De alleroudste kat ter wereld

Op de foto: Scooter, geboren op 26 maart 1986. Hang de vlag voor die jongen uit, want hij is met zijn 30 jaar de wereldrecordhouder oud-worden-voor-katten. Dat meldt Guiness World Records.

Een heerlijk idee dat katten zo oud kunnen worden. Kijk naar je eigen lieveling en besef dat je veel meer tijd samen zult hebben dan je dacht. Dat is een heerlijk gevoel.

Scooter is een Amerikaan van Siamese afkomst. Hij woont bij zijn vrouw Gail Floyd die erbij was toen Scooter werd geboren. Sindsdien zijn ze samen. Ook wanneer Gail gaat reizen, en daar houdt ze nogal van. Zij en Scooter hebben bijna alle staten van Amerika al bezocht. Scooter zit dan bij voorkeur op  haar schouder. Daar zat hij al toen hij nog een kitten was, en dan speelde hij met Gails haar.

Een gewone dag voor deze supersenior begin om zes uur ’s morgens met miauwen en rondspringen, zo wordt zijn vrouw wakker. Hij slaapt veel. Hij eet goed.

Hoe een kat zo oud kan worden? Gail vermoedt dat het zijn karakter is: nieuwsgierig naar mensen en steden.  En hij is speels gebleven, dan sta je ook positief in het leven. Plus: hij wil leven,  heel graag zelfs.

Dat laatste komt misschien ook door het het ongeluk in 2014. Toen brak hij een pootje en dat leverde de nodige behandelingen op. Nu geniet Scooter extra van zijn lievelingssnack kip, die hij om de dag krijgt. Een gelukkige jongen. Hartelijk gefeliciteerd!

Update : kort nadat Scooter erkend werd als oudste ter wereld is hij overleden. Het wereldrecord aller tijden staat overigens op naam van Creme Puff, die in 2005 de leeftijd bereikte van maar liefsy 38 jaar en 3 dagen.

Reacties zijn welkom