Bram pakt een sleutelhanger

sleutelhangerLieve allemaal, daar ben ik weer op Brammie Zaterdag. Eindelijk is het lente en de zon heeft besloote dat hij wat vaker blijf hangen. Nou dat is kei fijn want anders word het nooit warm in mijn buiten. En ik ben het liefst in mijn tuintje.

Saame

Pas geleden kwam mijn vrouw op bezoek. Dat is kei gezellig en nou weete jullie hoe het bij mij thuis is. Dat mijn vrouw nou ergens anders woont maar gewoon bij mij komt. Zo vind ik het ook fijn. Want saame lukt alles. Soms heb je even een duw nodig in je kop zo van ‘het lukt me niet alleen dus fraag ik hulp’. Dat kan dus allemaal. Of dat nou is omdat je je muis te ver onder de bank hebt gemept of wegens dat je kop ferdriet heeft, het kan dus allebei.
Als er liefe in je hart zit dan hoef je alleen maar te denke aan je mens of aan een friend en dan gebeurt het gewoon. Zo geloof ik dat want je hart en liefe saame straale kei-fer!

sleutelhangerWat ik wil

Soms heb je dagen erbij dat je man of vrouw het druk heeft en dan ben je alleen. Dat kan fijn zijn maar ook eenzaam.
Ik daarentegen ben gewoon ongeduldig. Als mijn kop iets wil, dan wil ik het meteen. Mijn ooma weet dat inmiddels. Want ik zeur net zolang tot dat ik mijn zin krijg. Zeker als ik wakker ben en ik ontbijt wil. Dat is van die lekkere kipsmaak moes van goermet. Dat is de lekkerste. Ik zeg dat vaak omdat het ook zo is. En misschien zijn er nieuwe lezers die denken ‘oh kipsmaak moes van goermet, die heb ik nog geeneens gehad’. Dan kunnen ze dees proberen. Mijn ooma koopt het bij Jan Linders maar de Jumbo heeft het denk ik ook.

Wachten

Mijn ooma vertelde dus dat mijn vrouw op bezoek kwam alleen zei mijn ooma niet hoe laat. Dus je weet het al ik ging meteen op de vensterbank kijken waar ze blijft. Meestal loop ik van links naar rechts en dan weer terug over de vensterbank. Zo doe ik ook altijd kontroole houden thuis. Voor de beestjes en zo. Dat die niet verdwalen want dat gebeurt nog wel eens.
Ik ben eefe gaan zitten en kijken en toen besloot ik weer op en neer te lopen. Dus van links naar rechts en weer terug naar links. Voor mij gefoel duurde het kei lang want ik liep al twee keer op en neer en ik zag mijn vrouw nergens in de straat. Ik zag wel een paar woefen en een katermans uit de andere wijk. Hij ging denk ik weer echte muise fange.

Sleutel

Mijn lijf werd ongeduldig en ik waste mijn poot zodat ik mijn vacht netjes kon poetsen. Voor als mijn vrouw komt. Dus ik hup en SMAK met mijn tong over mijn poot en zo over mijn kop. Van voor naar achter en van achter naar voor. Want alleen dan heb je alle kleine haartjes te pakken. Ik poetste een paar keer toen ik haar op de fiets zag.
Dat werd tijd want ik heb kei lang gewacht op haar. Ik heb de klok in de gaten gehouden en ik heb vijftien (!!) minuute gewacht op haar. Nou wil ik knuffels en kusjes en een hoop liefe woordjes. Voordat we gingen kroelen legde ze eerst haar fietssleutel op haar tas.
BAM ging het! Mijn poot ving de sleutelhanger meteen. Hij kon nergens meer heen. Mijn vrouw trok een beetje aan de hanger en toen ging mijn andere poot ook ineens BAM, er zo boven op! Heel eefe stonden we allebei stil en keken naar de sleutelhanger. Toen zag ik het weer, het bewoog. Heel voorzichtig bewoog het maar ik zie alles en mijn bek was heel snel. HAP! Ik had de hanger in mijn bek. Nou ja een deel dan. Er hing van alles aan de hanger. Ook een stukje stof en dat had mijn bek te pakken. Mijn poote stonden nog steeds op de hanger. Die laat ik niet meer los.

sleutelhangerHanger

‘Stoute prooi’ bedacht mijn kop en ik schudde mijn bek op en neer zodat het stukje stof het zou leren om zo weg te glippen uit mijn poote. Mijn vrouw pakte de hanger iets steviger vast en zei tegen mij ‘Brammie, kijk daar eens’ en ze wees naar de raam achter me. Ik was kei afgeleid natuurlijk dus ik meteen kijken, verdwijnt de sleutelhanger gewoon helemaal uit mijn poote! Gewoon weg. Ik zag hem nergens meer. Ik moest echt wel twee keer kijken voordat ik snapte dat de hanger gewoon weg is. Dat is raar.
Mijn vrouw kwam meteen met de kriebels en kusjes dat was wel fijn. Ik wilde daarna ook met haar even in mijn tuintje want dat vind ik gezellig. Dan struin ik alles af en mauw als ik iets vind.
Van mij mag de zon altijd warm straale in mijn buiten. Ik wens jullie een fijn wiekent met warme zonne en liefe straale. Ik tetter mee voor freede en ik swaai fanavond naar onse sterren!

3 thoughts on “Bram pakt een sleutelhanger

 1. Hoi Bram,

  Wat kan wachten dan lang duren hé, als je vrouw er aan komt.
  Dat herken ik wel hoor, maar het is dan wel weer fijn als ze er is toch.
  Want dan krijg je lekkere knuffels, kusjes en lieve woordjes, hoe fijn is dat.

  Trouwens wel een rare sleutel die zomaar ineens weg was, vraag me af waar die heen is gegaan.
  Dat is een echte miesterie geworden.

  Pootje van Tommy!

 2. Heeeeee lief Brammievlinderleeuwtje van me, wat een fijne letters heb je weer gemaakt, ik word er altijd helemaal blij en frolijk van, en ook trots, dat iemand die zo een mooie letters kan maken mijn vlinderleeuw is!!, ik ben ook ongeduldig, net als jij, ik wil alles meteen!!!, dat is toch logies, want wachten is heel moeilijk, ik kan het niet zo goed, ik moet er van tetteren, dus ik vind het keiknap dat je zo lang op je vrouw had gewacht, en toen had je OOK nog die sleutelhanger gefangen, zooo heee ik zie op de footoos dat je er aan snoft en zometeen je mooie pooten er bofenop gaat zetten!, hoe kan het nau dattie ineens weer weg was?, ik snap er niks van!!, het is echt heel freemd, misschien issie onsichtbaar geworden?, lieve Brammie ik stuur jau en je vrouw en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, en voor jau doe ik er zachte neusjes en kleine tettertjes en kleine likjes bij, ze zijn van je Kevermans!!!, ik ga een pan met spikkelsous maken en een mooie deeken in een tas doen, met een paaraasol erbij, dan haal ik Jafita op en kom naar jau toe, en dan kunnen we heerlijk in het zonnetje liggen en snekken, tot zo lief leeuwtje!!

 3. Haai Brammie kerel,

  hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Oopa is er klaar voor.
  Loes tok toe mie.
  Wats gebeurd??
  Wat zeg je?
  Moest Brammie wachten op zijn vrouw?
  Keivette poeps.
  Daar doet Oopa niet aan.
  Leven is te kort om te gaan zitten wachten.
  Lissen toe Oopa Karel
  Met wachten heeft nog nooit iemand een poezedame veroverd.
  Hup gaan met die banaan.
  Achter die bilitis aan…
  Whaaaaaa haaaaaaaaa
  Hupsakee hollaadiejekes.
  Nog meer?
  Hoezo sleutelhangers.
  Die ken ik nie!

  Kees de ballen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *