Speelgoedtest: Tjessi en de stuiterbal met noppen

speelgoedtest

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjessi, een stuiterbal met noppen.

Hobbel en stuiter

Ik ben dol op balletjes. Thuis heb ik grote ballen en kleine balletjes. Ballen en balletjes die rollen, balletjes die stuiteren en balletjes die hobbelen. Balletjes die rollen doen ‘zoeffff’ en balletjes die stuiteren doen ‘boinkboinkboink’. Deze balletjes doen ‘plopplopboink want ze Tjessizijn niet rond maar hebben noppen. Dit zijn balletjes die hobbelen én stuiteren. Noppenballen, heten ze.
Deze stuiterbal met noppen is met zijn vieren te koop via de computer bij Zooplus.
https://www.zooplus.nl/shop/katten/speelgoed/ballen/balletjes/50498

Wat valt mij op bij deze balletjes?

 • zijn niet rond
 •  hebben noppen
 •  hebben leuke kleurtjes
 •  niet zo groot
 •  zijn met zijn vieren
 •  hobbelen en stuiteren
 •  zijn leuk voor iedereen

Balletjes

Ik houd erg van afwisseling met spelen en heb een voorkeur voor balletjes. Van deze balletjes word ik vrolijk en gelukkig. Als ik speel met één van deze balletjes weet ik niet welke kant het balletje kiest. Dat maakt dat ik goed moet opletten. Soms speel ik wild en dan moet ik heel snel reageren. Dan schuif ik snel over de grond en houd dan het balletje tussen mijn voorpoten. Dat is pootjeballen. Daar ben ik heel erg goed in. Beter dan Tjilla en Tjaiia. Ik ben de Messi van de katten. Ik ben ook beter dan Dorus, dat weet ik heel zeker.

Voor wie
Deze balletjes zijn voor iedereen die balletjes leuk vindt. Veel van mijn vrienden zijn al senior. Die zijn al boven de 8 jaar, ik ben nu 2 jaar. Als je senior bent, dan ben je niet oud, soms wel, maar dan hoeft het allemaal niet zo snel meer. Als je liever rustig speelt, dan kun je er een beetje voor zorgen dat het balletje de kant op gaat die jij wil. Doordat het balletje noppen heeft, is hij niet zo snel. Als je senior bent en van balletjes houdt, kun je met deze noppenballen heel goed spelen. Als je het leuk vindt om een speelgoedje in je bek te nemen en rond te lopen, wat Tjilla vaak doet, dan kun je dat ook heel goed met dit balletje.

Mijn oordeel

Had ik al gezegd dat ik van deze balletjes vrolijk en gelukkig word? Ik vind deze zo leuk. Het spelen is altijd net even anders. Ik speel graag met de roze. Roze vind ik een mooie kleur. Het hobbelen en stuiteren vind ik leuk en verrassend. Het is nooit saai. Als je balletjes leuk vindt, is mijn advies thuis te vragen deze balletjes te kopen.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺
Ik ben op de foto met het roze stuiterballetje!

^Tjessi
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week gaan wij een speelgoedje testen. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

16 thoughts on “Speelgoedtest: Tjessi en de stuiterbal met noppen

 1. Hajoooo tjessie.
  Oooooooh jij ben eg nie een beetere pootballer dan ikke!!!! Oooooooooh jij benne een meisjespoes en jongens kunne feel beeter pootballen!!!
  Sjo… ikke hep seg!!

  Ooooh hep jij een bal met bobbeltjes? Ooooh lijk me gaaf!!! Ikke hep plestik paaseitjes die ook alle kante oprol. En ikke hep plestik appeltjes die rolle ook alle kante op!!
  Pootjes🐾🐾

 2. Hallo Tjessie,

  Zo at wordt bij jullie potenballen zeg. Ik heb geen stuiter potenballen, Ik mag niet van vrouwtje stuiteren, want dan knalt alles kapot. Ik heb heel veel balletjes hoor, van plastiek, zachte pluizen en noem maar op. Net als mijn muizen liggen ze overal. Komt wel eens voor dat vrouwtje ook doet potenballen, Als ze dan door de kamer loopt schopt ze er per ongeluk tegen en dan maakt het zo’n lawaai en moet ik weer eens gaan kijken wat ze nou weer doet. Ja vrouwtje moet maar met har eigen speeltjes spelen vind ik en niet die van mij. Ik heb ook een paar ballen waar snoepjes in moeten, maar die ga ik eggies er niet potenballen, nee voor mijn snoepjes ga ik niet werken.
  Maar nu is het vandaag heel koud en doe ik slapen onder mijn deken. Jullie veel plezier met de ballen en tot de volgende week weer hoor en benieuwd wat jullie dan weer testen.
  Knuffels voor jullie van vrouwtje en poot en kopje van vriendje Jip

  1. Deze balletjes stuiteren niet hard hoor! Ze hobbelen met soms een zachte stuiter. Als ze hard zouden stuiteren dan zouden we deze niet mogen. Het is heel erg koud Jip, wij hebben de kachel hoog! Ik ga zo weer op mijn handdoek op de verwarming. Liefs, Tjessi.

 3. Lieve Tjessi,

  dank jou wel foor jou mooie reesenzie van jou hobbelstuiterballetje. Ik vinnut mooi dattie ook denk aan assie seeniejor ben. Van mij eigen ben ik poes, seeniejorpoes. Ik wil toch eefe zegge, van mij eigen ben ik nog nie suuper-seeniejor soals Oopa Floris mij broer. Maar wel seeniejor, dan moet jij foorsichtig zijn. Selluf speel ik nie sofeel maar mij vrouw zeg Loes, ik vinnut wel jou mooie kerskaadoo 🙀🙀🙀🙀
  Zusje vinnut suupergaaf heb ze mij eigen fertel. Oopa Floris snap er niks van, hij heb deemenzie.
  Dank jou wel dattie ook aan ons seeniejor denk. Nu kan ik er wel ofer naadenke op mij denkpaal.

  Jij krijg mij zachte pootjes en het is ook foor jou zusjes Tjilla en Tjaiia

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje. Deze balletjes zijn heel leuk voor Zusje! Ze zijn ook niet zo duur dus dat is ook fijn. De kleurtjes vind ik mooi, vooral roze. Ja, wij hebben vaak snel speelgoed maar kijken nu ook of het leuk is voor seniorenkatten. Zachte pootjes van mij en ook van Tjilla en Tjaiia.

 4. Hoi lieve Tjessi, hier Kever, dat balletje lijkt mij wel wat, ik heb thuis al gevraagd of ik het mag hebben!, ik vind stuiterballen helemaal top, maar van de man mag ik ze niet wat ze stuiteren soms in mijn gezicht en hij denkt dat dat pijn doet, maar ik vind het juist spannend, dus ik denk dat deze balletjes helemaal perfekt zijn!, ik vind roze ook een mooie kleur, dat kan prima, jongenspoesen en meisjeskaters kunnen met alles spelen wat ze leuk vinden, en mensenbeebies ook denk ik, maar liever niet hier in huis, want dat zou ik een beetje eng vinden, Bolle lag altijd op een roze Nijntjehanddoek en hij was echt heel stoer, en ik ben niet zo stoer, zo is iedereen weer anders, en dat is leuk, maar ik moet weer een punt zetten, erg hè, ik heb nog zoooo veel te vertellen, ik bewaar het voor een andere keer okee?, veel koppen die al wat zachter worden, voor jou en je zusjes en jullie mevrouw, van Kever!

 5. Lieve Tjessi, hier Kever, ik wil ook die balletjes! ik vind stuiterballetjes helemaal top, maar de man vindt het eng want soms stuiteren ze in mijn gesicht en hij is bang dat dat pijn doet, maar ik vind stuiterballen zoooo leuk, dus dit is prusies wat ik wil, ik heb het al gevraagd thuis, ik vind roze ook een mooie kleur, dat wil ik ook wel, en ik denk dat jongenspoesen en meisjeskaters alles mogen spelen wat ze willen, en ook in welke kleur ze willen, ooo ik moet stoppen zegt de vrouw dus ik stuur heel veel al iets zachtere koppen, voor jou en je zusjes en jullie mefrau, van Kever!

  1. Hoi Kever! Deze balletjes stuiteren niet hard hoor. Dan moet je heel hard gooien, zo hard als dat een mens kan gooien. Roze is mooi he, is ook mooi voor jongenspoesen hoor! Ik hoop dat je deze balletjes krijgt en dat je ze net zo leuk vindt als dat ik ze vind!

 6. O, o, ineens ben ik twee keer met een antwoord! eerst was het ene antwoord weg, toen had ik het nog een keer geschreven, sorrie hoor! en dankjewel voor je antwoord Tjessi! van Kever!

 7. Tjessie wat een mooi speeltje en wat fijn dat jij deze week mocht testen!!!
  Onze vrouw wilde ze bestellen maar dacht dat wij ze niet leuk vonden.
  We hebben haar jou verhaal laten lezen dus misschien komen ze met de volgende bestelling mee!!!!
  Dank je wel Tjessie

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Dat zou echt tof zijn als ze met de volgende bestelling mee komen! Dat komt dan door mijn test, dat vind ik echt heel leuk. Dikke knuffel terug! Ook van Tjilla en Tjaiia

 8. Hoi Tjessi. Ikke ben ook vet goed in pootballen. Die balletjes zien er wel leuk uit. Mensenoma en opa willen ze voor SinterKerst geven. Daar ben ik nog even over aan het nadenken. Pootje van mij voor jullie alledrie!

  1. Zie je! Meisjes kunnen ook goed pootjeballen! Het zijn echt leuke balletjes, ik hoop dat ze er dan ook een papier om doen, dan kan je het zelf uitpakken! Pootje van ons!

 9. Hoi Tjessi.
  Ik heb deze balletjes ook,want ze waren favoriet bij mijn broer Fynn.
  Ik ben het helemaal met je eens dat dames ook goed kunnen pootje ballen !!!Ik doe het elke dag.
  Alleen weet ik niet of ik het zo goed kan als Doorie.
  Ik heb liever een balletje met een rammeltje.Dan hoor ik waar die naar toe gaat,als ik de bal een lel verkocht heb.
  Dat vind ik het nadeel van deze.Ik zie niet waar hij heen hopst.Maar alle vrienden met goede ogen kan ik deze noppenbal ook aanbevelen.Roze is een mooie kleur en voor je personeel heeft het een voordeel. Je ziet die kleur goed als ze ergens onder liggen.Kunnen ze ze weer voor je opvissen.
  Het was weer een mooie recensie. Dank je wel Tjessi.
  Doe je ook de groeten aan je zusjes?
  🐾🐾🐾🐾van Muzette

  1. Oh, jij kan ook pootjeballen! Wij hebben ook balletjes met rammeltjes. Soms gaan die in de la als het nacht is, omdat we dan het mensenmeisje wakker houden 😀 Pootjes van mij en ons!

Reacties zijn welkom