Toby ontmoet de bijen in het bos

in het bosWoef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, wat hebben we fijn gepootbald in de berichten. Jaaaa en iedereen deed mee. Dat maakt me heel blij. Bal! Iedereen kreeg de bal. Hoe gaaf is dat. Jaaaaa lekker pootballen met z’n allen. Woef! Het was een top spel!

Naar het bos

Vandaag wil ik een fijne wandeling. Ga je mee? Fijn naar buiten. Jaaa! Dat is leuk. Gaan we eerst even langs mevrouw Schaap en Geit. Oh en daarna naar de dames Eend. En ik wil ook nog naar het bos. Ooooo bos! Jaaa laten we naar het bos gaan. Jaaaa dat is leuk. woef woef Als ik blij ben dan heb ik altijd blije woordjes in mijn hoofd. Ik ben blij, oh zo blij, we gaan naar het bos, daar is alles vol mos, dan ben ik blij want dan mag ik los, zie je mij daar in het bos oh zo blij. Toby eerst de billen omlaag.

in het bosKoekjes

Dan worden de zakken gevuld met koekjes!! Die gaan ook mee. Billen op de grond Toby en wachten. Jaaa dat kan ik heel goed. En dan komt nu de halsband woef! Jaaa de halsband is om. Laten we gaan!! Ik heb er zin in. Jaaaaa ik ben blij want we gaan naar het bos. De deur gaat open en ik stap naar buiten. Dat doe ik met links en dan met rechts en dan met links en dan met rechts. snof snof Ik ruik dat de andere straat bewoners hier zijn geweest, woef. Even mijn poot omhoog, kijk je een andere kan op? Jaaaaa en we gaan door.
We lopen met links en met rechts en met links en met rechts. Ooooo hier gaan we over de brug. Hoooi meneer en mevrouw Eend woef. Met links en met rechts. Ik weet de weg want ik wandel hier heel vaak. Het bos vind ik super fijn. Er komen altijd nieuwe bezoekers en ik ruik meteen wie er geweest zijn.

Het rondje

Mijn mens en ik lopen hetzelfde rondje als dat we altijd doen. Jaaaaa eerst langs de hele grote boom. Die is heel groot. Daar kunnen wel tien duizendmiljoen botten in! Woef, ik wou dat ik ze allemaal kon opeten. Jammie dat klinkt lekker! Bot, en dan zo’n grote. Jaaaa lekker!! Waar was ik? Oja, het bos en deze grote boom. In het bos heb ik ook vrienden. Meneer en mevrouw Eekhoorn met de kleintjes wonen hier ook. Er zijn heel veel grote bomen waar ze allemaal huisjes in maken. Misschien komen we ze wel tegen. Woef!
Er zijn hier vogels die met hun snavel tegen een boom aantikken, die maken overal gaten in. Oooo en er liep zelfs een keer een vogel tegen de boom omhoog! Woef, dat was spannend. Ik wil een bot, zo’n groot sappig bot waar ik lekker op kan kauwen en kwijlen. Jaaaa dat is fijn. Ooo wie ruik ik hier? Hier is een jonge pup geweest, ik ruik zijn pup geur. Leuk bos kleine!

Bijen

We lopen langs een bankje en paaltjes. Even omdraaien graag! Hier ga ik even zitten en een koekje verdienen. Jaaa lekkere koekjes! Dat wil ik. Die heb ik ook snel verdient. Even met mijn achterpoten het zand weg trappen en we kunnen weer. Nu gaan we naar de bijen. Van die kleine ‘Bbzzzz’ dingen. Ik wil ze vangen omdat ze ‘Bbzzz’ doen.
Kijk, daar zijn ze! Ze zitten in van die dozen. Ik mag van mijn mens niet te dichtbij omdat ik naar ze hap. Bijen doen steken als ik ze hap en dan krijg ik een dikke bek. Oooo dat is een keer gebeurd, toen bleef die bij maar ‘bbzzz’doen bij mijn oor. En toen ineens draaide ik mijn kop om en ‘HAP’, woef!! AU! Toen piepte ik volop! Ik schrok zo erg, woef! Ik ging in het bosmeteen achter mijn mens staan te piepen. Die bij was scherp in mijn bek. Ik durfde niet meer achter mijn mens vandaan te gaan. Toen moest ik ook nog eens naar de witte jas, woef! Koekje! Ik wil een koekje. Ik heb een koekje nodig! Ik ga niet meer dichtbij de bijen komen. Zullen we gaan? Dadelijk komt er weer eentje dichtbij ‘bbzzz’ doen.
Jaaa we gaan de terug route doen langs de insectentuin. Woef! Daar komen echt heeeeeel erg veel vrienden. Vogels, eekhoorns, vlinders, lieveheersdingen, kruipdingen, waggeldingen, zijn hier botjes voor mij? Wat voor dingen? Ik wil een botje of een koekje, jaaa lekker!
Mijn flos zwiept erop los, ik ben blij vandaag want ik ben in het bos, zonder lege maag. Allemaal koekjes voor mij. Oooo vlinder! Hoooi vlinder woef! Nog even langs de hele mega grote berg hier want daar ruik ik al mijn woef vrienden en de laatste nieuwtjes. Woef woef, ik ben er! Wat fijn om hier te zijn. De lucht snoft lekker zacht en fris en eten! Ik ruik eten! Oh wacht we zijn in het bos. Kom op, ik krijg trek in brokken. We gaan richting huis. Jaaa brokjes en water, jammie.

Tot de volgende keer!

13 thoughts on “Toby ontmoet de bijen in het bos

 1. Haai Tober,

  Ken jij mij?
  Ben jij Ronnie Tober?
  Ik ben Oopa Floris!
  Echt wel.
  Wat zeg je Loes?
  Ophouden over Ronnie Tober?
  Ik denk er niet aan.
  Oopa is nie gek.
  Oké en nu?
  Is Tober in het bos?
  Daar kom ik nooit.
  Wat?
  Bijen?
  Ben ik daar bij dan?
  Niet?
  Wat zeur je dan.
  Tober lissen toe Oopa.
  Let op.
  Pootje naar links
  Pootje naar rechts
  Pootje omhoog…
  Pinkeldans!
  Whaaaaaaa haaaaaaa
  Hee Loes hoe is die?
  Loesie …
  Hoezo gedragen.
  Oopa is de meest gedragen katerman van uhm…
  Weet ik veel.
  Loes is het al oktober?
  Niet?
  Dan niet!

  De bijen…

 2. Hajoooooooooooo oom toobie.

  Ooooooooh kwam uwes bei-je teege? Ooooooh mij frauw laas nog een weps. Frauw seg dat wepse stom sijn. En dat bei-je wief sijn. Ikke laat se ook alletijt fliege hihihihi. Egwaar!!! Bei-je sijn onse fjientjes!!
  Pootjes 🐾🐾

 3. Hoi Toby,

  wat ben jij een vrolijke jongen, en altijd zo blij.
  Het bos lijkt mij een groot avontuur waar van alles gebeurd, dat lijkt mij best spannend allemaal.
  Maar volgens mij ben jij niet echt bang toch.
  Soms zie ik ook wel eens een eekhoorntje, die schiet dan supersnel de boom in, roets roets zo snel.
  Niet bij te houden hoor.

  Hoop dat je heel veel lekkere koekjes hebt gehad van je vrouwtje, ga er nu ook maar eentje scoren bij mij baasje.
  Want als je het er zo over hebt dan krijg ik er lekkere trek van.

  Pootje van Tommy!

  1. Woef Tommy! Koekjes zijn lekker, heb je ze gescoord?? Goed zo!! Ga je weer mee doen met pootbal? Van Keverkat naar Oopa, naar Dorusje en dan naar jouw… maar dan…!! Hoppa!! Bal!

 4. Heee lieve vriend Toby, wat heb je weer veel meegemaakt, ik ben nog nooit in een bos geweest denk ik, het lijkt me spannend met al die beestjes, en wat keigaaf dat het allemaal vriendjes zijn, behalfe die bzzz bzzz bijen, ik heb die weleens in de tuin en dan wil ik aan ze snuffen maar dat mag niet van mijn mensen, omdat ze je pijn kunnen doen, Bolle had ook een keer een bij opgegeten, gelukkig kon hij hem nog uitspugen, maar zijn mond deed pijn, net als bij jau, en dat wil ik liefer niet!, en wat lees ik nau….was mijn Brammievlinder in het bos?!, mijn vrouw roept dat het een andere vlinder was, maar voor mij is er maar één vlinder en dat is mijn Brammie!, lieve Toby dankjewel voor je mooie letters, ik stuur je heeeeeel veel kopjes, ze zijn van je vriend Keverkat!!, en ik stuur ook je vrouw heeeeeel veel kopjes, en Mila natuurlijk, en Ooma en je man, en ik heb allemaal koekjes in je bal gedaan, zullen we weer gaan pootballen?, ik ren nu naar je bal en TIK!…. komt ie aan!!

  1. Woef Keverkat! Hooooooi, jaaaa pootballen!! Bram komt niet in het bos, dat is te eng voor hem maar ik durf het wel! Geen bijen eten, dat mag niet. De bal gaat al rond Keverkat!! Pak hem vlug…. Jaaaaa HOPPA! Een doelpunt voor jou! Woef!!

   1. Zooo heee ik heb nog nooit eerder een doelpunt gemaakt!!, ik vind het keispannend!, ik tik hem weer terug naar Tommy, gesellig zo met zijn allen hè?!

     1. dankjewelToby, ik doe nau koekjes in je bal

     1. Gaaf hè Door?, ik schiet de bal naar jau!!

Reacties zijn welkom