Vijf tips bij gebrek aan eetlust

Op Twitter las ik dat een van mijn vrienden daar het aan zijn nieren heeft. Hij eet nou moeilijk. Dat heb je nogal gauw. Nieren, dat wil wat. Maar dan moet je juist goed blijven eten. Ik heb vijf tips bij gebrek aan eetlust. Dat heb ik thuis gehoord want Tim, de kater die hier voor mij woonde, was jaren nierpatiënt en die bleef eten. Dus ik vroeg aan mijn vrouw hoe dat kon.

1 Ipakitine. Dat is een poeder zonder smaak dat over het eten kan. Tim kreeg het over zijn avondeten. Daardoor kreeg hij meer trek. Wel goed op de dosis letten, dat je niet als mens denkt o hoe meer ik geef hoe meer er gegeten wordt. Je kunt het kopen bij de dierenarts en bij online winkels.

2 Let op temperatuur. Dus je maakt het bordje schaaltje een beetje warm. Je zet het in de oven of je doet het in een grote pan met warm water. En door het eten uit een zakje doe je wat warm water, want dan gaat het eten lekkerder ruiken.

3 Blijf erbij. Tim at het beste als de vrouw erbij bleef zitten, zonder dat ze naar hem zat te staren ofzo. Dat snap ik best. Ik eet altijd met haar samen. Je hebt toch je gevoel van gezelligheid nodig en zeker als het eten niet gemakkelijk gaat.

4 Neem de tijd. Soms heb je een pauze nodig als je eet, maar dan ben je dus niet klaar met eten. Heb ik ook. Dan moet je gewoon de tijd en de rust krijgen om weer verder te gaan. Als Tim even ophield, dan praatte en aaide mijn vrouw en dan kon hij weer verder. Ze zei dat het avondeten best drie kwartier kon duren en dat ze dat helemaal niet erg vond, want dat ze wist dat Tim zijn best deed. Zo stond er dus geen druk op hem, hij hoefde helemaal niet op te schieten.

5 Probeer wat anders. Soms vind je tonijn lekker, en dan weer kip. Dat is voor iedereen zo. En het kan best zijn dat je jaren lang alleen tonijn wilde eten en niks anders en dan opeens denk je gets. Dus je wil in principe wel eten alleen iets anders. En dan hoef je helemaal niet naar de dierenarts!! Alleen iets anders om te eten dat is genoeg.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt als je moeilijk eet. Heb je ook een probleem of een vraag, dan kun je altijd mailen: huiskaterbert@xs4all.nl Want samen weten we meer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *