Kever heeft een mening over herfst in zijn tuin

herfst Nou het niet meer zo warm is foelt mijn tuin ineens heel anders, alles is de hele tijd nattig, ook als het niet regent, er zijn nog maar weinig bloemen en er liggen allemaal blaadjes op de grond, er zijn geen appels meer en ook geen peertjes, het is gras is een beetje kapoo en groeit niet meer, mijn mensen zitten niet meer in hun stoelen naast het gras, soms is er zon en tetter ik dat ze naar buiten moeten komen, maar mijn vrouw zegt dat dat voor mensen te kaud is, en ook voor veel katten trauwens, maar ik heb zooo een dikke vagt dat het voor mij geen PUNT is.

In de tuin

herfstElke dag ben ik in mijn tuin, mijn vrouw heeft spesjaal voor mij een soort mat op de grond gelegd, zo kan ik droog en zacht liggen, maar ik lig ook graag op mijn stoel, Mikkie zit meestal bofenop het schuurtje, ik tetter tegen hem en hij kijkt over de rand, als hij er niet is ga ik steeds kijken of hij er al is, ik word er nerfeus van want hij hoort er te zijn!, mijn mensen geven hem een knuffel en een snekkie, elke afond om elf uur krijgt Mikkie een klein beetje natvoer, ik loop mee naar het schuurtje en blijf onderaan de ladder staan als mijn vrouw het eten neerzet, als ze niet op de tijd let tetter ik dat het elf uur is, en dat blijf ik doen tot ze op het PUNT staat om naar buiten te gaan, en dan loop ik fooruit.

Beestjes

Soms lijkt het alsof alleen Mikkie en ik buiten zijn, maar dat is niet zo, ook al zijn er nu geen vlinders meer en minder vogels, er zitten toch heeeeeel veel beestjes in mijn tuin, je hebt slakken, die zijn fiesig glad, ze kunnen heeeeeel klein zijn of best een beetje groot, sommigen hebben een huis op hun rug en anderen lopen in hun blote niksie, nau ja!!, er zijn ook beestjes die heten pissebedden, ze zijn met een heleboel en lopen heel druk door elkaar heen, maar meestal zitten ze ferstopt onder potten en zie je ze niet, er zijn regenwormen, die wonen onder de grond, ze zijn lang en dun en rose, ik vind ze grieselig maar ik tik ze altijd wel aan met de PUNT van mijn poot, want dan bewegen ze en dat vind ik spannend.

herfstFlouw

Mijn vrouw ruimt sommige blaadjes die op de grond liggen op, maar ze laat er ook veel liggen, dat is voor kleine beestjes om onder te wonen als het kaud wordt in de winter, ik zit er bij en kijk wat ze doet, ze laat me allerlei dingen zien en ik snuffel oferal aan, ik ruik de herfst, soms gooit ze een balletje weg en ren ik er achteraan, en een keer zei ze Kever, kijk eens er loopt een kever!!, toen heb ik ekspres niet gekeken, want ze zat me te foppen, en dat is flouw, ik wist toch zelf wel dat in de tuin was?!, maar meestal is het gesellig om SAMEN buiten te zijn, er is van alles te doen in mijn tuin, en als tuinKever kan ik natuurlijk nooit een PUNT zetten achter mijn werk.

En ook in mijn tuin tetter ik voor vreede!!!

28 thoughts on “Kever heeft een mening over herfst in zijn tuin

 1. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie letters gemaak ofer jou herfstuin en jou afontuure als TuinKever. Jij heb nu al heel feel erfaring in jou tuin en jij ken ieder stukje van Bolle ze Landgoed. Van mij eigen foel ik, Bolle heb ze eigen geen beetere TuinKever kunne bedenke. Hij is trots op jou eigen en dattie sorg foor jou gras en jou blaadjes. Als Moeder van alle Sterre weet jij zoies.
  Selluf heb ik geen tuin maar mij vrouw zeg, Loes jij heb wel herfs. Dan leer jij dinge Kever. Jij leer dattie van jou eigen nie jou tuin noodig heb om herfs te hebbe. Mij vrouw zeg Loes op onse balkon is ook herfs en toen heb ik naar mij buite gekeeke. Meesal kijk ik naar mij buite met zofeel denke in mij kop. Dan zie jij niks nie. Maar nu kijk ik naar mij buite en ik zie mij balkon. Soms flieg er foogels foorbij en ren Zusje ofer onse fensterbank. Vandaag schein mij zon, mij vrouw zeg Loes het is onse herfszon. Selluf ken ik die nie. Van mij eigen ken ik alleen mij Bert ze zon. Hij fertel ons allemaal iedere dag offie zon heb en zo leer jij dinge. Mij eigen zon zit in mij hart Kever en hij zit er alteit. Mij vrouw zeg dat het ze mees speesiejaale zon van ze leefe is. Dan straal jij wel…
  Daarom heb ik op deze zondag van onse herfs mij herfstaart gebakke, in mij frieserpan op mij balkon. En het is herfsappeletaart met goudenette en koks oranje en assie die eet proef jij herfs en nu kom mij moeilukke woord. Jij proef herfs in optiemaa formaa! Mij herfsappeletaart is bedek met sjampiejon en kouwestik en er is fanieljeslagroomsaus. Maar het is foor Saame. Foor jou mense, jou eigen, Mikkie op jou dak en mij Oomadinnetje. Want er lig één marsepeine hartje op….

  Loesje

  1. Lieve Loes, zooo heee nau ben ik echt heel trots, dat Bolle trots op mij is!!, ik probeer zijn Landgoed netjes te hauden, het is veel werk maar ik doe mijn best, en gelukkig helpt mijn vrouw ook een beetje, en mijn man ook, maar ik doe het meeste natuurlijk!, ik vind het mooi dat jij ook herfst hebt op je balkon, en dat je nau zon hebt, misschien is dat wel de zon van je Bertje en zon vanuit jauw hart, en misschien is dat wel de zon die nau ook in mijn tuin is, ik denk dat jullie SAMEN zoveel straalen dat jullie zon oferal komt!, gelukkig maar want zon is zoooo fijn, ik word er frolijk van en van mij mag jullie zon er altijd wel zijn, en van mijn vrouw ook roept ze, maar ze zegt ook dat er soms ook herfst of winter moet zijn, nau van mij hoeft dat niet, echt waar niet!!, maar ik vind je herfsttaart wel fantasties Loes!, als de herfst zo smaakt is herfst niet erg maar juist heerlijk!, dan smaakt de herfst naar kouwstik en fanielje, en dat lust ik!, mijn mensen en Ooma zeggen dankjewel voor de mooie taart, en ik stuur heeeeeeeeeel veel lieve kopjes naar jau en je famielie, ze zijn van Kever!!!, ik heb de frietuur al aangezet, en de frietjes gaan er zo in, voor erbij maak ik braabanse worstenbroodjes, en rookworstkrooketjes!!!

    1. O, o…. jij ook rookworst Door?!, ik ga het meteen klaarmaken!!

 2. Goedemorgen Tuinman Kever, dank je wel voor je herfst letter. Hier schijnt de zon; het lijkt wel voorjaar. Zometeen ga ik mijn terrasje schoonmaken, de plek waar Poms Isohuis staat. Ze slaapt er iedere nacht. Ook iedere nacht komen er egels op bezoek. En egels poepen waar ze staan. Desnoods in hun eigen etensbord. Vanmorgens trouwens was Pom een beetje narrig; toen ik haar eten neerzette sprintte ze weg. Maar leuk hè die beestjes in de tuin. Mooie grote spinnenwebben heb ik nog niet gezien. Wel wormen en heel veel slakken.
  Sam stuurt groeten aan Mikkie en jou. Gisteren heeft ze een paar boekenleggers en de gids van omroep Max verscheurd. Niet dat er aan die gids iets verloren is.
  Misschien slaat de winter dit jaar een keertje over. Stel je voor Kever, dan hoeft de kachel niet aan en kun je lekker in je tuin blijven rommelen.
  Fijne zondag voor jullie, er liggen kauwsticks bij je huisje en gebakken tongetjes zonder salade. Op de verpakking heb ik “Zak van Max” geschreven.
  Kim & Sam. 🍄🍄🍄

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam, hebben jullie ook zon in de tuin?, ik ook een beetje, het is heerlijk, ik hoop dat het zo blijft en dat we echt waar de winter overslaan!, ik wist niet dat egels zomaar poepen, wie gaat er nau in zijn eeten poepen, dat is toch niet netjes!, maar ik denk dat als je een egel bent het misschien heel normaal is toch?, zo is iedereen weer anders, maar ik ben stiekem wel een beetje blij dat ik geen egel ben!, ik stuur Sam heel veel groetjes terug, en ik vind het goed dat ze zo een mooie hobbie heeft van scheuren, het is kreeatief en artiestiek, dus ik stuur heel veel kompliementen!, en nau gaan Mikkie en ik genieten van alle lekkers, gelukkig dat er geen slaa bijzit!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Mikkie en mij voor jullie alledrie, en ik heb voor u spaagettie boolonjeese gemaakt, en voor Sam en Pom heb ik zalmpatee gemaakt!, het is van Kever!!!

 3. Hajoooooooooo poomsie.

  Ooooooooooooh heppuwes ook kauwt en nattigheit? Hier ook. Ikke mog naar buite toen hut kauwig was. Nau… ikke foelte me gewijk daarna siekies en ikke hat puugt. En ikke wau nie eete. De follegenne dag foelte ik me weer me auwe. Hihihihi. Maar nu mag ikke niet meer naar buite omnedat frauw seg dat me faggie te dun is. Naufanmeja!!! Gemeen he?
  Mefrauw keefer… wanneer hauw uwes nau eens op me poomsie te pesse!! 😾😾 isse niet wief!!!
  Poomsie… er ligge dwie sakke met gwilburgers, smekdonnalsburgers en nog feel meer wekkers. Hihihi. Er staa keevers op!! Sttttt hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote zwarte panter sterrieporter, wat ferfelend dat je ziekies was en moest spuugen, o bah, dat is helemaal niet fijn, het is veel kauder geworden, dat foel ik ook, en ook als er zon is foelt het als andere zon dan in de zomer, misschien kan je een jas of een trui aandoen buiten, met een pet op?, of je fraagt om een kaggeltje buiten, dan kan je altijd op je balkon!, wat kinderagtig is mijn vrouw hè, met zo een stomme grapjes, ik dee maar net alsof ik niks merkte, dan haudt ze vanzelf op hoop ik!, zooo heee en wat gaaf al dat lekkers, ik ga er meteen aan beginnen, en ik geef ook aan Mikkie natuurlijk, dankjewel Door!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van je poomsie!!!, en ik heb voor jau een dubbelgroote zak friet gemaakt, met maajonesse, en tien friekandellen met ketsjup, ze zitten in een doos waarop staat HONDENBROKKEN!!!

 4. Wat leuk, een pretpark in de achtertuin zonder entree te hoeven betalen. Geniet er maar lekker van, voor je het weet regent en stormt het en wordt het veel kouder.
  Gezellige zondag Kever, knuffelzzzz van onzzzz!!!

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, ik ben helemaal blij dat het toch nog een klein beetje zomer is, jullie ook?, ik vind reegen zoooooo ferfelend!, je wordt er helemaal nat en kaud van, bah!, ik hoop dat jullie tweetjes ook een hele fijne zondag hebben, en ik heb natuurlijk wat lekkers gemaakt, dat hoort erbij!, voor Roos heb ik een moes van kip gemaakt, met stukjes toonijn erbij, en voor u heb ik zelf speekuulaas gebakken en gefuld, dat hoort bij de herfst vind ik!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjezzz van Kever!!!

   1. Zoals afgelopen dagen, met het zonnetje en iets frisser was erg aangenaam, zo mag het wel blijven vinden wij. Regen en nat en koud, brrrrrr.
    We hebben weer heerlijk zitten smikkelen, dank je wel lieffie 😘

    1. Oo… lieffie vind ik mooi klinken!!, dankjulliewel!, en ik wil liefer ook geen reegen en sind en dat het kaud wordt, ik wil best het hele jaar zomer!!, ik ben nau lekker in mijn warme mandje gekropen, ik hoop dat jullie saampjes lekker warm binnen zitten!!

 5. Hoi Kever,

  De herfst is best mooi vind ik, de blaadjes die van de boompjes vallen en soms regent het soms waait het en vaker is het heel koud.
  Maar kou is niet erg, maar de regen is niks aan.
  Wat fijn dat Mike regelmatig bij je op bezoek komt dat is gezellig, samen zijn is fijn hé.
  Heb voor jou onder het bed een overheerlijke sneckbuffet gelegd, geniet er maar mooi van.
  Voor je mensen heb ik warme chocolade melk met slagroom en een appeltaart in de keuken klaar gezet.

  Geniet er van en ook van deze mooi zondag.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ik vind het altijd spannend dat de blaadjes zo ritselen als ze naar beneeden vallen, dan denk ik dat er een beestje in de tuin zit en ga ik meteen kijken, jij kan alles mooi zien uit het raam toch?, of je kan lekker in je warme mandje knorren, dat doe ik ook veel hoor, want fooral in de nacht is het brrrrrkaud!, zooo heee en dankjewel voor het snekbuufet, dat is sjiek!!, daar ga ik lekker van genieten, en ik breng ook snekkies naar Mikkie natuurlijk, mijn mensen zeggen dat de taart en de sjookoomel heerlijk zijn en ze zeggen dat jij zo goed bent met taarten bakken, net als Loes!!, lieve Tommy ik stuur jau en allebei je mensen heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, voor je mensen staan er slagroomsoesen in de keuken, met ferse koffie, en voor jau heb ik allemaal snekkies naast je mandje neergelegd!!

   1. Hoi Kever,

    Ja ik kan vanachter het raam naar de blaadjes kijken die op de grond vallen, mega spannend hoor.
    Vind het altijd wel leuk om te zien, maar het liefst lig ik toch in mijn mandje bij de baas.
    Owh vind je de taart goed gelukt, dank je wel.
    Misschien ga ik samen met Loesje wel taartjes bakken zou leuk zijn.

    Dank je wel voor de lekkere sneckkies, en de baasjes zeggen “dank je wel voor de koffie en slagroomsoesjes”

    Pootje van Tommy!

    1. Dat zou fantasties zijn, als jij en Loesje SAMEN taartjes gaan bakken, ik vind het een keigoed iedee!!!, ik hoop dat je nau lekker in je warme mandje ligt Tommy, net als ik!!!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

 6. Hoi Kever
  Ja de tuin is nu heel anders hé?
  Wij merken dat ook bij ons in de tuin.
  Onze vrouw veegt en harkt ook bladeren bij elkaar en weet je wat dan leuk is?????
  Als de bladeren op een hoop liggen ertussen springen 😹😹
  Vrouw hier vindt dat niet zo leuk maar echt waar wij hebben het grootste plezier.

  Wat leuk dat Mikkie je nog altijd komt bezoeken!!!!
  En super lief van jou om goed op de tijd te letten voor Mikkie’s eten!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heee lieve allemaal!, is jullie tuin ook feranderd?, aan de achterkant en ook aan de foorkant?, zau het oferal herfst zijn?, dat kan best natuurlijk!, en wat gaaf dat jullie zo in die blaadjes springen!, ik weet niet of ik dat durf maar misschien kan ik het prooberen, ik ga altijd wel kijken naar het geritsel, want dan denk ik dat het een beestje is!, Mikkie is er elke dag, een afond en een ochtend was hij er niet en toen waren mijn mensen en ik helemaal van slag, maar gelukkig was hij er in de middag gewoon weer!, lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Dopey, Belle, Pippie, Dotje en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veel knuffels terug, met een paar blaadjes erbij per ongeluk, ze zijn van Kever!!!

 7. Yassou lieve Kever, hier zijn wij heeel eventjes ook. Maria-mens is druk met kerstballen zegt ze en dan mogen we niet op de compjuter. Nau ja!!

  Jouw letters gaan over herfst in de tuin. Toch niet over kerstballen? Wij wisten trouwens geen eens wat dat zijn. Maar toen ging ze takken neerzetten. Kale takken en die heb jij denken wij ook bij jou in de tuin? In die takken ging ze ronde dingen ophangen. En wij ertegenaan tikken. Nou dat wordt een hele uitdaging zei ze nog. Hoe maak ik nu een mooie foto hiervan zonder jullie en zonder dat getik?

  Kleine beestjes hebben wij soms ook achter het raam. We mogen nog niet naar buiten want dat is niet veilig. Maar we zien we klein gefriemel vliegen of kruipen achter het glas.

  En we hebben in de zon gesoezeld. Heb jij ook zon in de tuin vandaag Kever?

  neusje van Bibi en pootje van Filos en liefs, veel liefs roept ze vanuit de verte, druk, druk, druk…

  1. Heee lieve Bibi en Filos, mogen jullie soms ook niet op de kompjoeter?, dat heb ik hier ook!, daarom wil ik graag mijn eigen kompjoeter, dat lijkt me echt heel erg handig, dan kan ik altijd meelen met mijn vrienden, maar mijn vrouw zegt Ga maar sparen!, nau ja!!, hoe kan ik nau sparen?, ik vind het gaaf dat jullie vrouw zo een mooie takken met ballen om tegenaan te tikken heeft gemaakt, spesjaal voor jullie, maakt niet uit hoe ze die ballen noemt toch?, als ze leuk zijn om mee te spelen zijn ze van jullie!, zo zie ik dat, wat doen jullie als jullie kleine insektjes en zo zien?, ik kijk alleen, ik eet ze niet op, er zit ook maar heeeeeeel weinig vlees aan, daar begin ik niet aan, en ik vind ze ook soms een klein beetje grieselig, lieve Bibi en Filos, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!, mijn mensen sturen veel liefs naar jullie mens, en ik heb aan die takken met ballen allemaal snekkies vastgemaakt, ze zijn voor jullie, en het ziet er heel feestelijk uit vind ik!!

 8. ha die vriend Kever, het is nu niet meer zo warm buiten als het eerder was he> hier groeien er nog best veel blaadjes aan de struiken maar de bomen zijn al behoorlijk kaal. Mijn man heeft de tuin nu winterklaar gemaakt, zo noemen ze dat dan schijnbaar maar volgens mij is er nog veel winter op komst. Vandaag en gisteren was het ’s morgens wel heel koud hoor buiten dus toen ben ik alleen maar even heel snel een frisse neus gaan halen. Drop blijft langer buiten maar komt nu ook weer zelf naar binnen zonder dat mijn mensen haar hoeven te roepen. Ik vind het maar sneu voor de konijntjes dat ze buiten zitten maar die hebben al wel een dikke wintervacht nu hoor. Hier wonen best veel kleine beestjes in de tuin. Pas zag ik een dikke spin, maar er zijn ook nog muggen, vliegen en zelfs een bij. En een dikke hommel..die maakte zowat net zoveel geluid als een brommert. Niet normaal maar ik kijk nu ook wel weer veel naar de vogels. Die komen er steeds meer. Zijn er bij jouw ook vogels in de tuin die Mikkie en jij kunnen zien? Knuffels van Lucky en ik heb nog snekkies in je tuin verstopt om te zoeken. Geef je er ook aan Mikkie want je let echt goed op of hij wel komt. Dat is lief van jou.

  1. Heee lieve vriend Lucky, kaud is het in de afond en in de ochtend hè?, wat gaaf dat het bij jau al winterklaar is, dat wil ik ook!!, dan wordt het gewoon weer lente en zomer toch?, dat is veel fijner vind ik, met een zonnetje en lekker warm, denk je dat jauw man dat hier bij ons ook kan doen?, ik vind kau en reegen niks aan, bah!, gaat je mamapoes Molly nog vaak naar buiten?, die heeft net zoveel haaren als ik, dan heb je het niet zo snel kaud, net als de nijntjes, die hebben ook heeeeeel veel haaren, en grote oren, maar ik weet niet of je het dan minder snel kaud hebt!, wat gek dat die hommel net zoveel geluid maakt als een brommert!, weet je wie dat ook doen?, liebelles, die vind ik een beetje grieselig, ze zijn veels te groot voor mij, maar vogels kijken en ek-ek-ek zeggen vind ik wel heel leuk, en Mikkie ook!!, dankjewel voor alle snekkies, ook van Mikkie, we vinden ze helemaal top!!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel dikke knuffels terug, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor jau en Molly en Dropje partiemiks gestrooid, voor de nijntjes nijnensnoepjes, en voor je mensen heb ik warme sjookoomel met marsj melloos gemaakt!!

 9. Hallo grote vriend Kever,
  Bij mij is het ook herfst in de tuin, vrouwtje werkt zich een bult om alles klaar te krijgen voor de winter. Blaadjes ruimen niet echt weg moeten omdat die niet goed zijn om te laten liggen voor de planten. Nou er blijft nog genoeg voor de kleine beestje liggen hoor. Ook veel planten moeten naar de kapper, alles wordt netjes geknipt en kunnen de planten aan hun winterrust beginnen. Had jij deze week ook zoveel licht van de maan gekregen toen het nacht was, Bij mij was het net alsof er hoog in de lucht een grote lamp hing. Voor jou was dat vast wel fijn, kon jij goed kijken of alles in orde was. ’s Morgens is er even een tijd dat ik van vrouwtje niet in mijn ren mag, Ikke snapperde er geen sikkepit van, maar toen ik door het raam keek zag ikke wat de oorzaak was van binnen blijven. Er komen 3 koolmeesjes en 1 roodborstje spelen in mijn ren, ze komen kleine zaadjes van de planten en van die prikkebeestjes (muggen) eten. Als ze buikje vol hebben mag ik weer naar buiten en ja dan ga ikke veel snuffelen waar ze zijn geweest. De meesjes zijn heel slim, die kunnen zich met hun pootjes vasthouden tegen de muur en huppen zo omhoog. Nou dat kan ikke niet, maar wel klimmen in mijn klimmeubel en de planken in mijn ren. Die glibber slakken zijn nu niet meer in de tuin maar wel een grote en kleine kikker. Vrouwtje doet goed opletten dat ze niet onder haar voeten komen als ze werken doet in de tuin.
  Kever wat is dat lief van jouw vrouwtje dat Mikkie een hapje natvoer op het dak van het schuurtje krijgt voor het slapen gaan. Nou mijn buurpoezels gaan maar bij hun eigen mensen buikje vullen hoor, ze krijgen niks van mijn hapjes. Alleen Jij en Mikkie krijgen wat en voor nu heb ik voor jullie beide een zakje poezelsoep in het tuinhuis gelegd en kunnen jullie samen weer gezellig smikkelen. Ik moet van mijn vrouwtje lieve groetjes voor jouw mensen meesturen en natuurlijk voor jou, Mikkie en jou mensen kopjes en pootjes van jullie grote vriend Jip

  1. Heee lieve grote vriend Jip, is jauw vrouw ook zo druk in de tuin?, mijn man brengt elke week wel weer een grote zak vol met blaadjes en takjes enzo weg!, die heeft mijn vrouw er allemaal in gedaan, want dat lag allemaal zomaar op de grond en op mijn gras, ik vind het altijd spannend als blaadjes vallen, dan maken ze zooooo een mooi geluid dat het net lijkt alsof er een beestje ritselt, ik ga altijd even kijken of er echt een beestje is, en ik had dat ook met de maan Jip!, zooo heee er was zooveel licht dat je alles gewoon kon zien, ook al was het nacht!, wat leuk dat jij die kleine vogeltjes in je tuin en in je ren hebt!, hier eeten ze van een kokosnoot met een soort pitjes erin, ik vind het zo gesellig om ze te zien, en soms doe ik ek-ek-ek, heel zachtjes, maar ik tetter ook tegen ze en ik denk dat ze terugtetteren, op een vogelmanier, met hele hoge stemmetjes!, kikkers ken ik niet, maar folgens mijn vrouw zaten die hier froeger ook, een heleboel zelfs zegt ze, en een keertje was er eentje gewoon naar binnen gegaan, nau ja!!, zooo heee Jip dankjewel voor de poezelsoep, dat lusten Mikkie en ik wel!, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!!, mijn mensen sturen veel lieve groetjes, en ik heb spesjaal voor jau twee likwit sneks in je ren gelegd, en voor je vrouw heb ik appeltaart gebakken, met slagroom natuurlijk!!, en Mikkie stuurt ook kopjes!!

 10. Hallo mijn allerliefste Pepeoomopa met de mooiste krullen Super Kever + . Hier bensse ik net thuis. Het was een drukke week. Papa Jiekkie is fjijdag Kampioensse geworsse en ik heb mijn 1e punt voor se internationaal sjampion punt gehaald Mijn vjouwtje isse sielig want haar 1 oogje doesse pijn en ze hebbse last van se licht dusse ik helpsse met de snekkies en eten. Maar nu segsse ja jij hebsse er foordeel fansse. Nou oke ik pak een eksja snekkie maar ik helpsse ook. En wat is uwes tuin mooi. Tante Kyana segge Ome Sir Surf Bolle is trots ik ook hoors. Hier falsse heel veel blaadjes en ik sla er naar maar ik kan ze niet fangsse?
  Mijn fjouwtje segge dombo er zit een raam voor Of ik dat niet weet maar als het raam open is dan komen de blaadjes vanzelf naar binnen. Ik hebsse fandag een zak met eikels erop en die gefulsse met allerlei lekkers en Tante Jafita segge er zat iets aan haar laarsje met de naam Kever erop. Dat sitsse erbij hoor in se papier. Voor Mikkie is er natuurlijk ook lekkers Hier blijfsse ik tetteren foor frede en foor u mensen is er sjarameltaartse . Koes van ons allemaal.

 11. Heeeeeee daar is mijn allerliefste Pepekindpapa Faalentino!!!, die nau een PUNT heeft verdiend als sjampion!, en je papa IS al sjampion!, zoooo heeee gefeeliesietettert!!, je weet dat jullie voor mij allemaal sjampions zijn toch, met wel een miljoen PUNTen!!!, en wat ferfelend dat je vrouw ziek is aan haar oog, gelukkig dat jij kan helpen, en logies dat je dan een ekstra snekje eet, of twee of drie, want van helpen krijg je honger, dat is nau eenmaal zo!, en wat lief van je tante Kyana dat ze zegt dat haar Ome Sir Surf Bolle trots is dat zijn tuin zo netjes is!, hij zit nau vast te straalen over de Brug, en hij is weer helemaal trots op Kyana, dat ze zo een liefe dame is!, o hij was zo keitrots op haar, eerlijk waar, en dat is hij nog steeds, hij waakt over Kyana, en hij past op alle kittens, dat kan hij heel goed!, o en ik snap heel goed dat je de blaadjes probeert te vangen met het raam ertussen, want ik begrijp een raam ook niet zo goed, het is er maar je ziet het niet, hoe kan dat nau?, wat is een raam nau eigenlijk, en waarom is een raam??, o en dankjewel voor alle snekkies, daar gaan Mikkie en ik van genieten!!!, wil je alsjeblieft tegen je tante Jafita zeggen dat mijn krullen nog perfekt zitten, en dat ik haar een dikke koes stuur?!, en ik stuur jullie allemaal heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je Pepeoomopa Super Kever !!, ik heb allemaal snekkies en ook slagroom neergezet, ze staan onder het weecee-ei geschoven, dan zien jullie mensen niks, en voor je mensen heb ik speekuulaasjes met aamandeltjes gemaakt!, en ik stuur veel beeterschap aan je vrouw, ook van mijn mensen!!!, knuffels van mij!!!

 12. Lieve KeverT,

  Jouw mens is een grappenmaker. Er is maar één echte Foppe en dat ben ik. En er is ook maar één echte Kever en dat ben jij!!!

  Japie zegt dat je voorzichtig moet zijn met 🐌🐌🐌🐌🐌🐌🐌 Alleen maar naar kijken hoor. Nooit mee zoenen.

  Ferme kop van Foppe
  Ook eentje van Japie

  1. Heee lieve Foppe, gelukkig dat jij ook zegt dat er maar één Kever is, en natuuuuuurlijk is er maar één Foppe, ik ben Kever en jij bent Foppe, PUNT, zo is het gewoon, en ik kijk alleen maar naar de slakken hoor, ik doe er niks mee, en zeker niet zoenen!, bah ik moet er niet aan denken!, soms zit er eentje in mijn haaren, dat wel, maar die laat ik dan zitten totdat mijn vrouw hem weghaalt, omdat ik een fiespeuk ben zegt ze, nau ja!!, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jau Foppe, en voor Japie, en voor jullie hele famielie van Kever!!!, en ik heb wel een miljoen snekkies neergelegd in jullie huis, geven jullie ze ook aan CW en Magnum?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *