Ik heb een nieuwe krabpaal nodig

krabpaal   Dit is mijn krabpaal, de paal die beneden in de huiskamer staat. Ik heb er best lang over gedaan maar nou is die paal op en stuk en oud. En ik krijg een nieuwe, heb ik gehoord.

Als huiskater heb ik eigen meubels nodig. Dat hoort zo. Want een kater is geen vrouw, en als je samenwoont dan heb je vrouwenmeubels nodig en katermeubels.

Nieuwe

Op Facebook zeiden mijn vrienden dat de nieuwe krabpaal hoog moest zijn en met mandjes om in te liggen en al die dingen meer. Ja, als je zoiets durft dan is het leuk. Dan heb je van die grote meubels waarmee je van alles kunt. Voor mij is dat te moeilijk. Ik wil alleen meubels die ik snap en die ik kan. Dus geen mandjes en klimmen wil ik zeker weten helemaal niet.

Plank

Ik heb beneden een plank en een krabpaal en boven op de slaapkamer ook. Alles heeft dat touw dat ik fijn vind. Ik kreeg een keer een plank van karton met geur, alle katten  vonden dat leuk hadden ze in de winkel gezegd en toen kocht mijn vrouw dat. Ik vond het niet leuk. Die plank heeft nog ik weet niet hoelang in huis liggen stinken en toen was hij eindelijk weg. Serieus, zoiets wil ik niet. Ik wil gewone meubels.

Bank

Soms hang ik aan de bank met mijn nagels. Er is een stukje dat harder is dan de rest van de bank, er zit iets op ik weet niet wat. Daar hang ik dan aan. Lekker rekken ook. Soms hang ik ook tegen de muur maar dan glijd ik naar beneden dus dat is niet zo leuk eigenlijk.

Maar het allerfijnste is toch een krabpaal. Lekker stevig, van dat touw eromheen en dat het gewoon ruikt naar thuis dus.  Dat is mijn ideaal.

5 thoughts on “Ik heb een nieuwe krabpaal nodig

  1. Wow, lieve Bertje ,jij bent flink losgegaan op je krabpaal, maar ja daar is het voor bedoeld,er zijn geen bomen in huizen,dus is dit een heel goed alternatief.

    Hoop dat je vrouwtje je heel gauw verrast met een nieuwe,want die is inderdaad aan vervanging toe en dan kun je je weer helemaal erop uitleven 🙂

    1. Het is ook zo dat als ik het speciale gevoel krijg van ik wil nou aan de paal hangen dat wil ik niet helemaal naar boven hoeven lopen waar nog iets staat!!

  2. Lieve Bert, krabpalen gaan kapot en onze tip is.: Een krabpaal heb je in zoveel soorten en maten, met mandjes huisjes maar het moet een paal zijn die jij fijn vind. Hier hebben wij palen met plateau,s mandjes en een hangmat. Het mandje boven vinden we leuk, de hangmat niet zo en het huisje gebruiken wij maar weinig. Later dit jaar krijgen een extra paal erbij en dat zal een hele hoge worden. Klimmen vinden wij weer leuker.

  3. De volgende krabpaal hier wordt ook weer gewoon zo’n simpele, een paal op een gestoffeerde plank. Ik zie namelijk gebeuren dat ik zo’n mooie (nou ja mooi, ik vind ze lelijk) koop voor een hoop geld en dat Roos er dan niets aan vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *