Bram over spelen met touw

spelen met touwHoi allemaal, wat is buiten toch koud aan mijn billen. Als ik wil gaan gluren en ik ben buiten dan wil ik ook meteen weer terug naar binnen. Binnen vind ik het fijn. Zoals jullie weten heb ik binnen ook roetienes. Afgelopen week werd ik in de avond oer en ik wilde graag spelen. Mijn vrouw deed mee. Zo ging het.

spelen met touwOer

Ik liep op de trap naar boven toen ik een van mijn muisjes zag liggen. Mijn kop wist van die moet ik pakken! Mijn lijf reejageerde meteen. Vanuit mijn buik kwam er een diepe mauw. Alsof je soms een boertje laat maar dan anders. Ik stond stevig op mijn poote toen de mauw kwam. Het klonk als een ware tijger brul. Met mijn bek pakte ik het muisje op en nam het mee naar boven naar waar mijn vrouw haar bed heeft. Daar spuwde ik het muisje uit. Er kwam nog een diep mauw, een oer mauw. Mijn vrouw hoorde dat ik oer was en ze wilde met mij samen spelen. Dat vind ik altijd wel leuk. Ze pakte een touwtje met een flos er aan. Aan die flos zitten feere. Het is van Bolle geweest.

Touw

De feere snap ik niet zo goed als ze in een bundel zitten. Ik weet niet welke ik dan moet kiezen en mijn vrouw ziet dit bij mij. Ik zit te zitten en ik staar naar de feere maar ik doe niks. Dan draait ze het om. Het touwtje wordt de feere. En nu, nu heb ik er zin in! Het touwtje komt mijn kant op en ik blijf heel stil zitten. Langzaam beweegt het touwtje. Het glijdt over de vloer van me weg. Het touwtje wil ontsnappen! Dat laat ik niet gebeuren. Ik ben alert en zit in de aanvalspooziezie. Drie, twee… één! Daar ga ik, pof! Met mijn poot sla ik op het touwtje. Hebbes! Of toch niet? Het touwtje glijdt tussen mijn teene door en ontsnapt weer. Met mijn andere poot sla ik weer op het touwtje, pof! En nog een keer, en nog eens. Het touwtje is snel en glipt onder mijn poote door.

spelen met touwWachten

En dan, ineens weet ik het. Wat nou als ik iets eerder mijn poot optil en neersla op het touwtje voordat het touwtje weg wil? Dan maak ik een kans. Ik ga in weer in mijn aanvalspooziezie zitten en wacht geduldig af. Mijn vrouw ziet dat ik heel strak naar het touwtje kijk. Mijn oog folgt prusies waar het heen gaat. Maar ik wacht nog heel even. Het touwtje kruipt heel langzaam net als een worm in de tuin. Het gaat steeds langzamer en dan ineens, BAM! Hebben! Vanuit het niets sla ik met mijn poot op het touwtje. Het zit nu echt vast onder mijn poot. Met mijn nagel til ik het touwtje op en bijt er in. Zo, ik heb je te pakken!

Knap

Mijn vrouw zei dat ze het heel knap vond dat ik het touwtje te pakken kreeg. Ik kreeg een speesjaale snek en heel veel knuffels en kusjes. Nu was ik best moe van het oer zijn en van het spelen. Dus ben ik op het bed gaan liggen om te dutten. Dit was mega fijn!

8 thoughts on “Bram over spelen met touw

 1. Haai Brammie kerel,

  Hier is OOPAAAAA
  Keivet!
  Wat zeg je Loes?
  Wie is hier oer?
  Hee Oopa is altijd oer.
  Oopa is de meeste oere katerman van uhm…
  Precies!
  Hoezo spelen?
  Hee Oopa is geen kitten meer.
  Whaaaaaa haaaaaa
  Wat?
  Is Karel aan het spelen?
  Komt ie Karel….
  (aanloopje….)
  JUMP
  Auwwwww
  Sjips naast de tafel….
  Hee geef die veren maar aan fikkie
  Gekke veren.
  Oopa zegt allemaal Saame:
  Veertje naar links
  Veertje naar rechts
  Verendans!
  Keivet!
  Kees ik ben ervan tussen,

  de veren

  1. Haaai Oopa Floris, ik vind het kei tof dat je hier bent. Pas je op dat je niet over het touwtje valt? Heel veel zachte kopjes van mij Bram

 2. Hoi Bram,

  Zo hey……………dat heb je even goed gefikst zeg, hoe je het touwtje hebt gepakt.
  Vind dat super knap van jou, en denk dat ik het ook eens op die manier ga proberen.
  Soms ben ik ook wel eens oer en dan ren ik gewoon even door het huis op en neer, en mep tegen een muisje aan.
  Daarna ben ik altijd moe, en dan ga ik in mijn mandje slapen.

  Wens jou een fijn weekend lieve Bram, en een poot je van mij.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, ik weet zeker dat jij kei goed bent in touwtjes fange! Jij ben ook een echte atleetiese katermans, knap hoor. Soms heb ik geen zin en soms wel. Heel veel zachte kopjes van je katervriend Bram

 3. Hoi Bram. Sohee, wat was jij oer. Wat denk je Brammie sou er furrschil zijn tussen kater-oer en poese-oer? Daar ben ikke wel benieuwd naar. Fijne wiekent foor jou, Mila, Toby en je mensen. Pootje van Minnie.

 4. Hoi Bram,
  Wat knap van jou zeg dat je meteen door had hoe het spel met de veren moest.
  Dat was zeker weten weten snekjes en veel knuffels waard!!!
  Ja, oer zijn en spelen kan heel erg vermoeiend zijn!!! Maar erna met snekjes en knuffels slaapt het wel heel erg lekker. Dan bouw je weer energie op voor de volgende ronde.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 5. Heeeeeeee lieve Brammievlinder!!!, wat was je een tijger, ik kon je hier helemaal horen miouwbrullen!!, zooo heee en wat was je goed met het tauwtje!, dat komt omdat je keislim bent en ook nog keisnel, dan maakt zo een tauwtje helemaal geen kans, en ik vind het zo biesonder dat je nog veeren hebt van Bolle, die zijn hier ook, en er staat een heeeeele mooie bij zijn footoo, ik vind veeren leuk, maar tauwtjes ook, alleen zijn tauwtjes veel moeilijker om te fangen, omdat ze zo dun zijn, mijn vrouw maakt er vaak een paar knoopen in, en dan kan ik die knoop vastpakken, anders kan ik het tauwtje niet fangen dus ik vind het echt helemaal top dat jij dat wel kan!!, lieve vlinder ik stuur je heeeeeeeel veel lieve kopjes en neusjes en ik tetter zachtjes naar je, voor je vrouw en Yuki enToby en Mila en je man en oma stuur ik lieve kopjes, en spesjaal voor jau heb ik een grote pan toomaatensous met vlees en met spikkels gemaakt, ik ga zo Jafita ophalen en dan komen we naar je toe!, tot zo!!, je Kevermans!!

 6. Lieve Bram , dat je zo hebt genoten van je speeltje vind ik super. Ik kijk ernaar uit naar je volgende verhaal. Dank je Bram

Reacties zijn welkom