Speelgoedtest: Tjessi test een katten-speelstok

hengel

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjessi, een katten-speelstok.

Het is gewoon een soort hengel. Het mensenmeisje was winkelen op afspraak bij de Eksjon, de winkel met leuke en goedkope speelgoedjes. Ze zag deze hengel en heeft het gekocht. We hadden al een hengel hoor, maar afwisseling is goed voor ons, zegt ze. De hengel heeft aan het touw een zacht balletje en een veertje. Er waren verschillende kleuren maar wij hebben wit. Het was weer lekker goedkoop, zei ze.

https://www.action.com/nl-nl/p/katten-speelstok-/

Wat ik ervan vind

hengelWat valt mij op?

 •  het is een stok
 •  de stok heeft een lang touw
 •  hangt een zacht balletje aan
 •  heeft ook een veertje (aiii)
 •  is hout met wit
 •  kan goed zwiepen
 •  ruikt niet
 •  knispert niet
 •  heeft ook geen ketnippies
 •  heeft kleine balletjes in het balletje
 •  heeft een geluidje (maar is niet irritant)

Taktiek

Als we met zijn drieën willen spelen met de hengel, doen we dat tegelijkertijd apart. Het mensenmeisje roept één voor één onze namen en je bent aan de beurt als je je naam hoort. Dat gaat best goed. Soms word ik te enthousiast maar dan zegt ze dat mijn naam niet was genoemd en dan moet ik even wachten. Dat lukt best. Het is een kwestie van oefenen en goed luisteren. Het kan dus wel met drie katten met één hengel spelen.

Voor wie

Voor iedereen die zwiepen en rennen leuk vindt. Dat het net lijkt alsof je op een prooi jaagt. Nou ja, het is ook een prooi maar geen levende muis of vogel. Het beweegt en het is maar net hoe je het wil, het kan ook rustig, hoor. Je kan met deze niet alleen spelen, het moet met je mens. Maar je mens vindt dat vast leuk. Ze ziet dan dat je plezier hebt en daar worden je mensen dan ook gelukkig van. Dan zijn ze ook trots op je dat je zo goed kan jagen. Dan weten ze dat je wel een huiskat bent, maar ook nog steeds een jager. Dat zit in je genen. Mag je geen veertje van thuis? Het kan er ook af, dan heb je een hengel met een balletje, ook leuk!

 Mijn oordeel

Een hengel is tof maar we mogen er niet altijd mee spelen. De hengel ligt in de kast bij de andere hengels. Alleen onder toezicht van het mensenmeisje mogen wij ermee spelen. Dat heeft te maken met het touw. Want als we wild worden van het spelen, dan letten wij niet meer op. Dus dat moet het mensenmeisje dan doen. Soms maakt ze het touw iets korter, dat ze zeker weet dat er geen enge dingen kunnen gebeuren. Ik vind dat wel goed dat er iemand zo goed oplet. Iemand moet het doen!

Aantal kopjes (max 5): ): 😺😺😺😺😺 (heel tof)

^Tjessi

https://www.facebook.com/DeTjtjes

We zijn allemaal op de foto!

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

14 thoughts on “Speelgoedtest: Tjessi test een katten-speelstok

 1. Hallo 3tjes,
  Ja dit is vet gaaf voor jullie en jongere katten. Ik heb ook hengels , maar ze liggen bij mijn spullen waar ik niet meer mee speel. Ik ben 14 en ik kan heel goed spelen en ook wild hoor, maar ik speel nu liever alleen. Vrouwtje probeert nog regelmatig met mij te spelen, maar dan ga ik weg.
  Toen ik jonger was speelde vrouwtje en ik heel vaak samen en ook met de hengels. Vrouwtje maakte ze zelf, maar niet met een touwtje, maar met elastiek en ze maakte aan het einde leuke speeltjes. Vooral muisjes vond ik vetgaaf. Nu hoeft vrouwtje niks meer voor mij te maken, ik heb heel veel en kan mij prima vermaken.
  Jullie heel veel plezier hoor en goed oefenen met op je beurt wachten, dat is best moeilijk als je een prooi langs ziet komen want die wil je toch vangen. Fijne geniet dag en een knuf van vrouwtje, poot en kopje van jullie vriendje Jip

  1. Hoi Jip!

   Rusten is ook belangrijk, Jip. Zeker als je al supersenior bent. Het gaat erom dat je gelukkig bent. Wel cool dat jouw vrouw zelf dingen maakte. Het mensenmeisje is niet zo handig. Ze heeft wel vorig jaar zelf behangen, dus ze kan wel wat, maar speelgoed laten we haar kopen. Knuffels van mij en ons voor jou en je vrouw 😽

 2. Hoi lieve Tjessi, wat een goede riefjoew weer!, zo een hengel hebben wij ook, maar dan met een soort sliert eraan, ik vind het altijd spannend als de sliert onder de bank kruipt, dan hau ik hem tegen!, maar een veer en een balletje is wel NOG mooier, want dat vind ik allebei helemaal top, ik vind balletjes met een rammeltje altijd zo leuk, ik vind het ook mooi wat je zegt over met zijn drietjes spelen, mijn vrouw zegt dat dat hier met Pop, Beer en Mol ook zo ging, alleen ging Mol soms ineens voorkruipen, maar dat deed ze als ze vond dat het te druk werd, dan pakte ze het speelgoedje op en liep er mee weg, dan was het spel afgelopen vond ze!, ik ga vragen of ik deze hengel ook mag hebben en ik denk wel dat dat mag, o ja en mijn vrouw vroeg of jullie in het begin bang waren voor de stok van de hemgel, of niet?, Bolle was daar heel bang voor, dus met hem speelden mijn mensen alleen met zachte dingen, lieve Tjessi dankjewel voor de riefjoew, ik stuur heeeeeel veel zachte kopjes aan jau en Tjaiia en Tjilla en jullie mensenmeisje, en spesjaal voor jau heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn voor jau en je hoeft niet te delen want Tjaiia en Tjilla hadden ze ook al een paar keer gekregen, het is van Kever!!!

  1. Hoi Kever!

   Tjilla en Tjaiia zijn nergens bang voor. Ik ben wel sneller bang. Een tijdje terug kregen we een hengel met een ding eraan waarvoor ik bang was. Dus het ligt eraan wat er aan de hengel zit. Voor deze ben ik niet bang en voor de hengel met lange veren ben ik ook niet bang. Tjaiia wil soms voordringen maar dat mag niet. Grappig dat jullie allemaal de naam hebben en hadden van andere dieren. Namen zijn wel belangrijk. Pootjes van mij en ons, Kever 😽 en bedankt voor de snekkies. P.s ik lust alleen de kauwstickies met zalm van de Lidl.

   1. Die heb ik, ik vind de kouwstiks van de Liedel het allerallerlekkerste!

 3. Hajooooo tjees.

  Oooooh geen egge wammel er in? Rammelgewuide sjijn juis weuk hihihi ikke ken geen hengelspel!! Oooooh ikke ben eeredaags jaarug en dan wil ikke ook sowies! Lkefs mette feer.
  Pootjes 🐾🐾🐾🐾🐾🐾

  1. Er zit een geluidje in het balletje maar ik weet niet hoe ik dat moet noemen. Irritant hè! Pootjes van mij en ons 😽

 4. Lieve Tjessimeisje,

  heb jullie mensemeisje weer ze frisse neus gehaal foor jullie ferwennerij? Oooh ik vinnut lief. Maar heb ze misschien ook ze vis gefange met ze hengel? Mij visboer heb mij eigen fertel dattie mij vis fang met ze hengel. Misschien moet ik mij vrouw ook naar ze Eksjon stuure, dattie kan zoeke naar mij vis Tjessi.
  Maar jou vrouw heb jou wel zo een mooie hengelfeer gegeefe en jij ben jonge poesemeisjes saame met jou Zusjes. Dan kan jij speele van jou poote tot jou staart en jij ren en jij heb plesier. Dattie zo goed op jullie beurt kan wachte, dan hebbie wel zofeel rust in jou geduld. Jullie Tante Loesje denk dat Tante Zusje wel blij wor van zo een hengel. Zij zwier en zwaai nog door mij huis en zij ren en zij spring. Oopa Floris foel ze eigen soms ze Oopa Kitten, hij zeg haai hengel.
  Mij vrouw zeg dat assie ze frisse neus heb gefonde dattie dan eers mij vis ga soeke bij ze Eksjon maar dattie dan ook ze hengel meeneem.
  Dank jou wel foor zo een mooie riefjoew Tjessimeisje en Tante Loesje hoop dattie er zofeel plesier van heb dattie erfan geniet.

  Mij zachte kopjes foor Tjilla, Tjaiia en mij Tjessimeisje en het is van

  Tante Loesje

  1. Hallo lieve tante Loesje 😽

   Ze zegt dat ze wel frisse neuzen hebben op weg naar de Eksjon maar dat er daar geen vis is. Vis is bij de viswinkel of in de zee. Wij mogen niet naar de zee. Tjilla en Tjaiia hebben tonijnvis uit een blikje. Dat lust ik niet, bah, het stinkt ook. De hengel is heel leuk, lekker beetje zoeven en racen. We hebben dan plezier met zijn allen. Leuk speelgoed hoeft niet duur te zijn.

   Lief dat u altijd zo uitgebreid op onze testen reageert.

   Pootjes van mij en ons!

 5. Wij vinden hengels supersjoel maar hier hebben wij ze soms. Wij bijten het elastiek stuk segge se. Is niet waar hoors. We sjijn soms te oer en dan is hij stuk. Maar we gaan deze hengel laten zien kijken heel lief en wie weet. Groetjes van Jiekkie en familie

  1. Hoi Jiekkie!

   Ze heeft het elastiek korter gemaakt. Dus dan is er ook minder om te bijten. Zeg dat maar tegen je mens, misschien helpt dat. Het is een heel leuke hengel.

   Pootjes van mij en ons, ook voor je familie 😽

 6. Hoi Tjessi,
  Dat is weer een leuk speeltje voor jullie!!!
  En je kunt er veel mee!!!
  Gelukkig dat mensenmeisje wel goed op let dat er niets gebeurd met die akelige touwtjes!!!!
  Fijn voor jullie om te weten dat je lekker veilig kunt spelen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

Reacties zijn welkom