Storm buiten en onrust binnen

Storm buiten Storm buiten was best moeilijk. Het begon ’s nachts. In huis was het donker en alles was hetzelfde, maar de herrie van buiten maakte het anders. Ik voelde me niet mezelf. Dat was ook al moeilijk.

Wat moet je doen als het stormt en je zit binnen en je voelt het toch, dat je denkt dit is niet fijn, helemaal niet?

Nou ik deed wat ik altijd deed.

Donker

Wat ik zei, het huis was donker. Van buiten kreeg ik een beetje licht precies genoeg om alles te kunnen zien. Er is donker en moeilijk donker en dit was moeilijk.

Dus ik de trap op naar de slaapkamer. Meew!! Mijn vrouw werd wakker en ze klopte op het bed. Ik sprong er meteen bij. Ze aaide me en ze zei dat we verder gingen slapen. Ik kon zien dat ze geeneens echt wakker was. Zij sliep eerder dan ik. Anders kan ik heel goed slapen, maar het lukte gewoon niet.

Op en neer

Er zat heel veel onrust in mij dus ik bleef doen wat ik had gedaan. Trap op. Miauwen. Erbij op het bed. Knuffel. Weer naar beneden. Dan weer naar de slaapkamer. Naar beneden. Op en neer de hele tijd. Het begon steeds erger te stormen.

Overloop

Een keer zat ik op de overloop keihard te miauwen en toen riep mijn vrouw keihard mijn naam en ik miauwde keihard terug. Ze deed het licht aan en toen was ze heel anders. “Kom maar jongen,” zei ze en ik kwam. De knuffel duurde langer dat was heel fijn.

Dag

’s Morgens was ik nog steeds anders dan mijn gewone zelf. Buiten hoorde ik de storm. Het waren geen fijne geluiden. Ik heb liever dat ik dat niet hoor. Dus ik kreeg weer knuffels en gesprekjes en dat hielp wel. Toen de storm minder werd, ging ik slapen. Daar was ik zo aan toe, ik was keimoe.

4 gedachten over “Storm buiten en onrust binnen

  1. Hallo Bert,

    Wat zal jij blij zijn dat het nu weer over is dat ongelooflijk blaas-blaas. Ik denk dat ik er niet bang van was, omdat ik heel goed kon zien wat er gebeurde buiten. Maar het leek wel of ik aan de zee woonde, wat een geblaas zeg. Golven en schuikoppen op de rivier en de ondergelopen uiterwaarden en het water waaide ook heel hoog op. Kijk ik ben heel bang voor lawaai wat ik niet kan zien waar het vandaan komt en vreemde mensen die in huis komen en die lawaai maken. Vrouwtje moest even naar het balkon om planten te redden en ik vlug erachteraan. De wind waaide door mijn bontjas heen en alle lossen haren er meteen uit. Ik moest wel zorgen dat ik stevig op mijn pootjes bleef staan, want al ben ik een maatje meer, ik zou zo omver zijn gewaaid hoor. Heel jammer dat ik niet buiten mocht blijven, want ik wilde achter allerlei blaadjes aan rennen die op het balkon waaide. Maar ik snapte heus wel dat vrouwtje mij veilig binnen wilde hebben hoor. Ik heb veel gekeken boven op de speel/krabpaal. Nou was ik toen de storm weg was in de middag wel heel erg moe geworden, want je snapt door de onrust die dan in ons lijf komt kunnen wij niet gaan slapen. Vrouwtje heeft me voor vandaag een katersnipperdag gegeven om extra uit te rusten. Vrouwtje zal nu mijn controle taak doen van naar de vogels kijken, ze vertelde dat er weer vogels terug zijn gekomen, die er gisteren niet meer waren, die zaten natuurlijk ook veilig ergens anders. Wij hopen dat jij vandaag samen met het vrouwtje weer tot rust kunnen komen en dat je misschien nog wat in je vensterbank kan gaan zitten in het zonnetje en anders doe je dat morgen maar hoor. Heel veel knuffies van vrouwtje en doe je haar de groetjes van mijn vrouwtje. Kopje en poot van mij.

    Je vriend Jip.

    1. hoi Jip, wat een avontuur was dat met die storm dat heb je als je hoog woont!! Ik snap wel dat je nou moe bent. Heb ik ook, en dan woon ik 1 hoog!! Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *