Bram over gefoelige saake en een snektest

snektestLieve allemaal, ik ben kei blij om te lezen dat vele van jullie uit een beker of glas drinken. Sommige hebben zelfs waterfonteinen. Die heb ik nog geeneens.
Misschien ga ik dat wel voor mijn verjaardag vragen. Dat is in de maand Juli en dat duurt nog even. Mijn vriendin Jafita houd van warme melk uit een beker, dat moet ik ook eens gaan proberen. Ik weet niet eens of ik wel melk lust. Sojamelk wel. Die heeft mijn vrouw wegens haar buik. Die vind ik wel lekker.

Gefoelige saake

snektestEn Japie en Mila doen wel echte muise fange. Een klein woordje hierover als mienister van gefoelige saake. Er zijn woordjes over of je slecht bent als je echte muise fangt. Mijn antwoord is nee. Van nature doen alle poese en katers dit. Dus nee Japie, jij bent niet slecht. Ik vind jou een kei toffe katermansvriend! Ik ben een bloeme jonge en ik vind het niet fijn om echte muise te fange. Dat laat ik over aan de stoere katers of poese die buiten kontroole doen. Dat is hun taak.
Mijn taak is voornamelijk binnen en in mijn eigen tuin en daar zijn geen muise. Als er wel een muis komt, dan zeg ik dat hij of zij verdwaalt is niet in mijn tuintje hoort. En dan kreeg ik ook nog eens een kompliement wegens dat mijn vacht zo mooi is. Nou liefe Kever, dat vind ik kei lief van jou dat jij dat zegt. Dan foel ik me ook heel fijn en dan wordt mijn hartje alleen maar warmer. Ik probeer altijd mijn best te doen.

Snektest

Vandaag heb ik weer een snektest. Ik hou van snekken. Dees keer zijn het super lekkere sneks van de winkel. Van Cranenbroek heet het volgens mij vrouw. Het zijn kleine sneks snektestvan het merk ‘Beaphar’. Misschien zie ik er een beetje wazig uit op de foto’s maar ik beloof je, ik deed niet beweege. Ik denk dat het door de sneks kwam. Dees sneks zijn namelijk speesjaal. Toen mijn vrouw dat zakje vast had moest ik meteen zien wat dat was.
Ik rook meteen dat het geen kipsmaak was want die ken ik heel goed. Dees was geen vlees smaak maar anders. Ik ken de geur alleen kon mijn kop het niet meteen plaatsen. Ik moest gewoon meteen meer snoffen en daarna merkte ik pas iets. Het is geen sneksnek maar een snek waar je kop rustig van gaat worden. Het is wiew! Nou mijn kop merkte dat meteen. Alles werd een beetje zacht van binnen. En de geur van de wiew was zo lekker dat ik zelfs begon te zeveren. Niet in mauwen maar in kwijlen. Soms doe ik ook zeveren in mauwen maar dat is een ander verhaal en niet voor nu.

Geduld

Mijn vrouw maakte de zak open en ik zat er natuurlijk met mijn kop gewoon in tot zover het kon. Ik wilde persee in de zak die sneks hebben. Mijn vrouw duwde me terug en zei tegen me dat ik even geduldig moest zijn en even moest wachten. Ze zou de sneks eruit halen zodat ik ze kon eten. Van me eigen duren dat soort dingen altijd veel te lang. Ik wil alles gewoon meteen hebben. Mijn vrouw legde een paar van die wiew sneks op de tafel zodat ik ze kon eten. Nou ik kan je zeggen. Ik had niet veel tijd nodig. Mijn bek was al bij de snek voordat mijn kop kon bedenken waar die dingen lagen.
snektestDe smaak is super lekker. Het smaakt overal naar. Naar kip, naar kruiden als in gras met kleine druppels water en naar bloeme en ook naar plant van de wiew. Mijn bek bleef maar zeveren met die wiew sneks. Ik pakte de snek en kraakte het lekker tussen mijn tannen. Ik zag niet eens hoe groot of hoe klein ze wel niet zijn. En ook de kleur heb ik niet eens gezien. Zo wordt het wel een hele slechte snektest als ik niks weet. Ik weet dat ze kei lekker zijn en dat mijn kop ineens zacht is. Heel fijn en zacht alsof je op een wolk aan het slapen bent en de zon straalt warm op je kop. Mijn vrouw gaat even helpen hoor want mijn kop is wazig.

snektestDe vrouw van Bram zegt:
Het zijn dus snacks van Beaphar. Ze heten Catnipbits en verkrijgbaar bij van Cranenbroek winkels of online. Ze zijn klein, rechthoekig en groen van kleur.
Ik geloof dat het een sterke wiew heeft want Bram is kneiter high en brabbelt iets over dat ie meer wil en hij geeft deze snack een tien! Nou Bram, ik denk dat jij wel genoeg hebt gehad!

15 thoughts on “Bram over gefoelige saake en een snektest

 1. Haai Brammiekerel

  hier is Oopa
  Ken jij mij?
  Loes tell mie…
  Wat?
  WAT?
  Is Karel wiew van de sneks?
  Geef Oopa zo’n snel graag.
  En snel!
  Whaaaa Haaaaaa
  Wiewwwwwieeee
  En gaan met die snoffert
  Keivet!
  Wat nou niet voor Oopaas?
  Ben jij wel lekker!
  Oopa lust er wel soep van!
  Wat nou drink ik overal uit.
  En Sateesaus?
  Ja natuurlijk, Oopa is de OERRRMAN!
  Oopa moet op kondiezie blijven.
  Keivetgaaf!
  Geef Oopa een uhm….
  Een uhm…
  Sjips!

  Kees kom maar door met die sjips!

  1. Haai Oopa Floris, me eigen was helemaal zen en wiew. Nou mag ik geen wiew meer voorlopig. Zacht kopje van mij, Bram

 2. Hoi Bram,

  Zo dat was vast ffkes lekker een wiew momentje met een héle lekkere sneck, dat heb je kei goed gedaan jongen.
  Snap wel dat je het wilde uittesten hoor, er is niks heerlijkers als even lekker wiew zijn toch.
  Enne…..ik vind jou een stoere katerman want jij houdt alles binnen goed in de gaten, wij binnenkaters moeten dat gewoon doen.
  Zodat het veilig is voor ons personeel.

  Pootje van Tommy!

  1. Hai Tommy, nou jij snapt presies hoe het is als binnenkater. Ik was kei wiew Tommy, maar nou mag ik niks meer van mijn vrouw. Ik was te wiew geweest. Stoer kopje van mij, Bram

 3. Brammie!!!, lieve Brammievlinderleeuw, hier ben ik, je Kevermans!!!, wat heb je weer een mooie letters gemaakt, dat doe je altijd!, en je hebt ook weer zulke mooie haaren op de footoo, je lijkt wel een een wit knuffeldiertje!, ik vind het goed dat je fertelt dat Japie en Mila niet slecht zijn omdat ze muisjes fangen, als kat hoort dat gewoon bij je, niet bij alle katten maar wel bij sommige katten, en dat geeft helemaal niks want zo ben je nau eenmaal gemaakt, ik ben gemaakt om kouwstiks te fangen, echt waar hoor!, en ook propjes van paapier, dat vind ik leuk, maar die eet ik niet op natuurlijk, wat gaaf dat je zulke lekkere snekkies had lieve vlinder, je kan op de footoos zien dat je helemaal zacht en wolkig bent!, lieve Brammie ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau tetter ik zachtjes in de tuin, dat je de allerliefste vlinderleeuw van de heeeeeeeeele weereld bent, hoor je me?, ik ga snel een pan sous met spikkels maken, dan haal ik Jafita op en komen we naar je toe, ik heb deekentjes bij je, want het is best kaud!, tot zo!!!, je Kevermans.

  1. Kever!!! Mij liefe Keeeeever!!! Ik hoor je kei goed! En ik vind je jouw de liefste Kever van ze allemaal. Toen ik haaai was deed ik aan jou denken en aan alle sous en spikkels en staafjes! Ze waren kei lekker en me eigen hart is helemaal flieft. Ik tetter saame met jou mee voor freede. Zullen we heeel veeel dekentjes doen? Dan kan Jafita warm zijn en iedereen die komt! Dan hebben we een meega slaapfeest! Ooo dan moeten we sneks hebben. Ik ga de wiew sneks lenen zonder terug brengen. Dan kan iedereen wiewen! Zelfs Bertje en mevrouw Bertje. Tot heel kei snel Kevermansje, mij liefste Kever! Ik geef je zachte neusjes omdat ik je kei lief vind. Ze zijn van je vlinderleeuw!

   1. Vlinder, wat gaaf zo een groot feest!!, ik neem ook snekkies mee, en Jafita kan vast ook iets meenemen, en dan is het PARTIE!!!, tot zo lieve vlinderleeuw!!, allemaal hartjes van je Kevermans!!

    1. Jaaaaaa Partie!!! Dat is zo kei gezellig he met z’n allen!! Ik vind het meega tof en iedereen mag komen. Tot zo liefe Kevermansje, miljoene neusjes en likjes omdat ik je zo speesjaal en lief vind

     1. En ook zofeel neusjes en likjes voor jau!!

 4. Lieve Bram,
  Wij wisten helemaal niet dat er snacks met wiew bestaan. Wij hebben wel speelgoed met wiew en onze vrouw vindt dat genoeg voor ons. Maar we willen die snacks toch wel een keertje gaan proberen.
  Wij houden wel van melk, maar dan van die speciale melk voor katten. Wij hebben van die kleine kuipjes, elk met een andere smaak. Vooral Fenneke was daar heel erg dol op. Zodra onze vrouw richting de keuken liep, dacht Fenneke al dat ze weer van die melk kreeg. En dan ging ze steeds op haar achterpoten staan om ernaar te vragen. Maar te veel daarvan is natuurlijk ook niet goed. Dus daarom kreeg ze het niet altijd. Maar wij lusten die melk ook wel, maar een beetje is voor ons al genoeg.
  Lieve Bram, zul je niet te veel wiew gaan eten ? Je moet natuurlijk nog wel helder in je lieve koppie blijven als minister van gevoelige zaken.
  Heel veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

  1. Liefe allemaal, mijn vrouw heeft de sneks heus waar verstopt. Ze zijn meega koel lekker en in mijn kop werd het kei zacht als de wolk. Mijn adfies voor jullie, maar één snek per keer want je wiewt ineens kei hard! En Fenneke, misschien lust jij ook wel sooja melk. Daar zit geen laktoose in. Maar ook daar mag je maar één of twee likjes van want anders kan je misschien ineens naar de bak toe moeten met spoed. Heel fijn wiekent voor jullie, zachte kopjes van mij, Bram

 5. Hoi Bram hier Ollie, ik ben benieuwd naar jouw snack van de Wiew smaakjes.
  Ik reageer er bij́ ruiken normaal niet op misschien dat ik deze snack wel lekker vindt en de wieedewie geurtjes ruik en ook eens ervaar wat vele andere katten en poezen vriendjes wel ervaren.

  Bedankt voor de tip en nog veel wieeeedewiew plezier met de snacks.

  Ollie en het vrouwke ❤️

  1. Hoi Ollie, misschien moet je net als Fenneke beginnen met één snek per keer want dees wiewen kneiter hard ineens! Dan ben je meteen wiiiiiiieeewww ! Stoer kopje van mij en ik hoor graag hoe het was.

 6. Lieve Brammiesaurus die snekkies die ken ik en ze zijn heerlijk. Maar ik mag er nooit zoveel want mijn fjouwtje segge ik bensse dan helemaal haai , maar dat finsse ik dat mag ik best een dag zijn . Ik sta al klaar en ik heb warme sjokolaasse melk bij me met wat rum erin want het is koud. Tot straks en Kever kleed jij je warm aan! Koes Jafita

 7. Dat lijkt me kattastisch spul, Bram.

  Alleen meowt m’n tante Cato dat ik niet in mijn boom mag klimmen als ik veel van zulke snackjes eet. Dat is een dilemma. Want boomklimmen vind ik ook heel fijn om te doen.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *