Mila doet een snektest

Lieve allemaal, ik moet eefe bijkome van alle liefe reejakzies van mij vorige letters. Wat een boel liefe en zachte woordjes kwamen er.

Dat had ik niet ferwacht en zeker niet omdat Bram eigenlijk de mienister van gefoelige saake is. En toen zei Bertje iets tegen me en ook een paar van jullie. Waarom kan een poesemeisje hier geen mienister van gefoelige saake zijn? Dat is een goede fraag want ik weet het eigenlijk niet zo en ik heb nog geen erfaring. Ik heb het alleen gezien van mijn broer.
Maar dan denk ik aan mijn liefe fukeer Kever en hij is altijd kei dapper dus dan kan ik toch ook dapper zijn als poesemeisje. Dus eigenlijk wil ik het best proberen om de eerste poesemeisje als mienister van zachte saake te zijn. Is dat iets? Zachte saake? Of blijft het gewoon gefoelige saake? Denke jullie mee aan welke het beste klinkt. Dan begin ik alvast met iedereen een zacht neusje te geefe voor wie het nodig heeft. Ik doe het zacht zodat je fagt niet in de war komt. Kever weet ook hoe dat werkt omdat hij een liefe furkeer is.

Snektest

En om een beetje de traadiezie voort te zetten heb ik ook mijn aller eerste snektest. Nu ben ik dan wel een poesemeisje dus ik schrok niet. Ik heb tafelmanieren, zo heet dat. Fandaag ga ik fertellen wat ik heb gesnekt. Het is van het merk Whiskas en het heet Crunch. Dat betekent dat het kraakt. Als mijn vrouw met het bakje rammelt weet ik dat daar lekkers inzit. Ik ben niet kieskeurig en ik lust bijna alles dus kom maar op met de sneks.
Als eerst ga ik netjes zitten en wachten op de trap. Daar zit ik fijn en daar krijg ik altijd mijn sneks. Nou meestal dan. Dit keer heb ik dus de crunch en deze ken ik al omdat ik dit vaker heb gehad. Maar voor jullie wil ik deze nog een keertje testen zodat je weet of je het in de winkel gaat halen. Nu heb ik wel een diskleemer, dat wil zeggen dat het belangrijk is. Ik heb een prachtige rolpoesmodel, namelijk mama Loes. Ik hou van Loes en van haar fantastische levenswerk. Als ik een jaartje meer ben wil ik dolgraag een maatje meer zijn. Ik wil heel graag een mooie buik en een prachtig levenswerk.
Dus als je op diejeet bent dan is deze blog misschien niet voor jou, de andere bloggen wel dan sla je nu gewoon eefe over en dan zie ik je in de volgende blog. Ik ga nu door met het testen van de sneks.

Klein

Allereerst heb ik honger, dat heb ik altijd alleen laat ik dat niet merken omdat ik een poes ben. Maar ik zou best de hele bak op kunnen. Ik wil ook altijd eten. Als je het bakje met crunch hebt, schrik dan niet als je het bakje open doet en erin kijkt want ze zijn heel klein. Daar moest ik eefe aan wennen maar verder zien ze er goed uit. Ze zijn in verschillende kleuren, bruin, oranje en lichtbruin. De smaken zijn met kip, kalkoen en eend. Zelf hou ik het liefst van vis. Verse witte vis van de visboer is het lekkerst. Maar deze smaken lust ik ook.
Ik krijg ongeveer een half handje vol omdat ze zo klein zijn. Ze ruiken heerlijk naar vlees. Dus dat is een goed teken en zeker als je maatje meer wilt zijn. Ik ga rustig door mijn poten heen zitten en pak één a twee tegelijk in mij bek. Ik kraak ze met mij kiese en geniet van de smaak. Ik proef echt de zachte eend. Dames doen jullie ook eefe opletten dat je niet doet kwijle als jongens want dat hoort niet zo. Als je bek leeg is pak je weer nieuwe en dat doe je tot alles op is. Zo doe ik het ook en dan geniet je echt van de crunch sneks.
Met vis doe ik het anders want dan wil ik eigenlijk zoveel mogelijk in mij bek hebben zodat ik alleen maar vis proef maar dat is niet netjes. Als ik denk ik dat alles op heb, doe ik nog eefe een rustige tjek. Ik snuf netjes te trap af of er nog iets ligt. Wanneer ik alles op heb gegeten ga ik eefe uitbuiken. En dan denk ik aan de snekjes.

Blij

Hier is waar ik dan aan denk: Ze smaken lekker naar vlees, ze ruiken ook echt naar vlees, ik vind ze wel te klein maar als ik de volgende keer een handje vol krijg wil ik daar nog over na denken. Ze zien er raar uit maar dat maakt niet uit. Ik kan ze makkelijk oppakken met mij bek en dat is heel belangrijk. Je gaat er van kwijlen dus gepast eten en zorgen dat niet heel je bek onder kwijl zit. Het doosje is tussen de twee en drie euro in voor honderd gram en je kan het overal kopen. En ik vind ook dat je drinke erbij moet hebben want ik krijg wel altijd dorst van deze snekjes.
Misschien is dat een motievaazie om gezond te blijven ook met drinken. Ben ik nu blij als ik deze snekjes eet? Ja! Dan weet ik zeker dat ik het goed doe. Van lekker eten word ik blij en ik heb nu een klein maar mooie leefeswerk opgebouwd en dat wil ik graag zo houden. Ik hoop dat jullie iets aan mij snektest hebbe en dat jullie ook mooie leefeswerke hebben.
Ik ga de blog afsluiten met een zacht mauwtje voor wie het kan gebruiken, een liefe tetter voor freede en een ‘zaterdag mauw’ naar onze liefe sterren.

10 thoughts on “Mila doet een snektest

 1. Hoi Mila,

  Vind mienister van gevoelige zaken heel mooi, en weet je waarom?
  Omdat je hierdoor ook Bram een beetje in ere houdt en dat is toch een mooie gedachte toch?
  Maar zachte zaken is ook mooi………….*Zucht* kan niet kiezen, vind ze allebei even mooi. *Bloos*
  Wat een goeie snecktest heb je gedaan ze waren volgens mij wel lekker, nu lekker uitbuiken van al het lekkers lieve Mila.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi liefe Tommy, wat heb jij er goed over nagedacht en wat een liefe woordjes weer. De sneks waren super lekker misschien gaan jouw mensen ze ook wel eens halen. Folgens mij kun je ze ook bij de eksjon halen. Zacht neusje van mij

 2. Lieve Mila,

  dank je wel voor je lieve en zachte letters en natuurlijk de heerlijk, krakende snek test. Zusje is helemaal enthousiast en ze heeft liggen rollen van enthousiasme. Of ik maar een doos wil gaan halen. Zusje lust alleen brokjes dus dit is zeker het proberen waard. Dank je wel dat je het ons zo smakelijk hebt verteld.
  Ik denk ook dat jij goed bezig bent met je leefeswerk. Loes heeft daar haar hele leven aan gewerkt dus als je er veel tijd (en eten) insteekt komt alles goed. Dan maak je Loes heel trots lieverd. Ze heeft altijd gezegd dat ze hoopte dat jij haar voorbeeld zou volgen. Iets van Mammavoeles…
  Lieverd jij kan een hele goede mienister zijn, dat weten wij hier zeker. Mienister van zachte zaken is wel een hele mooie en treffende naam. Die past jou als een hele mooie, zachte jas.
  Ik denk dat Brammiester en ook je verkering Kever heel trots op je zullen zijn.

  Lieve zachte knuffels van ons,

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. Liefe mevrouw Loes en Zusje, wat een liefe woordjes hebben jullie verteld en Zusje, wat fijn om te lezen dat jij ook brokjes lekker vind. Prrr… mij lijfje gaat meteen spinne van blij zijn. *boink* en kopjes komen ook inees. Liefe mevrouw Loes, ik hoop dat Loes tros is want daar werk ik heel hard aan. Ik ga eefe nadenken over de naam en dan komt het vanzelf wel. Zachte lieve neusjes van mij

 3. Lieve Mila, minister van Zachte Saake vind ik geweldig bij jou passen, misschien minister van Smulsaake omdat je zo’n mooi levenswerk wil krijgen? Eet en knabbel maar lekker, smakelijk meisje🥰😋

  1. Liefe mevrouw Wanda, ooo nou zeggie iets, smulsaake.. dat klink ook heel mooi in mij oore. Ik ga zeker nog snekjes pakken vandaag! Zacht kopje

 4. Hoi Mila,
  Ik vind minister van Zachte Saake wel erg mooi maar Gefoelige Saake kan natuurlijk ook. Toen mijn vrouwtje het verhaal voorlas zei ik na afloop direct die sneks lijken mij ook wel wat omdat ik het liefst alleen brokken eet. Ik heb haar dus gevraagd of ze deze voor me wil kopen en dat heeft ze beloofd. Ik ben benieuwd en het kan niet anders dat ik ze ook lekker zal vinden want bij hoe jij de test beschrijft loopt het water me al uit de bek.

  Lieve groet van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. Hoi liefe Figo, ik ben kei benieuw of jij de sneks lekker vindt. Van me eigen hoop ik een mooie leefeswerk te krijgen dus ik ben nie kieskeurig van me eigen. Laat je het bij de folgende blog weten hoe het is gegaan? zacht neusje van mij

 5. O lief klein dapper muIsje van me, wat ben je toch dappper!, ik weet zeker dat je Mienister van zachte saake kan zijn, en niet GEWOON mienister van zachte saake, maar de ALLERBESTE!!, ik ben zo trots op je!!, je bent niet alleen lief en zacht maar ook dapper en slim en netjes, en je hebt zoooooo een mooie oogen en dan je witte sokjes… ooo ❤️❤️❤️❤️… maar het allermooiste aan jau find kk dat je zo gefoelig bent en zo een warm hartje hebt voor iedereen, net als je grote broer Brammie, hij is vast heel trots op je, en hij waakt nau over jau en je vrouw en je famielie, en je rolpoesmodel Loes is ook trots op je, ik denk dat iedereen trots op je is, en weet je waarom?, omdat je Milamuisje bent!, en ik find het zo biesonder dat je zo netjes kan eeten, ook als het kleine krunsjes zijn, die zijn heel lekker maar moeilijk om netjes te eeten, en toch kan jij dat!!, kom je in mijn tuin in het zonnetje liggen?, ik beloof je dat ik netjes ga liggen!, heeeeeeeeel veel zachte wrijfkopjes en neusjes van je kuiken, en ik let op je haaren!!!

  1. Mij liefe Keverkuiken, wat bennie toch een echte katerheer met zulke liefe woordjes. Mij hartje gaat stees boemsie boem als ik aan jou denk. Ik hoop dat mij broer tros is Kever. Zeker omdat ik nu zijn woordjes doe maar soms denk ik een beetje onzeker als poesedame of ik het wel kan. Zullen we saame netjes liggen in het gras? Dan zorg ik voor een zonnetje en warmte. Ik neem ook de krunsj mee dan kunnen we saame krunsje en kraake. Heel veel zachte neusjes voor jou en je vrouw Kever tot aan de blog want dan weet ik of ik weer moet happen naar je vrouw. Ik doe jou goed bescherme. Jij ben mij allermooiste en liefste furkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *