Loesje vertelt over ouwer worre en jou eigen wegsijfere…

 ouwer worre Lieve allemaal hoe gaa het met u eigen? Foorige week was ik in mij kognietoo weeges dat ik mij broer Oopa Floris moes helpe met ze ferhaal. Dan ga jij nie op jou foorgrond ook al zouwie soms wel wille.

Assie Mantelpoes ben moet jij jou plaats weete en op jou agtergrond zorge dat alles op jou rolletje loop. Ik zeg u eerluk, soms is zoies moeiluk want jij hoor en zie dinge. Dinge die jij liefer nie foor jou dagligt breng. Maar het ga nie om jou eigen assie Mantelpoes ben. Assie Mantelpoes ben zorg jij foor iemand van jou hart. In mij eigen geval zorg ik foor mij broer Oopa Floris en ik doe iedere keer helpe met ze ferhaal. Dan kom jij iedere letter van wegsijfere drie keer teege in jou hart. En ik zeg u eerluk, het foel nie alteit makkeluk.

Groote taal

Mij Bert zeg Loes jij ben zofeel goed beesig met jou Mantelsorg, het is zo een groote taak. Daar heb mij Bert heel feel gelijk van. Maar assie gewoon rustig jou leefe leef heb jij jou roetiene en dan weet jij van jou hoed en jou rand. En u weet hoedjes is mij eigen speesiejaalieteit. Maar leefe fergeet soms ze eigen leeftijd en mij broer is nu heel feel ouwt. Ze deemenzie groei met ze leeftijd mee. Soms heb jij jou piek en soms hebbie jou dal. Dat is leefe foor iedereen en ook foor mij broer Oopa Floris. Toen op een dag kwam ze mooment dat mij broer ofer froeger ging fertelle. Hij heb nu ze eigen blog en hij hoor er heelemaal bij.
Mij Bert zeg, Loes het is goed dat Floris ze eigen ferhaal fertel. Zo krijg deemenzie ze eigen gezigt. En dat is belangrijk.

Wegsijfere

Maar op mij Loesjesdag dattie mij eigen nie zie en mij broer Oopa Floris ze ferhaal fertel, ben ik er wel. Het is mij moeilukke dag van mij week, daar ben ik eerluk ofer. Assie Mantelpoes ben zorg jij dat alles nie onspoor en dat jou broer bij ze ferhaal blijf. Maar assie deemenzie heb is zoies moeiluk en mij broer heb ook ze opstannige karakker. Hij is heel feel uitbunnig maar van ze eene op ze annere mooment issie ook opstannig. Daar moet jij op jou agtergrond reekening mee houwe. Jij kan alleen proobeere dattie ze eigen gedraag en jij stuur jou broer zonner dat iemand zoies merk. Dat is belangrijk. Het is mij broer ze ferhaal en nie mij eigen ferhaal.
Ik zeg u in mij fertrouwe, soms doe ik mij eigen wel sjeneere foor wat mij broer allemaal uitkraam. Dan denk ik in mij kop, wat moet mij Bert en iedereen hierfan denke? Maar assie oferal jou sensuur op leg blijf er niks nie ofer. En selluf vin ik, deemenzie mag er zijn met ze eigen gezigt. Ook al staan ze letters anners, deemenzie heb ook ze hart. Daarom doe ik op mij agtergrond blijfe en ik doe aan wegsijfere.

Respekt

ouwer wordenAssie ouwer ben heb jij misschien niemeer zofeel moeite met jou eigen wegsijfere. Selluf houw ik van mij agtergrond weeges dat ik bescheide ben van mij eigen karakker. Dan is wegsijfere nie zo heel feel moeiluk. Maar assie selluf graag op jou foorgrond staa ben jij alteit aa-lert wanneer jij jou eigen kan laate zien of hoore. Mij vrouw zeg Loes ik ben heel feel trots dattie jou broer zofeel van ze ruimte geef. Maar ruimte heb jij noodig wie jij ook ben. Mij broer heb feel van ze ruimte noodig weeges dattie onfoorspelbaar is. Hij doe heel feel krijse want hij wil ze eigen laate hoore. Hij heb stees meer behoefte aan ze foorgrond.
Selluf hoef ik nie zofeel noodig mij eigen te hoore. Assie weet wie jij ben kan jij gewoon zijn. Selluf vin ik assie ouwer ben weet jij meer wie jij ben. Behalfe assie jou eigen ferlies bijfoorbeeld om dattie deemenzie heb. Dan hebbie tog regt op jou eigen zijn en jou ferhaal. Daarom doe ik op mij andere Loesjesdag aan wegsijfere. Ik doe mij broer Oopa Floris stuure maar wel op ze agtergrond. Respek foor kwesbaar zijn sta in mij eigen leefe alteit op mij foorgrond. Dan ga wegsijfere auwtoomaaties…

Dank u wel

Loesje

21 thoughts on “Loesje vertelt over ouwer worre en jou eigen wegsijfere…

 1. Goedemorgen Loes, allereerst; je bent de beste Mantelpoes die ik ooit heb meegemaakt. En dat is niet omdat je je wegcijfert maar omdat je Oopa Floris begrijpt.. Dat Oopa af & toe dingen roept, dat hoort er gewoon bij. Ik moet er altijd wel om lachen. Oopa is gelukkig in zijn eigen King Lion wereld met zijn mooie poesemeiden.
  Ik heb je verteld van mijn aanloop-poes Pom. Ze woont nu in de tuin in een Isobox. Gisteren is ze even binnen geweest, Sam bleef gewoon op de bank liggen en Pom liep zelf weer naar buiten. De dierenarts heeft haar gezien, ze is gezond. Waarschijnlijk heeft ze nog ergens eem eet adres.
  Ik moet aan de gang Loes, veel te doen vandaag. Sam mekkert vanuit de vensterbank naar de vogels in de tuin en Pom staat te eten.
  Fijne donderdag voor jou & je familie. 🎈🎈🎈
  Kim, Sam & Pom

  1. Lieve mevrouw Kim, mij dinnetje Sam en Pom,

   mij hart dee heel feel hard slaan van geluk lieve mevrouw Kim. Wattie mij eigen zeg geef mij eigen fertrouwe dat het goed is. U zeg het presies goed, begrijpe van mij broer Oopa Floris is belangrijk. Mij vrouw zeg, Loes het is de sleutel maar daar heb ik mij ferstand nie van. Jij doe dinge op jou gefoel en met jou hart. Jij maak ruimte en zo kan leefe ze eigen zijn.
   Maar u doe een beetje van de sellufde mevrouw Kim. U geef Pom ze ruimte om bij u en Sam in huis te loope. Dattie nie alteit in ze eentje is en Sam vin het goed. Dan hebbie jou groote hart en daarom krijgie allebei van mij hart mij zachte kopjes. Ruimte maake en begrijpe maak deze weereld mooier lieve mevrouw Kim en dat is nu belangrijk.
   Hoop dattie u fijne dag heb en op tijd u rust neem foor Sam en Pom assie er is, en u snek.

   Liefs van mij famielie en mij eigen,

   Loesje

  1. Lieve mevrouw Charlotte,

   dank u wel van zo een groote kompliement. Mij broer Oopa Floris heb er nie zofeel errug meer in maar hij is gelukkig in ze eigen weereld. Dan kan jij van jou eigen ook jou geluk foele.
   Dank u wel en u krijg mij zachte kopjes,

   Loesje

 2. Lieve Loesje,

  Jij bent de allerliefste en allerbeste mantelpoes van de wereld, oopa Floris heeft het heel goed getroffen met jou.
  Als mantelpoes ben je heel druk met je mantel en ik vind eigenlijk dat jij ook wel eens in het zonnetje gezet mag worden, omdat je zoveel goeds doet voor je broer en andere.
  En je hoeft je niet te sjeneere voor je broer hoor, hij is zoals hij is en dat maakt oopa Floris zo leuk, lief en mooi.

  Lieve Loesje zorg goed voor jezelf en ook voor oopa Floris, want zonder jou kan oopa Floris niet.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   wat zeggie mij eigen lieve dinge, nu ben ik ook ferleege. Maar assie zofeel mooi woorde krijg moet jij wel ree-aa-geere en van mij hart zeg ik, dank jou wel.
   Jij zeg het heel feel goed, assie Mantelpoes ben dan ben jij heel feel druk met jou Mantel. Maar het is belangrijk dat iedereen weet hoe het gaa als mij broer Oopa Floris ze blog maak. Dan doe ik aan mij stuur en aan mij wegsijfere. Want het is mij broer ze ferhaal en daar moet jij ook respek foor hebbe. Dank jou wel dattie Oopa zofeel steun geef. Hij foel het wel in ze hart.
   Hier is mij zachte kopjes foor jou eigen en ook foor jou lieve deeltijdbaasje mevrouw Annelieke

   Loesje 😽😽

   1. Lieve Loesje,

    Dank je wel voor de lieve kopjes, ga ze ook aan mijn deeltijd baasje geven hoor.

    Pootje van Tommy!

  2. Lieve lieve Loesje, wat heb je weer mooie letters geschreven, Pasa en ik waren ontroerd. Je bent zo’n fantastische , lieve wijze mantelpoes voor jouw lieve broer Oopa Floris. Je schrijft zo lief over hem. En je hoeft je echt niet te sjeneere over wat Oopa soms schrijft, we weten dat hij demenzie heeft en we genieten allemaal van zijn furhaalen over vroeger en zijn poezendames. Wij wensen jou en jouw faamielie nog een fijne dag en ik geef je een zacht kusje op jouw mooie snoet en Pasa geeft een zacht kopje.

 3. Mamsie

  Heppuwes sakgelt? Se heppe ferse garrenaale in fooledam!!! Kersemutsgarrenaale!!! Die fin uwes so wekker!!!
  Mamsie… uwes moet heeeeel lang foor oopa blijffe sorrege hoor. Maar waawom doet uwes oopa geen luier om? Hihihihihi. Dan pinkelt hij daarin!!
  Mamsie… ik hau uwes❀😽😽😽

  1. Mij lieve beebie,

   Moet jou Mumsie jou Oopa ze luijer omdoen πŸ™€πŸ™€πŸ™€
   Hebbie nie in jou gaatje hoefeel opstannig jou Oopa is. Hij doe ze eigen ding en jou Mumsie trek aan ze stuur maar meesal teffegeefs. Jou Oopa is ze eigen en jou Mamsie heb heel feel Mantels noodig. Dat alles op ze rolletje loop en daarom heb jou Mamsie nog meer van ze begeerte.
   Oooh kerssemustegarnaaaale zijn Mamsie ze faavooriet. Moet Mamsie weer sentjes draaie?? Eers moet Oopa slaape mij beebie. Kommie snel op jou besoek. Mamsie kijk ernaa uit….

   Koes koes van jou MammaLoesje

 4. Lieve Loesje op je eigenste Loesjes dag. Wat een lieve wijze letters heb je vandaag gemaakt. Letters die niet zomaar komen aanwaaien zoals de vallende blaadjes van de boom. Letters die gevuld zijn met ervaring van het leven.

  Want om zo mantelpoes te zijn zoals jij dat kunt, heb je eerst geleerd hoe je de situaazie kunt accepteren. En ook dat gaat niet van de ene op de andere dag. Dan ga je eerst van alle kanten bekijken en ervaren. De leuke dingen, maar ook de moeilijke dingen. Tot je ermee in balans kunt komen. En natuurlijk kun je daarbinnen nog af en toe momenten hebben dat je er niet blij mee bent ofzo. En dat geeft niks, dat mag gewoon.

  Opaa kan het misschien niet altijd aan je laten weten, maar ik denk dat hij van binnenin heel blij is met jou naast zijn zijde. Ook in zijn nukkige momenten. Want hij voelt jouw liefde en dat je hem ziet zoals jij is en dat het ok is. Dat is het grootste geschenk dat je de ander kunt geven.

  Met neusjes van Bibi, pootjes van Filos en extra aaiknuffel van mij, maria

  1. Lieve mevrouw Maria,

   dank u wel dattie mij eigen zofeel wijse letters geef en dattie mij sietuuwaazie begrijp. Wattie zeg is heel feel waar, foor zofeel Manteltaak moet jij erfaring hebbe. En assie Saame leef dan kan jij erfaring krijge want jij maak alles met jou broer mee. En ik zeg u eerluk, het is zo gegroei. Mij broer fertrouw mij eigen en dan kan jij zijn wie jij ben. Mij broer foel nog wel dinge met ze instink Lieve mevrouw Maria. Toen ik ziek was van mij gezond heb mij broer mij steun gegeefe op ze eigen maanier. En hij dee mij kop wasse. Dan weet jij, het is goed.
   Hij krijs en hij schreew maar hij heb ze goeie hart. En hij foel ze eigen meesal blij maar hij heb ook ze opstannige karakker. Dat heb ik allemaal geleerd en daarom kan jij ook jou hellep geefe. Misschien maak u het ook nog mee met Bibi en Filos. Mij vrouw zeg, het is heel feel biesonner en het is liefde. Zo kan leefe ook gaan lieve mevrouw Maria, zoies kan jij nie foorspelle. Maar mij hart heb nu wel meer rust dat iedereen weet hoe dinge gaa bij mij broer Oopa Floris en hij wor tog ge-akzepteer!

   Geef u Bibi en Filos mij foorsichtige kopjes en u krijg mij speesiejaale van mij hart

   Loesje

 5. Lieve Loes, wat een belangrijke letters heb je gemaakt, ik heb ze wel drie keer geleesen want er staat zooooveel in!, elke keer zie ik weer iets anders dat ik biesonder vind en waar ik over moet nadenken, het zijn echt jauw letters, ik vind het misschien wel de mooiste letters die je gemaakt hebt tot nu toe, maar dat vind ik eigenlijk al je letters!!, ik wist zelf niet wat deemenzie was, totdat ik Oopa Floris leerde kennen op de blog, toen begreep ik er een beetje van, en ook omdat ik weet van Molly die hier froeger woonde, waar Bolle voor zorgde, zij had ook deemenzie, en ik herkende meteen wat je schreef over op de voorgrond staan, en dat jij je wegsijfert, dat deed Bolle ook, en dat de deemenzie steeds groter werd, dat is moeilijk, ik denk dat Oopa Floris zooooooveel boft dat jij er op de achtergrond bij bent!, want alleen kan hij het niet meer, ook al denkt hij van wel, maar gelukkig ben jij er, de allerliefste Mantelpoes die er bestaat!, weet je wat ik denk Loes?, dat je als Mantelpoes of Mantelkater heeeeeeel spesjaal bent, dat je jezelf zomaar efentjes opzij zet, dan ben je heel sterk en heel lief, en dat ben jij, en dat was Bolle!!!, ik geef je een miljoen kompliementen daarvoorLoes, en je hoeft je nooit te sjeneeren voor Oopa, want hij kan er niks aan doen en jij ook niet, het is gewoon zoals het is, en het hoort bij het leefen, en doe je alsjeblieft wel goed eeten, dat je niet sijfers van je leefeswerk afhaalt?, je moet stefig staan om een Mantelpoes te zijn, daarom stuur ik jau een hele grote visschootel, met allemaal gefrietuurde vis, er is toonijn, zalm, inktfis, walliefis, makkareel, garnaale en nog veel meer en het is ALLEEN voor jau!, voor erbij zijn er frietjes met roomige maajonesse, en ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!!

  1. Lieve Kever,

   dank jou wel van jou lieve letters en mij hart weet, jij heb ofer Molly gehoord en van Bolle en hij heb het ook meegemaak. Bolle heb zofeel foor ze Molly gezorg, daar heb wij ofer gepraat Kever. Bolle heb mij steun gegeefe en ze tip van ze adfies. Deemenzie is moeiluk want het is ook onfoorspelbaar. Het groei met leefe en leeftijd mee en jij moet aa-lert zijn assie Mantelpoes ben. Oopa Floris heb nog wel feel van ze instink maar hij snap nie alles meer van leefe. Saame begrijp hij meer en dat is belangrijk. Bolle heb ons allemaal ze mooise woord naa gelaate Kever. Saame is alteit beeter, behalfe assie alleen wil zijn. Soms wil ik in mij eentje zijn foor rust en rielekse in mij kop. En ook foor uitbuike, daar ben ik eerluk ofer. Dan doe mij vrouw aa-lert zijn want zij woon ook in onse huis.
   Nu doe ik mij eigen ook trugtrekke want ik doe nu mij begeerte uitleefe. Jij heb zo een lekkere visschootel gemaak foor mij eigen. Oooh mij waater loop uit mij bek. Assie jou tande niemeer heb dan kan zoies gebeure en ik ben ook seeniejorpoes. Lieve Kever dank jou wel en ook dattie mij letters begrijp.
   Ik doe trakketeere op kaaramelmuise op kouwstiks weeges Sinneklaas en foor Ooma is er ferse massepein en het is een hartje.
   Alstoeblief Kever, foor jou en jou mense en ook eentje foor op het dak, foor Mikkie. Mij vrouw fraag ze eigen af of jou vrouw nu ook op het dak reid weeges Sinneklaas? Maar ik doe eers kopjes geefe,

   Loesje

 6. Lieve Loes,
  Wat heb je mooie letters neer gezet!!!! Zo waar!!!!
  We zijn er helemaal stil van!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ˜½πŸ”πŸ”πŸ˜˜

  1. Lieve Panda, Dopey, Moby, Izzy, Belle, Tica, Dotje, Pippi en mevrouw Ceciel,

   dank jullie wel van zo een mooie kompliement. Mij vrouw zeg dattie zou wille dat Oopa Floris ook meer stil is van ze eigen. Maar hij krijs feel en dan weet jij dattie foor alteit aa-lert moet zijn. Maar soms doe ik ook slaape want selluf vin ik stil zijn belangrijk. Jij heb maar twee oor zeg mij vrouw!
   Hier is mij zachte kopjes foor iedereen en Oopa krijs nu keihard,

   Loesje

 7. Lieve Tante Powerflinder Loesje. Ik weet hoe bijzonder u bent en ook hoe u bensse furandersse. U bensse nog steeds dezelfde hoors maar u bent Loesje die heel soms op se foorgrond is om wijze letters te sjijven waar iedereen iets aan heeft. U bensse lief en sagjesaardig maar u hebsse wel uwes mening en dat is goed. En ik finsse het knap dat u alle makareele en sjarnaale in uwes buik kunnse houden. U hebsse Dorus Faalentino Ooopa Floris en Ome Bert. U hebsse soms een dagjestaak en uwes doesse het toch maar. En niet te furgeetjes moeder van alle sterren en maakster van de allermooiste hoedjes zelfs koningin Maxima hebsse niet sulky mooie. U mag dus best een rust dag hebben en uwes eigen Loesjes dag hebsse . Hier komsse Faalentino want die zit al te roepen het is mijn Omasjakcentjes. Hallo Oma Sjakcentjes ik wilsse seggen dat ik supertrots op uwes bensse en dat ik soms bij Oopa uit se boggies kan fliegen maar ik ben nog jong dusse dan het magsse het wel zolang en dat doe ik eggies respekt toonsse. Koes koes van ons allemaal. En furgeetse u mijn sjakcentjes niet assebjief danksse u wel.

  1. Lieve Niggiemetzemooisepoesedaameskrulliesenjoumooiebuikievanjouknappebeebies, en mij stoere Faaletienooo,

   hier is tante Powerflinder, ooooh van mij eigen ben ik zofeel tros op deese mooie naam foor mij hart en wattie mij eigen allemaal foor lieve woordjes zeg. Mij hart doe nu trille van mij geluk want jij zeg zofeel wijse letters en assie goed foel dan foel jij iedere letter heb ze mooie krullie. Dan weet ik foor mij eigen, jij ben mij lieve Kyana Niggie en jij ben nu folwasse en jij ben Mammapoes. In mij buik zit mij makkareele en mij garnaaale maar jou oom Doorie moet nu snel niewe haale. Anders droog mij eigen leefeswerk uit en dan weet jij nie wat jij oferhouw. Maar tante Powerflinder doe heel feel ze best en mij vrouw zeg dat mij leefeswerk nooit niemeer kleiner gaa worre. Lieve Kyana kommie snel weer kaassnekkies eete bij Tante Powerflinder. Dank jou wel lieve meisje.
   En ik doe ook Oomasaksentje sijn van mij kleine, groote boef en hij is heel feel lief. Jouw Oopa is heel feel gek van jou mij kleine beebie, hij krijs nu keivet sakjesrolle! Maar dan kom Oomasaksentje in ze prootes. Daarom ga zij morge niewe sentjes draaie. Foor mij kleine beebie en ze pappies want assie sakjes ga rolle met jou Oopa is onse hek van onse dam en loop alles ofer ze stroom. Dat moetie nie wille foor jou Oomasaksentje alstoeblief dank oe wel!
   Kommie snel met jou pappies en mij kerssemus garnaaale.
   Dank wel,

   Koes koes foor alle krullies van tante Powerflinder en jou Oomasaksentje maar zij is wel desellufde seeniejorpoes

 8. Lieve mevrouw Loesje,

  U heeft best moeilijke letters gemaakt. Mo heeft ze een paar keer aan mij voorgelezen en we hebben er met elkaar over gemiauwd. Toen snapte ik ze wel. Ik kreeg complimentjes omdat ik ook al af en toe mantelkat ben. Voor m’n grote broer als hij buikpijn heeft. Dan help ik hem met eten. Maar ook voor onze furriend CW. Zijn jammeren neemt toe in volume en lijkt steeds meer op krijsen. Nu ik uw letters over Oopa Floris beter tot me door laat dringen denk ik dat CW misschien ook last heeft van demenzie. Ik ga extra mijn best doen om hem te helpen. Dat op de achtergrond vind ik nog wel lastig. Daar word ik vast beter in als ik ouder ben. Nu ben ik vooral een onstuimige puber miauwt mijn tante Cato. Wel een lief pubertje, miauwt ze erbij.

  Koppie voor u en Oopa Floris

  Van Japie

Reacties zijn welkom