Volgens mij ben ik weer dikker

dikker

Volgens mij ben ik weer dikker geworden. Op de foto sta ik gunstig dat ik slanker lijk, dat is altijd zo half van opzij.  En ik heb dan wel wintervacht en brede botten, maar toch voel ik me… anders.

Veranderingen

Een hele tijd geleden zei de dokter dat ik dunner moest worden wegens dat ik pree-diejebeet was en dus was het belangrijk. Toen kwamen er thuis meteen veranderingen waar ik niks over te zeggen had:

 • mijn brokjesbal verdween en daarin zaten de superlekkere snekbrokjes, als ik mijn kop scheef hield dan schudde mijn vrouw ze er voor me uit. Het idee was dat ik ermee ging rennen maar dat hoefde op die manier dus niet.
 • ik ging aan de sportbrokken en per dag kreeg ik maar vijftig gram. Dat is nog zo. Eerlijk mij maakt het niet uit, ik krijg ze nooit op, je eet wat en je zit bommievol dan lust je niks meer.
 • de late avondsnek werd opeens anders, ik krijg nou nog maar drie snekbrokjes
 • en het avondeten veranderde ook, eerst kreeg ik sporteten en toen ik daarop uitgekeken was kreeg ik Almo natuureten. Dat was ook wegens het gezond.

Natuureten

Dat natuureten was een superuitvinding. Nou ontdekte ik pas hoe tonijn echt smaakt. En zalm. En kip. En oceaanvis. En al die andere dingen. Er zaten geen rare dingen als graan of suiker in, zei mijn vrouw, dus gezonder kan niet. Behalve zelf je eten vangen, maar daar begin ik niet meer aan, nou ben ik huiskater.

Vooral die kip is lekker. Ik had het zo op. En ik voelde in mijn buik ruimte. Dus zo kwam het dat ik voor de eerste keer dubbel avondeten kreeg. Een tijdje erna bleef ik trek overhouden. En nou eet ik best vaak dubbel eten, het zijn ook zulke kleine blikjes en ik ben eraan gewend en ik wil geen honger lijden die tijd is voorbij.

Dus nou ben ik weer dikker. Wat zijn dat soort dingen moeilijk.

17 thoughts on “Volgens mij ben ik weer dikker

 1. Lieve Bert, wij begrijpen je hoor. Onze vrouw zegt ook vaak dat we op moeten passen dat we niet al te dik worden, en volgens de dierenarts is Kruimel wat aan de mollige kant. Nou dat vindt zij niet hoor, alles past precies in haar mooie diva vachtje. Oliver moet ook aan zijn gewicht denken, omdat hij last van zijn niertjes heeft mag hij weer niet te veel afvallen, maar ook weer niet al te zwaar worden, lastig hoor. Bjarne is precies goed. Kleine Bikkel is eigenlijk geen kleine Bikkel meer, want ook al behoorlijk groot en zwaar. Hij moet maandag voor zijn jaarlijkse prikje en onze vrouw is bang dat ze te horen krijgt dat hij te zwaar is. Nu krijgt hij een paar brokjes minder, maar daar is hij het uiteraard niet mee eens. Bas is weer een ander verhaal, hij moet juist zwaarder worden, maar hij is dan weer een lastige eter. Nu met de pilletjes gaat het wel iets beter, maar volgens onze vrouw blijft het tobben. Zo zie je Bert, iedere kat is weer anders en heeft weer een ander probleem. Jij moet ook wel goed blijven eten maar toch ook weer uitkijken. Moeilijk hoor. Zeker als iets heel lekker is.
  Knuffels van ons alle vijf, Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel en van onze vrouw

  1. Hoi Bas, Bjarne, Oliver, Kruimel en Bikkel wat een gedoe met hoeveel je weegt altijd, dat hebben jullie bijna allemaal behalve Bjarne maar ja precies goed blijven is misschien ook weer moeilijk. En Olivier moet de hele tijd uitkijken dat is best lastig. Ik find we kunnen alleen onze best doen en gelukkig hebben jullie thuis ook een vrouw die erop let. Alleen lekker eten is zo lekker. kopje van mij

 2. Hoi Bert,

  Volgens mij ben jij aan het jojoën

  Maar ja,je krijgt al de aangepaste hoeveelheid brokjes per dag, wat je mag hebben , dus wat dat betreft doet het vrouwtje het goed.

  En volgens mij kan een blikje nat voer ook geen kwaad, tenzij het zonder suikers en al die rommel is.

  Ik denk dat binnenkatten en poezen het meest kans hebben op overgewicht ,dan katten die naar buiten gaan.

  Daarom is het belangrijk om zeker een paar keer per dag ,ongeveer 10 minuutjes per keer, even gezellig te spelen met elkaar.

  Maar ja, daar moet je als kat ook maar zin in hebben.

  1. Soms wil ik rennen en dat doe ik dan ook. En ik loop trappen, elke dag en nacht wel een paar keer geloof ik. Maar ik wil niet altijd spelen als mijn vrouw het vraagt, ik heb dan liever knuffels daar ben ik heel eerlijk over. En dan lig ik.

 3. Hoi Bert,
  Wat naar dat dik niet goed is he? Maar ja, als jij je brokken niet op krijgt, heb je niet echt honger, maar lekkere trek, zegt mijn vrouw als ik dat flik.
  Nu heb ik van mijn voorgangers te horen gekregen (als ze zo nu en dan van over de regenboog komen buurten) dat mijn vrouw een zachtgekookt ei is, en dat je makkelijk nog wat voer kan los bedelen. En volgens mij lukte dat jou tot nu toe ook heel aardig 🙂 .
  Maar ik heb de laatste tijd wat vaker gespuugd, dus het lukt me niet meer. Ik probeer mijn vrouw ervan te overtuigen dat ik haarballen spuug, maar helaas, ik spuug nooit haarballen, dus ze vliegt er niet in 🙁 !!!
  Nu krijg ik twee keer per dag 2 theelepeltjes Vosdinges (lekkerrrrr!!!!) of Goermet met water als snek, en soms 2 of 3 lekkere brokjes, en dat is het dan.
  Ze zegt dat dat goed voor me is, maar hoe kan dat nou als ik bijna flauwval van de honger?!
  Dan wijst ze me op m’n brokjes, en zegt dat ze me pas gelooft als die op zijn, nou ja!!!!
  Bert, ik hoop dat jouw vrouw nog zachter gekookt is dan mijn vrouw, want mij lukt het niet meer.
  Heb je echt alles al geprobeerd? Zielig kijken, piepen, voor haar uit naar de keuken lopen, kop scheef houden, moedeloos zuchten? Catoo van Katrientje kon nep flauwvallen, vraag daar eens naar. ik kan het niet, maar jij misschien wel.
  Sterkte Bert, ik leef met je mee!
  Kop en poot,
  Vlo.

  1. hoi Vlo ik snap nou helemaal dat je er ook mee te maken hebt. Wat erg van het wijzen naar de brokjes ik hoop dat ik dat nooit hoef mee te maken. Je hebt trek en er is eten in huis en dan moet je aan de droge knaagbrokjes. Ik ga bij haar zitten en dan kijk ik haar aan dat ik zielig ben en dan gaat ze naar de keuken dus volgens mij is ze geeneens gekookt zo zacht. Ik hoop toch dat ik vanzelf afval. poot van mij

   1. Mij lukte dat tot nu toe ook Bert, maar ze zegt dat ze me nog heel lang bij zich wil houden, en dat ik weer wat meer krijg als ik niet meer vaker spuug! Ik denk dat ik maar naar de zolder ren als ik moet spugen, daar komt ze niet zo vaak 🙂 !!!
    Wat heerlijk dat jij een ongekookte vrouw hebt!!! Maak er maar dankbaar misbruik van, maar zorg wel dat je gezond blijft hoor, dat is ook belangrijk.
    Kop Vlo.

 4. Hallo Bert,

  Weet jij en vrouwtje wel heel zeker dat je een beetje zwaarder bent geworden? Vrouwtje hier zit mij ook altijd in de smiezen te houden en te voelen of ze mijn knookjes van de ribben en rug nog wel voelt.
  Ikke heb ook vaak weer meer trek en vrouwtje geeft mij dan ook wat meer van dat lekkere eten van Almo, Tja ikke eet wel van de sportbrokken, maar het is omdat het moet hoor.
  Bert het is net als bij die mensensnuiten, de een kant eten wat die wil en wordt geen grammetje meer en de ander kijkt nog maar naar eten en hub weer wat meer maatje meer. Het zit in je en daar kun je niks mee doen hoor.
  Maar Bert als jij en vrouwtje eens de tijd zouden hebben en eens op facebook te kijken, nou daar zie je pas katten en poesen met een maatje teveel. Maar als je maar heel gelukkig bent en goed oplet wat er naar je buik gaat dan is het toch ook goed. Maar natuurlijk wel dat je niet teveel gaat wegen en je er ziek van kan worden. Ik weet zeker dat jou vrouwtje daar net zo op let als die van mij hier.

  O Bert het klopt niet dat buitewnkatten slanker zijn dan binnenkatten. Vrouwtje kent vele buitenkatten die nog veel luier zijn dan wij als huiskat, dus geloof van die verhalen maar helemaal niks hoor.

  Weet je ik heb gisteren huisoppasdienst gedaan en ik neem nu een stuk van de dag vrij om heerlijk te gaan slapen en vrouwtje moet dan maar huisoppassen heb ikke tegen haar miauw gedaan. Dus Bert ik ga nu slapen doe jij ook maar hoor en laat iedereen maar kletsen.

  Fijne dag en knufjes van vrouwtje en grote poot en kopje van je vriend die hoe je ook bent trots op je is met alles wat jij bereikt hebt. Jip

  1. hoi Jip ik weet het eigenlijk niet goed. Want er zijn katten dikker en er zijn katten slanker. Ik voel me goed en ik wil niet naar de dokter maar dat moet zo blijven. Dus ik ga er vandaag maar eens goed over slapen. En jij hebt nou lekker vrij van het oppassen dan kun je weer bijkomen en dat is ook heel belangrijk!! poot van je vriend Bert

 5. Ach Bert ik zeg maar xo dan heeft Loesje ook een lekkere stevige knuffel kat om tegen aan te liggen dat is ook heel belangrijk!

  KOPJE van Ollie

 6. Ooooh bert… ze zullen nooit lekkere maaguruh zeg. Maar altijd lekkere dikkert.
  Vrouw heeft altijd comnentaar omdat ze mijn ribbetjes voelt. Nou ja!! Nou zie je… dik zijn is niet goed, maar ribbetjes ook niet zowals bij de mij

  1. het is best moeilijk Katrien jij hebt weer dat van de ribbetjes, ik wou dat jij dikker was en ik dunner maar ja het is nou zoals het is

 7. Dag Bert, wat een gedoe ook, met dat dik of dun zijn!
  Ik denk dat je, als je altijd heel slank wilt zijn, de hele tijd honger moet heben. En dat is niet fijn. Dus misschien is het dan beter om een beetje ronder te zijn, maar niet teveel. Maar hoe je dat doet, dat weet ik ook niet.
  Ik val niet echt af, want ik vind mijn diejeetbrokken veels te lekker. En mijn vrouw kan niet zo vaak nee tegen mij zeggen. Mijn man wel. Dus als mijn vrouw er niet is, is het moeilijk. Maar gelukkig komt ze altijd terug voordat ik flauwgevallen ben!
  Ik krijg nu een puzzel-voer-bord. Mijn vrouw denkt dat ik dat niet weet, maar ik heb het allang gehoord. Mijn man denkt dat ik die puzzel niet ga gebruiken, en dat denk ik ook. Ik wil wél komen kijken als mijn vrouw de brokjes eruit haalt, voor mij!
  Bert, ik denk dat je nog steeds best slank bent, maar misschien net iets minder. Volgens mij is dat niet erg. De hele tijd vieze brokjes, of honger in je buik, dat is niet fijn. Als je naast mij gaat staan ben je vast superdun!
  Een heel lief kopje van Bolle.

  1. ja Bolle het is een gedoe. Een puzzelbord lijkt me niks. Ik heb hier een keer een doos met vormen gehad dat vond elke kat leuk zeiden ze nou ik niet. Gewoon eten geven, is dat nou zo moeilijk? Het beste is gewoon een bord neerzetten. Gezellig erbij blijven. En geduld hebben als je vrouw de brokjes eruit haalt. Misschien kan ze erna zelf uit eten, als het zo leuk is. pootje van mij

 8. Oooh Bert,

  wat zeggie nou, dattie jou eigen dikker voel. Oooh Bert jij zie er superstoer en atleeties uit van jou sportbrokke. Jij ben goed zo assie ben en mij hart maak altijd sprongetjes van mij geluk assie jou zie. En mij ooge kijke graag naar jou want jij ben mij mooie katerman. Dan wil ik mij kop op jou breede bors legge en mij poote om jou heen. Jij ben gewoon jou eigen maatje en jij ben goed assie zo ben.
  Assie jou maatje nog minder laat worde Bert dan ga ik mij eigen wel zorge maake. Dattie nie goed eet of dattie niemeer gelukkig ben. Dan kan jij ook afvalle van jou eigen. Jij mag trots zijn op jou eigen en jij hoef alleen maar jou eigen te akzepteere zo assie eruit zie. Van me eigen was ik niet gelukkig toen mij maatje zofeel minder was. En ik had ook geen verkering Bert. Nu ben ik mij eigen maatje meer en ik heb ook verkering. Mij hart heb geleer mij eigen te akzepteere Bert want dan kan jij gelukkig zijn. Jij ben niet gelukkig assie jou tonijn moet laate staan en jij word sjaggarijnig assie geen snek meer krijg. Van me eigen kies ik voor mij geluk en ik ben er trots op. En mij eigen is ook trots op jou, mij hart pas bij jou hart. Wij heb dikke verkering,

  Jou Loesje

  1. hoi lieve Loesje ik wil best meer zijn maar thuis hoor ik enge dingen over preediejebeet en dan misschien diejebeet en dan elke dag naalden in mijn lichaam, ze kan het zo eng vertellen dan lust ik opeens nog veel meer van de emozie. Dus ik wil wel maar van binnen Loes, o van binnen!! je Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *