Minnie over een laars en Kattenklaas

Kattenklaas Ik zat lekker in de fensterbank te genieten van de zon. Dat find ik altijd zo fijn die warme stralen op je poezelijfje. En toen hoorde ik het.

Naar beneden

Een klein kittenmensje dat beneden op de straat aan het zingen was. Sinne sinne klaasje stop wat inne laasje. Dat zong ze. Of nou ja probeerde ze want kleine kittenmensjes kunnen nog niet zo goed praten. Eigenlijk vind ik dat best grappig. Toen ik kitten was kon ik meteen mew en miauw mauwen. Wel zachtjes en foorsichtig. Dat wel. Maar ik kon het wel meteen.
Maar goed toen ik het gezang hoorde rende ik meteen luidkeels miauwend naar beneden. Frau frau is het waar? Is Kattenklaas weer in het land? Ik sprong bij Frau op schoot en toen zag ik dat de teevee aan stond. Het ging oofer de intocht. Ow ik foelde meteen spanning in mijn hele lijfje. Mew mauwde ik. Gelukkig werd ik lekker geaaid. Daardoor werd ik weer rustig. Ik bleef lekker op schoot liggen en saame keken we verder naar de teelevee.

kattenklaasSchoen

Nou en toen kwam het. Op het einde werd er door Sinterklaas gezegd dat alle kittenmensen hun schoen mochten gaan zetten die avond. Nu weet ik toevallig dat Sinterklaas altijd saame werkt met Kattenklaas. Die is natuurlijk veel te klein om daar op het groote podium te staan. En katjes zouden zijn miauws wel furstaan maar mensen natuurlijk niet. Dus ik sprong van schoot en liep naar de gang toe.

Slepen

Want het heet dan wel je poot mogen zetten maar dit doe je door een schoen van je mens te pakken. Want zoals Mensentante Sab laatst eppte โ€˜niet echt je echte pootje zetten hoor want dat doet pijnโ€™. Nou miauw nee dat ga ik eggies niet doen. Dus goed, een schoen dus. En toen ineens bedacht ik me. Hoe grooter hoe meer erin past hihi.
Dus ikke ging in de gang kijken. Daar staan de schoenen. Onderop zag ik een paar lage schoenen. Mauw nee te klein. Maar bovenop zag ik een groote bruine laars staan. Ja! Daar passen lekker feel noepies in. Dus ikke ging op mijn achterpootjes staan en met mijn rechter foorpootjes duwde ik de laars van het rek af. Pfoe daar had ik best wel feel kracht foor nodig kan ik je mauwen. Nou en toen het op de grond lag moest ik het nog naar de fensterbank bij de tuin sleep.
Ik zette mijn tanden in de laars en sleepte het zo mee naar binnen toe. Frau moest wel een beetje om mij lachen. Zo zo Minnie jij hebt er zin in, hoop je op feel snoepjes? Miauw! Dat hoop ik zeker. Ze aaide over mijn koppie en liep naar de keuken om daarna terug te komen met een paar lekkere noepies. Nom nom nom die peuzelde ik lekker op.
Toen het buiten donker werd wilde ik eigenlijk meteen naar het groote bed toe. Want ik dacht hoe eerder ik ga slaape hoe eerder het weer licht is en kattenklaas mijn eh Fraus schoentje heeft gefuld. Maar fan de spanning kon ik toch niet zo goed slaape. Midden in de nacht moest ikke ineens naar de bak. Dus ikke liep heel zachtjes de trap af en de gang in. Want daar staat mijn bak. Ondertussen hield ik mijn oortjes waageweid oope. Want stel je toch foor dat ik Kattenklaas zou horen in de kaamer. Toen ik klaar was ben ik tog heel lief gebleefe en terug naar boofe gegaan. Want mieuw als je stout bent dan moet je mee in de zak naar Spanje heb ik wel eens gehoord en dat wil ikke niet hoor.

KattenklaasLekker fol

Nou en toen werd het licht. Ik dribbelde fol spanning de trap af. De gang in. Bij de deur naar de woonkamer hield ik eefe stil. Foorzichtig duwde ik mijn koppie door de opening van de deur. En wat ik toen zag! Miejaaauw! De hele laars fol met noepies hihi. Ikke mauwde spontaan Danku Kattenklaasje!

Dit was het weer voor deze keer. Net als Keefski blijf ik ook nog steeds tetteren voor Freede!
Poot, Minnie

16 thoughts on “Minnie over een laars en Kattenklaas

 1. Hoi Minnie, wow, sinnerklaas is geweest!! Bij mij nog niet maar ik denk fanavond. Moet ik dan slapen of waken? Ik vind het kei spannend!! kopje van mij, Bram

  1. Hoi Bram. Spannend he?. Kattenklaas houdt van liefe katjes dus mijn adfies, ga maar slaape. Pootje van Minnie.

 2. Wauw miauw, lieve Minnie,
  Jij hebt al wat gekregen. Eerlijk verdiend. Je bent wel onze Minniester Purrresident van het Katbinet.
  Eerlijk gemiauwd had ik ondertussen ook wel wat verwacht. Ik heb kattastisch goed mijn best geholpen bij de intocht. Zag je me lopen tussen alle beentjes? Ook was ik op het dak van het pakjeshuis.

  Eet smakelijk.

  Koppie van Japie

  Psssst vergeet ik nog te vragen. Welk liedje heb je gemiauwd ๐ŸŽต๐ŸŽถ

  1. Hoi liefe Japie! Jaaaa, ik zag je seeker loope tussen alle beentjes. Suuper tof! Welk liedje ik gemiauwd heb? Kattenklaas kapoentje gooi wat inne schoentje. Suukses furrseekerd! Pootje van Minnie.

 3. Haai Minnie gurlie

  Hee hoe is die
  Keivet!
  Hier is OOPAAAAA
  Loes wat is er aan de poot?
  Wat?
  Sint wie?
  Klaas?
  Ken ik die?
  Hoezo ouwe man?
  Net zo oud als ik?
  Natuurlijk niet.
  Niemand is zo oud als…
  Precies
  Oopa Floris!
  Hoezo schoen zetten?
  Ben jij nou gek.
  Oopa gaat toch geen uhm….
  Vergeten!
  Loes en nu?
  Liedje zingen?
  Komt ie:
  Wie komt er alle jaaare
  Weer uit weet ik veel vaaare?
  Nou wie?
  Whaaaaaa haaaaaa
  Oopa Floris!
  Hee Loesie bootje vaaare…
  Oopa zegt gaan met die banaan!
  Wat nou geen boot.
  Dt bepaal ik nog altijd zelf wel….

  Broemmmm broemmmm….
  Bootje naar rechts
  Bootje naar links…

  Plons ๐Ÿ™€

  1. Hoi Opaa! Gaan we lekker plonsen? Lekker in het water stampen met de pootjes. Katteklaas Hoezee! Pootje van Minnie.

 4. Hajoooooooo tante minnie

  Ooooooooh heppuwes al wat kjeeg fanne sinnekwaas? ๐Ÿ™€๐Ÿ™€
  Ikke nog nies!!!
  Frauhauwwwww ikke wil ook!!
  Oopaaaaaa kwijg ikke wat foor sinnekwaas? Wat sakkies sentjes? Hihihihi
  Pootje๐Ÿพ๐Ÿพ

  1. Hajooo neefie Doorie. Heb jij nog nies gekreege? En had je wel schoen offe voerbak gezet en een mooi liedje gemauwd? Hoop dat je snel ook lekkere noepies krijgt! Pootje van Minnie.

 5. Hoi Minnie,

  Zo hey dat is super vet dat je wat in je schoen heb gekregen, en ook nog eens zoveel.
  Maar je hebt het verdient vind ik, want je bent altijd zo super lief.
  Denk dat ik mijn schoen ook maar ga zetten wie weet krijg ik dan ook wel zoveel snoep.

  Pootje van Tommy!

 6. Hoi Minnie,
  Nouuuu dat is spannend hรฉ?
  En wat ben jij sterk…..om zo’n grote schoen mee te sjouwen!!!
  Maar wij zien dat je lief bent geweest……een hele grote schoen vol zeg!!!!

  Wij zeggen “geniet ervan”!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ˜ฝ๐Ÿ”๐Ÿ”๐Ÿ˜˜

 7. Kever, mijn mensen zijn ook de mensen van โญ๏ธ Bolle schreef:

  Heee lieve Minski!!, zooo heee wat heb je een boel snekkies gekregen!!, maar je hebt het ferdiend want je bent keilief en je bent MinniesterPreesiedent, en je hebt die laars neergezet, dat was veel werk!, ik ga fragen of ik ook een laars mag zetten, dan zet ik die van mijn man, die is het grootste, en als ik heeeeeeeeel veel snekkies krijg mag jij er ook van eeten, en iedereen van de blog, maar eerst jij want jij hebt me fandaag ferteld dat je een schoen mag zetten, dat wist ik helemaal niet, ik denk dat mijn mensen dat een beetje geheim hielden, erg hรจ?!, lieve Minnespin, fijn dat je meetettert voor vreede, we blijven folhauden!!!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je Frau, ze zijn van Keef, en ik heb voor je Frau warem sjookoomel gemaakt, met slagroom en een paar speekuulaasjes erbij, en voor jau heb ik die laars weer helemaal folgestopt met snekkies!!!

  1. He liefe Keefski! De snekkies waren lekker soo hee en Frau heeft nu een sjookoomelsnor zegt ze. Fin je mij zo lief? Ikke jou ook hoor. Net als iedereen van de blog! Keihard tetteren voor freede! Pootje van Minnie.

Reacties zijn welkom