Lucky over wat zacht en veilig is

zacht en veiligHoi lieve kattenvriendjes en jullie mensen, Lucky weer deze week. Ik moet zeggen dat ik alle verhaaltjes altijd spannend en leuk vind want is ook fijn om over vriendjes te lezen en te weten te komen wat zij zoal meemaken en voelen.

Op de stoep

Nou wat er deze keer gebeurd is… mijn vrouw vond het ook best bijzonder moest ik erbij zeggen van haar.
Maar goed, vorige keer heb ik jullie verteld van die rode kater van een stukje verderop he? Nou, die zat dus gisteren op de stoep, net achter het hekje dat om de tuin staat. En ik zat in de tuin. En ineens zagen we elkaar. Oeps… ik weet niet wie er het hardste schrok van ons tweetjes maar hij sprong over het hekje en zag ineens mij staan denk ik. We kregen allebei een dikke staart van de schrik en ik ben snel naar binnen gerend, meteen naar de zolder want daar is het veilig. De andere rende snel naar zijn huis zei mijn vrouw. Pff… dat was best even schrikken want het was nog donker ook.

Zacht

zacht en veiligToen ik later terug in de kamer kwam, ben ik heel dicht bij mijn man gaan liggen want ook dat is veilig. Ik lig de laatste week heel veel op de bank. Ik zal jullie vertellen waarom. Het is goed hoor, niet omdat ik steeds bang ben of zo. Mijn vrouw ging vorige week brokjes verdienen voor ons. Heel goed natuurlijk en mijn man was thuis, dus dat was fijn. Hij had een grote doos die al een poosje binnen stond. Ik vond de doos eigenlijk al erg leuk want daar kon ik prima op liggen.
Toen heeft hij de doos opengemaakt en er kwam een super zachte en fluffy plaid uit. De oude op de bank was versleten zei hij dus die nieuwe mocht erop liggen. Daar zijn wij het als katten helemaal mee eens want die plaid is me toch heerlijk zacht om op te slapen. Ik heb meteen een plekje gekozen en daar lig ik zowat de hele dag. Heerlijk hoor! Hoop dat jullie ook zo’n zachte deken in huis hebben. Als je het koud hebt, kun je er trouwens ook nog onder gaan liggen. Dat is nog eens handig.

Nieuwe hangmat

De plaid is niet het enige ding dat in een doos gekomen is. Ik heb jullie al wel eens verteld over de nieuwe hangmat. Die ene waar we allemaal niet in wilden liggen. Nou, ik zal jullie zeggen: dat willen we nog steeds niet. Maar toen kwam er weer een doos met de postmevrouw. Het is altijd spannend als ze wat nieuws brengen en ik ga ook meteen kijken wat het is natuurlijk. Het was een supergrote doos, denk dat er wel drie keer een Lucky kater in paste om eerlijk te zijn. Ik ging natuurlijk eerst op de doos zitten maar die zakte een beetje in dus dat was toch niet het beste idee van mijn kant. Dus ik er weer af en zacht en veiligwachten totdat de doos open ging. Een beetje nieuwsgierige kater moet natuurlijk wel alles wat gebeurt goed in de gaten houden. Dat is zeer voornaam om te doen.
En weet je wat er in die doos zat? Een nieuwe hangmat! Een hele mooie blauwe met een print erop. Er staat LIEF op. Denk dat mijn mensen mij daarmee bedoelen als ik er in ga liggen, denken jullie ook niet? Nu ben ik vaak nogal lief (ook ondeugend hoor) maar deze hangmat vind ik wel oké. Op de foto’s zien jullie mij erin liggen. De ene foto was de oude hangmat maar die is nu wel echt versleten. Best jammer want daar lag ik ook wel prima in. Die ze daarna kochten, die hebben we nooit geprobeerd. Sterker nog: niet eens aangekeken. Mijn vrouw snapt het niet waarom want ik ben nogal van het uitproberen maar die hangmat beviel me gewoon niet zo. Deze die we nu hebben weer wel. Mijn vrouw was wel heel blij maar ook nogal verbaasd dat ik wel in deze ga liggen.

Dromen

Zo zie je maar… alle dozen die ze brengen kunnen heel leuk zijn. Ik lig graag in een doos, slaap er soms ook in maar je moet natuurlijk ook goed inspecteren wat er zoal in zit. Wie weet is het wel een nieuwe mand of zoiets. Mijn mensen hebben gezegd dat ik misschien binnenkort ook wel wat lekkers krijg nu Sinterklaas in het land is. Dat zou toch mooi zijn. Ik droom er nog maar even verder van en hoop dat alle poezels wat fijns krijgen. Dat zou toch het mooiste van allemaal zijn.

Knuffel van Lucky

PS Ik kan pas dinsdag een antwoord sturen maar hoop dat jullie wel alvast een reactie geven want dat is super leuk!

12 thoughts on “Lucky over wat zacht en veilig is

 1. Hoi Lucky,
  Nou zeg dat was echt schrikken in de tuin zeg….ppffff!!!
  Gelukkig dat je meteen naar binnen kon waar het veilig is!!!!
  Heerlijk hé zo’n zachte deken……wij hebben er ook op de bank liggen en we vinden het ook fijn om ertussen te kruipen als we het koud hebben. Dat slaapt dan zooooo lekker!!!!!
  Een hangmat hebben we ook gehad en het klinkt raar maar wij alle 6 gingen er ook niet in!!!
  Vrouw heeft hem maar weg gegeven.
  En zo’n mand aan de verwarming is wel lekker hé…….daar lig je ook lekker warm!!! En ook een mooie hoor!!!!
  Wij hebben afgelopen week ook dozen gekregen…….daar zat ook vanalles in voor ons……eten, snoepjes en voor ons allemaal een wiewkussentje.
  Je snapt dat we daar heel blij mee waren!!!!
  Lieve Lucky geniet van je dekentje en mandje!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi lieve allemaal, wat fijn dat jullie ook zulke lekkere zachte plaids hebben hoor. Die zijn super om op of onder te liggen, dat snappen jullie dus ook heel goed. En dozen…die zijn het beste van allemaal eigenlijk. Ik lig graag warm maar ben dus niet de enige die een hangmat niet altijd fijn vind…mijn vrouw vond het maar raar dat ik die andere helemaal niet wilde want normaal ben ik echt bij de verkenners en probeer ik alles uit hoor. Daarom is ze nu erg blij dat ik de nieuwe hangmat wel wil hebben. En dat er LIEF op staat is natuurlijk altijd meegenomen! Binnen is het veilig maar mijn vrouw zegt dat ik niet veel geleerd heb van dit avontuur want ik wil nog iedere avond als het donker is even buiten kijken. Blijft toch spannend maar die andere katermans heb ik de laatste dagen niet meer gezien. Misschien vindt hij het ook te koud of zo. Heel veel knuffels voor jullie allemaal van Lucky

 2. Hoi Lucky,

  Dat is dan schrikken hé, als je ineens oog in oog staat met een andere kat, gelukkig kon je gauw naar binnen rennen waar je veilig was.
  Met dit koude weer is zo’n lekkere warme kleedje wel fijn, lekker warm liggen en wegsoesen. Heerlijk toch.!

  Owh dozen moet ik ook altijd inspecteren, je weet maar nooit wat er allemaal inzit, wat heb jij een mooie nieuwe hangmat heb gekregen hij is echt super gaaf.
  Ik lig graag in mijn super grote fluffie mand, zo heerlijk warm.
  Vooral nu het kouder is, dan is de mand lekker warm liggen.

  Wens jou een fijne dag vandaag en een pootje van mij.
  Pootje van Tommy!!

  1. hoi katervriendje Tommy. Ja, was best wel geschrokken van die andere kat maar binnen is het veilig. Ik lig tegenwoordig wel vaker op zolder want daar kan ik super fijn slapen. Mijn vrouw heeft er nu ook een mandje voor me neergezet. En gisteren ben ik zowat in elke kamer in het hele huis geweest om alles te inspecteren. Soms moet dat. Een fluffy mand is super fijn he? Dat vind ik dus ook heerlijk en warmte is heerlijk…lekker slapen en dromen van brokjes en avonturen. Niks mis mee met lekker binnen blijven als het buiten koud is. Veel knuffels voor jou en je mensen van ons allemaal! Lucky

 3. Haai Luckyboy,

  hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Eens kijken waar ga ik het over hebben?
  Loes wat?
  Over een hangmat?
  Kan ik daar in pinkelen?
  Hoezo niet?
  Hee Oopa pinkelt waar hij wil!
  Hoezo moet Lucky in een hangmat?
  En wie is Lucky?
  Lissen toe mie Ludwieg
  Joe doont goo enniewerr!
  Begrepen!
  Oké en voort…
  Hup Loes, gaan met die banaan.
  Whaaaaaa haaaaaa!
  Wat?
  Een andere katermans op de stoep?
  Wie heeft hier het gore lef …
  Hoezo gedragen!
  Oopa staat toch niet op de stoep!
  Er komt geen vreemde in huis.
  Ook niet als ie verdwaald is!
  Ik ben Sinterklaas niet!

  De ballen!

  1. Ha die Oopa Floris. Een hangmat is niet echt om in te pinkelen denk ik maar ja…als het moet dan moet dan kunnen hoor. Ik lig er graag in maar blijf wel gewoon lekker thuis bij mijn mensen want daar is het veilig. Best brutaal he van die andere katermans in mijn tuin..nou van me ja zeg….zomaar in de tuin en dan ook nog eens over het hekje heen springen. hij mag niet binnen hoor maar misschien kunnen we de volgende keer eens naar elkaar miauwen of zo. Dropje zag de katermans de dag erna ook…zij vindt hem niet aardig trouwens maar ja..zij vindt geen een vreemde kat leuk geloof ik. Ik soms wel hoor. Enne…Sinterklaas is hier al wel geweest met lekkere snekkies..heeft u die ook al gehad? Hij was niet verdwaald maar ging wel verder naar andere huizen waar ook poezels wonen…dus misschien is hij bij u ook al geweest? Ik hoop het van harte. Zachte kopjes van Lucky voor u en de rest natuurlijk ook.

 4. Hajooooooo oom wukkie

  Oooooooh kweeg uwes ies niews? Mij mense geefe me wel eens een niew sgaapie. En die finnik niks. Hihihihihi. Ik lig aween op me te kweine sgaapie. Oppe hoekie fan de bank. Die finnik soooo fijn. Het hep lange haartjes. Dan denk ik dat me jiekie naas me lig. Hihihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Dorus, nee soms is het niet fijn als je een ander schaapje of mandje krijgt he? De oude zijn vaak het fijnste want die zijn lekker zacht en ruiken al helemaal naar je zelf. En het is slim dat je ermee op de bank gaat liggen. Super dat je schaapie lange haren heeft…dan kun je er iedere keer dat je erop gaat liggen aan je Jiekkie denken inderdaad. Dat is nog eens een goed idee! Heel veel knuffels van Lucky en de rest

 5. Heee lieve vriend Lucky, wat was dat spannend, met die andere katermans!, goed dat je snel naar zolder kon rennen, en dat de buurkater ook snel weg rende!!, zooo heee ik snap heel goed dat je dan best heel erg geschrokken bent, gelukkig kon je feilig bij je man kruipen, dan weet je zeker dat alles weer in orde is, misschien kan je folgende keer als je die andere katermans ziet eens aan hem snuffelen?, of hij aan jau?, en dat jullie met je oogen knipperen?, dan kan je vrienden zijn, dat is geselliger dan bang zijn toch?!, maar dan moet je buurkater dat ook willen natuurlijk, anders lukt het niet, en wat gesellig dat je zo een zachte warme pleet op de bank hebt, EN een nieuwe hangmand, op de footoos kan ik zien dat je er heeeeeeerlijk kunt knorren, ik zau er zo bijkruipen!!, en ik vind het keidapper van jau dat je dozen kan onderzoeken, dat durf ik niet zo goed, zullen we het een keer SAMEN doen, dan durf ik het misschien wel!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!!, en ik heb voor jau en Dropje en Molly allemaal snekkies neergelegd, voor de nijntjes heb ik wortels in hun huis gelegd, en voor je mensen zijn er bosse bollen!!!

  1. Ha die Kever vriend, ja ik was best wel geschrokken van die andere katermans hoor. Ik zie hem ook wel eens als ik binnen zit en hij buiten maar dat is natuurlijk wel net even wat anders dan hem zomaar in levende lijve tegenkomen zeg maar. Nu is het binnen erg veilig en ik mag vaak op zolder dus dat is prettig. Misschien kunnen we volgende keer eens naar elkaar miauwen of knipogen of zo…een extra vriendje erbij lijkt me wel leuk om eerlijk te zijn. Een tuinvriendje net zoals jij en Mikkie zeg maar.

   Je mag gerust eens komen proberen om samen een doos te onderzoeken hoor als je dat niet alleen durft. We hebben er genoeg en vast ook eentje die jij leuk vindt. Je past er vast ook in want je bent toch een paar onsen kwijt las ik pas al. Dat is heus knap hoor. Ik blijf een grote katermans met een maatje meer vrees ik…bedankt voor alle lekkers. We sturen ook veel kauwsticks nu naar jou! Knuffels van Lucky en de rest

 6. Lieve Lucky,

  Het lijkt me heerlijk slapen in zo’n mandje aan een warme plaat. Ik heb eens goed rond gekeken in de woonkamer waar ik meestal slaap. Nergens een warme plaat 🙀🙀
  Mijn mens zegt dat de warme plaat verstopt zit in de vloer en dat we daardoor altijd warme pootjes hebben. Dat is ook wel fijn.

  Mag ik bij jou komen spelen met een doos. Dozen zijn hartstikke leuk. Hier storten 📦📦📦 meestal snel in. Ze worden nat en zacht door Foppe 💦💦💦💦

  Slaap lekker, stoere katlega.

  Koppie van Japie

  1. Hoi katlega Japie, dus jij hebt geen warme platen in je huis? Ik heb dat eens aan mijn vrouw gevraagd en die wist te vertellen dat niet iedereen dat heeft maar als je dan wel warme pootjes krijgt als je op de vloer loopt, dan lijkt me dat ook superfijn om eerlijk te zijn. Alleen kan een hangmat aan de warme plaat dan natuurlijk niet. Je mag zeker komen spelen met een doos hoor als je dat leuk vindt! Samen is toch het gezelligste van allemaal. Oei..maakt Foppe de dozen nat net als Oopa Floris? Hier hebben we soms heel lang dezelfde doos maar dan krijgen we wel een keer een andere. Die oude mag dan allemaal papier in. Ook al goed. Knuffels van Lucky voor jullie allemaal

Reacties zijn welkom