supergelukkig in de zonnewarmte

 Volgens mij is de zon voor iedereen fijn maar voor katten superfijn. Voor mij wel en helemaal nou ik nog een wintervacht heb.

Daar wil ik wat over zeggen.

Wintervacht

Ik ben wel aan het verharen maar ik heb nog lekker veel vacht. Van dat dikke. Ook op mijn rug al gaat daar het meeste haar uit dat komt door het aaien. Ik wil het haar vasthouden maar ik kan het aaien niet missen. Daar kom je niet uit als binnenkater. Op mijn buik zit ook veel vacht, lekker veel maar ja… ik wil buikkriebels en dan gaan de haren er toch uit. Dus vandaag heb ik meer vacht dan morgen. Zo is het. Dus moet ik vandaag extra superlang in de zon.

Broeien

In de zon ga ik broeien. Zo noemt mijn vrouw het. Dat ik op het tapijt of in de vensterbank lig en blijf liggen en steeds warmer word tot ik helemaal broei. Vind ik lekker.  Dat je helemaal slap wordt in je lichaam en ook heel erg warm. Ik hou van broeien. Daarna kan ik heel goed slapen. Vooral als ik dan een snack krijg en knuffels erna.

Straat

Soms kijk ik tijdens het broeien naar de straat. Dan zie je rare dingen. Er zijn mensen met winterjassen aan en met zomerkleren aan. Zij moeten dus ook wennen aan dat het lente is. Een winterjas is voor mensen wat voor mij een wintervacht is.  Die hou je aan zolang je kunt, want dan heb je het extra warm.

Dus daarom hoop ik nou elke dag dat de zon schijnt en flink ook. Dan kan ik er meteen in. Elke dag verlies ik haren uit mijn vacht. Straks heb ik een zomervacht en die is veel te dun voor de lente als je een kater bent die van broeien houdt. Dat is nou mijn probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *