Hoe ik opeens meer brokjes ging eete

brokjesEen tijdje terug kreeg ik dus andere brokjes, wegens de artroosie. Lekkere brokjes. Echt waar. Ze waren gezond en toch lekker. Dus ik eete, nou.

Eete

Toen kreeg ik thuis wat te hoore, over veel eten en dik worden en mijn pootjes en van alles. Maar als er brokjes voor mij staan, dan zijn ze voor mij om te eete, dat is mijn mening.

Gewend

Na een poos raakte ik aan de brokjes gewend. Toen waren het geen lekkere brokjes meer maar gewone brokjes. Ook goed. Dat is eigenlijk beter dan heb ik rust in mijn kop.
Dus vanzelf begon ik minder brokjes te eete.
En wat gebeurt er, weer kreeg ik thuis wat te hoore, over hoe belangrijk het was om juist deze gezonde brokjes te eete en artroosie en van alles weer. En ze zei dat ze iets wist. Een truukje.

Snek

Die afond kreeg ik als altijd mijn verse brokjes. Het waren dezelfde. Maar toch niet. Ik rook het meteen, er zat een nieuwe lucht aan en die lucht was van een snek die ik pas op had.
Die snek zat nou ofer de brokjes. Mijn vrouw had het verkruimeld.
Ik wist geeneens dat zoiets kon.

Mijn instink

Die nacht heb ik heel veel brokjes op gegeten. En de nacht erna weer, wegens dat de brokjes naar snek smaakten. Nou ben ik er alweer een beetje aan gewend maar ik eet nou weer meer brokjes dat is wel zo.
En thuis kreeg ik compliementen dat ik zo goed at.
Dus toen wist ik het zeker, dat ik blijf doen wat ik altijd doe. Komt er een bord met brokjes dan eet ik. Heb ik minder trek dan eet ik minder. Thuis hoor ik altijd wat maar het beste is dat ik mijn eigen instink volg voor het eete.
Al is het wel zo dat ik het liefste brokjes heb die naar sneks smaken, daar ben ik eerlijk ofer.

13 thoughts on “Hoe ik opeens meer brokjes ging eete

 1. Hoi Bert. Wow. Brokjes die naar sneks smaken. Snap dat je daar feel van eet. Dat zou ik ook doen. Fijne wiekent Bert! Pootje van Minnie.

 2. Lieve Bert,

  dank jou wel van jou mooie letters en jij heb heel feel gelijk. Jij ben katerman met erfaring en dan kan jij het beste jou eigen instink folge met jou brokjes. Niemand weet zofeel goed of jou brokjes smaake als dattie het selluf weet. Het is jou eigen smaak en jou vrouw kan jou alle brokjes van onse weereld geefe maar assie nie smaak, dan smaakie nie. Dan moet jij jou instink folge Bert, dan kan jou vrouw ingreipe en van jou brokjes iets lekkers maake. Soms moet jou instink jou vrouw treene en assie lang Saame woon weet jij die dinge. Daarom ben ik heel feel trots op jou mij Bert. Jij weet en jij eet presies hoe jij denk dattie het moet doen. Selluf vin ik meer brokjes alteit beeter maar assie nie smaak dan hoef ik nie.
  Het is onse erfaring van dat wij seeniejor zijn Bert en jij weet, alles kom goed assie dicht bij jou instink blijf,

  Zacht kopje, Jou Loesje

  1. liefe Loesje ik heb vannacht weer heel feel brokjes op en het zijn gezonde brokjes dat blijft zo ook al smaken ze nou naar sneks. Dat proef ik wel. Maar ik eet voor mijn gezond en het mag ook lekker zijn dus zo is het in orde. Het is zoals je zegt, het moet wel smaake anders kun je niet eete en helemaal niet als seeniejor!!

   je Bertje

 3. Hoi Bert,

  Als brokjes naar snecks smaken dan zou ik er ook veel van eten, dus dat snap ik heel goed.
  En je instinct volgen is het beste wat je kan doen, zo simpel is dat gewoon.
  Jij bent een wijze katerman Bert, je weet altijd alles zo goed en dat vind ik super knap van jou.

  Pootje van Tommy!

 4. Hoi Bert,
  Gelijk heb je……heb je zin dan eet je veel en heb je geen zin dan eet je weinig!!!!!!
  Je eigen gevoel is het beste!!!
  Maar misschien is het een idee om 1 dag gewone brokjes te eten en dan weer 1 dag brokjes met sneks.
  Jij hebt dan een goed gevoel en je vrouw ook!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi Allemaal dat is een goed idee de ene keer zonder en dan weer met snek dan heb ik steeds hetzelfde en toch is het anders, eigenlijk is dat het allerbeste. Ik ga de tip thuis doorgeefe dankjulliewel,
   knuffel van
   Bertje

 5. Heee lieve Bert, wat fijn dat je je artroosiebrokjes zo lekker vindt, dat is winwin ofzo, zo zeggen mensen dat toch?, en het is logies dat je na een tijdje toch ineens denkt Mwah, want dan zijn die brokjes niet meer spesjaal, en nau heeft je vrouw ze spesjaal gemaakt met sneks erofer, zooo heee dat wil ik ook wel!, maar mijn vrouw zegt dat ik dat niet krijg omdat ik juist minder brokjes moet eten, zo is er altijd wat, dus je hebt helemaal gelijk dat je je eigen instinkt folgt, dat fertelt het beste hoeveel brokjes je nodig hebt, en instinkt fertelt ook dat je af en toe iets ekstra lekkers nodig hebt!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!, pee es: mijn vrouw is benieuwd wat voor sneks je vrouw kruimelt roept ze, zau ik dan toch ook…!?

  1. hoi Kever het zijn dure sneks het merk is Purizona en de smaak is kip met vis, en er zitten alleen gezonde dingen in. Toen ik ze voor het eerst kreeg rook ik eraan en meteen wist ik dit wil ik eete!! Gezonde brokjes ook maar wel als je lekker zijn. En ik krijg geen andere dat heeft mijn vrouw gezegd dus dan moet het ze zijn tegen de artroosie. Ja het is waar wat jij zegt er is altijd wat!!
   poot van Bertje

 6. Wat een super idee van jouw frau om sneks over jouw gezonde brokjes te verkruimelen. Dat zal ik goed onthouden. Fijn dat je nu zo goed eet van jouw aartroosiebrokjes. En jouw instink volgen werkt altijd het beste liefe Bert. Knuffels van ons.

  1. Hoi Ina ja nou eet ik weer veel brokjes en ik speel ook veel dat gaat gewoon goed ook met de krant en de muis en van alles. Eete is geznd maar het moet ook lekker zijn!!
   pootjes
   Bertje

 7. Meow Oom Bert,

  U heeft een heel lieve vrouw die mee denkt met uw instinct. Mijn instinct zegt dat ik alles naar binnen moet proppen zodra ik eten zie. Dat is nog van toen ik buiten woonde en er nergens brokjes waren. Mijn mens zegt dat ik nooit meer honger hoef te hebben en dat ik gerust wat kan laten staan voor later. Soms geloof ik dat. Toch durf ik er nog niet op te vertrouwen.

  Koppie van Japie

  1. dat snap ik Japie, iets van vroeger dat blijft gewoon lang bij je. Het is oefenen met eete en met je gefoel, Oom bert heeft ook op straat geleefd froeger dus ik snap het!! Maar ik kan nou gewoon brokjes bewaare.

   oom Bert

Reacties zijn welkom