jouw vrouw een slaaphuis voor je gaat bouwen dat is toch knap van haar!! Ik hoop dat ze er dan een foto van laat zien. je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *