Kever heeft een mening over genoeg eten (video)

genoeg

Toen ik bij mijn mensen kwam wonen was ik best heel slank, ook omdat ik toen nog niet zo lang geleden was geopereerd, maar nau ik al bijna vijf maanden hier woon zeggen mijn mensen en de dierendokter dat ik te dik ben geworden, mijn buik is nau bijna net zo als die van Bolle, dat is prachtig vind ik, maar voor mijn gezond en mijn slank is het beter als mijn buik kleiner wordt, ik ben al een tijd op diejeet, ik krijg spesjale brokken dat mijn buik weer slank wordt, het zijn prima brokken alleen krijg ik er veel te weinig, maar weet je wat zo biesonder is?, mijn buik wordt niet kleiner maar is juist nog een beetje groter geworden, mijn mensen zeggen soms dat ze er een PUNThoofd van krijgen.

genoegSierene

En toch heb ik altijd honger, echt waar hoor!, en als ik niks te eten krijg, weet je wat ik dan doe?, ik zet mijn sierene aan, nau en die kan hard!, en mijn sierene blijft aan, net zolang tot ik een paar brokjes krijg, het maakt me niks uit hoelang dat duurt, mijn mensen zeggen weleens iets over achter het behang plakken, maar we hebben helemaal geen behang, en trauwens, brokjes achter het behang plakken, wat zau daar nau het PUNT van zijn.

Ik heb vier puusels gekregen zodat ik langzamer ga eten, ze zijn met vakjes of tunneltjes, zooo heee en dat is moeilijk!, ik snap het alleen als mijn vrouw laat zien dat ze de brokjes erin doet, maar als de brokjes stil liggen zie ik ze niet en pak ik ze niet, daarom hebben mijn mensen een eierdoos gevraagd aan de buren, ik moet mijn brokjes uit die kuiltjes halen, maar dat kan ik echt niet! ook niet als het de hele nacht blijft staan, mijn vrouw maakt wel eens een grapje, ze zegt dan dat ik niet het helderste lampje uit de doos ben, maar ik kan toch zeker niet weten dat er brokjes in de kuiltjes zitten, vooral niet als ze helemaal onderin de PUNT zitten.

(tekst gaat verder onder de video)

Tips vragen

Mijn vrouw zei: Keef misschien is het een goed idee dat je om tips vraagt, ja dat doe ik, ik wil dus graag weten of andere katten tips hebben hoe ik meer eten kan krijgen, “NEE!!” roept mijn vrouw, “hoe je af kan vallen!”, okee dus ik vraag hoe ik slanker kan worden en toch geen honger heb, ik doe al aan rennen en springen, ik krijg minder diejeetbrokken dan ik mag zegt mijn vrouw (zie je wel, dat dacht ik al!) ik krijg wat meer natvoer want dat is beter voor je slank en dat telt mijn vrouw ook bij het eten op natuurlijk, ik krijg één kouwstik op een dag, maar mijn buik wordt nog steeds groter en ik heb toch steeds honger, met zo een streepPUNT!

Veel katten weten meer dan eentje, mijn mensen en ik hopen dat jullie een gauden tip hebben, en ik hau jullie natuurlijk op de hoogte hoe het gaat met mijn buik, dus daarom zet ik hier geen punt maar een KOMMAA

33 thoughts on “Kever heeft een mening over genoeg eten (video)

 1. Hajooooooo poomsie keefer.

  WAT? OOOOOOOOOOOOH uwes kun er nies aan doen dat uwes pjettig gefult ben!!! En dan laaye se uwes honger lij-je. Oooooooooh wat sgrikkeluk sniksnik. Uwes hep gwoot glijk dat uwes ga loeje!!! Ikke kan uwes hewaas nie hellepe want ook ikke sta op dat stomme diejeet. Ikke kwijg minner eete. Me menboeps moete weg segge se. Het sijn anners wel MIJ menboeps!!! Ook kwijg ik feeeeel minner noepies.
  Poomsie… uwes ben ook een siemees. Net asse ikke. En fanaf nu sulle we dat onse mense laate wete!!!
  Loei poomsie. Loei asof uwes leef er fan af hang!!! Het isse uwes puik!!!
  Pootjes poomsie 🐾🐾

  Pee es… ikke mog fan frauw geen stikkie onner me taart legge maar ik hepput tog daan!! Sal se weere!!!

  1. Hee grote jongenssiejemees, wat erg dat jij ook al op diejeet bent, jij bent nog in de groei, jij moet juist goed en veel eten, vooral noepies!, en wat is er mis met menboeps, die zijn juist zo biesonder, dat hoort bij jau anders zau je ze niet hebben!, dankjewel voor de tip van het loeien, ik moet er meer kracht inleggen, maar daar heb ik eten voor nodig, dus dankjewel voor je ielegaale stikkie Door!, je bent een dappere jongen, ik bof maar dat ik jauw poomsie mag zijn!, laat je het me weten als jij echt honger hebt, want dan stuur ik je eten op!, en probeer het maar eens met loeien, bij mij werkt het wel, soms doen mijn mensen net alsof ze niks horen en dan hau ik eventjes op maar als ze zich dan bewegen begin ik opnieuw, en zo ga ik gewoon de hele afond door, goed hè?, dankjewel voor je steun, en pas goed op je boeps Door!!! heeeeeeeeel veel lieve kopjes en pootjes voor jau van je poomsie Kever, en sssttt… niet aan je mensen laten merken, maar ik heb een hele berg kaastoktoknoepies achter mijn wangen verstopt, van de ene siejemees aan de andere!

 2. Lieve Surf Kever +, wat erg voor je. Diejeetjes pfffffff. Hier kjijg ik Kyana er een swabberpuik van. Het is moeilijk en sttt ik ben ook bezig maar het is zo zwaar. De echte goede tip hebben we niet maar we sijn er om mekaar te helpen. Lees: Hoe houden we ons personeel tefreedens. Tip 1 nooit het aantal bjokjes aanhouden wat se sjijfjes en seggen. Dat is te weinig en dan kjijg je een soort jojo effect. Dus een grote puik ( kan nooit te groot zijn!!!!!!) of een felletjes puikkie ( dat is niet mooi !!!!) rondingen horen erbij. Hier hebse ik verschillende bjokjes want farieaatie is belangrijk. En hier segge se we geven iets meer bjokjes dan er staat en dan langzaam het aantal bjokjes dat ik mag? Nou ja ik vind bjokjes lees eten mag altijd. En deze tip sttt moet je niet aan je mensen laten lezen. De bjokjes verdelen zodat als je honger hebt en tejegt jou SIRENE aan zet, je toch je bjokjes kjijg want je SIRENE is belangrijk. Dat is jou alarm en die moet je blijven gebjuikjes. En hier mengen se. Mengen ze doen mijn gewone bjokjes bij die diejeet bjokjes want die diejeet bjokjes zijn niks hoor. Die zijn niet zo lekker!!! En er is ook een speelbal met gaatjes. ( Sssst niet verder vertellen maar bij ons is hij stuk, hi hi hebben wij gedaan). Het is een bal met gaatjes en er kunnen bjokjes in. Daar kun je mee peele en dan kjijg je als beloning je bjokjes. LET OP KEVER+ ze zullen seggen dat het noeppies zijn. Lieve mensen van Kever hier zijn we ook bezig met het laten afvallen van Kyana en ik heb advies gevraagd aan onze dierenarts. De hoeveelheden voor een kat zijn vaak te weinig en als er bv staat 50 gram dan zegt mijn dierenarts geef iets meer bv 53 gram en bouw het af. Hier had ik de puzzel maar het is hier speelgoed en Kyana speelt maar die schreeuwt ook om eten. Ik heb hier verschillende merken voor de variatie. Ik weet niet of Kever een snoeperd is behalve zijn kauwsticks er zijn ook traktaties die hij mag en dat hem ook aanbieden in bv een speelbal of de eierdoos. Voor Kever is dit nieuw en hij zal het niet begrijpen wat er is. Dus mijn tip zou zijn maak er een spelletje van wat hij leuk vind. Met Kyana heb ik een hele lange weg te gaan maar dat komt goed. Afvallen is een must voor haar maar ze moet het wel leuk vinden dus langzaam aan soms zondigt ze . Iets wat mager is en ze hier gek op zijn is gekookte vis. Het is een gepuzzel om uit te vinden waar Kever het meeste baat bij heeft. Maar wat ik nu lees is dat onvoldoende heeft aan zijn brokken. Hij is niet verzaadigd en dat is wel de bedoeling. KEVER + hier sjijn we weer ons personeel wilde ook iets sjijffen maar we hoopjes dat we je een beetje konden helpjes. Ps segge tegen jou mensen dat je al heel goed de Tango doet en daar wordt je slanker van. Maar niet zo slank dat je we niet meer weten wie onse Surf Kever + is. Voor ons ben je onze Surf Kever + met puikkie en die hoort bij jou. Dat is ons PUNT voor vandaag. De partienoeppies hebben we verdeeld dus jou mensen zullen denken wat aardig ze helpen mee!. Dat is en blijft ons GEHEIM. Mega knuffels van ons en blijven tetteren hoor.

  1. Lieve Kyana!, wat erg dat jij op diejeet bent, ik heb footoos van je gezien en dat is nergens nodig, je bent een prachtige dame met presies het goede gewigt, ik heb zelf ook het goede gewigt vind ik, andere zau ik het toch niet hebben?, dankjewel voor je tips, ik ga ze aan mijn mensen laten lezen, en je hebt helemaal gelijk, een puikie kan nooit te groot zijn, dus die van mij en van jau ook niet!, ik ben blij dat jij je diejeetbrokjes ook niet lekker vindt, ik weet van Bolle dat hij ze ook niet lekker vond, en ik dus ook niet, en dan krijg ik er ook nog eens zo weinig, dat is moeilijk, maar gelukkig heb ik mijn sierene, maar daar moet ik natuurlijk wel de enersjie en de kragt voor hebben!, o mijn vrouw komt even tussendoor, tot zo!,
   Lieve Sylvia, dank je wel voor de tips, daar kunnen we wel iets mee. Ik denk dat we het nu te streng aanpakken, door veel minder te geven dan Kever mag hebben, waardoor hij nog meer gefixeerd raakt op eten. Hij was broodmager in het asiel, dus hij heeft op straat erge honger geleden, en dat blijft hij een tijd onthouden. We gaan eerst proberen om hem op hetzelfde gewicht te houden. Dat is 7,8 kilo! Hij is een hele grote jongen! Kever eet uit een voermat, en dat scheelt ook al iets met de snelheid waarmee hij eet. Zal ik er eentje opsturen voor Kyana? Kever kauwt niet, hij “zuigt” de brokjes als een stofzuiger in één keer naar binnen… Gekookte vis ga ik proberen!
   Nogmaals heel erg bedankt voor de tips!
   Kyana!, hier ben ik weer, Surf Kever +, pas je goed op dat je niet te dun wordt?, want je bent Kyana met een streeppunt, daar hoort een puikkie bij!, wil je tegen Amber en Dulce zeggen dat ik goed oefen, maar dat ik wel merk dat ik met een slokje wodka beter dans?, zooo heee en bedankt voor de partienoeppies waren heerlijk! Ik heb voor jullie een hele berg snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!! en ik stuur ook heeel veel knuffels!!!

   1. Wat bij Kyana vergat het helemaal werkt zijn grote brokken. Prins en Happy Cat o.a hebben grote brokken voor grote katten. Daar moet ze meer moeite voor doen en dan eet ze minder. Een voermat is heel lief maar Kyana heeft ook een voederautomaat en nee ze wil gewoon eten uit haar etensbak. Alles waar ze moeite voor moet doen doet ze niet.

 3. KEVER + se waare hier te snel met sjijfjes. Ons personeel kreeg als advies hoefeel je nu weegt en hoefeel je mag wegen. Stel dat je nu 6 kilo weegt dan segge de dierenarts hier dan kjijg je eerst je eetse voor wat je nu weegt! Daar ben je aangewensse en dan langzaam steeds iets minder tot je bv 5.85 weegse en dan 5.50 enzovoorts…..
  .Het gaat dan langzaam maar je hebsse niet steeds een hongergefoel. KEVER+ als je de cijfers geleese hebse snel wegvegen hoors. En foor jou mensen : Kever+ kjijgse van ons altijd iets lekkers en hij krijgt nu van ons een laitstikje ( hi hi hi mondje digt hoors.)

  1. Dankjulliewel voor de goede tips, maar vooral ook van het laitstikje, mijn mensen hebben niks gemerkt en ik heb het al veilig in mijn buik opgeborgen!!, ik stuur jullie een hele berg snekkies en ik heb ze door jullie hele huis verstopt dus als jullie even zoeken hebben jullie altijd een snekkie, Kyana! zo hoef je niet helemaal dun te worden, het is van Kever!!!

 4. Hoi lieve knappe Kever. Weet je wat wij denken , wij denken dat je die puzzels en zo best wel snapt. Je vindt het alleen veel gezelliger als,je vrouw bij je zit als je eet. Dat zien wij op de film, je snapt wel dat er brokjes liggen maar je vindt het gewoon gezellig om samen met je vrouw te eten. En dat afvallen, oei dat is moeilijk. Wij hebben helaas geen andere of nieuwe tips. Misschien ben je gewoon zo gebouwd Kever, en hoort dit bij je. Net als bij mensen heb je bij katten ook dikke en dunne katten. Maar jij bent gewoon goed gevuld. Onze vrouw heeft een ander probleem namelijk dat Bas veel te mager is. Hij heeft gewoon geen behoefte aan veel eten. Hij tettert als hij eten wil hebben, en dan krijgt hij lekker natvoer, maar hij eet nooit zijn bakje leeg. Dat is ook lastig hoor Kever, want hij moet wel wat aankomen. En hij lust ook zijn dieetbrokjes niet meer, maar die hoeft hij ook niet meer van onze vrouw, hij mag nu eten wat hij lekker vindt , als hij maar eet. En hij wil iedere keer een ander smaakje of merk, dus hij is ook nog eens kieskeurig. Gisteren hebben wij snekkies gekregen omdat Bas jarig was en Bas had wel 2 likwid snekkies op. Maar we hebben nog wat over, kijk maar eens onder je schaapje. Ssstttt niet aan je mensen vertellen.
  Knuffies van ons allemaal

  1. Hee lieve bende, de puusel op de film snap ik een beetje, maar ik kan het vaak niet, dan blijf ik maar harken en er komt niks!, en er zitten een soort gaatjes aan de zijkant en die probeer ik ook altijd te eten, maar dat kan natuurlijk niet!, ik heb ook moeilijkere puusels, met een soort tunneltjes en vakjes, nau die snap ik echt helemaal niet, ook niet als mijn vrouw of man er bij zit, eten kan best moeilijk zijn als je teveel of te weinig eet, dat heeft Bas, dat lijkt me ook moeilijk, ik snap ook dat hij zijn diejeetbrokken niet lust want die zijn vaak niet zo lekker, Bas ik had je gisteren bij de blog van Bram gefeeliesietaatsiet!!, 16 is een mooi sijfer, dan ben je twee keer zoveel jaren als ik ben!, gelukkig dat je goed verwend was, want dat hoort op je verjaardag, zooo hee en weten jullie wat ik vond onder mijn schaapje?, ik zeg niks maar dankjulliewel!!, ik ga zeggen tegen mijn mensen dat ik gewoon zo mag blijven van mijn gewigt, ja toch?!, lieve Bas, Bjarne, Kruimel, Oliver, Juultje en Bikkel, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes en knuffies, ze zijn ook voor jullie vrouw, maar spesjaal voor jullie heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, en voor Bas nog een likwid snek, het is van Kever!!!

 5. Hoi Kever,
  Hier Moby, zoals je weet heb ik gezworven voordat ik hier kwam wonen.
  Ik was graatmager toen ik hier aan kwam, je kon mijn ribben tellen.
  Ik kreeg hier eten, 1 bakje net als de anderen maar daar had ik niet genoeg aan. En op een gegeven moment kreeg ik 3 porties in mijn bakje en nog had ik honger. En dan tel ik brokjes en snoepjes niet mee hoor!!!! Het was allemaal zooooo lekker!!! Ik was het niet gewend als buitenkater zoveel eten had ik daar niet. De dokter zei ook dat dat zou stoppen als ik verzadigd was.
  Toen kwam mijn vrouw op het idee om mij te laten “helpen”, dan krijg je rust in je lichaam zei ze!!!!!
  En vanaf toen vlogen de kilo’s eraan!!!!
  Ik eet nu nog maar een half bakje en wat snoepjes en brokjes……..ik heb geen honger meer!!!! Maar ik weeg wel 8 kilo.
  De dokter moest wel lachen en zei dat het door de rust kwam en dat ik gewoon al van bouw een flinke kater was!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve Moby, ik vind het mooi dat jij 8 bent van gewigt, want dat ben ik ook bijna!, maar ik ben wel heel groot, en jij vast ook, wat erg dat je zo mager was toen je aan kwam, ik wad in het asiel ook alleen maar botjes en daarom vind ik nau dat ik altijd honger heb, en ik ben ook gekastraatsiet of hoe heet dat en dan word je ineens ronder, gelukkig dat je dokter moest lachen, mijn dokter is best streng en mijn mensen zijn een beetje zenuwachtig dat ik straks 10 kieloos weeg, zooo heee dat lijkt me mooi, ik moet er een beetje aan wennen dat er altijd eten voor me is, dat ik geen honger meer hoef te hebben, en net als jij vind ik alles zo lekker en het is allemaal nieuw, het is een beetje spiegies zeggen mijn mensen, dankjewel voor je verhaal, dat helpt mij en mijn mensen ook, we gaan het rustig aan doen zeggen ze, ik moet eerst leren vertrauwen dat er altijd eten is, maar niet altijd kouwstiks, dat is best jammer!, lieve Moby, ik stuur je heeeeeeeel veel knuffels terug, ze zijn ook voor Panda, Izzy, Tica, Dopey, Belle en jullie vrouw, en spesjaal voor jau heb ik een zakje snekkies achter mijn wang verstopt, je mag delen maar het hoeft niet, het is van Kever!!!

 6. Hoi Kever!

  Vorig jaar kon ik niet blijven waar ik woonde en ging ik in een reismandje in een portiek, helemaal alleen. Ik ben toen gevonden en toen ging ik naar het huis met alle poesjes. Het mensenmeisje zag mij op de computer en heeft haar best gedaan mij te mogen adopteren. Dat is dus gelukt zoals je weet. Tof he!

  Wij hebben hier van die voerbakken die op onze chip werken. Wij hebben er allemaal 1 voor onszelf. Ik kreeg eten zoals Tjilla en Tjessi ook eten kregen: brokjes in de bak voor 24 uur. Maar ik at dat in 10 uur op. Dus ook mijn buik werd groter en groter. Omdat ze zich zorgen maakte, moest ik mee naar de dokter. Die zei dat ik een vreetzakkie was en er niks verder aan de hand was. Ik kreeg vanaf toen 3 x per dag brokjes. Maar dan had ik vaak een lege voerbak en dat vond het mensenmeisje niet fijn. Ze is toen gaan zoeken naar brokken zodat je buik minder dik wordt. Die heb ik nu en nu kan ik beter doseren omdat die brokjes ervoor zorgen dat ik minder snel honger heb. De brokjes zijn van Royal Canin Light weightcare. Ik krijg nu 2 x per dag afgewogen brokjes en ik krijg in de middag tonijn van gourmet, dan kan ik lekker slobberen.

  Volgende week moet ik naar de dokter (bah) en dan moet ik ook op de weegschaal en krijg ik een prik (bah). Dus dan is het even wachten wat de dokter zegt.

  Ik hoop dat je buik minder dik wordt want dat is beter voor je gezond. Pootjes van mij en ons!

  1. Hoi lieve Tjaiia, oo wat erg dat je zomaar alleen in een mandje op straat stond, en wat fijn dat je nau een eigen huis en een eigen mensenmeisje en eigen zusjes hebt!, mijn vrouw moest een beetje lachen toen ze las van die voerbakken op een chip, ze denkt dat ik dat eng zou vinden en dat ik anders in twee uur mijn portie van de dag op zau eten, dat kan ik ook best hoor!, ik heb twee zakken van die brokjes gegeten die jij ook hebt, en dat gaat wel goed, maar nu heb ik iets nog moeilijkers, ik vraag het even aan mijn vrouw, ze zegt ze heten Hills Metabolic, de dokter zei dat die goed voor mij zijn, ook omdat ik net gekastraatsied ben, dan gaat alles in je lijf anders werken, maar ik vind ze niet zo lekker!, toen ik in het asiel was was ik heel mager, want op straat was geen eten en daarom foel ik nau steeds dat ik honger heb, daar ben ik een beetje bang voor geworden, mijn vrouw zegt dat we het rustig aan gaan doen, dankjewel voor je verhaal Tjaiia, ik hoop dat alles goed gaat bij de dokter, en dat de prik geen pijn doet en dat je al helemaal slank bent geworden!, slank is moeilijk, dat weet ik wel, ik stuur je heeeeeel veel lieve pootjes en kopjes terug, ze zijn ook voor Tjessie en Tjilla en jullie mensenmeisje, en spesjaal voor jau heb ik een berg snekkies achter mijn wangen verstopt, je hoeft ze niet te delen maar misschien is het beter als je ze pas eet als je bij de dokter op de weegschaal bent geweest, ze zijn van Kever!!!

 7. Hallo lieve vriend Kever,
  O nee moet jij ook al op minder knabbelen, wat is dat toch met ons, wij hebben toch niet om een bol buikje gevraagd. Kijk als de wittejassen bij jou wat hebben weggepikt toen jij een slaapje deed en daardoor jou homoontjes huishouden van de slag hebben gedaan, is dat niet de schuld van jouw eten hoor. De hormoontjes fabriek in jou lijf is kapot. Vraag maar aan al jouw vriendjes en dinnetjes, allemaal het zelfde probleem. Krijg je ook nog dat als je wat ouder wordt die hormoontjes fabriek minder goed gaat werken. Doe maar tetteren naar jou mensen dat ze dit bij de mensen ook zo hebben.
  Oke mijn Tante Ans zei jaren terug ook steeds: Jipje Jipje toch jij bent te zwaar, weet je ik deed miauwpraten dat het wegeding kapot is. Helaas ze trapte er niet in en gaf vrouwtje een tip van andere brokjes en natvoer. Brokjes waar je minder knor van in de buik krijgt en natvoer die geen rommeltjes hebben, dus puur natuur. Vrouwtje dus gekocht en wat ook nog was onze grote vriend Bert moest toen ook minder buik krijgen. Nu is het wel zo Kever dat het bij de een wel goed gaat met minder buik krijgen en bij een ander weinig of niks. Mijn Tante Ans zegt eerlijk zorg dat er geen meer buik bijkomt.
  Bij mij is het gelukt om minder buik te krijgen, maar het mag maar heel langzaam gaan, want te snel is heel gevaarlijk hoor en kans dat de buik er zo weer is. Verteltetter jij wel tegen je lieve mensen dat we in de winter altijd meer buik hebben en dat hoort bij ons zo, wordt het weer mooier weer, dan gaan wij veel meer in de poten. In de natuur zijn dieren ook veel zwaarder in de winter en moeten ze er zuinig op zijn.
  Mijn brokken zijn van Hill;s en omdat ik alleen maar hoektanden heb krijg ik de kleinere brokken en het natvoer is van Almo.
  Puzzelen daar begin ikke niet aan, al doet vrouwtje mijn allerlekkerste snoepjes onder in een eierdoosje, ik miauw onzin en ik haal het er niet uit, zo’n bal heb ik ook maar ik ga er echt niks uitspelen. Ik doe liever met een gewone bal potenballen hoor.
  Lieve vriendje wij gaan gewoon wanneer het weer mooi weertje is heel veel racen en dan heb jij in je koppie niet steeds van knor-knor ikke moet brokjes.
  Heel veel sterkte hoor en rustig aan, hele fijne dag met jouw lieve mensen en doe ze van mijn vrouwtje groetjes en voor jou krijg je van haar aanmoedigings knuffels. Poot en kopje van je grote race vriend Jip

  1. Hee lieve grote vriend Jip, ik vind het zo knap dat jij mooi slank bent geworden, en mijn mensen ook, dat is moeilijk zeggen ze, en vooral ook om slank te blijven, ik was al een paar keer een paar ons afgevallen en zomaar zit het er ook weer aan, gewoon in een weekjem erg hè, nu zegt mijn vrouw dat we het langzaam aan gaan doen, maar eerst moet ik leren vertrauwen dat er altijd eten voor me is, wang toen ik in het asiel was was ik heel erg mager van het op straat leven, en nau wil ik steeds maar weten dat er genoeg te eten is, net zoals dat ik steeds wil weten dat mijn mensen er zijn, ik ben een beetje bang voor honger en alleen zijn, en ik lust ook alles!, o ja en ik ben nog niet zo lang geleden gekastraatsied, dan moet je lijf nog wennen, gelukkig dat jij ook niet puuselt, ik heb nau vier puusels en alleen die van de film snap ik een beetje, maar als het met tunneltjes of vakjes is vind ik het moeilijk, ook als mijn vrouw ernaast zit en het voordoet, ik snap niet dat er iets inzit, ook niet als het snekkies zijn, ik heb nau dezelfde brokjes als jij hebt en ik hoop dat ik net zo slank word als jij!, maar ik wil niet de hele tijd honger hebben, dat is logies toch?, dan zet ik mijn sierene aan, nau gaat het al een paar dagen goed zegt mijn vrouw, ik ben niet de hele tijd bezig met eten en ik speel heel veel samen met mijn mensen of soms alleen, dankjewel voor je verhaal Jip!, geniet maar van je buitenren want het wordt lente, dat foel ik!, heeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je lieve vrouw, en mijn mensen sturen jullie allebei veel lieve groetjes en natuurlijk een zachte knuffel voor jau, o ja spesjaal jau heb ik een paar kouwstiks achter mijn wangen verstopt, ze zijn van je grote vriend Kever!!!

 8. Lieve Kever,

  hier Loesje want ik wil er van mij eigen wel ies ofer zegge. Mij vrouw zeg Loes jij ben wel de laaste die ies kan zegge ofer slank! Maar van mij eigen heb ik nie gezeg dat ik ies zeg ofer slank want daar heb ik nie zofeel erfaring mee. Toen ik nog nie bij bij vrouw woonde was mij buik dun Kever, dat heb ik ferdronge. Toen was ik nie mij eigen en ik had ook mij andere naam, mij dunne naam. Die heb ik ook ferdronge want jij kan alleen gelukkig leefe assie jou eigen naam heb. En die heb mij vrouw mij gegeefe en toen kon mij buik ook ze eigen worre. Selluf ben ik blij met mij groote buik. Mij Doorie zeg Mamsie heb ze plubberbuik, hij maak graag kompliemente want hij wil ook ze sakgeld. Ik zeg jou eerluk Kever, in mij fertrouwe. Mij dokter vin mij buik nie mooi en hij zeg Loes moet op diejeet. Mij vrouw heb van ze alles geprobeer. Foor mij eigen hoef mij vrouw ze eigen nie uit te sloofe. Zij heb foor mij buik ook diejeetbrokke in mij huis gehaal. Maar die heb mij nie gelukkig gemaak en mij buik is gewoon mij buik gebleefe en soms nog meer. Mij dokter zeg, het beste wat hellep is mij natte foer. En hij heb ook gezeg, jou vrouw kan jou natte foer met waater fermenge. Maar toen heb ik gezeg, liefer fanieljefla of slagroom. Jij moet het ook kunnen eete van jou eigen, vin ik wel. Met mij buikmaatje Bolle heb ik feel saame zitte meeoowe. Hij heb ook ze groote buik en assie allebei jou groote buik heb kan jij buikmaatjes zijn. Bolle is mij buikmaatje foor mij leefe en het ga nooit nie ofer. Ze mense en mij vrouw weet het nie maar wij heb alteit onse prootes gehad. Jij krijg toch jou band Kever. Dattie jou poot op jou buik leg en jij zeg: Geluk weeg zwaar! Daar moet jij alteit foor gaan. En mij erfaring is, hoe meer gewich jij in jou schaal leg, hoe meer geluk in jou buik. Nu heb ik Bolle beloof dat ik mij buik nie ferlies want assie saame aan ies begin dan kan jij nie inees afhaake. Als een poes meeoow zeg dan bedoel ze meeoow! Lieve Kever jij ben een knappe katerman want jij heb jou groote buik en jij heb jou siereene. Belangrijk is jou geluk en jou gezond. Dattie kouwstik krijg en dattie daarofer kan tettere. Van mij eigen heb ik niks met speele en puusels, maar als mij vrouw er mij brokke in doe eet ik alles op. Dan fraag ik daarna om mij eigen eete, soms moet jij jou vrouw opfoede. Dattie het nie ferleer….
  Lieve Kever jij krijg mij heele doos met kouwstik want jij moet nu reserrefe hebbe.
  Foor jou mense en foor Ooma heb ik mij paasstol want mij vrouw heb er zofeel in mij huis gehaald. Foor Ooma heb ik mij heele fles adfokaatje want Ooma begrijp mij buik,

  Loesje

  1. Lieve Loes, ik heb je al een paar keer letters gestuurd, maar ze komen niet tevoorschijn!, het is iets met de tegnies, dat is moeilijk, maar ik ben je natuurlijk niet vergeten hoor! Ik doe het nog een keer proberen, ik vind dat jij de eerste bent die iets mag zeggen over slank zijn, want jij weet presies hoe moeilijk het is om je buik mooi rond te hauden!, net als Bolle, die had dat ook, ik kan daar veel van leren, dat weet ik, ik merk nau al dat iedereen iets vind van mijn buik terwijl het gewoon mijn eigen buik is, en ik zeg nooit iets over de buik van anderen want dat is niet netjes vind ik, maar de dokter zegt zomaar dat mijn buik te groot is, wat verdrietig dat je vroeger helemaal dun was en een dunne naam had, ik was in het asiel ook heel erg dun en ze zeiden dat ik Blaise heette, terwijl ik natuurlijk Kever ben!, en Kever is een ronde naam, net als Bolle, en net als Loesje, ik heb nau de diejeetbrokken die jij ook had en ik ben nau ook net als jij ronder geworden, terwijl ik het helemaal geen lekkere brokken vind!, ik zau veel liever dikker worden van kouwstiks, gelukkig maar dat je aan Bolle hebt beloofd dat je buik altijd mooi rond en gezond blijft, want het is presies zoals je zegt: je hart en je gefoel en je geluk zitten allemaal in je buik, en ik heb nau eign mensen, een eigen huis, een tuin, vrienden en lekkere sneks, dan is het logies dat ik ronder word, zo zie ik dat, dankjewel voor je verhaal Loes, oja en mijn vrouw vroeg of ik wilde zeggen dat ze er erg om moest lachen, terwijl het een seeriejeus verhaal is!, zooo heee en de doos kouwstiks heb ik meteen verstopt, anders krijg ik er elke dag maar eentje, dankjewel!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veeel lieve ronde kopjes, en ssssttttt…. spesjaal voor jau heb ik fanieljemoes met slagroom erbovenop gemaakt, het is voordat je buik rond blijft en het is van Kever!!!

  2. Lieve Loes, ik heb je al vier keer letters gestuurd, maar ze komen niet op de blog, gek hè? nau weet ik het niet meer zo goed, dus ik stuur je de letters in een meel, is dat goed?, ik ben je natuurlijk niet vergeten!!! heel veel lieve kopjes van Kever!

   1. Ik heb het nog een keer geprobeerd, maar het lukt niet, ik meel je mijn letters, ik was zo blij met jauw letters, ze zijn heel belangrijk!!, mijn vrouw moest er erg om lachen terwijl het juist seeriejeuze letters zijn, dat je trauw blijft aan je buik, dat vind ik machtig mooi!, heeeeeeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever, en ik heb spesjaal voor jau fanieljemoes gemaakt, met grote kloders slagroom erboven op, het kan door je natte foer maar het hoeft niet!!, het is van Kever!!

    1. Dankjewel lieve Bert, tegnies is heel moeilijk, ik vind het super dat je het probeert!, het internet is zoooo groot, dan kan er er zomaar heel veel faut gaan!, veel kopjes van Kever!!!

 9. O,dag lieve Kever.
  Hierfoor kom ik effe langs.Fanaf me wolkie.Ikke ben Sparkle.Sus fan Muzette en Fynn.Ikke ben bij Bolle in Regenboog lant.Et was mijn probleem fan me leefe.Altijt was Ikke te swaar seiden se.
  En Ikke was so trots op me puikie.
  Nou 1 ding moete Ikke zeggen.Ikke kreeg ook slank brokke fan (kwenie of ik hier naame mag geef)
  Dat gaf mijn scullary girl dan in porties ofer de dag.
  Enne wat ofer bleef in een spelletje foor in de nach.
  Ikke leerde dat spellie wel fan me broer.
  Ikke werd wel dunner.Eggies waar,maar werd wel diejebeet,toen Ikke me goeie gewich hat….niet eerlijk fon ikke
  Er saate heel feel “kool-hy-dra-ten” in die brokkies
  Nou en toen krege we kool -ensovoort arme eete.
  Mij. Scullary girl gafdus hoog in eiwitte en laag in kool dinges eete.
  Lekkere happies.Er zijn ook een paar soorte brokke die ook laag sijn in kool dinges en hoog in eiwitte,maar in bijna alle brokke sitte feel koolhy dinges
  Dus Ikke kreeg natfoer laag in kool dinges,en noepies ook laag in kool dinges.En geen brokkies meer.Daarmee bleef Ikke redelijk mooi op gewich.en hoefde ik jaare lang geen insulien.
  Er zijn ook eetes bakkies foor brokkies,waardoor je langsaam eete gaat,da geef dan meer ver-za-de-ging gefoel,omdat je er langer ofer doe om et op te smikkele
  Dus misschien ken je dat probeer doen.
  Mij scullary girl ken je de naame wel meele.fan die laag in kool dinges brokkies en hoog in eiwitte en laag in kool dinges natfoer.
  Weet liefe Kever datte Ikke met je mee leef.Ikke zal spesjaale kijken doen naar je.Of et je luk.As je eraan gewent ben is ut bes lekker eete.Enne de natfoer hep feel fariasie.

  Koppies fan Sparkle uit Regenbooglant.

  1. Oooo lieve Sparkle, wat biesonder dat je me letters stuurt vanuit Regenboogland, daar ben ik zo blij mee!, heel veel dankjewel!, ik heb over je gehoord, van Bolle, en ik weet ook van je broer Fynn, zooo heee en wat vertel je me een hoop goede dingen, misschien kan ik dan toch een beetje slank worden!, ik heb al zo een mat dat ik langzamer eet en dat helpt wel een beetje, anders zuig ik de brokjes zo op, ik ben net een stofzuiger zeggen mijn mensen, als je scullary girl zau willen zau ze mijn vrouw dan de namen van de brokjes met laag kooldinges kunnen meelen?, zooo heee Sarkle als jij spesjaal naar me kijkt of het gaat lukken gaat dat vast goedkomen, ik ben er helemaal trots van, Bolle heeft me verteld dat je zo een dappere damespoes bent die altijd goed haar meediesijntjes nam en dat je ook prikkies kreeg, je doet toch mee met de Hoedjessjoow van Loes en Door?, en wil je alsjeblieft iedereen heeeeeeeel veel liefs sturen van mij en mijn mensen?, lieve Sparkle ik ben zo blij met je letters!, ik hoop dat je nau alles mag smullen wat je wilt zonder dat je suikertjes verkeerd gaan en dat je weer helemaal gezond bent, hebben jullie het gezellig daar met zijn allen?, en kunnen jullie ons zien als we zwaaien?, we vergeten jullie NOOIT, dat weten jullie toch?, lieve Sparkle ik stuur je heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn voor jullie allemaal, en ze zijn van Kever!!!, en ik zeg je wel miljoen keer dankjewel, mijn hart is zo blij!!

   1. Liefe Kever.
    Ja wij gaane ook meedoen met de Hoetjessjow.Ikke hep al gesien dat scullary girl footoos naar mijn friendin Loes gestuur heef.
    Scullary girl sal je frouw meel doen ofer de naame fan die brokkies.
    O.Kever wij hep hier sukke mooie lijvies gekrijgt.Ze mogen helemaal sijn soas we wille.Ikke hep mijn mooie puikie weer en Bolle , Fynney,en alle andere friende ook.
    Maar we sijn wel allemaal gesond en kenne eete wat we wille.Niemand fan ons hoef medisijne en ik hoef geen druppie bloei te geef,en hep geen insulien nodig.
    Wij sien jullie allemaal swaaie hoor Ikke hoop dat jullie ons ook sien swaaie en soms voelen as we ff langskoome.
    We hebbe lol met mekaar.Eggies waar.Er is maar 1 ding waar we allemaal wat moeite mee hebbe.
    We zoude graag bij jullie zijn.En knuffies met ons personeel.Maar eigelijk doen we dat best,allenig ken jullie er niet altijd foele.Fertrou der maar op dat we dat eggies waar doen.
    Liefe Kever,Ikke fin je prachtig mooi met je puikie en koppie met wange.
    Geef je je personeel een ekstra koppie fan mijn,en Bolle roept “en een heleboel fan mijn”
    Dus bij Dees.
    Sparkle

    1. O lieve Sparkle, dankjewel voor je mooie letters!, gelukkig dat je meedoet aan de Hoedjessjoow!, en dankjewel dat je scullary girl gaat meelen voor die brokjes, en wat ben ik blij dat je weer helemaal gezond bent met een mooi rond puikie, en Fynney en Bolle ook!, en ik vind het helemaal top dat jullie geen meediesijnen hoeven en mogen eten wat jullie willen, gelukkig maar! en ja hoor we kunnen jullie soms foelen! ik heb Bolle al een paar keer gefoeld, het was zo biesonder fijn, en ik weet zeker dat je scullary girl jau en Fynn ook heeft gefoeld, ik ben blij dat jullie ons kunnen zien, we blijven altijd bij elkaar horen en de liefde blijft altijd bestaan, alleen op een andere manier, mijn vrouw moest een beetje huilen om de kopjes van Bolle, ze stuurt hem hele grote klapzoenen terug en mijn man ook!, lieve Sparkle dankjewel voor je twinkels van over de Regenboog, blijf maar altijd stralen!!! heeeeeeel veeel lieve zachte kopjes voor jau en iedereen, ze zijn van Kever!!!

 10. Hallo Kever, Wij, Minoes en Muppet krijgen koolhydratenarme brokjes. Die kunnen ook helpen bij het afvallen. Het zij-mens heeft die gevonden omdat Muppet suikerpoesje is geworden maar ze is ”blijf van mijn lijf poes” dus insuline geven lukt niet. Op deze site kan je vrouw van alles lezen over voertjes. https://www.catmoneo.nl/beste-caloriearm-kattenvoer/
  Ons zij-mens heeft hier heeeeel veel van geleerd. En wij hebben ook een puzzel (activity board). Muppy kan het heel goed, maar ik snap er niks van. Stom zo’n puzzel. Ik wil gewoon voer in een bakje. Kopje van mij, Minoes

  1. Lieve Minoes en Muppet en mevrouw Maria, dankjulliewel voor jullie verhaal!, dat is moeilijk als je suikerpoesje bent geworden en je wilt geen prikkies, mijn dokter zegt dat ik uit moet kijken dat ik geen suikermans wordt, en dat wil ik ook liever niet, maar ik wil ook geen honger de hele tijd, dankjulliewel voor de site van koolvoer, het heet anders zegt mijn vrouw maar dat is een moeilijk woord, mijn vrouw gaat er naar kijken, zooo heee en Muppy helemaal top dat je zo goed kan puuselen, dat vind ik knap en ik vind Muppy zo gezellig klinken, maar Minoes ik snap jau heel goed want ik vind puusels ook stom!, dat kan je zien op de footoo in het midden, zo kijk ik als ik een puusel krijg!, lieve drie dames ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veeel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb spesjaal voor de damespoesen een paar snekkies achter mijn wangen verstopt en voor mevrouw Maria een sjokolaatje!!

 11. Hallo Kever,

  Wat vervelend dat jij de hele tijd zo’n honger hebt. Toen Ivar uit het asiel kwam, wilde hij ook de hele dag maar eten. Hij schrokte zijn eten naar binnen en vaak zo snel, dat hij daarna moest spugen. Gelukkig heeft hij dat afgeleerd met een voermat en na een paar maanden kon hij gewoon van een bordje eten. Maar Ivar lust geen brokjes en dat scheelt een hele hoop. Daardoor is hij ook niet veel dikker geworden. En als hij een snack wil hebben, dan krijgt hij wat kattenmelk of een liquid snack. Nou daar wordt hij ook niet veel dikker van. En wij, zijn zusjes, hebben geen problemen met dik worden en wij vragen ook niet de hele tijd om eten, want er staan altijd brokjes klaar in ons huis. Maar wij zijn ook nooit aan de zwerf geweest, dus wij weten ook niet echt wat honger hebben is.
  Onze vrouw wil graag goede raad geven, maar ze weet niet wat. Vroeger heeft ze wel vaker zwerfpoezen uit het asiel gehad die in het begin erge honger hadden, maar dat ging gelukkig na een tijdje vanzelf over. Maar er zijn vast wel anderen die meer ervaring hebben met te dikke poezels en goede raad kunnen geven.

  Heel veel sterkte met de honger lieve Kever, ook voor je mensen, en veel zachte kopjes van ons vijven en een aai van onze vrouw.

  1. Dag lieve mevrouw Marjoke en de poezels, ik heb ook zo een voermat!, en dat helpt wel want anders ben ik net een stofzuiger zeggen mijn mensen, ik zuig zo WOESJ al mijn brokjes op, zonder te kouwen, daarom krijg ik grotere brokken en zo een voermat, mijn mensen hopen ook dat ik net als Ivar na een tijdje weet dat er altijd genoeg eten is, dat ik nooit meer bang hoef te zijn voor honger, toen ik in het asiel zat was ik heel mager en daardoor denk ik steeds aan eten, en mijn mensen zijn een beetje zenuwachtig dat ik nooooooit stop met ronder worden, ze zeggen dat we het rustig aan gaan doen, ik ben ook pas in het asiel gekastraatsied, dus mijn lijf moet aan alles wennen, en ik foel me prima hoor! alleen ik vind alles zo lekker, ik lust brokjes en natvoer en snekkies en blokjes hart en vooral kouwstiks!, maar ik ga ook streds meer spelen en rennen en dat is goed voor je slank en het is ook leuk, dus dat blijf ik doen!, lieve Cindel, Jillie, Ivar, Lisette, Fenneke en mevrouw Marjoke, dankjulliewel voor jullie verhaal!, ik stuur jullie heeeeeeel veel lieve kopjes en mijn mensen sturen lieve groetjes naar jullie allemaal, en ik heb een hele berg snekkies achter mijn oor, voor de poezels is dat, het is van Kever!!!

 12. Oh lieve Kever, een buikje wil gewoon zeggen dat er meer Kever is om graag te zien 🧡 Maar misschien kunnen je voer en snoepjes op verschillende plekken gezet/gelegd worden, zodat je meer beweegt? Mijn Casper vindt het ook heel fijn als er snoepjes door de lucht gegooid worden, daar springt hij dan achter 😊

  1. Lieve mevrouw Veronique en lieve Casper, dankjulliewel voor jullie verhaal, ik vind zelf mijn buik prima, maar ja de dokter zegt van niet, het is niet goed voor mijn gezond, dat is jammer want daarom moet ik op diejeet, zo met brokjes door de kamer gooien doen wij ook hier!, ik vind dat leuk en ik kan goed rennen en ook springen, alleen kan ik vaak de brokjes niet meer vinden, dat is best moeilijk, nau doen we het met een kouwstik, die breekt mijn vrouw in kleine stukjes en dan gooit ze ze dat het geluid maakt, en als ik het niet kan vinden helpt ze me!, lieve mevrouw Veronique en lieve Casper ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes en ik vind het helemaal top dat jullie mij hebben geschreven!, en voor Casper heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt en je hoeft er geeneen voor te rennen, het is van Kever!!!

Reacties zijn welkom