Lucky en een vreemde katerman in de tuin

in de tuinHoi allemaal, de afgelopen weken waren best bijzonder moet ik zeggen. Normaal maak ik niet zoveel mee als ik niet buiten kom maar ik heb nu toch wel speciale dingen meegemaakt om eerlijk te zijn.

Het eerste wat er gebeurde was best bijzonder maar wel erg leuk moet ik zeggen. Ik zie dus regelmatig een kat in de voortuin lopen. Dat weten jullie natuurlijk allang. Dat is niet iedere keer dezelfde. Soms is het er eentje die hiernaast woont of Loedertje van hier tegenover maar deze keer was het anders.

in de tuinOp de bank

Mijn vrouw zat op de bank en ik lag dus gewoon binnen. Dat laatste is even belangrijk om te onthouden voordat jullie verder lezen. Ik lag dus te slapen en mijn vrouw zag ineens een kat in de tuin. Ze keek nog eens goed en schrok zich toen een echt hoedje want ze dacht dat ik helemaal alleen in de voortuin zat. Dat mag ik niet alleen want aan die kant is de straat en daar is het soms gevaarlijk met auto’s en zo. Ze schrok zo erg dat ze meteen ‘Lucky, Lucky waar ben je?’ begon te roepen. Ik dacht nog: wat is er aan de hand? Ik lig toch gewoon in mijn mandje een beetje te doezelen… dus ik steek mijn snuit boven de rand uit en gelukkig zag mijn vrouw me meteen en was weer wat geruster.

In de tuin

Maar nu denken jullie misschien het volgende: als ik het dus niet was in die tuin, wie was dat dan wel? Nou, ik weet het niet heel precies maar ik ben natuurlijk wel wezen kijken want je moet toch weten wat er in je eigen tuin gebeurt. Dat is een voorname taak voor katermansen, alles goed in de smiezen houden. Ik schiet uit mijn mand, vlieg zowat over de bank en de tafel heen want ik moest er natuurlijk wel het mijne van weten en wilde zo snel mogelijk op de vensterbank raken. Ik kijk in de tuin en wat zie ik? Nou, dat was heel bijzonder zeg. Er zat een kater die super veel op mij leek, gewoon op de bloembak voor het raam. Hij keek naar mij, ik keek naar hem en ik ben niet boos geworden maar heb heel hard gezwiept met mijn rood witte staart. Precies dezelfde staart als hij dus heeft. En hij zwiepte net zo hard terug. Hij lijkt heel erg op mij, alleen heeft hij een klein rood vlekje op de snuit dat ik niet heb. Maar verder…we zouden zowat broertjes kunnen zijn zegt mijn vrouw.

Boven

Het was eigenlijk net hetzelfde als wat ik boven in huis wel eens heb. Daar hangt een spiegel, zo noemen mensen dat ding waar ze zichzelf in kunnen zien. Daarin kunnen niet alleen mensen zich zien hoor, misschien hebben jullie er ook wel eens in gekeken? Als je dat doet, dan zie je jezelf. Dus toen ik buiten die andere rood witte zag, was het net of ik mezelf zag. Weet je wat zo leuk is aan een spiegel? Als jij je staart beweegt of miauwt, dan doet die ander dat dus ook! Dat komt omdat je het zelf bent, gekkie. Dat zegt mijn vrouw dan maar ik denk dat er stiekem toch een andere kat zit. Misschien wel dezelfde als in de tuin. Dat zou toch zomaar kunnen?

Trappen

Ik heb trouwens ook nog wat anders in huis ontdekt. Er zijn twee trappen en de laatste gaat naar een hoog stuk van het huis. Ik kom daar wel eens want daar kun je fijn snuffelen. Ik ben op de foto bovenaan juist op weg naar boven trouwens. Ik had daar al vaker gezien dat er nog twee deuren zijn. Toen mijn man pas de kerstboom ging opruimen, ging de ene deur open. En weet je wat ik toen zag? We hadden ineens nog een heel stuk huis meer waar we kunnen spelen, rennen en kunnen snuffelen aan alles dat daar staat! Dat was toch wel een fijne ontdekking moet ik zeggen en nu wil ik daar steeds gaan kijken als mijn mensen die kant opgaan. Zo kan ik mijn talenten als ontdekkingsreiziger nog maar eens mooi uitbreiden!

in de tuinBuiten

Heel veel knuffels van Lucky en passen jullie op als je buiten komt? Soms is het wit maar het kan ook zomaar glad zijn en dan glijd je met je pootjes alle kanten op als je niet uitkijkt.

Het is dan ook koud dus dan is lekker warm binnen blijven eigenlijk een veel beter idee. Zoals in dat extra stuk huis dat ik nog maar pas ontdekt heb… er staat een zacht bed trouwens. Daar kun je vast prima op slapen als kater. Ik ga het zeker eens uitproberen.

16 thoughts on “Lucky en een vreemde katerman in de tuin

 1. Hoi Lucky,

  Nou ik snap wel dat je even schrikt als er een loek a liek buiten voor je raam staat, zal best even raar zijn geweest.
  Wie weet zijn jullie broertjes dat zou leuk zijn toch?

  Zo hey dat was nog eens een avontuur dat er een boven extra was in jullie huis, daar kan je je vast ook goed verstoppen denk ik. Hihihi!
  Maar eerst alles maar eens goed ontdekken toch, er is vast veel te zien daarin de kamers.

  Wens jou en je mensen een fijne dag vandaag, en blijf vooral binnen als je niet weg hoeft.
  Want volgens mij is het koud aan de billen!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy vriend, beetje laat maar beter laat dan ooit met antwoorden deze keer. Mijn vrouw heeft het druk en dan kan ze niet iedere keer plek maken aan de laptop dus maar nu kan het wel even zegt ze. Ik moet je zeggen dat ik er zelf ook wel erg verbaasd van was dat er ineens een poezel in de tuin was die erg op mij leek. Heus, mijn vrouw dacht even dat ik het zelf was en dat was best raar. Ik denk dat we best broertjes zouden kunnen zijn eigenlijk. Het is best moeilijk om ons uit elkaar te houden want we lijken heus erg op elkaar. In het nestje waar ik als kitten bij hoorde, had ik ook een broertje, Semmie. Die was alleen lichter rood dan ik dus die kan het nu niet geweest zijn. Ik vind een extra stuk huis een prima ontdekking moet ik zeggen…ik probeer daar nu dus wel zo vaak mogelijk te gaan kijken wat er allemaal te zien is. Knuffels van Lucky voor jou en voor je mensen!

 2. Haai Lucky boy,

  hier ben ik
  En ik ben wakkerrrrr!
  Oopa Floris aangenaam!
  Hoe heet u?
  Hoezo weet ik dat toch wel?
  Niemand vertelt mij hier iets?
  Wat?
  Is deze meneer een ontdekkingsreiziger?
  Hoe vet is die zeg?
  En toen Loes?
  Wat een andere katerman in de tuin?
  It wasnt mie….
  Wat?
  Was het Luudwieg?
  Keivet!
  En zwiepen met die staart.
  Hup, hup en gaan met die banaan.
  Kerel jij bent goed bezig.
  Uhm….
  Waren er ook poezedames bij?
  Oopa zegt feestje bouwen.
  In de polonaise graag…
  Ludo voorop en zwiep zwiep
  Keisupervet
  Ja ja ik ga al dutselen.
  Kerel hou ze warm….

  De ballen

  1. ha die Oopa Floris, hier ben ik nog even. Het was best wel spannend dat mijn spiegelbeeld in de tuin zat hoor. Een feestje bouwen is lang geen gek idee maar dan moeten er inderdaad ook wel wat poezendames komen natuurlijk. Komt u dan ook Oopa want u weet het beste van ons allemaal hoe je een feestje moet bouwen! Veel kopjes van Lucky en we hopen dat u ook snel weer een blog maakt natuurlijk. En extra kopjes voor Zusje nu ze weer beter is trouwens.

 3. Wauwmiauw, stoere katlega,

  heb jij echt een dubbelganger? Misschien is het wel je broer of je vader. Hoe tof zou dat zijn om daar eens mee te kunnen meowen en al zijn sterke furhalen te horen?!

  Een paar deuren verderop zie ik wel eens een machtig grote kater in de vensterbank liggen. Met het glas ertussen kijken we naar elkaar. Hij heeft ook van die lange haren in dezelfde kleur als ik. Alleen is hij een echte Koen en ik een halfbakken. Hij weet zeker dat hij niet mijn vader is, omdat hij nog nooit een poezendame van dichtbij heeft gezien. Hij dus ook al niet. Wat is dat toch met die meiden bij ons in de buurt 😿

  Ik ga vragen of ik ook eens op de allerhoogste verdieping mag kijken, misschien zitten ze daar wel.

  Heel ferme kop voor jou, Lucky. Ook voor Dropje en Molly en jouw lieve mensen.

  Ze zijn van Japie, de enige echte halfbakken Koen. Wil je dat er bij miauwen? Anders weten ze misschien niet van wie ze zijn.

  Koppie van Japie

  1. Ha die katlega Japie, ja een dubbelganger is wel echt bijzonder zeg en dan ook nog gewoon zomaar even in onze voortuin, Ik vind het wel speciaal dat hij dichtbij woont maar ik weet niet precies waar hoor. Als die katerman bij jou in de buurt zo erg op jou lijkt, dan zou dat toch ook best familie van jou kunnen zijn zeker? maar niet als er geen poezendames bij hem in de buurt geweest zijn natuurlijk, Hebben jullie ook een hoogste verdieping in huis? Dan zou ik zeker eens gaan kijken of ze daar niet zitten. Neem anders Oopa Floris eens mee, die weet ze wel te vinden volgens mij.
   Dank namens mijn mensen en Dropje en Molly voor de kop, ze zijn er heel blij mee en weten nu precies wie je bent want ik heb ze een foto van je laten zien. Ze vinden je lange haren heel erg mooi hoor! Knuffels van ons allemaal voor jullie!

 4. Heeee lieve vriend Lucky, wat ben je toch een afonturier die bijna alles durft!, ik werd al een beetje bangig toen ik je letters las, zo spannend vond ik het!, dat je zomaar een kat in je tuin hebt die naar binnen kijkt, dat lijkt me moeilijk, ik zau ervan moeten tetteren, en ik weet niet of ik zo zau durven kijken!, dat wat jij fertelt over de spiegel, zo een ding hebben wij ook in de slaapkamer, in het begin was ik daar zo bang van dat mijn mensen er een doek overheen hebben gehangen, ik zag daar ook steeds een andere kat, misschien wel die kat bij jau uit de tuin die ook in je spiegel zit?, en natuurlijk ben je dat niet zelf in de spiegel!!, je zit zelf toch VOOR de spiegel, niet er IN!!, en wat keispannend dat je ineens een nieuw stuk huis erbij hebt!, daar kan je vast goed snuffelen en rondkijken en je ferstoppen, zijn Molly en Dropje er ook al geweest?, lieve Lucky, dankjewel voor je mooie letters, Japie en ik denken dat we een keer met zijn drietjes op onderzoek kunnen gaan buiten, met jau erbij, omdat je zo dapper bent, lijkt je dat gesellig?, en als we alledrie niet durven dan kunnen we altijd nog snekkies eeten!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd: voor je mensen is er sjookoolaadekeek, voor jau en Molly en Dropje heb ik partiemiks gestrooid, en voor de nijntjes heb ik fers hooi en wortels!!

  1. O ja, je staat zo mooi op de footoo op de trap!, je kan zien dat je graag wilt weten wat er bofenaan is!!

  2. Hoi lieve Kever vriend, ik ben niet altijd heel dapper hoor want ik durf heus niet alles maar ja..ik ben nu eenmaal wel bij de verkenners maar soms neem ik Dropje of Molly ook mee. Of mijn mensen, dat is ook goed. Ik vind het maar best raar inderdaad van zo’n spiegel, dat kun je helemaal niet zelf zijn. Het is precies zoals jij zegt: je zit er voor maar toch niet erin. Dat kan helemaal niet. De spiegel hangt op de kastdeur dus daar ben ik ook al eens achter wezen kijken maar nog altijd niks ontdekt daar. Ik vind het erg gezellig en een goed plan als Japie en jij eens samen mee komen verkennen. Dat wordt reuze gezellig en snekkies eten is altijd een goed plan. Mijn vrouw kan niet zo goed tellen dus als je geluk hebt, dan krijg je er misschien nog wel wat extra ook. Beetje zielig kijken met een scheve snuit werkt vaak ook erg goed. Dank je wel voor alle lekkers, we hebben er al goed van gesnoept hoor. zeg maar tegen je vrouw dat de cake ook lekker was…vooral al die chocolade was super! Knuffels van ons allemaal voor jullie en een extra kopje van Lucky

 5. Ha die Lucky,
  Ivar hier. Wat lees ik nu, was er een rood met witte kater in je tuin? En had hij een rood vlekje op zijn snuit? Hoe kan dat nu, want ik was het echt niet. Zouden er veel rood met witte katers bestaan ? Bert is er natuurlijk ook een. En een paar jaar geleden woonde hier ook een rood met witte kater, maar toen woonde ik hier nog niet. Die kater leek trouwens niet op mij, want hij was een pers en had dus lange haren. En hier in de straat zie ik alleen zwart met witte katers en poezen en gestreepte, maar geen rood met witte. En soms zit er een lief grijs poesje op de vensterbank naar binnen te kijken. Jammer dat er een raam tussen ons zit, want ik wil haar graag beter leren kennen.
  Spannend hoor, dat je een nieuw deel van je huis hebt ontdekt. Wij hebben ook zo’n bovenstuk op ons huis. Maar die heeft een rare trap, die moet je uit het plafond trekken. Wij mogen daar niet op en eigenlijk durven wij dat ook niet. Onze vrouw gebruikt die ook heel weinig, alleen als het nodig is.
  Is het buiten bij jullie wit geweest ? Bij ons niet en dat vind ik wel jammer, want dan kun je precies zien waar allerlei dieren hebben gelopen.
  Dag Lucky, bedankt voor je gezellige verhaal. Een stevige kop van je kleurgenoot Ivar, zachte kopjes van mijn zusjes en liefs van onze vrouw.

  1. hoi Ivar, ja het was echt een poezel die heel erg op mij leek, zo raar. Ik weet wel dat jij het niet was want ik heb wel eens een foto van jou gezien en zou je toch heus wel herkennen denk ik. Hier in de straat wonen ook best veel poezels maar ik heb nog nooit meer dan een rood witte gezien. Wel een helemaal rode. Ik ken nog wel meer rood witte denk ik zoals kater Jip en kater Ollie is bijvoorbeeld helemaal rood. Mijn zusje Ginger is ook helemaal rood trouwens. Dat is heel speciaal voor een meisjespoes zeggen ze. Wat leuk dat jullie ook zo’n vensterbank hebben buiten waar poezels op kunnen zitten. Zo’n grijs poesje lijkt me ook aardig hoor, snap best dat je vriendjes met haar wilt worden. Misschien wil zij dat ook wel en komt ze daarom steeds kijken?

   O, zo’n trap als jij zegt hebben we hier niet. Die van ons is er altijd zeg maar, maar er zitten wel gaten tussen. Dat is bij de andere trap niet dus deze is wel een beetje enger maar ik durf toch wel erop te gaan om te gaan kijken wat er boven is.

   Hier is vorige week best wel een beetje sneeuw geweest maar dat is nu weer weg maar op de tv hebben ze gezegd dat er weer komt dus ben benieuwd. Dan kun je idd veel sporen vinden in de sneeuw, dat is leuk. Dropje had ook allemaal pootjes hier in de sneeuw gezet maar ik vond het een beetje koud. Er waren wel vogels geweest want dat kon je duidelijk zien toen.

   Veel knuffels van ons allemaal voor jullie samen! Misschien krijgen jullie deze keer ook wel sneeuw…je weet maar nooit. Dat kan best.

 6. Hoi Lucky,
  Nouuu zeg wat een verhaal, misschien is het echt wel een broertje of zusje van jou!!!!
  Dat zou wel gaaf zijn!!!
  Kan me voorstellen dat je vrouw schrok!!!!
  Hier is dat ook gebeurd….met Indy een schildpadpoes. Vrouw ging naar haar vader die om de hoek woonde en zag Indy, dacht ze, door het bovenraam bij vreemde mensen naar binnen glippen.
  Vrouw bellen bij die mensen om Indy te halen en wat bleek…….het was Indy niet maar ze leek als 2 druppels water. Eenmaal thuis lag Indy lekker op de bank te slapen.
  Spannend hé zo’n extra mooie ruimte in huis met een bed. Dat vraagt er zeker om eens goed te controleren!! Wij zijn benieuwd wanneer het je lukt!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi allemaal, o echt”? is dat bij jullie ook als eens gebeurd dat er een look a like poezel was? Ik snap best wel dat je vrouw toen erg geschrokken was hoor want dat is ook wel heel bijzonder en vooral als die vreemde poezel bij vreemde mensen binnenging terwijl zij dacht dat het Indy poes was. Pff….ik sliep ook net lekker toen mijn vrouw dacht dat ik buiten zat. Ik heb nu Dropjes mand gekozen..daar is het lekker warm in en zij ligt in mijn korfje. We hebben zeg maar geruild. Ik denk wel dat ik nog vaker naar boven mag en ga hoor..ik vind het toch spannend om daar ook weer van alles te ontdekken. Er was daar trouwens nog een piepklein deurtje meer..zo onder de schuine kant van het huis….maar daar vond ik het nog wel erg donker. Misschien durf ik dat een andere keer wel! Knuffels voor jullie allemaal van ons!

 7. Hoi Lucky, dat is wel heel bijzonder die vreemde Katerman die zoveel op jouw lijkt en ook nog in jouw tuin, misschien is het echt wel een broertje van jouw en wilde hij mauwen over toen jullie nog kleine katermannetjes waren zou zomaar kunnen.
  Misschien worden jullie vriendjes .

  Kopje van Ollie

  1. Hoi Ollie, ja dat zou nog eens wat zijn als het heus mijn broertje., Ik heb wel een rood witte broer maar die is lichter rood dan ik dus dit was een andere. Maar samen over onze kittentijd kletsen lijkt me wel een leuk plan. En dan kunnen we elkaar vertellen over waar we nu wonen en wat we allemaal beleven! Ik vond het wel gezellig dat die andere er was hoor, dus misschien wil hij ook wel vriendjes worden., Dat vind ik wel een top idee. Knuffels van Lucky

Reacties zijn welkom