Meer water drinken (blog)

Lekker de zon schijnt weer! Ik lig de halve dag in de vensterbank te slapen en te doezelen. Vind ik heerlijk.  Het is warm in mijn vacht.  Dan heb ik helemaal geen zin meer om een pootje te bewegen. Mijn vrouw wil dat ik meer water ga drinken. En dat doe ik alleen op mijn manier.

De laatste tijd ben ik nogal bezig met de badkamer. Ik vind dat nou de interessantste plek in huis en dat komt ook doordat ik er eindelijk echt in durf rond te kijken. Eerst ging ik er even in en dan meteen weer eruit. Nou sta ik elke ochtend als eerste op het badmatje. Daar miauw ik tegen mijn vrouw van schiet op, kom vlug. En als ze er is, doet ze nog niet wat ik wil.  Ze gaat eerst douchen. Ik wachten en miauwen. Als ze klaar is, komt het.

Dan wisselen we. Zij gaat op het matje staan en ik ga naar de doucheplek. Het is best klein en daardoor ook weer spannend.

In die lege doucheruimte ligt het alllerlekkerste water dat je maar kunt bedenken. Het is lauw. Het is vers. Het is helemaal schoon. Het smaakt nergens naar en dat is er juist zo lekker aan. En het ligt overal wat ik ook leuk vind. Op de vloer en op de doppen van flessen en op deksels van potjes. Die lik ik helemaal af. Vond mijn vrouw eerst eng, ze dacht die Bert drinkt vast uit de fles en dan wordt hij ziek. Neehee, van de dop. En dat is anders.

Sinds ik dat water heb ontdekt, wil ik alleen dat nog maar. Mijn vrouw zegt, dat ik geobsedeerd ben.  Mijn vaste schaaltje interesseert me niks meer. Zet mijn vrouw een glas water neer, dan ruik ik er even aan voor de beleefdheid maar drinken? Nee, bedankt. Ik ga  naar de badkamer, daar ga ik op het matje zitten en dan wacht ik tot ze komt en de douche nat maakt. Het is warm dus ik heb vaak dorst. Had ik nooit gedacht, dat ik daar het lekkerste water zou  ontdekken!

Dit en andere blogs zijn te lezen bij de Vereniging Kattenzorg.

Reacties zijn welkom