Minnie over slapen en waar dat kan

slapen

Hoi allemaal. Hier ben ik weer met mijn blogje. Ikke begin eerst met goed nieuws. Want frau mag voortaan voor vast brokjes verdienen. Datte is errug fijn want ik zou er niet aan moeten denken als ze geen brokjes meer voor mij en buikvulling voor haarzelf zou kunnen kopen. Toen ze deze week thuiskwam was ze zo blij dat ze me heeeeel lang geknuffeld heeft.

slapen
Mand

Deze week ga ik het hebben over slapen. Hoe je dat allemaal kan doen en waar ik dat zelf het liefste doe. Sinds een tijdje heb ik een mand van de kat van Simon. Dat is voor nu mijn favoriete slaap en lounge plekje. Je kan er jezelf in opkrullen en het ligt lekker warm.
Wat vooral als het buiten kouder is nog warmer is om te slapen is op de plank boven de kachel. Vensterbank noemen mensen dat. De warme lucht zweeft naar boven en hangt dan om mij heen. En je krijgt er dan lekkere verwarmde kattebilletjes van. Soms lig ik helemaal uitgerekt. Soms ook in een halve krul met mijn staartje om mij heen. Wat ik iedereen afraad is om met je pootjes half over de plank te gaan liggen en dan in slaap doezelen. Want als je dan een katmerrie hebt dan kan je plof boem au zo van de vensterbank afvallen.

Een ander fijn plekje om te liggen en soms een beetje te slapen is op schoot. Die is vaak lekker warm. Nadeel is wel dat je frau (of manmeneer, net wat je hebt thuis) zomaar ineens op kan staan. En dan word je wakker terwijl je net lekker over een paar sappige muisjes lag te dromen. Dus als ik op schoot ligt dan raad ik je aan om alleen een beetje te doezelen en niet echt echt voor het echie te gaan slapen.

Rustig

Het bed is een slaapplek die ik deel met frau. Alhoewel zij alleen bovenop ligt en ik soms ook wel onder het bed. Dat heb ik haar nog nooit zien doen. Op bed kan je op verschillende manieren liggen. Aan mijn eigen kant, op een kussen, tussen frau haar benen in of bovenop frau. En soms als frau geen brokjes hoeft te verdienen dan mag ik bij haar onder het dekbed komen liggen. Dat vind ik toch ook wel miauwfijn hoor.
Soms heb ik zin om hoog te slapen. Dat kan hier op een paar plekken. Bovenop de koele kast bijvoorbeeld. Ik lig dan in een soort bak die daar bovenop ligt, zodat ik niet naar beneden kan vallen. Zo’n bak heet een dienblad. Goeie naam vind ik dat. Want het dient mij inderdaad zodat ik lekker veilig en rustig kan slapen.
Mensenopa heeft toen we hier net kwamen wonen een doos voor mij meegenomen. Die is zo neergezet dat ik hoog bovenin lekker in een doos lekker veilig kan liggen. Als ik echt ff slapen wil en geen mensen, vogels of wat dan ook wil horen dan ga ik daar liggen. Nou, dan slaap je wel hoor!

Soms slaap ik ook op gekke plaatsen. Want ja ik weet nooit wanneer ik denk gaaaaaap ik wil ff liggen. Dat kan zomaar ineens opkomen. Ik heb zelfs wel eens achter de vachtjeskast liggen slapen. Dan is ze me kwijt. Minnie, Minnie, waar ben je, hoor ik dan. Meestal gaat ze dan met de snoepjeszak rammelen. Nou dat werkt altijd. Dribbel dribbel dribbel , zei er iemand snoepjes? Nou ik kom er al aan hoor!

Verstopt

De laatste plaats waar ik wel eens lig, dat doe ik meestal als ik bang ben. Zoals nu de komende tijd met al die boemies buiten. En dat is op een stoel die onder de tafel staat. Zodat ik goed verstopt zit. Niemand die me kan zien. Echt slapen lukt dan meestal niet, het is meer rustig worden van harde geluiden. Zodat mijn hartje wat minder snel bonk bonk doet.
Nou dit was het weer voor deze week. Pootjes aan iedereen!

16 thoughts on “Minnie over slapen en waar dat kan

 1. Hajooooo tante minnie.

  Ooooh wat gaaf om uwes fafforriette pwekkies te laate sien. Ikke sjaap nooit oppe de fennestebank. Ikke hau daar altijt wagt. Dat heppik fan me oompie bert leert. Ikke durruf ook nie hewemaal op sjoot te ligge. Ik hang altijt oofer 1 poot fan me frauw hihihi. En dan kwijg ik knuffels en hoepsefloeps… opmijeens falle me oogies digt. Hihihi.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie. Dank je voor je felisiedinges. Enne toen ik twee was deed ik ook veel meer wacht houden. En nou dus ook veel slapen op de fennesterbank. Pootje van mij!

 2. Hallo Minnie,
  Jij hebt net als ik ook zoveel slaap plekjes, ik doe wel vaak lang niet op een plekje mijn slaap en vrouwtje zegt dan wel eens van Jip die doe ik dan maag opruimen. Z, mooi niet, ik ruim ons Jippebed toch ook niet weg. Ik ga dan maar weer die bedjes gebruiken die ze wil weg doen. Zo zie je Minnie, ik kan overal in huis slapen, maar als je miauwdenk doet van hoe komt Jip aan al die bedden. Nou ik had eerst heel veel vriendjes hier in huis en die werden een mooie ster en ze hadden allemaal hun bedje aan mij gegeven, net als al het speelgoed. Vandaar dat ik veel heb. Minnie van al dat schrijf van bedjes en slaap doen heb ik nu ook slaap en ga ik in de stoel naast vrouwtje mijn middagdutje doen. Slaap ze voor jou en tot volgende week weer. Knuf van mijn vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip.

  1. Hoi lieve Jip. Ik ben met Doorie om de week. Dus hij is volgende week weer. Haha het Jippebed weg doen, nou dat gebeurt vast niet. Net als dat frau hier het grote Minnie bed ook niet weg doet hoor. Pootje van mij terug!

 3. Hoi Minnie. Jij hebt ook al zoveel slaapplekjes. Hier hebben wij van die grote ronde tonnen, daar kun je in en op. Ik lig er altijd op. Het is bij ons zo verdeeld dat we eigen slaapplekjes hebben, maar ook plekjes die we delen. Ik slaap graag tegen het mensenmeisje aan ’s nachts, soms komt Tjilla er ook bij liggen. Tjaiia ligt altijd op een andere ton. O, en ik lig graag in mijn nieuwe mandje te slapen. Ik heb heel veel mandjes hoor, maar lig nu meestal in de grote van kerst. Wat fijn dat jouw vrouw nu vastebrokjesverdiener is. Dat is fijn als je zekerheid hebt, zei het mensenmeisje me. Ik ben benieuwd waar jij de volgende keer over gaat schrijven. Pootje van mij en van ons!

  1. Hoi meisjes. Fijn is dat he, tegen je mens aan slapen. Ik lig ook vaak bij frau in de nacht. Seekurheid is zeker fijn. Pootjes voor jullie alle drie!

 4. Hoi lieve Minnie, hier Kever, wat kan jij op veel plaatsen slapen, fijn is dat, en heb jij ook dat je frau in jouw grote bed slaapt?, mijn mensen liggen er allebei! en soms heb ik dan maar een klein stukje voor mijzelf, dat was me niet verteld toen ik hier kwam wonen!, ik heb twee schaapjes, dat zijn een soort platte mandjes van schaap (niet van echt schaap hoor! het is net alsof) en een soort huisje maar daar ga ik nooit in en ik lig vaak onder de tafel, dan heb ik een soort tentje, want het is een kleine tafel met iets dat erover heen hangt, en soms lig ik op sgoot, dat vinden de mensen gezellig en ik ook! dankjewel voor je furhaal Minnie, ik vind het helemaal top! je krijgt een zacht neusje van mij, ook voor je frau en het is van Kever!

  1. En net zoals Door doe ik een ekstra berigtje met feeliesietaatsies voor je frau!!

  2. Hoi Kever! Lief van je frau de feeliesietaatsies. Enne frau en ik hebben allebei de helft van het bed. Dus dat slaapt prima hihi. Zo leuk dat jij ook nou steeds reageert hier op de blog. Pootje van mij!

 5. Lieve Minnie, wat leuk dat je ons al jouw slaapplaatsen hebt laten zien, je hebt keus genoeg zeg! Floortje heeft ook verschillende plekjes om te slapen: in een oude reismand met een warm dekentje er in, op het logeerbed, op haar eigen bankje vlak naast de verwarming, op een stoel onder de tafel geschoven met een tafelkleed er op en op het grote bed en dat is het aller-fijnste. Lekker tegen mijn benen aan. Fijne dag nog lieve Minnie en nog feliesietaatsies voor jouw lieve frau. Kusje en kopje van Ina en Floortje.

  1. Hoi Floortje. Katjes hebben veel slaapplekjes ben ik inmiddels wel achter hihi. Oh lig jij ook bij de benen van frau? Ik soms ook! Pootjes terug voor jullie allebei!

 6. Lieve Minniedinnie,

  hier ben ik nog van mij eigen, Loesje. Mij vrouw was in ze eigen slaap gefalle, jij wil het nie weete. Maar zij heb mij heele week in mij nacht mij tonijn ferdien. Assie dan niemeer hoef is zij zo moe, dan kan zij ook oferal slaape Minnie. Nu heb wij allemaal op mij bank geslaape. Mij vrouw lag onder en wij heb alle drie boofe op mij vrouw geslaape. Dan foel jij wel jou geluk in jou hart.
  Maar van mij eigen slaap ik het liefs op mij denkpaal, dattie kan denke in jou slaap Minnie. Of op mij groote bed. Boofe op mij vrouw. Dan kom mij hart tot mij rust.
  Van mij eigen slaap ik nooit boofe op mij kasjes, Zusje wel. Maar zij is nog jong in ze poote.

  Lieve Minniedinnie harteluk felisiteer van jou vrouw en jou brokjes. En dat jou vrouw jou brokjes nu elke dag ferdien. Dan mag jij blij zijn en ook zofeel tros. Jij heb jou feesje ferdien
  Jou vrouw en jou eigen krijg mij zachte dinnetjes pootjes en het is van mij eigen,,

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie. Was je frau in slaap gefalle op ze bank met jullie er boven op. Dan zal ze vast fijn geslapen hebben. Selluf lig ik ook wel eens op frau als ze op de bank in slaap valt. Dan bescherm ik haar. Zachte kopjes terug!

Reacties zijn welkom