Loesje vertelt over tande van jou tijd

tijdLieve allemaal hier ben ik weer van mij eigen en vandaag hoop ik dat wij lente heb met zon en dat iedereen geniet van ze eigen.

Feesdag

Mij vrouw zeg Loes fandaag is Heemelfaart en zij zeg ook het is een feesdag. Selluf heb ik hier geen ferstand van want als seeniejorpoes kan jij nie alles weete en bijhouwe. Jij leer al zofeel assie met jou letters speel. Misschien denk u dat onse blog uit ze lucht kom valle maar daar val alleen reege uit. Jij moet jou kop fris houwe en jou letters dichbij jou hart.
Selluf vin ik taal van letters best moeiluk. Mij vrouw zeg Loes jij heb jou eigen taal, jij hoef geen onnerweis te folge. Toen moes ik wel bloose want soms ben ik tog onseeker. En wij krijg stees meer jeug van teegeswoordig op mij Bert ze blog. Zij heb weer ze eigen taal van geeme en kompjoeter. Maar ik zeg u in mij fertrouwe, als seeniejorpoes wil jij nog wel mee kunne. Mij Doorie zeg Mahammmm Uwes moet nie sjo ouwerwes doen. Maar jij bennie ouwerwes, jij heb meer tijd noodig foor jou ferannering. Jij gaa niemeer zofeel snel als toen jij jou eigen jeug was. Jij leef in jou dag en in jou gewoon.

tijdOuwer

Mij erfaring is ouwer worre gaa langsaam, het sluip onner jou vagt. Mij Bert heb er foorige week heel feel mooie letters ofer gemaak. Dan gaa jij selluf ook naadenke want dat is belangrijk. Jij wil graag mooi en rond blijfe maar op jou dag ben jij inees anners rond. Ouwer rond! Mij vrouw zeg dat het ze tande van tijd is. Maar assie jou tande niemeer heb wat moetie daar dan mee. Dan blijf alleen jou tijd ofer en assie geluk heb jou garnaaale.
Mij vrouw zeg Loes fóór jou antibiootiekuur zag jij er ouwer uit. Toen schrok ik wel van mij eigen want zoies wil jij nooit nie hoore. Ik zeg u eerluk, ik doe heel feel goed eete foor fietaamien en dat mij leefeswerk op ze ronding blijf. Als poezedame met verkering wil jij mooi zijn foor jou katerman. En jij wil dattie enersjie heb foor leefe en jou taak als Mantelpoes. Mij broer Oopa Floris krijs gewoon door. Hij heb geen boodschap aan tande van ze tijd. Dan moet jij fris zijn van jou gezond en jou enersjie goed ferdeele.

tijdHeemelfaart

Maar er is meer want leefe geef mij eigen nog zo een biesonnere taak. Moeder van alle Sterre! Fandaag is speesiejaal want jij heb nie iedere Loesjesdag Heemelfaart. Het is ze biesonnere dag en daarom wil ik u fertelle dat er deze jaar in septemmer weer een Hoedjessjoow kom. Zondag kom onse aankonniging online op mij Doorie en mij eigen Feesboek. Maar fandaag is zofeel speesiejaal, dan mag jij best jou tip van jou sluijer optille. Misschien lees onse Sterrevriendjes mee en dat zij foel in ze hart, wij wor nooit nie fergeete. Eén keer in onse jaar moet wij alle hoedjes fersaamele en swaaie tot wij niemeer kan. Dat wij foel leefe breng ons weer Saame. Liefde foor onse Sterrevriendjes gaa nooit nie ferloore. Als Moeder van alle Sterre weet jij zoies. En assie seeniejorpoes ben weet jij nog meer want jij heb tande van jou tijd.

Dank u wel,

Loesje

18 thoughts on “Loesje vertelt over tande van jou tijd

 1. Hajoooooooooooo mamsie wamsie.

  Ooooooh gaat sondag de insaamewing begin? Ikke hep al kwempies kogt foor teege pijnlukke oortjes hihihihihihi. Oooooh mamsie, mag ikke dan metellikahoetjes? Of hartrok? Hihihihi. Oooooh of gaane we awwemaal in kauwboj stijl? Hihihi. Ooooh dat sau cool sijn. Of pjuiketijt? Oooooh das ook mooi mamsie.
  Maar mamsie gebittehoetjes sau ook weuk sijn hihihihihihihihihihihihihihi.
  Maar mamsie? Ikke hoef tog niet feel hoetjes te passe he?
  En foor iedeween… ikke doet sondag me speesiejaale meelbox weer foor uwes oope sowdat uwes awwemaal uwes footoos kan instuure. En uwes kwijg dan fan mij purrsoonwuk een beriggie tewug of de foowtoo goet is of datte we een ies beetere noodig heppe.
  Koeskoes mamsie😽😽😽

  1. Mij lieve beebie,

   sondag gaa wij aankonnige mij jonge. Mamsie is heel feel druk nu weeges dattie er netjes uit moet zien. Kommie nog langs bij jou Mamsie foor sondag want Mamsie heb niewe hoedjes maakt.
   Maar jij ben heel feel goed beesig met jou eigen taak mij beebie. Mamsie kannie oferal alles bijhouwe en jij weet. Als jou Mamsie ofer ze tijdje niemeer kan loope en zij kan alleen nog eete, dan moetie alles oferneeme. Alstoeblief dank jou wel mij jonge.
   Brengie garnaaaale mee assie kom, Mamsie krijg zofeel begeerte van zofeel harde werk.
   Mamsie houw jou

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Mamavoelens… prrr prrr mij lieve mamavoelens. Vanmorgen kreeg ik ineens twee briefe van jou en mij hartje deed kei boemsie boem net als bij jou. Van binnen heel veel warmte en zon en liefde en koesjes en likjes en neusjes en alle moois bij elkaar. Zoveel moois dat er geen plek is om alles op te schrijven. Prrr prr.. dank je wel voor jou lieve woordjes op de blog. Mijn wangen bloos nog stees. Zachtjes kruip ik tegen je buik aan en ruik je geur. Me eigen word heel zacht van binnen *trappel* *trappel*. Volgenne week ga ik furkeer vragen aan de mooie katermans, dan maak ik bekend wie hij is mamavoelens. En als ie nee zegt, dan mag jij er achteraan. Prr prr. Vandaag denk ik mee aan heemelvaart. Aan al onze sterren en ik deel gratis kopjes uit! liefe likjes van je milaameisje

  1. Ooooh mij Milaameisje,

   Mammavoeles zeg prrrrrr prrrrrrr en kom jij maar heel feel dich teege jou Mamsie ligge. Mamsie heb zo een groote leefeswerk mij meisje, prrrrrr prrrrrr trappel trappel. Alles kom goed.
   Wat fertellie Mammavoeles nou? Hebbie mij twee berigjes had. Oooh het is zofeel mooi van tegnies. Zij kijk tog mee en zij maak het goed. Jou Mammavoeles laat jou nooit nie in ze steek want jij ben mij mooie, knappe Milaameisje.
   Folgnde week gaa jij furkeering fraage, jij wor mij groote meisje. Mamsie gaa ze pootjes draaie foor geluk en zij steun jou mij meisje. Assie ze eigen nie gedraag en hij zeg nee kom Mammavoeles hellep geefe. Maar jou Mammavoeles denk, iedereen is flieft op mij Milaameisje en daarom doe wij Saame rolle en prrrrr prrrrrr van onse geluk.
   Mammavoeles geef jou fertrouwe dattie furkeer kan fraage maar zij scherm jou ook. Mammaliefde is foor oferal en alteit.
   Prrrrrrr prrrrrr van mij hartje

   Mammavoeles

 3. Goedemorgen Loes, wat een mooie letters 💌 heb je weer geschreven op deze bijzondere dag; Loesjesdag die op Hemelvaartsdag valt.
  Je vrouw heeft gelijk Loes. Jij hebt je eigen taal.
  En iedereen hier op de blog begrijpt je.
  Over de tanden van de tijd denk ik liever niet na. Er bestaat nog zo’n somber gezegde over tijd. Oude molens die langzaam malen. En dan heb je nog: de tijd is snel – gebruik haar wel.
  Oud worden bevalt me helemaal niet. Sam is verstandiger, niemand weet hoe oud ze precies en haar kan het niet schelen.
  Ik verheug me op de Hoedjesshow in september. 🎃 – dan is het alweer najaar.
  Maar voor nu ga ik ontbijt maken voor Sam en Pom en de was doen.
  Wij wensen jou, Zusje, Oopa Floris en je vrouw een mooie hemelvaartsdag en hopen dat de 🌞 🌞 🌞 nog even tevoorschijn komt.
  Groet van ons, Kim, Sam en Pom.🐾🐾🐾

  1. Lieve mevrouw Kim,

   dank wel van u lieve ree-akzie en dattie mij eigen nog meer dinge leer van mij tande van mij tijd. Van ouwe mooles en dat wij onse tijd goed moet gebruike. Maar jij kannie alteit met jou boog in jou spanning staa vin ik van mij eigen. Jij moet ook van jou tijd geniete en jou eigen ding doen. Dattie rustig van jou leefe geniet en dattie dan ouwer wor maar jij heb er geen erg in foor jou eigen.
   Sam is heel feel ferstannig want zij leef in ze eigen leefe en zij trek ze eigen niks nie aan van tande of mooles. Mij broer Oopa Floris ook nie mevrouw Kim, hij krijs alle mooles bij elkaar.
   U heb heel feel gelijk, onse Hoedjessjoow is als wij onse naajaar heb. Maar mij vrouw zeg, Loes begin jij nou op jou tijd dan kannie ook nog slaape in jou tussetijd. Anners hebbie stres en dat moetie nie wille.
   Hoop dattie u fijne dag heb lieve mevrouw Kim en datt Saame met Sam en Pom geniet van fijne dinge foor u hart. En dank ook van mij eigen hart dat u mij taal alteit begrijp,

   Zachte kopjes van Loesje

 4. Allerliefste Loesje,

  moeder van alle sterren. Keer op keer weet jij mijn hart te laten gloeien als het over de sterren gaat. Misschien denken mensen wel eens dat ik meer van mijn sterren hou dan van alle lieve snorders die om mij heen dartelen.
  Niets is minder waar. Ik hou van allemaal zielsveel. Ik heb zoveel liefde te geven. Liefde die ik ook nog kwijt had gewild aan Sjaak en Gizzy en Bob en Dwiezeliesje en de konijntjes. Ze voelen zo vaak dichtbij al kan ik ze niet meer zien.

  De laatste tijd was spannend in huize BBB. Het leek erop dat er twee sterren bij zouden komen. Gelukkig is dat niet gebeurd. Mijn ‘jongens’ zijn aan het opkrabbelen. Het feest voor Foppe was GROOTS. Al zijn furriendjes hebben deze dag onvergetelijk gemaakt. Over een paar weken vieren weer feest. Voor Japie, die dan 2 blikjes kip mag opeten. Als de dood op de loer ligt, voel ik nog meer hoe niet te omvatten liefde is.

  Japie en Foppe doen zeker mee met jouw hartverwarmende Hoedjesshow, die weer de nodige emoties zal losmaken. Niet als sterren, hoor. Beloofd!! Ze gaan zo uitbundig zwaaien dat hun pootjes daarna vakantie nodig hebben.

  Dikke knuffel voor jou, lieve Loesje.Mooi van buiten en van binnen.

  Liefs van het mens van Japie en Foppe en Catootje en Magnum

  1. Lieve mevrouw Mo,

   dank u wel van zo een lieve ree-akzie die mij hart heel feel warm maak. Als Moeder van alle Sterre foel jij zoies. Dat liefde foor al u Sterre nooit nie ofer gaa. Liefde is foor alteit en het kruip zofeel onner u vagt. Assie zofeel van u vriendjes houw dan gaa zoies nie ofer assie ster wor. Zij hoor bij u. Zij hoor bij u geluk ook al foel zij soms als zofeel ferdriet. Omdat zij niemeer in u huis kan zijn. U kan alleen u liefde foor u Sterrevriendjes aanraake in u hart.
   Daarom is onse Hoedjessjoow lieve mevrouw Mo. Dat iedereen foel in ze hart, wij fergeet jullie nooit nie. Sterreliefde is foor alteit. En wij maak kontak met onse emoozie van onse hart. Dat is belangrijk.

   Mij hart schrik wel van wat u fertel van u jonges maar zij krabbel op. Van mij erfaring weet ik, hesstel is soms moeiluk. Gezond neem ze eigen tijd. Maar Foppe en Japie zijn heel feel sterke jonges van BBB. En iedereen leef mee toen Foppe jaarig was en hij kreeg zo een mooie, groote feest. En nu wor Japie bijna twee van ze leeftijd. Dan wor jij al zo een groote jonge.
   Dank wel dat zij mee mag doen met onse Hoedjessjoow. Sjaak, Gizzy en Bob en alle annere Sterrevriendjes zal het foele. Saame swaaie met hoedjes van liefde. Foor alteit lieve mevrouw Mo,

   zachte kopjes van mij hart,

   Loesje

 5. Lieve Loesje,

  Wat heb je weer mooie letters geschreven op deze mooie zonnige hemelvaartsdag, en het lijkt wel of je steeds knapper wordt.
  Vind het super tof dat er in September weer een hoedjesdag komt, daar zal je vast weer heel druk mee zijn, maar ik als katerman wil je graag helpen als je hulp nodig hebt hoor.

  Lieve Loesje geniet van deze mooie dag samen met je vrouw, Zusje en Oopa Floris.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel van jou lieve ree-akzie en jou kompliement dattie vin dat ik van mij eigen stees knapper wor. Misschien lees mij Bert het ook, oooh nu doe ik nog meer bloose.
   Wij gaa seeker weer onse Hoedjessjoow doen en zondag kom onse aankonniging. Assie mee wil doen Tommy en jij stuur jou mooie footoo naa onse speesiejaale adres dan hellep jij ons al heel feel. Dank jou wel van mij hart en ik weet ook heel feel seeker. Al onse Sterrevriendjes kijk heel feel uit naa onse Hoedjessjoow. Als Moeder van alle Sterre weet jij zoies,

   mij zachte kopjes

   Loesje

   1. Lieve Loesje,

    Jou Bert mag heel trots zijn op jou, want hij heeft een hele lieve mooie knappe poezedame als verkeering.
    En ik wil supergraag mee doen met de hoedjes show, lijkt mij een grote eer om weer mee te mogen doen.

    Pootje van Tommy!

 6. Lieve Loes, wat heb je weer presies de goede Loesletters gefonden voor fandaag, en wat biesonder dat fandaag Hemelfaartsdag is, dat is voor jau als Moeder van alle Sterren een belangrijke dag!, ik heb goed geleesen wat je fertelt over auder worden, want dat wik ik ook graag, en ik heb ook al tanden van de tijd, en ook nog mijn eigen tanden!, dan heb je heeeeeeel veel tanden, dus ik hoop dat ik heeeeeeel aud word, je weet nooit of dat lukt, maar ik ga het wel probeeren, daarom hau ik mijn buik goed rond, ren ik af en toe en knuffel ik veel met mijn mensen, meer kan ik er niet aan doen, ja slank worden misschien maar daar begin ik niet aan!, ik ben blij dat jij weer zo lekker smult van je eeten en dat je leefeswerk goed rond blijft Loes!, en ik ferheug me al op de Hoedjessjoow, dat we weer gaan zwaaien naar alle Sterren!, we fergeten ze nooit en we dragen ze met ons mee in ons hart, en daar blijfen ze altijd wonen, en zo blijfen we altijd SAMEN, hier op aarde met zijn allen, en met alle sterren!, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever, de frietuur staat al aan en de frietjes bruisen in het fet, en voor erbij heb ik booterachte jongekaaskrooketjes gemaakt, je kan ze met of zonder tanden eeten want ze smelten in je mond, zo roomig zijn ze!!!

  1. Lieve Kever,

   ooh mij broer Oopa Floris en ik van mij eigen heb alle roombooterjongekaaskrookette al opgesmelt in onse bek. Mij broer krijs nu Keijong Keijong. Hij foel ze eigen tande van ze tijd niemeer zofeel room foel hij nu in ze eigen. Dank jou wel, mij leefeswerk foel ze eigen gelukkig en rond.
   Jij ben goed beesig Kever met jou tande van jou tijd. Niemand heb zofeel tande als jij van jou eigen. Mij gefoel zeg mij eigen, hoefeel meer tande jij heb hoefeel meer tijd jij krijg. Mij vrouw zeg Loes jij hoef jou eigen geen zorg te maake want zij heb nog tande van mij eigen bewaar. Mense doe alteit ze eigen ding Kever. Zo hebbie tande in jou bek, zo lig jou tande in jou vrouw ze laa. Maar jou leefe gaa wel gewoon door. Selluf vin ik jij ben goed beesig want jij doe goed eete en jij doe aan renne en knuffele met jou mense. En jij doe ook mee met onse Hoedjessjoow. Dan hebbie tijd van jou leefe Kever.
   Nu krijs Oopa heel feel hard Keipoeps Keipoeps. Soms is mij broer heel feel Rooms…
   Vandaag heb ik speesiejaale tandeketting maakt foor jou en jou mense en assie massepeine tande zie dan weet jij deze zijn foor mij Oomadinnetje.
   Alstoeblief dank wel,

   Loesje

 7. Lieve Powertante Vlinder Loesje. De hoedjesshow mijn hart hebsse een sprongetje gemaakt. Iksse weet nog mijn 1e hoedjesshow en wat isse ikjes tjots. We moesse de hoedjesshow alsijt in eersse housen met of zonder tandjes. Hier loops Faalentino te roepsse dat het zijn beurt is om te sjijfjes. Hij hebsse nog niet sofeel geduld. Oooma Sjakcentjes mag iksse ook weer een mooisse hoedjes. Ik bensse al 2 dus ik magsse een gjote hoed op. En ik hebsse ook vraagjes. Bliss en haar fjiendje elserooi wilsse aususbloef danksse wel ook een mooisse hoed . Elserooi finsse nog moeilijkste want hij spreekt roessies maar hij finsse alle hoedjes mooi. Enne ik heb welsse gelijkspel mijn punt gemaaksse. Elserooi betekensse koning, maar ik ben se enige eggies want ik bensse geboorsse op de dag van se koning. Dus hij magsse prins zijn. Hoe is het met uw handjes? Kunsse u al weer djaaise? Ik komsse dit weekend met de papa,s en missjien hebsse ik ferse sjarnaale die Bliss mag pelsse. Dikke koes van ons allemaal.

  1. Mij lieve meisjevanoomasaksentjezehartmetzofeelmooiekrullies en mij kleine beebie Faaletienooo,

   hier is jullie Oomasaksentje en allereers wil Ooma zegge, dank wel dattie zofeel entoesjas ree-aa-geer op Oomasaksentje ze Letters en onse Hoedjessjoow. Ooma weet nog goed van onse eerse sjoow en jij heb zofeel gelijk mij knappe krullemeisje, wij houw zoies in eere en Oomasaksentje gaa zo een mooi hoedje soeke foor jou eigen 💖
   Maar zij gaa ook foor mij kleine meisje Blissie en wat zeggie nou. Heb Blissie nu al ze vriendje. Issie vriendje verkering?? Oomasaksentje kan zoies niemeer bijhouwe. Kommie een keer kennismaake met Oomasaksentje en GrootOopa Floris. Oooh hij krijs nu Keiwodkies Keiwodkies Keibrozjesknie maar deze weet niemand wattie beteeken. Ooma heb nog eelt aan ze poot maar zij gaa morge sentjes draaie. Doe jij nette bwoekie aan assie kom mij jonge. Brengie Blissie en jongeman Elrooooi mee mij. Oooh Oomasaksentje vin zoies spannend. Maar Oomasaksentje zeg en zij mompel in jou krullievacht. Jij ben mij groote Faaletienooo Koning foor alteit…

   Koes koes foor alle krullies van jullie Oomasaksentje

   1. Lieve Gjooote Oma hier is Bliss. Elroooi is nog niet mijn fjiendje want u moesse hem eersse zien en kennismaaksse. Furkeer mag ik nog niet passe in oktober als 1 bensse. Elroooi wilsse foor u plommetjes koopsse maar ik segge u hebsse liever iets voor uw puikkiefulsse. Dus hij neemsse sjaviaar mee en 1 klein flesje Vodska voor Oopa. En Oopa kennse hij al van ze sjomputer en Oopa spreeksse roessies. Ik ga zaterdag uw poothandjes mooi maaksse eelt eraf lekkere crème en u nagels kjijgsse een mooie kleur. En magsse ik kjullies maakse op uw puikkie. Loef joe Gjote Oooma

 8. Lieve Loesje, je hebt weer mooie letters bij elkaar gevonden voor de dag van vandaag. En of je nu oud of jong bent, als de zon buiten schijnt is het feest. Daar kunnen we ons in koesteren en de zonnestralen opdrinken in ons hart.

  Bibi en Filos zijn op het balkon geweest. Nou ja, Bibi twee tellen. Voor haar hoeft het niet zo nodig en ze schrikt van elke windvlaag of geluidje. Filos vindt het reuze spannend. En elke keer als hij even op balkon mag, gaat hij een ‘’hoedinie act’’ voorbereiden. Die Hoedini persoon deed allerlei trucs en kon mensen foppen. Maar hij kon ook ontsnappen uit onmogelijke situaties. En dat laatste wil Filos ook. Hij zoekt zijn kansen om door onze gemaakte beveiliging heen te komen. Echt ontspannen buiten zitten is er dus niet bij. Ik denk niet dat hij echt weg wil hoor.

  Hij is nog jong en onbezonnen zullen we maar zeggen. En wij doen goed op hem passen hoor want wij willen ook niet dat hij een hoedini-act gaat doen. Inmiddels is iedereen weer binnen en is de jacht geopend op een vlieg die pardoes de weg naar binnen vond. Hij wil niet meewerken met mij om via een kort verblijf in een glas weer naar buiten te gaan.

  Zo heeft deze feestdag van alles wat. Wie binnen zit wil naar buiten en wie buiten leeft, vliegt naar binnen. Gelukkig hebben we onze houvast aan jouw letters en je aankondiging dat je weer een hoedjesshow gaat maken. Ik hoor ze al zingen daarboven en vanavond zwaaien we met heel ons hart naar alle sterren die buiten aan de hemel staan en tegelijk wonen in ons hart.

  Met een neusje van Bibi, pootje van Filos, zzoem zoem van de vlieg en liefs van mij erbij.

  1. Lieve mevrouw Maria en mij vriendjes Bibi en Filos,

   dank u wel van zo een lieve ree-akzie en u maak feel mee van u eigen. Bibi en Filos moet nog zofeel leere van leefe en u ben er foor rust en liefde. Dan leer zij, wij kan zo gek doen assie wil maar onse mense fang ons op met ze hart.
   Mij Zusje heb ook aan hoedienie gedaan op onse balkon en mij vrouw was heel feel geschrokke van ze hart. Assie zofeel jong ben wil jij alles zien en jij wil oferal bij zijn van jou eigen. Maar nu is zij ouwer en zij doe nu meer aan gedraage. Misschien moet Filos ook meer jaar van ze leeftijd hebbe en Bibi ook. Dan weet zij meer van leefe en gefaar. Selluf heb ik zoies nooit nie gedaan mevrouw Maria. Van mij eigen geef ik niks om zo een afontuur. Mij afontuur zit in mij hart en daarom maak ik Hoedjes in plaas van HHoedienie. Mij vrouw zeg Loes iedereen is anners en we moeten allemaal groot en ferstannig worre. Opfoedde is soms heel feel werk maar mij erfaring is, u krijg er heel feel liefde foor trug.
   Mij broer Oopa Floris doe nu Hoedienie dansje en hij krijs Keidienie Keidienie. Hij leef heel feel erg mee van ze eigen.
   U krijg mij zachte kopjes en geef u ze ook aan mij vriendjes Bibi en Filos. Met mij eigen hoedienie van mij hart,

   Loesje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *