Uitleg over hoe katten slapen

  Gisteren was ik wakker en ik dacht nou, ik ga weer slapen.  Waarom ik wakker werd weet ik. Mijn vrouw was aan het opstaan en dan doe ik altijd mee.

Iedereen denkt dat omdat ik een kater ben het slapen vanzelf gaat vanwege de natuur. Maar hallo ik ben een huiskater.  Dus in huis.

Moe

Gisteren heb ik meegedaan met het opstaan. Miauwen en knuffels. Samen de brokjesbal doen, zij schudt de brokjes er dan uit en ik eet ze op. Even bankhangen. Zij maakt poezenlimonade en ik drink wat. Maar toen ging ze aan haar werktafel zitten en ik voelde me opeens moe, dat ik dacht ik ga nou weer slapen.

Zon

Het was superfijn dat de zon scheen. Daar ben ik lekker in gaan liggen. En daarna sliep ik super in mijn doos en toen ging ik op mijn kussen op de bank, maar toen wilde ik eerst zachte buikaaiknuffels.
Ik weer slapen. Daarna in de zon.

Vanzelf

Ik slaap nooit een halve dag op dezelfde plaats dat lukt niet. Dus het is hier en daar en weer terug, daarom heb ik ook verschillende plekken in huis waar ik een dekentje of een kussen of een tapijt heb. In mijn doos heb ik flanel. Ook super. Slapen gaat  dus niet vanzelf.  Het moet ook rustig en veilig zijn. Dat kan ik het.

Samen

Kijk, als je samenwoont zoals ik, dan ben je geen dier uit de natuur. Het is hier geen jungle ofzo. Ik woon in een huis met een mens en dan heb je samen je eigen cultuur, in mijn geval is die in de loop der tijd door ons tweetjes samen gegroeid. Dus ik ben een dier uit de cultuur.

Ik heb de hele dag overal geslapen en knuffels gehad en snacks. Dus het was een superfijne dag. En dat komt ook omdat ik een talent heb om te genieten. Dat is ook cultuur.  Mijn vrouw zegt dat niet iedereen zo goed kan genieten als ik dus daar ben ik best trots op. Dat wilde ik nog even zeggen.

3 thoughts on “Uitleg over hoe katten slapen

  1. Ooooooh bert. Wat herkenbaar. Het liefst lig ik altijd op mijn wolletjedeken. Dat moet op een bepaalde manier gevouwen zijn want dat ligt dan superzacht. Dan heb ik een fleecedekentje bij het raam. Ik heb een doos op de grond,maar daar zit ik weinig in. En ik heb mijn tijgermand op mijn balkon. Die ligt onder een stoel zodat ik lekker in de schaduw kan liggen. En als het regent snurk ik droog

    1. hoi Katrien, ja natuurlijk heb je zo je dingen waar je op slaapt en hoe die dingen dan moeten zijn. Ik vind het knap dat je dat aan je mensen hebt kunnen uitleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *