Vijf vragen aan… Catmag.nl

Als u mij vraagt, Bertje wat lees jij eigenlijk, dan antwoord ik: Nou, het Catmag van Fleur natuurlijk. En dan vooral de rubriek van Cor, dat is een poes die over haar leven schrijft.  Ze woont bij Fleur en nog een persoon, een man. Ik vind mannen moeilijk. Cor kan iedereen aan. Deze week: vijf vragen aan Fleur en Cor komt ook aan het woord!!

 Waarom bent u met Catmag.nl begonnen?
Ik werkte een paar maanden in een asiel op de kattenafdeling. Soms komen er katjes terecht omdat het baasje is overleden en niemand anders voor hen kan zorgen, maar het gebeurt ook heel vaak dat een poes wordt afgestaan vanwege gedragsproblemen. Het komt daarnaast voor dat we katten vinden die zijn achtergelaten, bijvoorbeeld met hun kittens in een doos, of in een dichtgetapete boodschappentas. Dat vond ik zo erg, dat ik een site ben begonnen om voorlichting te geven over katten. Op die manier hoop ik mensen inzicht te geven in wat een kat hebben inhoudt, zodat ze beter weten waar ze aan beginnen. Daarnaast laat ik samen met een kattengedragsdeskundige zien wat je kunt doen bij gedragsproblemen (dat is écht heel veel), in de hoop dat mensen minder snel hun kat afstaan.

Op CatMag geef ik trouwens niet alleen maar informatie, want katten zijn gewoon heel erg leuk. Je vindt er dus ook verhalen van mijn poes Cor, filmpjes voor tijdens saaie werkpauzes en grappige stukjes over bijvoorbeeld rare katten en hun mensen.

Wanneer wist u dat u van katten hield en hoe ging dat?
Zal ik je eens wat vertellen? Ik hield pas heel laat van katten. Ik wilde er vroeger wel een, maar dat mocht niet, dus leerde ik ze ook niet kennen. Toen mijn zusje op zichzelf woonde, haalde ze een kater in huis: Mijnheer Nilsson. Ik was in die periode nogal verdrietig. Op een dag ging ik op bezoek om naar haar nieuwe huis te kijken. Haar kater, toen nog heel klein, kroop op mijn schoot, krulde zich op en viel zachtjes spinnend in slaap. Het was de eerste keer in tijden dat ik weer voelde waar mijn hart zat. Sindsdien hou ik heel veel van katten.

Als u een kat was, wat zou u dan het liefste doen?
Met mijn poes Cor kletsen. We begrijpen elkaar heel vaak, maar ik denk dat het heel handig is als ik kan zeggen dat ze even stil moet zijn, of dat zij kan vertellen dat ze alleen maar last heeft van kriebelhoest en ik heus niet meteen de dierenarts hoef te bellen.

Hoe hebt U Cor leren kennen?
Een boerderij in Friesland had een nestje katjes gekregen, en daar heb ik haar opgehaald. Toen ze me voor het eerst zag, vond ze me nogal een rare reuzin, maar diezelfde dag nog vielen we samen in slaap. Ze heeft nog wekenlang naar koeienpoep geroken, maar dat kon me niets schelen. Ik schaam me trouwens wel een beetje dat ik niet naar het asiel ben gegaan voor een katje, maar ik wist toen niet veel beter. De volgende keer wel, natuurlijk!

Hoe verloopt een gewone dag voor Cor?
Ik roep Cor er even bij; die vertelt dit soort dingen het liefst zelf, geloof ik.

Ja met Cor. Dit is mijn dag:
Om half 7.30 uur ’s ochtends maak ik Fleur en haar persoon wakker, want ik vind het wel weer mooi geweest met dat gesnurk. Meestal hou ik Fleur nog even warm op haar buik en was ik de oksels van die man die ernaast ligt. Daarna krijg ik eten (Hill’s Dental, want anders krijg ik tandsteen en ik sla Fleur verrot als ze mijn tanden wil poetsen). Dan komt Fleur uit de douche en moet ze zo’n 45 keer met een propje papier gooien, want dan kan ik erachteraan en het weer terugbrengen. Tegen het eind van de ochtend ga ik bij Fleur op kantoor zitten en slaap ik op het bureau. Daarna krijg ik een pauzehap, meestal een visje in saus (in stukjes). ’s Middags ga ik eerst weer spelen met papier en daarna slapen, en als het bijna tijd is om te eten, ga ik met Fleur heel lang kroelen, ook als ze eigenlijk moet plassen. Daarna eet ik en als het op is moet óf Fleur óf haar mens weer met papier gooien. En dan gaan we slapen en kruip ik op mijn zij bij Fleur en leg ik mijn poot in die van haar. Einde van dit bericht.

 

Dank jullie alletwee  voor dit interview. En wat leuk dat Cor een Friezin is dat wist ik helemaal niet!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *