Minnie vertelt over haar ervaring met haar staart

staart

Hoi allemaal, daar ben ik weer. Waar zal ik het deze week eens over hebben? Nou over iets wat we allemaal hebben. Je staart!

Ik zat laatst een vliegje te vangen en toen zag Frau dat m’n staartje een bepaalde beweging maakte. Nou en toen ik later in mijn mandje lag ben ik daar eens over na gaan denken. Want naast miauwpraten, praat ik ook met mijn staart.

Veilig

Bijvoorbeeld als ik bang ben. Dan hangt mijn staartje helemaal omlaag of ik verstop hem tussen mijn pootjes. Gelukkig ben ik niet vaak bang, want ik ben veilig bij Frau, maar het gebeurt soms toch. Bijvoorbeeld op die ene avond als er ook allemaal lichtjes in de lucht zijn. Dan zijn er zoveel boemboems buiten dat ik toch wel een beetje bang ben hoor.
Als ik lekkere vogeltjes buiten zie dan ga ik zwiepstaarten. M’n staartje beweegt dan heel snel heen en weer. En dan moet er ook niets in de buurt staan hoor want zwiep zwiep ik zwiep het zo kapot hihi. Gelukkig voor de foguls zit er glas tussen want anders zou ik ze hapsnap zo oppeuzelen.

staartOmhoog

Wanneer Frau thuiskomt, zeker als ze wat langer weg was, dan staat mijn staartje kaarsrecht omhoog. Ik ben dan gewoon blij dat ze er weer is en dat we weer kunnen knuffelen en dat ik weer op schoot kan en nou gewoon dat we weer samen zijn. Daarna krijg ik natvoer en dat zorgt ervoor dat er nog iets met mijn staartje gebeurt. Die gaat dan trillen, het lijkt dan wel een helicoptertje. En natuurlijk doe ik dan ook mauwen en Frau voor de voeten lopen. Zo blij ben ik elke avond met mijn schaaltje natvoer of wiekentsnek!
Soms hangt mijn staartje in de vorm van een vraagteken vindt Frau. Dat vindt ze er leuk uit zien. Het grappige is natuurlijk en jullie katten weten dat wel, dat als je staartje in een boogje hangt, dat je gewoon super-tevreden bent. Dus niet gewoon oh lekker tonijn tevreden maar echt wow ik ben zo blij dat ik een kat ben en dat ik een furrever home heb tevreden.

Mauwen

En dan hebben we nog de dikke staart. Ik kan de mijne echt heel erg dik maken. Jullie ook? Dan ben ik ook wel echt super boos hoor. Mijn vacht gaat dan ook overeind staan en mijn rug omhoog. Je kan dan maar beter uit mijn buurt blijven want ik bijt ik krab ik gil. Gelukkig ben ik niet vaak boos. Die kat van hieronder doet soms wel zijn best, door rare dingen te mauwen, maar dat negeer ik meestal gewoon maar.
Wat ik zelf heel stom vind is als iemand op mijn staartje gaat staan. Auw! Mieuw! Je ziet toch dat die aan mij hangt, bij mij hoort? Nee Minnie, soms loop je voor de voeten of sta je ineens achter me. Dat krijg ik dan te horen. Nou dan kan je mauwen wat je wil maar daar is geen brokje tussen te krijgen.

Ik ben benieuwd wat jullie ervaring met jullie staart is? Sowieso pootjes en kopjes voor iedereen!
Poot, Minnie

20 thoughts on “Minnie vertelt over haar ervaring met haar staart

 1. Hajooooooo tante minnie.

  Ooooooh swiep uwes ook altijt met uwes taart? Ikke ook!!! Ikke kan heel hart swiepe ermee. En dan tik me taart soms teege de koelkas. En dan segge me mense doorie, moete nau sjofeel lawaai maake? JAH DAT MOET!!!
  Anners hoore se tog nie datte ik swiep?
  Hier staan se ook oppe me taart. Nauuuuuuu dan kwijs ik. AAAAAAAAUWIEEEEEEEEEE
  En dan neem ik fraak door hun te bijte!!! Sal se weere!! Sjoms segge se sjorrie… we saage je nie. Moete se nie inne donker woope. Tog?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie. Frau was zo druk met brokjes verdienen, dat ik nou pas op de aaipet mag. Ik maak ook altijd super veel lawaai als ik staartzwiep. Mensen zien niks in het donker dus dan zouden ze ook niet moeten lopen. Pootje van mij!

 2. Hallo Minnie hier Jiekkie een staart soms vind ik die lastig hoor. Ik kan er van alles mee, maar hier wonen ook dames en daar wil ik mee peele ik ben al bijna 2 maar dat spelletje met de staart snap ik nog niet. De dames doen de staart omhoog en weer naar beneden. Ik vind dat moeilijk maar ik ben jong . Ik vind een staart soms leuk als ik er kan swiepen vooral als ik er iets mee kan af swiepen. Een dikke staart heb ik nog niet gehad. Se segge hier Jiekkie is nooit boos zelfs net met foogels. Dan doe ik met mijn tandjes klapperen. Groetjes van Jiekkie en Familie. En ik vind jou staart heel mooi.

  1. Hoi Jiekie. Kwetteren tegen foguls doe ik ook. En find jij dat ik een mooie staart heb? Wauwie dank je. 2 is nog jong dan kan je nog lekker feel spelen. Kopje van tante Minnie.

 3. Hoi lieve Min, ja zo mag ik je toch wel noemen?, wat een goede blog over alles wat je met je staart kan doen!, je hebt helemaal gelijk dat wij als katten ook met onze staart praten, ik vind ook dat je een mooie staart heb, zo lang en slank, net als jijzelf bent!, mijn vrouw zei Zooo wat is Minnie mooi slank!, mijn staart is kort en rond en hij past bij de rest van mijn lijf, hij is zwart met heeeelemaal aan het einde een heel klein wit puntje, ik kan hem wel dik maken maar dat heb ik nog niet echt gedaan, alleen een klein beetje als ik echt heel graag wil spelen, maar nog niet echt plumoo zoals Bolle dat noemde, als ik vogeltjes zie ga ik een beetje in elkaar zakken om goed te kunnen kijken, maar ik doe niks met mijn staart of tanden, maar ja ik heb natuurlijk mijn toeter dus dan heb je eigenlijk je staart niet meer nodig om te praten!!, lieve Min ik wens jau en je Frau een hele fijne dag en ik stuur heeeel veel lieve kopjes en pootjes, en spesjaal voor jau heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

  1. O en Min, natuurlijk ook veel lieve kopjes voor je mensenopa en oma, en ze mogen ook snekkies van mij!l het is van Keef!

   1. Mensenoma zegt kopjes terug. En dat ze geen kattesnekkies lust dus ik mag die van haar ook opsmikkelen hihi.

  2. Hoi liefe Keef! Ik mag nou pas op de aaipet. Stom he. Oh find jij mij slank. Nou ik doe wel veel trap op en af rennen. En ofer het bed heen. Ren spring roetsj. Vinnik fooral snachts leuk om te doen hihi. Frau is daar wat minder blij mee. Ik moet slapen want jouw brokjes verdienen zichzelf niet, zegt ze dan. Leuk he die korte namen voor elkaar. De snekkies waren lekker. Pootje van Minnie.

 4. Lieve Minniedinnie,

  wat hebbie jou mooie letters gemaak van jou eigen staart. Nu kan iedereen nadenke ofer ze staart en offie er iets mee doe. Selluf heb ik ook mij staart Minnie maar ik doe er nie zofeel mee. Assie zo een groote buik heb moet jij jou keuse maake. Jij kannie ooferal jou eete in stoppe. Maar mij staart ga wel omhoog als mij vrouw thuiskom in mij huis en mij staart tril als mij vrouw iets zeg of zij doe iets en mij buik foel mij eete. Dan tril mij buik mee van mij geluk en jij weet, mij buik ful mij heele keuke. Dan tril mij keuke van mij geluk. Dan hebbie toch jou fijne staart. Zo vin ik het wel van mij eigen. Maar jij heb staartpoese en jij heb grootebuikpoese. Mij vrouw zeg dat ik bij de grootebuikpoese hoor, zij ken mij eigen gelukkig goed…

  Kopjes van mij hart, Loesjedinnie

  1. Lieve Loesjedinnie. Hoor ikke bij de staartpoese. Wat leuk. Ja, jij doet veel met je buik he. Voor een lekker fissie ben jij altijd in hihi. Een lief kopje van je Minniedinnie.

 5. Lieve Minnie,

  Wat een goed verhaal schrijf jij vandaag over het gebruik van je staart. Ik ( Ivar ) ben het helemaal met je eens, want ik doe precies hetzelfde met mijn staart. Maar ik heb niet alleen een dikke staart als ik schrik, mijn staart wordt ook wel eens dik als ik aan het spelen ben of als ik een beetje ondeugende dingen doe.
  Mijn zusjes zijn perzen en ze hebben alle vier een dikke pluimstaart. Die doen ze wel omhoog en naar beneden, maar je ziet niet zo goed of hun staart dikker wordt. Vaak lopen ze statig door het huis en houden ze hun staart wat heen en weer zwaaiend omhoog. Onze vrouw zegt dan altijd : “Zo, zijn jullie weer aan het vendelzwaaien ?” Ze zijn wel lief, hoor, mijn zusjes. Maar niet altijd. Vooral Cindel kan soms wel een beetje kattig tegen mij doen. Onze vrouw zegt dan dat Cindel vast een beetje jaloers op mij is. Maar ik begrijp dat niet, waarom zou je jaloers op mij zijn wanneer je zo’n mooie pluimstaart hebt ?
  Lieve Minnie, dank je wel voor jouw verhaal. Want katten miauwen niet alleen, maar ze praten ook met hun staart. Dat heb jij wel heel erg duidelijk uitgelegd.

  Veel kopjes van Ivar en van mijn vier zusjes en een aai en de complimenten van mijn vrouw.

  1. Hoi lieve Ivar en zusjes. Dank je voor het compliment. Enne wat leuk dat jij mijn staart dingen herkend. Een pluimzwaai staart lijkt me wel leuk. Zouden er pruiken voor staarten zijn? Dat je kan doen alsof je een mooie brede staart met veel vacht hebt. Ivar pootje van mij en ook voor je zusjes.

 6. Hallo Minnie,

  Klopt helemaal wat jij schrijf doet, We kunnen met onze staart praten en dat is eigenlijk met heel ons lijf, Haren recht omhoog doen is opwinding en boos zijn zoals je schrijf. Maar met onze snorsprieten, oren, rug ogen, met alles. Zo kunnen we met andere kantten praatmiauwen. Mijn vrouwtje snapt altijd goed wat ik bedoel. Weet je wat mijn vrouwtje de laatste tijd doe, ze sloft door het huis, niet omdat ze haar voeten niet kan optillen, maar omdat ik er de poot inheb om veel voor haar voeten te staan of te lopen. Ja en dat doet verdraaide au , zo’n grote poot van vrouwtje en haar grote lijf. Valt nog mee dat ik nog een staart en poten heb hoor. ze zou ze gewoon plat maken. Zo nu ga ik verder met mijn dutje en tot over 2 weekjes weer hoor. Knuffel van vrouwtje, poot en kopje van vriendje Jip

  1. Hallo Jip! Ikke loop ook voor de voeten hoor. Als ik natvoer wil of aandacht of een aaitje. Maar niet plat worden hoor. Frau vind dat jij op fotoos een oranje versie van mij bent. Ik heb al gemauwd dat een kater geen poes is hoor. Die gekke vrouwtjes altijd. Pootje en een dikke knuffel van mij!

 7. Hoi lieve Minnie,
  Ja met die staarten van ons is toch wat.
  Onze vrouw vertelde , gelukkig weten wij er niks meer van, dat toen we klein waren er opeens achter kwamen dat we een staart hadden.
  Onze vrouw moet er nu nog om lachen.
  Ze vertelde dat we het opeens zagen dat die staart er was en toen probeerden om hem te pakken te krijgen.
  Daarvoor moesten we ons bijna dubbel vouwen en rondjes rennen.
  En ze zei ook dat het ons nooit gelukt is om hem te pakken te krijgen!!!!!!
  Nou ja zo leuk vinden wij haar verhaal niet ……om ons zo uit te lachen.
  Gelukkig weten we nu wel beter met onze staart!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal. Ik vergeet soms dat ik een staart heb. En dan zie ik hem bewegen en ga ik vangen en erin bijten. Au! Want dat doet natuurlijk pijn. Frau moet daar dan om lachen, net als jullie vrouw. Dat snap ik ook niet hoor. Ik doe soms zelfs koppeltje rollen om mijn staart te vangen. Miauw pootjes en kopjes voor jullie allemaal!

 8. Hoi Minnie, wat koel van je staart! Ik heb er nog nooit opgelet omdat het van me eige is. Maar nu ga ik het ook in de gaate houde en kijke wat me staart doet. Toffe blog Minnie, super slimme poes ben je !

  1. Hoi Bram! Ikke poesebloos ervan hoor, dat jij mij super slim vindt! En let maar eens op. Je staart doet van alles zonder dat je het door hebt. Pootje van mij!

Reacties zijn welkom