Minnie over een vreemde week

vreemde weekHebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets zeker weet maar dat je mens gewoon niet naar je luistert? Het was een paar dagen geleden.
Frau was aan het snotteren en ik mauwde tegen haar dat ze beter bij mij thuis kon blijven. Dat ik als professioneel mantelpoes daar toch echt wel kijk op heb. Maar denk je dat ze naar me luisterde? Nee hoor die eigenwijs ging gewoon brokjes furrdienen.

Nou toen ging ik maar oofer tot de poeze-orde van de dag. Beetje fensterbank controlle doen. Beetje aan de foordeur snoffen. Een brokje eete en een slokje drinken. En foor de seekerheid toch maar ook feel rusten foor het geval dat.

vreemde weekIk zei mauw

Toen het aafond werd hoorde ik het geluid van de poort. Ik meteen in de fensterbank zitten. Om te begroeten maar ook om een sniekie ikke wil de tuin in poging te doen. Helaas noepiesmetkaas lukte het me weer niet. Soms wel hoor maar dat is niet heel faak. Ikke moet daar maar eens een dutjesmiddag aan gaan weiden. Eefe heel goed nadenken wat de beste strategie is om eerder in de tuin te zijn dan dat de deur weer dicht gaat.
Nadat ik mijn natvoer had gehad en Frau op de bank zat ben ik op schoot gaan liggen. Want ikke foelde nog steeds aan dat ze rusten moest. Ben heel hard gaan spinnen en na een uurtje zei ik Mauw. En nog een keer Mauw. We gaan froeg naar de groote mand jij moet feel slaape. Gelukkig luisterde ze naar me. Ook kreeg ik liefe aaitjes op mijn koppie. Daarna ging ik op mijn kant van de groote mand liggen en gingen we slaape.
De folgende ochtend wou ze dus serieus wéér brokjes gaan furrdienen. Toen ben ik maar foor de tuindeur gaan zitten. Keihard mauwend. Zo van nee ik moet nu streng zijn als mantelpoes mauw ik je dat je ziek bent en thuis moet blijven. Nou wat denk je? Ze aaide me, zette me op zij en ging toch gewoon weg. Mij met mijn mooie kattenkoppie hoofdschuddend achter latend.

Noepies

Ben toen maar weer aan de controle gegaan. En zoals ik eerder mauwde ben ik in mijn mandje tijdens een lange dut aan mijn strategie foor hoe kom ik de tuin in als de deur open gaat gaan werken. Ikke was net halferweege toen ineens de poort oope ging. He he mauwde ik. Sprong uit de fensterbank en ging meteen in furrpleegpoes modus.
vreemde weekEerst ging ik toch ff mauwen van Mauw ikke had het je toch gemauwd. Daarna ging ik kopjes geefe aan haar benen. En furrfolgens ging ik daarna op schoot liggen. Keihard ging ik spinnen. Tot ik ineens nat op mijn fagt foelde. Huh miauw wat isse er? Ik keek omhoog en zag wat er echt aan de hand was. GETVER! Ikke sprong meteen van schoot. Frau drupte uit haar neus en dat was op mijn vagtje terecht gekomen. Kijk als poes find ik veel goed hoor. Heb echt een heel ruim poeze hart. Maar snot op mijn mooie poezelige fagtje nou dat gaat me toch echt te ver.
Ik feegde het fieze stukje aan de bank af en ging daarna mezelf eens goed schoon likken. Terwijl ik dat aan het doen was furscheen er een hand voor mijn koppie. Erop lagen een paar noepies. Als troost dat mijn fagtje fies was geworden. Daarna liep ze naar boofe om te gaan rusten in de groote mand. Ik liep mee om er seeker van te zijn dat ze echt ging liggen. Daarna ben ik er nog eefe naast gaan liggen foor wat fal maar gauw in slaap spin geluidjes.
Nou zoals jullie wel kunnen leese wat het mij het weekje wel. Hoe gaat het bij jullie? Luistert jullie mens wel als je als poes of kat zijnde seeker weet dat er iets is? Mauw het maar in de reaksies.

Dit was het weer voor deese keer. Tetter tetter for Freede!

Poot, Minnie

11 thoughts on “Minnie over een vreemde week

 1. Hoi Minnie.

  Nou mijn baasje luistert werkelijk waar nooit naar mij, terwijl ik al – tijd gelijk heb!
  Uiteindelijk gaat hij in zijn mensenmand liggen, en ik er boven op zodat hij gewoon niet meer weg kan.
  Maar mensen baasjes zijn zo eigenwijs terwijl ze gewoon beter naar ons kunnen luisteren vind ik!

  hopelijk is je vrouw snel weer beter Minnie, want ziek zijn is niet leuk.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy!

   Erg he dat ze niet luisteren en eigenwijs zijn. Dat er bovenop gaan liggen doe jij dus ook. Frau is nou niet meer ziekies.

   Pootje van Minnie.

 2. Haai Minnie,

  hier is Oopaaaaaaaa
  Doe joe noow mie?
  Jesss ofkors joenoow mie!
  Loes tell mie
  Wat?
  WAT?
  Luistert mevrouw Minet niet?
  Ken ik die?
  Hoezo ziekjes.
  Kom maar eens hier.
  Let op mevrouw mevrouw
  Boemsie naar links
  Boemsie naar rechts
  Uhm….
  BEETERRRR
  Hee niemand kan Oopa zijn kopstoot weerstaan.
  En nu?
  Wat?
  Of onze vrouw ooit luistert?
  Die heeft geen oren!
  Whaaaaaaa haaaaaaaa.
  Gekke vrouw!
  Nog meer?
  Niet?
  Dan ben ik er weg van…

  De ballen

  1. Hoi oopaa!

   Seeker noow ei joe! Boemserdieboem! Heeft jou Frau geen oore? Hihi miauw. Dutsel ze!

   Pootje van Minnie

 3. Heee lieve Minski, wat een belangrijke letters heb je gemaakt, over dat je als kat vaak veeeeeeeel meer weet dan mensen denken!, nau moet ik eerlijk zeggen dat het helemaal niet zo moeilijk is om slimmer te zijn dan mensen, want mensen zijn best dom, en fooral eigenwijs!, ze denken dat ze alles beeter weten, maar dat is niet zo, mijn mensen zijn ook erg eigenwijs en ze snappen vaak niet dat ik meer eeten noodig heb, ook al fertel ik ze dat, erg hè?, maar wat ben je toch een goede furpleegpoes Min, je vrouw boft maar!, en zal ik je een geheimpje fertellen?, mijn vrouw geeft mij wel eens kusjes met een natte neus en dan heb ik hetzelfde wat jij had, jakkiebah wat kunnen mensen fies zijn!, o ja en ik kan je altijd op komen halen dat je hier in de tuin kan als je bij jau nog niet de tuin in mag, dan kan je agterop de snorfiets!, lieve Minnespin, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefspin, en ik heb voor jau een berg snekkies neergelegd, en voor je Frau en je mensenopa heb ik appeltjestaart, fers uit de ofen!!

  1. Liefe Keefski,

   Heb jij een snorfiets? Wat stoer! Lekker achterop met mijn kattehaartjes in de wind. Oh enne heb jij dat ook gehad van dat vieze jakkie bah? Errug he. Pee es er ligt foor jou en Mikkie likwitsneks in je tuin. Ga maar gauw kijken!

   Poot van Minski

 4. Ha die Minnie,
  Wat lief dat jij zo goed voor je vrouw zorgt en dat jij zo goed op haar let. Maar vrouwen zijn vaak eigenwijs, daar weten wij alles van. Maar zij vindt ons vaak weer eigenwijs. Snap jij het nog ? Maar het allerbelangrijkste is dat we elkaar lief vinden en dat is gelukkig zo. Wij letten goed op haar en zij weer op ons. Wij vinden het dus heel goed van jou wat jij allemaal voor je vrouw doet en dat vindt zij vast wel heel fijn. Wij hopen dat ze inmiddels weer wat opgeknapt is.
  Lieve Minnie, tot de volgende keer. Heel veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal!

   Ikke lees het bij alle katjes dat hun mensen eigenwijs zijn. Maar net wat je miauwt we finden elkaar wel heel lief. Gelukkig maar. Oh enne ze is weer beter hoor.

   Pootje van Minnie

 5. Beste Minniester Purrresident, lieve mevrouw Minnie,

  ik schrik ervan dat zelfs uw mens niet luistert naar de meest belangrijke kat van het land. Eerlijk gemiauwd luistert mijn mens ook nooit. In ieder geval niet als ik om snoepjes miauw. Het is toch katsgeklaagd 😿. Ik moet er nog van groeien.

  Koppie van Japie

  1. Hoi Japie!

   Errug he dat zelfs ik mijn mens niet soofer krijg dat ze naar me luistert! Krijg je te weinig snoepjes? Dat is seekur katsgeklaagd. Ik zal daar katmerfraage oofer laten stellen.

   Pootje van de Minniester Purresident

 6. Lieve Minnie, hier Pasa van Ina. Nou ik begrijp presies wat jij bedoelt . Het lijkt wel of al onze mensen hetzelfde hebben: ijgewijzighijt. Die van mij die kan er wat van hoor. Zij weet het altijt beter. Maar ze is ook vreselijk lief, daarom vergeef ik haar. We hebben het heel fijn saampjes. En daar gaat het toch om SAAME. Kopjes van mij en Floortje sterretje, en van Ina een knuffel. En we blijven tetteren voor vrede.

Reacties zijn welkom