Toby ofer hoe het in de sneeuw was

in de sneeuwWoef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, wat een verrassende score bij pootbal in de reacties! Oopa scoorde heel sniekie ineens gewoon een goal zonder dat iemand dit ook maar gezien heeft. Hij kwam, rende en maakte een schijnbeweging en toen was het raak! Goal voor Oopa Floris! Knap staaltje pootbal hoor! De volgende wedstrijd pootbal word gehouden op de berg. Want dan gaat de bal nog harder. Ik ben benieuwd, woef!

Witte vlokken

Het is echt waar, afgelopen week net na mijn vorige blog was het ineens wit overal. Van mezelf weet ik dat dit sneeuw is. Dat heb ik al in mijn puppy jaren ontdekt. Van die witte vlokken die neervallen en dan je neus raken.
Bij de landing voelen ze eerst heel zacht maar daarna gaat het kriebelen en dan wil ik er in de sneeuwnaar happen. Woef, sneeuw happen is leuk! Ik open mijn bek en hap een paar keer naar de lucht. Soms heb ik een sneeuwvlok te pakken en dan voel ik op mijn tong dat het smelt tot water. Sneeuwvlok water is best lekker als je dorst hebt. Gewone sneeuw op de grond ook. Mijn mens vind van niet en wil dat ook niet proberen. Ik hap er graag naar en ik lik het graag op. Het voelt verfrissend in mijn bek. Voor mijn poten is dit anders. Ik voel dat het nat is en koud maar ik heb er niet zoveel last van als ik wandel. Als ik stilsta in de sneeuw of als de grond bevroren is, dan voel ik het heel goed. Meestal probeer ik te blijven lopen als mijn mens aan de praat is geraakt met een ander mens van een van mijn vrienden.

Ballen

Wat ik ook leuk vind aan sneeuw happen zijn de sneeuwballen! Mijn mens en Brams vrouw maken die wel eens voor me als we gaan wandelen. Dan mag ik van de halsband los en dan gooien ze ineens een sneeuwbal ver weg die ik dan moet vangen of oprapen. Nou, ik kan je plechtig blaffen dat ik ze zelden vang want ik blaf te veel en hap er maar half naar. Ik ren er wel achteraan want dat is gewoon kei leuk. Ik hou van rennen. En als de sneeuwbal land, dan is het geen bal meer maar dan hap ik toch nog een keertje voor de zekerheid. Gewoon omdat ik dat wil, woef!
En als er sneeuw ligt en het sneeuwt nog steeds, dan word ik helemaal echt wit. Net als een echte sneeuwvos en dan zie je me bijna niet meer. Tot dat ik de sneeuw van mijn vacht schud dan zie je mij weer. Knap he.

Poot

in de sneeuwEn dan hebben we ook nog iets anders kei moois. Woef! Dat zijn mijn pootafdrukken in de sneeuw! Hebben jullie die wel eens gezien van je eigen? Ik wel en dat is echt heel bijzonder. Want zonder sneeuw zijn er geen pootafdrukken. Dat is wat je achterlaat als je met je poot op het sneeuw loopt. Wat ik nog mooier vind is een hele spoor aan pootafdrukken! Die kan je helemaal volgen tot aan het eind. Dat kan klein zijn maar ook meters lang, woef! Er zijn pootafdrukken van mij maar ook van mijn mens en ook van andere vrienden en mensen. Dat is mega tof!
Dus wanneer het sneeuwt en er ligt al sneeuw, loop dan eens over de sneeuw waar nog niemand is geweest. Dan kan je de mooiste sporen maken, woef!

Sneeuw

Soms schopt mijn mens wel eens wat sneeuw weg met haar voet en dat vind ik ook leuk. Dan is het net alsof er allemaal kleine sneeuwballetjes rondvliegen. Die wil allemaal tegelijk met mijn bek pakken zo van HAP HAP HAP. Een bek gevuld met sneeuw wat lekker tot water smelt. Ik moet eerlijk blaffen dat ik geen verser water heb geproefd dan dit. Ik drink overal wel water. Als het gewoon geregend heeft en het ligt in een plasje op de grond, dan drink ik dat ook. Het likt lekker fris aan mijn tong. Maar drinken uit een vijvertje of in de sneeuwbeekje doe ik ook als ik de kans krijg. Mijn mens vind het niet zo fris als ik dat doe maar ik wel.
En als het heet weer is en ik krijg ijsblokjes bij mijn gewone waterbak, dat vind ik ook mega lekker. Dan is het net alsof het buiten sneeuwt en vriest maar dan in mijn bek. De sneeuw was heel snel weg maar ik zeg, tot de volgende keer sneeuw want je komt vast en zeker nog een keertje terug en dan gaan we opnieuw avonturen beleven.
Dan wil ik opnieuw naar je vlokken happen, woef!

11 thoughts on “Toby ofer hoe het in de sneeuw was

 1. Hoi Toby,

  wat koel dat jij in de sneeuw kan lopen en sneeuwballen kan vangen, dat heb ik nog nooit gedaan hoor.
  Vind het wel heel leuk om naar sneeuwvlokjes te kijken als het sneeuwt buiten, dat is best interessant vind ik.
  Ben je ooit wel eens een sneeuwman of sneeuwvrouw (pop) tegengekomen, en wat vond je daar van?

  Wens jou een super fijne dag samen met je mensen.

  Pootje van Tommy!

  1. Haaaaaaaaai Tommykat, jaaaa sneeuw is leuk!! Vanavond nog meer. Sneeuwpoppen vind ik maar niks, die staan daar maar gewoon, woef!

   1. Hoi Toby,

    Ja daar heb je wel gelijk in inderdaad, ze staan maar te staan en doen echt helemaal niks.

    Pootje van Tommy!

 2. Haai Tober,

  ben jij Ronnie Tober?
  Ken jij mij?
  Ik ben Oopa Floris
  Toch Loes?
  Wat is er aan het handje?
  Sneeuw?
  Ken ik die?
  Hoezo witte vlokjes
  En sneeuwballen?
  Wat moet Oopa daarmee?
  Pootballen?
  Wat zeg je Loes?
  Heb ik gescoord met pootballen?
  Whaaaaaa haaaaaaa
  Hee tikkie naar links
  Tikkie naar rechts
  Dribbel, dribbel…..
  Struikel, struikel, auwww
  Uhm
  Waar ben ik?
  Wat?
  Met mijn snufferd op de grond
  Sjips
  Is het al oktober?

  De sneeuwballe

 3. Heeee lieve vriend Tobywoef, wat een frolijke letters heb je gemaakt!, het foelde net alsof ik naast je liep in de witte flokken, en dat ik met je meerende!, ik had hier ook die witte flokken, maar niet zoveel als jij had, gelukkig maar want dan had ik misschien wel tot aan mijn neus in de flokken gestaan, en dat lijkt me best kaud, brrrrr…., ik was wel gaan kijken in de sneeuw hoor, en Mikkie was ook gewoon op het dak voor een snekkie, maar hij bleef niet zo lang en ik ging ook snel weer naar binnen!, je footoos zijn keimooi, fooral die van je poot, je hebt heel andere tenen dan ik, dat vind ik gaaf om te zien, hier in mijn tuin waren ook allemaal pootjes van vogels in de flokken, die zijn weer NOG helemaal anders!, lieve Toby wil je alsjeblieft tegen mijn vlinderleeuw zeggen dat ik hem heeeeeel veel zachte neusjes stuur?, ik stuur jau heeeeeeeel veel lieve kopjes, met een beetje moes aan mijn neus, het is rundsmaak, en ik doe je bal vol met koekjes, en dan kom ik ineens keihard aanrennen om mee te pootballen!!, tot folgende week!, je vriend Keverkat!!

  1. Heeeeeeeej Keverkat, je smaakt zooooo lekker! Ik mag niet elke week snoepen van mijn mens wegens mijn buikje. Zullen we gewoon pootjes en kopjes geven? Ooooo koekjes! Jaaaa lekker.. pootballen is super leuk, daar gaan we dan!!! Weeeeeee….. tot snel Keverkat!

 4. Lieve Toby, wat een heerlijke sneeuwpret heb jij gehad, je bent een echte poolhond hoor. En dat je ook sneeuwvlokken opvangt vind ik ook geweldig hoor. Het gaat vast nog wel een keertje sneeuwen denk ik lieve Toby. Knuffels van Ina en Pasa.

 5. Wauw miauw, dat is gaaf, toffe Toby.

  Ik wil ook sneeuw! Dan kunnen we extra leuk pootballen. Bij ons waren geen zachte witte vlokken. Alleen maar harde witte stenen die pok pok pok deden op mijn kop.

  Mag ik volgende keer mee naar jouw park als ee witte vlokken zijn?

  Koppie van Japie

  1. Heeeeej Japiekat! jaaa gezellig! samen naar mevrouw schaap en geit! Tot snel Japie, oh en de pok poks komen niet meer, dat heb ik geblaft!

Reacties zijn welkom