Kattentijdschriften uit Japan

Hoi, ik ben TanteM en ik verzamel onder andere kattentijdschrijften uit Japan. Hoe deze tijdschriften heten? Geen idee. Als is het raar iets te verzamelen terwijl je niet weet hoe het heet! Ik zoek ze op onder de naam ‘Neko Magazine’. Dat is Japans voor ‘Katten Tijdschrift’. Tot zover mijn kennis van de Japanse taal.

 

 

Ze zijn bijna een centimeter dik op ongeveer A4 formaat. En: je leest ze andersom: van achteren naar voren. Prachtig stevig glossy papier ook!

Je voelt je een beetje analfabeet als je deze tijdschriften doorkijkt. Er staat van alles leuks maar het is niet te ontcijferen. Er staan ook bijna geen URLs bij, en als ze er wel bij staan, dan, alweer alleen in de Japanse taal.
Daarom heeft het iets magisch.

De foto’s zijn prachtig. Groot en vooral heel karaktervol. Ik kocht mijn eerste nummer omdat er een artikel over Guremike (http://guremike.jp) in zou staan.

Dat is een Japanse kat met eigen website met prachtige foto’s. De tijdschriften zijn vooral leuk om twee redenen:
1. ze laten de katten zien met karakter. Allemaal eigen persoonlijkheden.
2. je ziet iets van de omgeving van de kat, waar ze wonen en wie hun mensen zijn.

Eén keer per jaar zit er een kalender bij. Op de foto hieronder: de Guremike kalender met daarachter mijn Jopie.

Van één titel heb ik er twee. Hier staat veel reclame in, maar mijn favoriet is Neko Magazine. Daarvan komt mijn 11e nummer (mei 2016) binnenkort binnen.

Ik heb ze via de Japanse Amazon besteld, daar kun je ook 2e hands exemplaren in goede staat kopen. Maar de portokosten zijn heel erg hoog!! Die bestelling was binnen een dag of 4 binnen! Bij CDJapan zijn de portokosten een stuk lager, maar dan duurt het gemiddeld 15 dagen om iets binnen te krijgen. Het mei-nummer http://www.cdjapan.co.jp/product/NEOBK-1940340 is nu te koop.
Het schijnt toch wel iets aparts te zijn, post krijgen uit Japan. De pakjesman zag ik laatst bij de supermarkt en hij groette me 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *