Kever heeft een mening over onderzoeken

onderzoekenMijn mensen zeggen weleens dat ze nog nooit een kat hebben meegemaakt die zo weinig op onderzoek uitgaat, en dan hebben ze het over mij, dat geloof je toch niet?, en dat alleen maar omdat ik niet in de kasten klim als de deuren open staan, of omdat ik niet in dozen of tassen kijk als ze in huis staan, of omdat ik nooit aan de foorkant van het huis uit het raam ga kijken, maar wat zau ik in een kast moeten doen?, daar ligt toch niks te eeten, en dozen of tassen zijn niet van mij dus dan hoef ik er niet in te kijken, en aan de foorkant van het huis lopen allemaal mensen foorbij, en soms zelfs kindermensen, dat vind ik grieselig, ik ken ze helemaal niet en dat wil ik ook niet, PUNT uit.

Ferrassends

Er gebeurt elke dag al zoveel ferrassends in mijn leefen, een foorbeeld is dat ik in mijn tuin loop en zie dat een vogel op de grond gaat zitten, ik maak me klein en zit heel stil, maar ineens kom ik tefoorschijn, de vogel schrikt en vliegt weg, dat is toch keispannend!, of ik ga kijken of Mikkie er is en ineens hoor ik ritsel-ritsel-ritsel in de tuin naast ons en zit hij stiekum daar, ik ga snel mijn vrouw halen en ze brengt ons allebei een stukje kouwstik!, of ik ga met mijn man of mijn vrouw in de badkamer kijken, ik tetter heel hard omdat het daar heel anders klinkt, ik snuffel in alle hoeken en ga de badkamer weer uit, dat is toch biesonder?!, en zo kan ik nog veel meer opnoemen maar ik zet nu efentjes een PUNT.

onderzoekenTaafel

Sinds een tijdje hebben we een nieuwe taafel, die taafel woonde eerst ergens anders, maar nu bij ons, ik heb er heel goed aan gesnuffeld, ik heb er op gezeten en ook eronder, het is een fijne taafel vind ik, en deze week bedacht ik zomaar ineens een nieuw spel, het gaat zo: ik ga onder de taafel zitten en krabbel heel hard aan het kleed op de floer, ik draai me alle kanten op, en dan komt het: mijn vrouw rolt balletjes onder de taafel door en ik hau ze tegen, zooo heee en dat is me een partij gaaf!, er is ook een spel met de vinger van mijn vrouw, die doet ze langs de rand van de taafel, ik pak die vast met de PUNTjes van mijn nagels en ik bijt er zachtjes in.

Afonturen

Je ziet dat ik dus elke dag ik dus afonturen meemaak, maar LEUKE afonturen, niet grieselige afonturen, daar hau ik niet van, daar word ik bang van en dat wil ik niet, toen ik op straat liep en geen huis meer had heb ik genoeg enge dingen gezien en gehoord en onderzoekenmeegemaakt, dat hoeft nooit meer van mij, en waarom zau ik dingen willen ontdekken?, ik heb alles wat ik wil!, ik heb mijn mensen, mijn huis, mijn tuin, mijn vrienden en mijn kouwstiks, ik ben helemaal blij en tefreeden, mijn hart is vol en mijn buik ook, ik heb gevonden wat ik wil, dan hoef ik toch niet nog meer te gaan zoeken?

En natuurlijk tetter ik weer voor vreede!!

34 thoughts on “Kever heeft een mening over onderzoeken

 1. Lieve Kever,

  wat hebbie weer jou mooie letters gemaak. Jij zeg het zofeel goed en vanuit jou eigen hart. Jij heb gefonde wat jij wil, waarom zouwie dan nog ferder soeke? Selluf vin ik ook, assie geluk foel in jou hart ofer wat jij heb kan jij deze gefoel beeter koessere. Waarom moet jij stees zoeke in jou leefe? En assie jou letters goed lees dan lees jij, Kever maak zofeel mee jij kan ook oferdrijfe assie nog meer afontuure wil.
  Wat hebbie jou mooie niewe taafel Kever en wat kannie er mooi jou afontuure beleefe met jou mense. Dattie hard aan jou floer krap en dat jou vrouw balletjes rol. Dan moet jij heel feel aa-lert zijn Kever. En ook assie jou vrouw ze finger wil fange. Mij Zusje vin onnersoek ook inneressant. Zij foel ze eigen weer beeter en gissere heb ze onse heele afond en nacht gespeeld in ze doos. Zij ging erin en zij ging er boofe op zitte. En zij was heelemaal in ze ee-le-men zeg mij vrouw. Van mij eigen ben ik bescheide en dan hebbie nie sofeel afontuur noodig. Maar soms doe ik het wel heel eefe. Mij broer heb maar één afontuur en het heb met pinkele te maake! Dan kan jij zien mij broer is nog slim van ze eigen, hij vin stees niewe plekjes! Zo blijf mij vrouw ook aa-lert zeg ze. Maar jij heb heel feel gelijk, jij kan alles finde in jou eigen huis en jou eigen hart. Mij erfaring is, jou leefeswerk groei echt nie beeter bij jou buure.
  Daarom heb ik deze Keverdag mij slagroomsoesje gemaak in mij frieserpan en zij lig allemaal onner jou taafel. Jij hoef er nie naa te soeke Kever. Jij kan assie wil jou soesje naar jou vrouw of jou man meppe en jij kan soesjes brenge naa Mikkie. Maar alle soesjes op jou bordje zijn foor Ooma want zij zijn van massepein.
  En het is van mij eigen, Loesje

  1. Lieve Loes, mijn letters voor jau staan zomaar onder de letters van mijn Brammievlinder, hoe dat kan weet ik niet, maar ze staan dus daar!!!

 2. Goedemorgen zondagse Keverbaas. Dank je wel voor je fijne letters 💌. Je hebt helemaal gelijk; waarom zou je op onderzoek uitgaan en in kasten kijken of naar mensen loeren. Sam doet dat ook nooit. Mensen vindt ze om te gillen zo dom en kasten saai. Pom loopt veel maar dat is niet uit nieuwsgierigheid zegt ze maar om even gedag te zeggen aan buren die haar ook wel eens wat geven.
  Dat is een hele mooie tafel die bij jullie is komen wonen. Precies jouw maat om lekker mee te spelen.
  Is met Mikkie ook alles goed?
  Ik heb voor jullie scholletjes zonder vieze rauwkost neergezet, maar met een beetje mayonaise voor erbij.
  Wij wensen jou, je mensen en Mikkie een fijne zondag Kever!
  ☕☕☕

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam en lieve Pom, ik ben blij dat Sam ook niet naar mensen kijkt, ik vind andere mensen grieselig, fooral die kleine, die lopen altijd voor ons huis, ze gillen en rennen, zooo heee daar word ik echt bang van, dan ga ik toch niet kijken?!, wat lief en beleefd dat Pom altijd efentjes gedag zegt aan mensen die haar weleens eeten geven, met Mikkie is alles prima, ook tijdens die witte flokken was hij gewoon langs gekomen, en mijn mensen waren elke keer op de ladder geklommen om hem wat lekkers te geven en te knuffelen, nau ga ik met hem de scholletjes eeten, heerlijk!, ik wens jullie drietjes ook een fijne zondag, en ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever natuurlijk!, en ik heb voor Sam en Pom patee van zalm gemaakt, met een klein beetje ketnippies er overheen gestrooid, en voor u heb ik een pot tee gezet, en stroopwafels gemaakt, ze zijn nog warm en een beetje zacht, maar heeeeel lekker!

 3. Hajoooooooooooooo poomsie.

  Nau… toefallig kijk ik ook nooit in tasse. Ikke peel nooit in doose. Ikke spjing aween de laase tijt ooferal op. Frauw seg datte ik in me puupertijt ben ommedat ik opmijeens awwes oppe gront gooi. Se seg dat beebies dat doen. Ikke luiser niet daarna!!! Ikke ben een follewasse swarte panterrieporrer!!!
  Hihihihihihi.
  Poomsie… onner de taafel ligge pigmeks met smekdonnalssauws. Ssssssst hihihihihi.
  Ook niet teege me mamsie segge.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeee grote zwarte panter sterrieporter!!, dus jij kijkt ook niet in tassen of dozen?, gelukkig maar!, en natuurlijk ben je een folwassen zwarte panter die alles oferal vanaf gooit, dat kunnen beebies nog helemaal niet!, die zijn daar te klein voor en niet sterk genoeg, toen ik hier net woonde gooide ik alles van het buro af, zo naar achteren de ferwarming in, fooral planten, maar nau staat er niks meer dat ik er af kan gooien, ekspres is dat zegt mijn vrouw, nau ja!!, dankjewel voor de pigmeks, mijn mensen hebben niks gemerkt en natuurlijk hau ik het geheim!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je poomsie, en speel maar lekker ferder hoor, dat is goed voor je!, je gewone bestelling staat klaar, met ekstraveel frietjes en een berehap, op de zak staat FERS VRUIT!!

 4. Hoi Kever,

  Nou ik ben ook niet zo van het onderzoeken hoor, vind alles snel prima.
  In de zomer wil ik nog wel eens in het raam liggen, maar dat doe ik omdat de zon er dan is.
  Of in de herfst als de blaadjes van d ebomen vallen, dat vind ik ook leuk om naar te kijken, verder ben ik net als jij hoor.
  En dat geeft helemaal niks vind ik, we zijn allemaal anders met onze eigen mooie karakter vind ik.

  Heb onder het bed lekkere snecks speciaal voor jou neergelegd, voor je mensen heb ik warme chocomel met een slagroom taart in de keuken ener gezet.
  Geniet er maar mooi van samen.

  Pootje van Tommy!

  1. Heee lieve vriend Tommy, ik ben helemaal blij dat bijna niemand op onderzoek uitgaat!, Loes niet, en Sam en Pom niet, en Door niet en jij ook niet!, ik durf wel aan de achterkant van ons huis naar buiten te kijken, dan zie ik de tuin, en pas zag ik van die witte flokken, had jij die ook?, toen ben ik toch buiten gaan kijken, zooo heee en dat was KAUD!!!, je zegt het presies goed, we zijn allemaal ferschillend en dat is juist zo mooi!, dankjewel voor de snekkies lieve Tommy, ze zijn helemaal top!, mijn mensen roepen Dankjewel! voor al het lekkers, ze zitten te smullen!, ik stuur jau en je mensen heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, ik heb voor jau allemaal snekkies naast je warme mandje gelegd, en voor je mensen heb ik een appeltjestaart, net uit de ofen, hij is nog warm, met slagroom, en een pot tee!!

   1. Hoi Kever,

    Heb helemaal geen witte vlokken gehad , wel jammer want vind het leuk om er naar te kijken.
    Dank je wel voor de lekkere snecks, ga ze vannacht allemaal oppeuzelen.
    Mijn mensen roepen dank je wel voor de appeltjes taart net uit de oven met slagroom, hij is moetsie lekker en de thee ook.

    1. Heb je geen flokken gehad?, ik snap er niks van, misschien komen ze nog bij jau?, ik heb op het buro gekeken toen ze naar beneeden fielen, dat was biesonder, ik hoop dat jij ze ook nog krijgt!, gelukkig dat alles lekker was, ik wilde iets lekker warms maken omdat het zo kaud is!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

 5. Ferrassing!!! Haaai liefe Kevermans, ik ben het, je vlinderleeuw! Ik kom je liefe kopjes en neusjes brengen voor vandaag en de rest van de week en ook voor je mensen. En ik tetter kei hard mee voor freede!

  1. Brammie!!!!!!!, mijn eigenste vlinderleeuw!!!!, wat een liefe ferassing!!!, nau ben ik helemaal blij en gelukkig, dankjewel voor je kopjes en neusjes, ook van mijn mensen, ik neem er elke dag een paar!, en fijn dat je meetettert, ik hoorde je al!, ik stuur jau en je vrouw heeeeeeeeel beel zachte kopjes en likjes, ze zijn van je Kevermans, en zullen we SAMEN tetteren?, een twee drie…Tetter…tetter!!

 6. Lieve Loes, gelukkig dat je me begrijpt, want mijn mensen zeggen weleens dat ik een lui farkentje ben, nau ja!!, ik ben natuurlijk geen farkentje want ik ben niet rose met een krulstaart, en ik ben ook niet lui, maar ik vind het gewoon niet noodig om de hele dag druk te doen, ik kontroleer de tuin, dat is veel werk, en ook zwaar, want ik moest nau een paar dagen door die witten flokken lopen, en als ik dan binnenkom ga ik toch niet NOG meer onderzoeken?, het is presies zoals jij zegt: je kan alles vinden in je eigen huis en je eigen hart, zo zie ik dat ook!, ik ben heel blij dat Zusje zich weer fijn foelt en dat ze een mooie doos heeft om mee te spelen, dat is het eelement van Zusje, en van je broer is zijn eelement pinkelen, van jullie vrouw is haar eelement voor jullie zorgen, denk ik, net als bij mijn mensen, en voor mij is het eelement smullen van iets lekkers!, en ik denk dat dat ook jauw eelement is toch?, zo is iedereen ferschillend en het is allemaal goed, we kunnen toch niet allemaal de hele dag rennen en springen en klimmen?, toen ik klein was deed ik dat wel, maar ik ben nau 10 jaaren en ik heb een achterpoot die een beetje raar doet, dan mag ik toch wel rustig aan doen, met een vol hart?, dankjewel lieve Loes voor de soesjes!!, ik zit onder de taafel en ik heb aan alle soesjes efentjes gelikt, en daarna tik ik ze zo naar mijn mensen, naar Ooma en naar Mikkie!!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, de frietuur staat al aan en de frietjes zitten er al in, en voor erbij maak ik heerlijke krooketjes, dat is niet afontuurlijk maar wel lekker!!!, en natuurlijk is er mopstert maar ook maajonesse!

 7. Kalispeera lieve Kever-vriend hier zijn wij Bibi en Filos. Wat een gezellige letters heb je gemaakt. Gewoon je eigen letters over de dingen die jij fijn vindt om te doen. En wat je niet fijn vindt, doe je gewoon niet. Dat is toch niet zo ingewikkeld vinden wij. Maar ja, mensen hebben altijd zo hun eigen ideeën over wat wij als kattenpoezels wel en niet zouden moeten doen.

  Wij onderzoeken soms wel wat er allemaal in huis is. Vooral als ze hier een stoel of kastje ineens ergens anders neerzetten. Dan moeten wij toch even inspecteren of het daar wel op de juiste plaats staat of dat wij het misschien onhandig vinden. Soms doen we dat nét op het moment dat zij met ons gaat spelen met de speelhengel. Dan lopen wij rond door de kamer om te zien of alles nog wel op zijn plek staat, en roept zij: ik zit hier niet voor Jan Jurk!!

  Wie dat is weten we niet. Ken jij een Jan Jurk? Ze kunnen rare dingen zeggen die mensen he? Jij kunt je goed vermaken in je huis en in de tuin en daar gaat het om. Dan maak je je eigen avonturen en dat is helemaal hoe het bij jou als Kever past.

  met neusje van Bibi en pootje van Filos en liefs van ons Maria-mens en het is ook voor je mensen. Antio!

  1. Heeee lieve Bibi en Filos, ja zo is het presies: doen wat je fijn vindt en niet doen wat je niet fijn vindt, dat ga ik meteen aan mijn mensen laten lezen!, zo leef ik mijn leefen en dat vind ik prima, nieuwe dingen vind ik vaak een beetje eng en moeilijk, dus dat heb ik liefer niet, en jullie hebben helemaal gelijk dat mensen soms allemaal dingen van ons ferwachten die helemaal niet kloppen, en ze zeggen ook heeeeeele rare dingen, natuurlijk moeten jullie eerst efentjes kijken of zo een stoel of kastje wel goed staat, en dan kan je niet tegelijk speelen, dat is logies, dat doe ik ook want dat durf ik wel, dat van Jan Jurk zegt mijn vrouw ook wel eens, maar wat ze er mee bedoelt weet ik niet, het zal wel een mensending zijn, als kat kan je dat allemaal niet folgen, en soms denk ik dat mensen het zelf ook niet begrijpen, dat kan haast niet, ze praaten zooooveel!, dat kan nooit belangrijk zijn, als kat zeg je alleen iets als het noodig is, en zit je niet de hele tijd te miouwen!!, lieve Bibi en Filos, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb allemaal snekkies in jullie huis ferstopt, maar niet moeilijk hoor, gewoon in de hoekjes!, mijn mensen sturen liefs terug naar jullie Maria-mens, en ik zeg Antio!!!

 8. Lieve Kever,
  Je hebt helemaal gelijk als je zegt dat je geen grieselige, spannende dingen hoeft te zien!!!!
  Gewoon veilig genieten van wat jij leuk vindt is super mooi!!!!!
  Ik, Moby, ga ook niet meer zo vaak de straat op en ben liever in de tuin!!! Mijn vrouw dacht eerst dat ik ziek was maar dat ben ik echt niet hoor!!!!
  Het is wat jij zegt……in de tuin is zoveel te zien/horen en binnen zoveel om te spelen en te eten!!!!
  En gelijk heb je…….in een kast naar dozen kijken is echt helemaal niks aan!!!!!!

  Wij blijven met je mee tetteren voor vreede!!!!!
  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Heeee lieve Moby en allemaal, gelukkig dat je me begrijpt en hetzelfde hebt, een tuin is al heel veel werk om te kontrooleren en er gebeurt van alles, nau waren er ineens van die witte flokken, een andere keer zitten wr vogels, dan zijn er ineens plantjes feranderd, je blijft gewoon beezig!, en ik ben blij dat jij ook niet in kasten kijkt, ik snap helemaal niet wat ik daar zau moeten doen, Bolle deed dat ook niet, mijn mensen zeggen dat Mol, Beer en Pop altijd in de kast klommen, nau en?!, ik niet!, er is éen kastje waar ik altijd wel in kijk, daar staan mijn brokken, ja logies dat wil ik wel zien natuurlijk!, dankjulliewel dat jullie altijd meetetteren, dat vind ik helemaal top!!!, lieve Moby, Dopey, Tica, Izzy, Belle, Panda, Pippie, Dotje en mevrouw Ceciel, ik stuur jullie heeeeeeeele grote warme zachte knuffels terug, ze zijn van Kever!!

 9. Ha die Kever, mijn mensen zeggen wel eens dat ik vaak op onderzoek uit ga en bij de verkenners ben. Morgen in mijn blog kun je daar ook weer over lezen wat ik nu ontdekt heb. Tja, ik vind het gewoon leuk om buiten te kijken en te zijn maar iedereen moet gewoon doen waar hij of zij als kat zijnde zin in heeft hoor. En als jij het te spannend of eng vindt om aan de voorkant te kijken, niet doen hoor. Leuke dingen doen is veel beter. Dat wat je vertelt van die tafel en van die vogels…dat doe ik ook wel eens. Bij de vogels maak ik me klein en dan storm ik er ineens snel op af maar ze vliegen eigenlijk altijd net te snel weg…denk dat ze me dan toch gehoord hebben of zo. Ik begrijp niet precies hoe dat kan want ik zie niet eens hun oren…hoe zouden ze me dan toch kunnen horen zeg? Als je meer wilt leren onderzoeken mag je dat ook hier komen doen hoor. Gaan we dat gewoon samen doen, samen is altijd goed natuurlijk. En dat spel met die tafel en balletjes, en vingers, lijkt me reuze leuk. Ik vind dat jij prima avonturen beleeft en het is heel goed dat je blij bent met waar je nu woont en het naar je zin hebt! Dat is toch het belangrijkste en dan kun je mooi samen met je mensen zijn. Ik heb snoepjes voor jou en chocolade voor je mensen neergelegd…goed onder de tafel kijken want dan vinden jullie het snel. En er is ook taart met slagroom trouwens…lusten jullie dat laatste ook graag? ik mocht vanmiddag een heel klein likje en dat was super lekker! Knuffels en kopjes van Lucky

  1. Heeee lieve vriend Lucky, ik weet dat jij in een doos durft te zitten en te kijken, en ook in de tuin aan de foorkant van je huis, dat vind ik echt keidapper!, misscnien is dat omdat je bij de verkenners bent?, ik kom heel graag een keer naar je toe dat we SAMEN op onderzoek uitgaan, dat lijkt me helemaal top!, durf jij dan voorop te lopen?, dan loop ik jau achterna, mag dat?, en wat een gaaf spel is dat met vogels hè?, ik ga altijd in de planten zitten en dan zomaar ineens ben ik op het terras, mijn vrouw zegt dat ik altijd hard loop te tetteren en dat de vogels dat horen, zau dat waar zijn?, ik wil ze niet fangen hoor, want wat moet ik met een vogel?, ik vind het gewoon zo spannend dat ze kunnen vliegen, daar snap ik helemaal niks van!, dankjewel voor je lieve letters Lucky, jij mag ook altijd hier komen, dan kunnen we SAMEN onder de taafel zitten, of vogels kijken!, zooo heee en dankjewel voor de snoepjes, en mijn mensen roepen Dankjewel voor de taart en de sjookoolaa!, ik mocht efentjes aan de taart likken, hmmmmm dat lust ik!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb zelf een appeltjestaart gebakken voor je mensen, met slagroom erbij, en voor jauen Molly en Dropje zijn er kattisfeksjions, en voor de niintjes heb ik fers hooi!!

 10. Hallo grote vriend Kever.

  Kever ikke vind dat je het harstikke druk hebt hoor en meer dan genoeg doet. Ikke ben vaak van de Jippedommert geweest hoor. Ik was volgens vrouwtje een eigenwijs en nieusgierig kereltje. Ikke zat overal in en op en onder. Nou ikke ben zo vaak in de kasten gekropen en ja deur achter mijn kontje dicht, want het vrouwtje had niet gezien dat ik voor de zoveelste keer er weer in was gegaan. Wat gebeurt er dan, toen mijn maatjes nog geen sterrevriendjes waren miauwde ze wel naar vrouwtje dat de deur open moest, maar toen ikke alleen de kater van het huis werd was vrouwtje mij heel vaak kwijt hoor. Nou dozen vind ik heel leuk en heb er in mijn jonge jaren heel veel stuk gebeten en gekrabbeld. Ikke wil iedere dag een paar keer in het slaaphuis van dat ijzeren ding op wielen, het is daar altijd heel spannend hoor. Ikke kan dan op alles wat in dat slaaphuis staat klimmen en er achter kruipen. Nou moet je niet denkeren verdraaid Jip komt buiten zijn ren, dat slaaphuis is aan ons huis vast en ikke kan door deur van het huis er zo in en de buitendeuren zijn op slot. Als vrouwtje boodschappen is gaan halen mag ik altijd in dat blikkeding en ik doe ook wel proberen te rijden, maar ikke kan maar niet met mijn poten bij die pendalen als ikke ook poten op het stuur moet doen. Tja al ben ik over een paar maanden 16 jaar ikke blijf het altijd leuk vinden om alles te onderzoeken en hopen op avontuurtjes. Ikke vind et nu eigenlijk wel erg koud om lang buiten te zijn, doe het nu een paar keer op de dag heel even. Gauw kijken of mijn vogeltjes er zijn en hun hapjes opeten en dan weer roetsj naar binnen.
  Ikke heb heerlijke knabbelstokjes voor jou en Mikkie onder de nieuwe tafel gelegd en van mijn vrouwtje krijgen jullie alle 2 knuffies. Lieve groetjes voor jouw mensen van vrouwtje en grote poot en kopjes voor jou en jouw mensen van jouw grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, jij bent echt een onderzoeker en een afonturier, net als Lucky!, ik vind dat keidapper, zelf durf ik dat niet, mijn mensen zeggen vaak Gelukkig maar, dat is omdat ik niet zo handig ben, en ze zijn bang dat ik dan vaak zau vallen of vast zau zitten, net als jij in de kasten!, Pop, Beer en Mol hadden dat ook, en ze gingen ook gewoon bij andere mensen naar binnen om rond te kijken, o ik moet er niet aan denken!, wat spannend dat jij in de outoo gaat kijken, en in het slaaphuis van de outoo, dat ruikt vast allemaal heel biesonder, ik mocht een paar keer op zolder kijken, dat was leuk maar ook heel grieselig, ik lette steeds op mijn vrouw, zo spannend vond ik het, en ik moest ook hard tetteren, dat ze steeds zei Ja Keef, ik ben er!, grappig hè, zo is iedereen weer anders, en allemaal zijn wel presies goed zoals we zijn, dat is nau eenmaal zo, iik snap heel goed dat het kaud is in je ren, dat is ook zo in mijn tuin, en er waren ook van die witte flokken, als je daar met je foeten doorheen loopt krijg je het zoooo kaud!!, lieve Jip ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je grote vriend Kever!!, dankjewel voor de knabbels, ik ga ze straks SAMEN met Mikkie opeten!, mijn mensen sturen lieve groetjes terug, en ik heb voor jau twee kupjes van Voskes neergezet!!

 11. Lieve Kever, hier is Pasa van Ina. Ik mag zelf even op jouw blog reageren. Ik moet zeggen dat ik wel erg nieuwsgierig ben. Als er een kast open gaat sta ik al vooraan om er in te klimmen en soms gaat dat fout, dan ziet zij niet dat ik er in zit en gaat de deur dicht. En dat is dan weer heel eng. Ik moet dan tetteren om verlost te worden. Volle boodschappentassen vind ik kei interessant, ik weet dat er altijd lekkere hapjes voor mij inzitten. En tevens moet er gecontroleerd worden of alles klopt.
  Jullie hebben een mooie tafel om onder te spelen Kever. Ik ben heel blij om te lezen dat jij gelukkig bent bij jouw liefe mensen met heel jouw hart en dat is het allerfijnste. SAAME. Pootje en zachte kopstoot van Pasa en van Ina een zachte knuffel. En ik tetter natuurlijk mee voor vrede.

  1. Heee lieve Pasa, wat gesellig dat je me letters stuurt, en wat ben je een dappere katermans dat je zoveel durft te onderzoeken!, ik vind dat echt heel knap, je bent net als Lucky en Jip een afonturier vind ik, ik snap heel goed dat het grieselig is als de kast dichtgaat terwijl jij erin zit, goed dat je dan tettert anders weet je vrouw niet dat je daar bent, mijn mensen zochten Pop een keer en ze waren al helemaal in paniek toen ze ineens gerommel in de kast hoorden, dat was Pop!, kijk dat zau ik allemaal niet durfen hoor, maar het is juist zo mooi dat wel allemaal weer anders zijn toch?!, en mevrouw Ina boft maar dat jij alles zo goed kontroleert, dat is belangrijk en ferantwoordelijk werk!!, en je hebt helemaal gelijk: SAAME is het allerfijnste!!, en ik vind het helemaal top dat je meetettert voor vreede!, lieve Pasa, ik stuur jau en mevrouw Ina heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb ook snekkies voor je gestrooid!!

 12. Wat is het toch fijn dat je het zo fijn hebt, dat verdienen toch alle dieren.
  Snork en Doezel waren, en ook Roos is, blij met een veilig thuis. En ik was en ben blij mrt de poezels. Win win dus 😻
  Hele dikke knuffelzzzz lieve Kever

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, ik ben ook heel blij dat ik nau thuis ben, en wat zegt u het mooi, dat Snork en Doezel een fijn huis hadden, en nau Roos, maar dat u het ook fijn heeft met de poezels, zo is het presies!, ik hoop dat op een dag alle katten een fijn huis hebben!, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjezzzz terug, en ik heb fandaag voor Roos een moes van zalm gemaakt, met sjelei van tonijn, en voor u heb ik een ooreeoo(van die koekjes) tsjieskeek gemaakt, het is van Kever!!

   1. Errug lekker!
    Naast je verhaaltjes boek kun je misschien ook wel een recepten boek maken? Of nee, nog leuker, alles in 1 boek 🤩
    Fijne maandag en groetjezzz van onzz

    1. Fijn dat alles lekker was, en wat een goed idee van dat boek!, willen jullie tweetjes dan het foorwoord schrijfen?, dat lijkt me helemaal top!!, ik heb een zonnetje fandaag en ik hoop jullie ook!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!

     1. Het voorwoord schrijven zou wel een hele grote eer zijn 😻
      Vandaag was het zonnetje ook bij ons, heeeeeerlijk ☀️

 13. Ha die Kever,
  Wij vinden jou best wel ondernemend, zo te lezen. Wij zijn ook niet zo heel druk, zegt onze vrouw. Alleen naar buiten kijken vinden wij wel leuk. Maar ons huis heeft een voortuintje, dus alle mensen lopen niet zo dicht langs ons raam. En dat voelt natuurlijk wel veel veiliger. Maar wij komen weer niet in ons achtertuintje. Misschien mag dat later, zegt onze vrouw.
  Wat een mooie tafel staat er nu in je huis. We zien je bijna niet als je er onder zit. Spannend hoor! En die nieuwe spelletjes die je met je vrouw doet lijken ons ook erg leuk. Wij kunnen niet onder onze tafel zitten, want er zit een plank tussen de poten en daar staan mandjes met boeken op. En als we het toch proberen dan stoten wij onze kop en passen we er echt niet onder. Zo heeft elk huis zijn eigen verrassende dingen. Wij hebben weer een trap waar we lekker op kunnen rennen. Soms liggen we allemaal op een andere tree en kunnen we goed de hele huiskamer van bovenaf bekijken. Dus net zoals jij vervelen we ons echt niet in ons huis.
  Lieve Kever, geniet maar van alle leuke dingen die je kunt doen. Heel veel kopjes van ons allemaal en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve Cindel, Jillie, Ivar en ⭐️ Fenneke, dankjulliewel dat jullie mij ondernemend vinden, dat ga ik meteen aan mijn mensen laten lezen en dan zeg ik Zie je wel!, ik vind dat jullie ook een boel spannende dingen doen, zoals met die trap, dat lijkt me echt biesonder!, ik mocht een keer de trap hier in de grote gang helemaal van de zolder tot aan beneeden aflopen en dat was heel spannend!, en misschien zau ik ook wel aan de foorkant naar buiten durfen te kijken als wij daar een tuintje hadden, maar nau loopt iedereen zo langs ons raam, ook woefhonden die hard blaffen, en ik ben bang dat ze mij dan zien!, ik ben helemaal blij met de taafel, ik kan er onder zitten en liggen en spelen, en dan ben ik toch een beetje ferstopt, gisteren had ik met mijn vrouw met een muis aan een tauwtje gespeeld, die wilde steeds onder de taafel kijken en dan gaf ik hem een tik, of ik beet hem zachtjes, het was een heel leuk spel!, snuffelen jullie wel aan de mandjes onder de taafel?, ik vind mandjes altijd heeeeeeeel fijn om aan te ruiken!, lieve Cindel, ⭐️ Fenneke, Jillie, Ivar en mevrouw Marjoke, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever natuurlijk!!

 14. Hallo allerliefste slimste Pepeoom Super Kever +. Zo ik hebsse gelijk mijn punt gemaakt want uwes bensse slim net als ik. Ik hou van onssersoeken maar wel als het nodig is. Bliss onderzoeksse alles maar die is nog klein. Ik ben en daar ben ik trots op meester onderzoeker eetsse. Want dat is belangrijk maar mijn mensen segge van niet. Nu ben ik makkelijk en mijn mensen segge ik bensse een kliko. Nou ja ik ben Faalentino en geen kliko. Voor u mensen heb ik fandaag warmse sjokolaasemelk gemaakt de sjagjoom is er helaas vanaf gewaaise en die zit in uwes slimste kom. En ik heb warmer appelssebollen met rozijntjes en rum voor u mensen. Tante Jafita hebsse voor uwes en Mikkie gloeisewijn en hartjes snekkies. En van mij een hele gjote smekdonalts buffet. Zit in de zak met afval erop. Van ons allemaal een megakoes de grootste van mij en ik doe vanavond mij dik aankleedsse en ik tetter ook voor Freede.

  1. Heeeeeee daar is mijn allerliefst en ook allerslimste Faalentino (zag je dat?!), mijn Pepekind waar ik ALTIJD keitrots op ben!!, wat ben je toch een slimme jongen, dat je alleen onderzoekt wat noodig is, en dat is natuurlijk eeten, ja daar heb je helemaal gelijk in, dat doe ik ook!, dat is heel belangrijk werk, het is moeilijk en ferantwoordelijk, maar wij kunnen dat allebei!, en jij ben natuurlijk geen Kliko, jij bent Faalentino en ik ben Kever!!, mensen kunnen soms zulke raare dingen zeggen, mijn vrouw noemt me vaak een vreetzakkie, nau ja, dat is toch helemaal niet netjes?!, gelukkig kan ik nau jauw slagroom opsloeberen, ik hoop maar dat mijn vrouw niet de hele afond gaat zingen door de rum, of nog erger: dat ze gaat dansen…🙀… ik breng de gloeisewijn en smek naar Mikkie, en dan gaan we smullen, wil je tegen je tante Jafita heeeeeel veel dankjewels zeggen, en zeggen dat ik haar een grote bos roode roosen heb gestuurd, met snekkies en een warme sjaal erbij!, lieve Faalentino ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ik heb voor je mensen sjookoolaadetaart gemaakt, hij komt net uit de ofen en is nog warm en de slagroom mag jij brengen (sttt…) en voor jullie heb ik een grote doos snekkies gebracht, en er is ook ketnipwijn!!, niet te veel drinken hoor!! dikke koesen van Pepeoom!!

 15. Miauw KeverT,

  lees ik het nou goed? Bij jij een topper in het tegenhouden van ballen? Misschien wil je dan wel bij ons pootbalteam. We spelen iedere katerdag. Khumba ligt in het doel, maar die is wel eens te druk met leeuwen furjagen. Hoe tof zou het zijn als jij dan kan invallen. Er zijn altijd bitterballen na afloop, eigenpotig gemaakt door de pootbalvrouwen, onze grootste fans.

  Ik vind buiten zijn wel leuk, maar alleen als het heel stil is op straat of donker. Lucky schrijft dat hij graag op onderzoek uit gaat. Zullen we een keertje met zijn drietjes gaan? Met Lucky voorop natuurlijk.

  Koppie van Japie

  pssst Vanuit mijn boom heb ik iedere dag gekeken naar witte vlokken. Maar geen eentje gezien. Alleen maar harde witte kogeltjes op mijn kop gekregen.

  1. Heee lieve Japie, ik wil heel graag meedoen met het pootbaltiem!!, ik kan niet zo goed schoppen maar wel ballen tegenhauden, stel nau dat er een leeuw is en Khumba is efentjes weg, dan kan ik invallen!, en bittere ballen lust ik ook!, wat een gaaf idee dat we met Lucky voorop naar buiten gaan, Lucky durft best heel veel, dat heb ik fandaag ook al gelezen, en hij vindt het vast heel gesellig als we langs komen, zal ik je op komen halen?, die harde witte kogeltjes heb ik ook gehad, daar is niks aan, maar die flokken hoefen van mij ook niet echt meer nau…ik wil liefer lente!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van KeverT, ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, ze liggen net achter het kattendeurtje, anders eet CW alles op!!

Reacties zijn welkom