Tica en Izzy waren dieven

Hallo allemaal, Arme mevrouw Dorus is nog altijd ziek.. zooooo zielig. Gelukkig heeft ze veel hulp van Dorus en zijn manmeneer. Onze Dopey heeft de 1e keer zijn verhaal mogen doen.
Nu vonden wij, Tica en Izzy het tijd om ook eens iets te vertellen.

Kraak

Wij zijn de twee oudsten van het hele stel, 16 jaar oud en we schelen 10 dagen met elkaar. Ik, Tica ben 5 december 2008 en Izzy 26 december 2008 geboren. Nu zijn wij de rust zelf maar ooit zijn wij ook jong geweest en hebben we streken uitgehaald. Je zou het niet zeggen maar het is echt waar. Toen wij jong waren gingen we op dievenpad, hihihihihihi, bij de buren. Wij waren daar al eens geweest en hadden ontdekt dat zij dingetjes op de salontafel hadden staan die kraakten en dat was wel heel leuk
Dus die wilden we wel heel graag hebben.

In de tuin van mijn vrouw en de buren stond een schutting die aan de onderkant ver genoeg open was om doorheen te kruipen. Onze vrouw en de buren hadden het niet eens in de gaten.

Snoepje

Izzy

Onze vrouw vond in de woonkamer chocolaatjes, keurig netjes in papier verpakt. Het verschilde per keer, een merci chocolaatje, een kersenbonbon, een rittersport chocolaatje. Vrouw vond het wel raar want dit had ze helemaal niet in huis.
Maar ze kon ook niet ontdekken wie dat het daar neergelegd had. Zo slim waren we wel. En de buren vonden wel eens een snoepje op de grond want dat verloor Izzy onderweg, twee snoepjes meenemen was net iets te veel.
En de buurvrouw gaf de buurman de schuld ervan dus dat was handig.
Voor ons ging het heel gemakkelijk, hup onder de schutting door en dan liep Tica de woonkamer rond om te kijken of er niemand was en in de tussentijd sprong Izzy op de salontafel en jatte de snoepjes. Daarna snel naar huis om het in de woonkamer neer te leggen.

Tica

Betrapt

Maar zo slim als wij dachten te zijn waren we toch niet. We werden namelijk op heterdaad betrapt door de buren alleen wisten wij dat niet. Op een middag gingen we weer kijken of er iets te halen viel.
We hadden niet in de gaten dat de buren muisstil op de bank naar ons zaten te kijken.
En zo kwam dus een einde aan het verhaal van de verloren en gevonden snoepjes want meteen erna werd de onderkant van de schutting dicht gemaakt en konden we er niet meer onder door.
Nu is ons dieventijdperk voorbij en liggen we liever lekker rustig op ons dekentje in een stoel te dromen over de tijd dat we jong waren.

Een dikke knuffel voor jullie allemaal en we hopen dat mevrouw Dorus snel weer beter is.

29 thoughts on “Tica en Izzy waren dieven

 1. Hajooooooooooooo tantes izzy en tica.

  Hihihihihihi frauw en ik saate te lagge toen se dit laasen. Uwes ware kleptokatten. Hihihihihihi.
  Frauw sei me dat oomaas katrien en catootje iedewe dag sokke staalen en se in hun geheime plek agger hut buuroo neerlaage. Hihihihi. Manmeneer moes iedewe dag onner het buuwoo duike om de sokke tewug te kwijge.
  Ikke ben bwaaf gewees toen ikke kwein was. Mamsie sei altijt datte ik nies mog steele.
  Wel meen dat uwes niet meer mog steele.

  Evve foor iedeween…
  Me frauw en ikke pjopeere so snel moogeluk te koome. Maar eers moet se een swaar gefeg aan. En dat gaat se haale sei se!!!
  Dan weete juwwie hut. Tot die tijt blijf oom moby en de annewe ooms en tantes foor mij infalle.
  Ikke sluit nu af met een dikke koes
  Foor mij wieffe wolkenmamsie loes 😽😽😽

  1. Lieve Dorus,
   Jaaaaaa, soms moet je iets doen wat eigelijk niet mag!!!!!
   Dat is leuk en spannend 😹😹

   Help jij je frauw en manmeneer maar goed lieverd!!!!
   Saame fegte totdat frauw weer beter is!!!!
   En wij verheugen ons ook weer op jou afonturen 😽😽😽

 2. Hoi Tica en Izzy,

  Heb genoten van jullie dieven praktijken, moest er ook enorm om grinnikken.
  Jullie hebben het super lang volgehouden, dan ben je echt slim vind ik.
  Volgens mij was ik vroeger een heel braaf katerman, want ik deed nooit iets inpikken.
  Al denkt mijn baasje volgens mij daar anders over, want hij heeft het over een bed die ik volledig inpik elke dag. Weet nergens wat van hoor. Hihihi!
  Geniet nu maar van de rustige tijden en dromen over hoe het vroeger was is ook leuk toch!

  Lieve Dorus,

  Zorg goed voor je vrouw en manmeneer, dat kan jij als de beste.

  Zacht Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,
   Wij hebben ervan genoten hoor om snoepjes te pikken 😹😹😹
   Maar een bed inpikken is natuurlijk ook super gaaf 😹
   😽😽😽

 3. Wat een fantasties ferhaal!! Twee diefe die snoepjes stelen voor hun vrouw. Ik moest eefe mauwen van het lachen. Wat fijn dat de buren ook lief zijn en niet lelijk doen. zacht neusje voor jullie

  1. Hoi Mila,
   Gelukkig moesten de buren ook lachen om ons. Alleen vonden ze de snoepjes zelf te lekker en ging de opening in de schutting dicht!!
   😽😽😽

 4. Hahaaaa wat leuk! Dat had ik wel willen zienπŸ˜‚πŸ˜œ en de arme buurman krijgt de schuld dat hij zoveel snoept🀭 Wat zijn jullie leukπŸ₯°

 5. Tica en Izzy,
  Wat een leuk verhaal mijn vrouwtje en ik hebben er erg om gelachen. Wat waren jullie deugnieten. Jammer dat jullie betrapt werden. Wat zijn jullie mooi om te zien.

  Dorus,
  Wil jij je vrouwtje sterkte wensen en wil jij extra lief voor haar zijn.

  Lieve groeten van FigoπŸˆβ€β¬› en zijn vrouwtje.

  1. Sal ikke doen hoor!! Toen frauw gissere tewugkwam fan hut siekjeshuis gaf ik haar meteen een mep. Sonner naagultjes hoor hihihihi.

  2. Hoi Figo,
   Dank je wel voor je compliment!!!
   Ja dat we betrapt werden hadden we niet zien aankomen!!!
   😽😽😽

 6. Lieve Tica en Izzy,

  dank jullie wel voor jullie heerlijke verhaal. Wat een boefjes zijn jullie geweest, maar wel superleuke boefjes. Jullie hebben jullie vrouw Γ©n de buurtjes goed voor de gek gehouden. Zusje zegt dat jullie slimme meiden zijn en dat ze daar wel een voorbeeld aan wil nemen. Nou dat wordt dan oppassen hier in huis.
  En nu zijn jullie 16 jaartjes jong. Wat een prachtige leeftijd en jullie zijn nog steeds hele knappe dames.
  Hoop dat jullie ons nog veel meer gaan vertellen over jullie interessante verleden.

  We gaan allemaal duimpjes en pootjes draaien dat mevrouw Doorie weer snel beter is. Dank jullie wel dat jullie haar zo goed helpen. Met mooie en grappige verhalen. Jullie zijn toppertjes…

  Liefs van mevrouw Loes en Zusje

  1. De katten doen het echt goed he van mevrouw ceciel. Ik ben echt zo blij dat ik hun gevraagd heb doorie te vervangen ❀

  2. Hoi Zusje en mevrouw Loes,
   Zusje mag rustig langs komen bij ons of even mailen. Wij en dan vooral Izzy heeft nog wel wat goeie tips voor binnen hoor!!!!
   Dank je wel dat je ons mooi vindt!!
   😽😽😽

 7. Lieverds wat een mooie herinnering uit jullie jeugd, Pasa en ik hebben er erg om gelachen. Ik zag het helemaal voor me, twee lieve buurtkatten op rooftocht. Gelukkig was de buurvrouw niet boos op jullie. Jammer dat jullie niet meer onder de schutting door kunnen.
  Knuffels van Ina en Pasa.

  1. Hoi,
   Nee gelukkig waren ze niet boos op ons!!! We waren toen nog 2 kleine ukkies dus ze vonden het eigenlijk wel leuk dat we dat samen deden!

 8. Lieve Tica en Izzy, zooo heee jullie waren echt kleine boefjes!, maar ook weer niet, want ik denk dat jullie kadootjes meenamen voor jullie vrouw, en dat is juist heel lief!, ik find het dapper dat jullie dat zomaar durfden, ik zau het echt heel grieselig finden, en wat deeden jullie toen jullie betrapt waren?, hebben jullie nog geprobeerd om op een andere manier bij de buren te komen?, hier was Popje een klein diefje, hij pikte allemaal spulletjes bij mensen waar hij naar binnen kon, van speelgoedjes tot sponsjes tot plestik bloemen, en dan bracht hij ze naar mijn mensen, maar de mooiste dingen ferstopte hij in de tuin!, dankjulliewel voor jullie gezellige letters, en ik stuur heel véél beterschapskopjes naar mevrouw Dorus!!, en jullie zijn goede vrienden dat jullie Door zo goed helpen!, heeeeeeeeeel veel knuffels voor jullie tweetjes, en voor Belle, Mo y, Dopey, de kipjes en jullie vrouw, en ⭐️ Panda natuurlijk, ze zijn van Kever!!

  1. Hoi Kever,
   Toen we betrapt werden schrokken we heel erg en zijn als een speer terug gerend naar onze vrouw……zonder snoepjes!!!
   Het gat was dicht maar echt waar Kever we durfden ook niet meer!!
   Ohhhhh Popje was wel heel stoer!!
   Wij durfden alleen bij de buren 😹
   😽😽😽

   1. Ik find dat jullie buren maar boffen, het is toch gezellig als twee kleine dametjes langs komen?, mijn mensen zeggen dat ze dat juist leuk zauden finden!!

    1. Hoi Kever
     Ja maar onze vrouw vond het niet zo leuk dat we op jacht gingen 😹😹😹

   2. Lieve Tica en Izzy wij hebben het stiekem gelezen en tegen ons personeel gesegsse fandaag geen blog. Stel dat ze dit leest en uwes weetsse wij doen graag alles na dan kjijgsse jullie de sjult. Wij segge aksie van jullie geslaagsse en jammer dat jullie wersse ontdeksse. Groetjes van alle kjullies en ps als jij nog eitjes finsse?

 9. Coole Tica en Izzy!
  😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹😹
  We hebben heel erg moeten lachen om jullie hilarische streken. En we vinden het eigenlijk gewoon lief dat jullie dat voor jullie vrouwtje meebrachten. Hoop dat ze dat wel gewaardeerd heeft.
  Toen wij bij ons vrouwtje kwamen wonen waren wij ook nog heel klein. Ze had rondom het balkon aan de onderkant gaas gedaan, zodat we niet naar beneden konden vallen of naar de buren konden gaan. Maar we pasten nog wel via de zijkant, dus toen vrouwtje met de buuf stond te kletsen, zat Binti toch plots daar op het balkon. Maar helaas was er niks lekker te halen.

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧑😽🧑😽🧑😽🧑😽🧑😽🧑

  1. Hoi Binti en Zooka,
   Jaaaaaa onze vrouw vond de snoepjes wel lekker!!!!
   Ohhhh wat moedig van Binti πŸ™€
   Dat zal spannend zijn geweest!!
   Gelukkig konden wij laag bij de grond onder de schutting door!!
   😽😽😽

 10. Wat een furrrhaal!!
  Mijn vrouw en ik zitten er om te lachen. Ik ben maar opgestaan, want ze zit helemaal te schudden..
  We houden van zulke verhalen!

 11. Lieve Izzy en Tica wij hebben het furhaal gelees en mijn fjouwtje lag dubbel en dit is nou weer jammer ze hebsse gesegsse dat wij hier de kans niet voor gaan krijgen. Erg he of wij dit zouden doen? En we segge heel eerlijk we willen best eens oefensse doen we hier soms , maar floral mijn fjouwtje die hebsse glaasjes in haar oogjes maar wij denksse dat ze ook achter hebsse. Se siet bijna alles. Hebsse jullie nog Tips? Groetjes van alle kjullies.

 12. Lieve Izzy en Tica wij hebben het furhaal gelees en mijn fjouwtje lag dubbel en dit is nou weer jammer ze hebsse gesegsse dat wij hier de kans niet voor gaan krijgen. Erg he of wij dit zouden doen? En we segge heel eerlijk we willen best eens oefensse doen we hier soms , maar floral mijn fjouwtje die hebsse glaasjes in haar oogjes maar wij denksse dat ze ook achter hebsse. Se siet bijna alles. Hebsse jullie nog Tips? Groetjes van alle kjullies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *