Soms heb ik gewoon gelijk echt waar

gelijk“Bertje, eet nou,” zei mijn vrouw en ze keek heel intens. Ik nam nog een hapje, want zo’n kater ben ik dus, ik ben een watje, ik doe wat mijn vrouw aan me fraagt. Maar niet de hele tijd.

Klaar

De laatste dagen eet ik minder. Dat is helemaal niet erg, echt waar niet. Dus ik hoef geen pillen ik hoef geen oorzalf ik hoef ook helemaal niet naar de dokter, wegens dat er dus niks aan de hand is.
Het is gewoon zo dat mijn inhaal-eete klaar is.

Inhaal-eete

Inhaal-eete dat doe je als je een poos slecht kon eete en nou opeens weer wel. Dat had ik. Eerst lukte het niet zo goed, toen kreeg ik de moeiijke maand waarin ik elke weer naar een dokter moest en daarna kwam het inhaal-eete.
Ik lustte alles.
En ik at ’s morgens een bord en ’s avonds en ook als het nacht was, en soms ook tussendoor en soms ook brokjes.
Dus toen deed mijn vrouw veel boodschappen. Ook omdat ik weleens een smaakferandering had, op een dag lustte ik geen kip meer maar wel tonijn, en het was op een andere dag ook zo dat ik heel feel trek had in bief, toen ging ze dat koope.
Het is nog steeds zo dat ik het liefste eete in saus heb. Geen moes. Maar dat kan morgen ook weer anders zijn, zo is het leefe.

Genoeg

Persoonlijk ben ik klaar met inhaal-eete.
Ik weet het. Ik foel het in mijn liggaam.
Alleen mijn vrouw snapt het niet, wegens dat ik nou minder eet. Minder is foor mij genoeg. Het is een beetje grieselig dat ze het niet snapt, want ik wil geen oorzalf om meer te gaan eete. Ik find, ze moet fertrouwen dat ik nou genoeg eet. Soms heb ik gewoon gelijk en het is nou soms, echt waar.

8 gedachten over “Soms heb ik gewoon gelijk echt waar

 1. Hoi Bert,

  Als jij vind dat je genoeg hebt gegeten dan heb je gewoon genoeg gegeten, dat is het punt.
  Maar ik snap je vrouw ook wel want je hebt een tijdje niet goed gegeten, en ze is bang dat dat nu natuurlijk weer gaat gebeuren.
  Dat zijn mensenzorgen om ons Bert, en je vrouw maakt zich zorgen om jou en dat doe ik ook.

  Beloof me dat als je weer veel wilt eten dat je dat ook doet?
  Niet eten is echt niet goed, voldoende eten is super goed, en veel eten mag in jou geval ook wel vind ik.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy ik eet naar hoe mijn gefoel is soms meer en soms minder en ik krijg alteit meer dan ik op kan, maar oorzalf dat wil ik niet meer dus dan moet ik van mezelf eete, dan gaat het geod,
   pootje van
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  hier is jou Loesje en van mij eigen weet ik. Jij heb alteit gelijk assie zeg dattie gelijk heb. Offie nou soms gelijk heb of jij heb alteit gelijk, het maak niks nie uit. Jij ken jou eigen zofeel het beste want jij ben Bert. En assie zeg mij inhaal-eete is nu klaar van ze eigen dan issie klaar. Jij heb zofeel meegemaak van jou gezond en toen foel jij in jou eigen, nu moet ik meer eete. Het hoor bij jou hesstel.
  Maar jij weet assie een vrouw heb dan maak zij ze eigen zorg. En als jou verkering steun ik jou maar jij moet mij eigen beloofe dattie wel eet. Want jij heb het noodig foor jou gezond. Jij mag alteit inhaal-eete doen assie foel nu moet het. Maar assie nie inhaal moet jij gewoon-eete doen. Dan kan jij tog werke aan jou hesstel en hoef niemand ze eigen zorg te maake.
  Leefe doe ze eigen ding mij Bert en selluf vin ik dat wij ook onse eigen ding mag doen want jij heb zofeel gelijk assie zeg. Morge kan leefe weer anners zijn.
  Maar mij hart steun jou eigen alteit,

  Jou Loesje

  1. Liefe Loesje,
   dankjewel foor jouw steun, jij foelt net als ik dat eete belangrijk is, wij zijn alletwee in het asiel geweest en dan ben je gefoeliger voor een thuis hebben en eete en dat je niet weet hoe is het morgen. Maar ik eet nou gewoon Loes en eigenlijk een beetje meer dan gewoon dus je kunt gerust zijn op mij,

   je Bertje

 3. Heee lieve Bert, ik snap heel goed wat je zegt, als je een moeilijke tijd hebt gehad en daarom niet goed kon eeten ga je, als je je weer beeter foelt, een tijdje meer eeten, dat is logies, maar na een tijd foelt je buik zich weer gewoon en niet meer helemaal klein en leeg, en dan is de hele grote honger weg, en eet je weer zoals froeger, zeg maar tegen je vrouw dat ze niet zich zorgen hoeft te maken, dat jij zelf heel goed weet hoeveel je wilt eeten, en dat pas als je helemaal NIET eet er een probleem is, en dat als je zo door zau gaan met inhaaleeten dat je over een tijdje wel honderd kieloos zau weegen, en dat is ook niet goed!, misschien kan je fragen om wat ekstra snekkies?, dan kan jij lekker snekken en hoeft je vrouw zich geen zorgen te maken?, of om nieuwe brokjes, of nieuw eeten met sous?, dan is het weer leuk om iets nieuws te eeten, en dan is je vrouw ook blij!, ik hoop dat je nau ook zon hebt Bert, hier issie al!, heeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!!

  1. hoi Kever dat is een goed idee dat ik meer sneks krijg. Ik eet nou soms partiesneks in water, dat is die poezenlimonade. En fandaag heb ik eksta eete op, soms krijg ik iets om te probeere en het is vaak niks maar nou fanmiddag lekker dus ik eet gewoon goed en oja ik had ook zon oferdag, van die warme!!
   kopje van
   Bertje

 4. Hoi lieve Bert,
  Ja als je buik weer goed gevuld is dan eet je van zelf weer wat minder.
  Voor je vrouw is dat een beetje akelig idee want de vorige keer dat je minder begon te eten werd je ziek.
  Nu eet je wat minder omdat je genoeg inhaaleten in je buik en weer genoeg reserve hebt.
  En genoeg is genoeg.
  Zo lang je nu “gewoon” blijft eten en snekken is het prima en hoeven er geen zalfjes of pilletjes aan te pas komen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Ja zo is het genoeg is genoeg ik kan toch niet de hele tijd blijfe eete, mijn gefoel zegt het als ik fol zit en fol is fol, dat weet iedereen. Ik wil ook geen pillies meer en geen zalf daar werd ik ook zenuwachtig fan, het is raar spul.
   knuffels van
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *