snorharenDaar is ze: de poes met de langste snorharen ter wereld De weergaloze Fullmoon’s Miss American Pie, want zo heet ze, is een Maine Coon, geboren op 30 december 2001. Haar snorharen meten een indrukwekkende 19 centimenter lang.

Missi – zoals haar roepnaam is – woont in Finland bij haar vrouw Katja. De snorharen werden opgemeten op 22 december 2005, dus kort voor haar vierde verjaardag. Met deze meting kwam Missi in het beroemde boek van Guinness World Records.  Wereldkampioene snorharen groeien.

Kampioen

In dat Guinnesboek staan veel meer kattenrecords. Je beseft meteen hoe bijzonder deze dieren zijn en dat de ene kat  bepaald de andere niet is.  Al die kattenrassen, al die aparte eigenschappen, al die verbazende ontwikkelingen… een dier dat onze bewondering vanzelf afdwingt. Ja, en onze liefde. Dat ook.

Langer

Wanneer je Maine Coone bent, heb je natuurlijk vanzelf een voorsprong als het op records aankomt. Het is een kattenras dat nu eenmaal groter dan andere kattenrassen is. De poten zijn breder, de vacht  is dikker en de kop met alles erop en eraan is ook groter en langer. Het bijzondere is, dat de factor lief bij dit ras ook groter lijkt te zijn: ze staan bekend om hun vriendelijke en sympathieke karakter.

Fluff

Zoiets is leuk om te weten. Missie maakt een zeer harige indruk. Kijk eens naar dat fluff op die prachtige voorpootjes! En hoe zou het voelen om van haar een kopje tegen je wang te krijgen?

Wanneer de zomer en het verharen begint, heeft Missue natuurlijk meer steun en aandacht nodig dan een andere kat met minder haar. Het betekent elke dag borstelen, aaien en kammen,  want de losse haren moeten er dan uit. En wanneer in het najaar de wintervacht komt, is een beetje hulp nooit weg. Het aaien is dan superheerlijk – zo’n dikke wolle prachtige vacht.

(foto: Heikki Siltala)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *