Japie heeft poesitief meows

nieuwsDit is de laatste keer dat ik miauw over mijn chip, het kattenluik, het resetten en chiptunen. Daarna wil ik het er niet meer over hebben. Wat een toestand is het toch. Als ik dat van te voren had geweten, was ik nooit begonnen aan de klauterregulator in de PAW-er app.

Opfrissen geheugen

nieuwsEr was gedoe met ons luik, dat avond na avond klikklakklikklak doet, terwijl er niemand voor het deurtje op kattenooghoogte staat. Het is gewoon Oom Sjaak die ieder donker gedag komt zeggen. We zien hem niet, maar we voelen hem wel. Hij is de enige die naast mijn broer Foppe, tante Cato en ik over een sleutel beschikt. De andere theorie is dat mijn chip van slag is. Dit, omdat het luik op mij lijkt te reageren als ik op afstand ben. Chiptuning zou uitkomst bieden. Alleen is er na het tunen een storing ontstaan, waardoor ik zoveel energie ben gaan gebruiken dat zelfs de weegschaal op hol is geslagen. Na het indienen van een klacht bij de fabrikant is het balletje gaan rollen. De kittenziektes in de per 1 april uitgebrachte PAW-er app zijn zo serieus dat het ding per direct van de markt is gehaald. Toch heeft dit verhaal een staartje.

Nieuw luik

Het lijkt erop dat Oom Sjaak in de war raakt. Regelmatig vergeet hij het luik achter zich dicht te doen. Ieder donker is het bal. Als Mo ligt te slapen, vieren de buurtkatten binnen feest en schransen onze voerbakken leeg. Na een zoveelste heterdaadje is ze het zat en neemt rigoureuze maatregelen. ‘Sorry, Sjaak,’ zegt ze na het installeren van een spiksplinternieuw luik, ‘je blijft altijd welkom lieverd, alleen moet je voortaan even kloppen.’ Het inmiddels zo vertrouwde klikklakklikklak horen we niet meer.

nieuwsSmeerkaas

Weten jullie nog dat ik het minste natvoer kreeg van allemaal? De laatste weken zijn mijn porties groter dan die van Foppe en tante Cato bij elkaar. De afwas doe ik ook gewoon nog. Ondanks dat worden de cijfers op het weegding steeds lager. Verder slaap ik veel meer dan anders. Ik plof neer als ik maar een paar passen heb gedaan. Weer moet ik naar witjas die me binnenstebuiten keert. Niet echt hoor, want zo lenig ben ik helemaal niet. Witjas is supertrots op me, als het bloedprikken in één keer lukt. Ze vindt me stoer en dapper en knap en als beloning mag ik het dekseltje aflikken van haar broodbeleg. Smeerkaas is echt lekker!

Poesitief meows

Ze denken dat ik het niet doorheb, omdat ik zit te smikkelen. Maar ik merk heus wel dat het gesprek steeds serieuzer wordt. De tranen van Mo druppen op mijn vacht. Na een paar spannende licht en donkers komt een verlossend telefoontje. De test op Fiv/Felv is negatief en dat is heel poesitief meows! Ik heb geen enge ziekte in mijn lijf. Weer zijn er tranen, van geluk deze keer. Waardoor mijn jas steeds meer gaat slobberen, blijft een raadsel. Net als waarom ik nauwelijks meer in mijn boom klim. Zou het dan toch door die PAW-er app komen die abrupt is gestopt?

Koppie van Japie

16 gedachten over “Japie heeft poesitief meows

 1. Hajooooooooooo jaapiejooo

  Eerst feelicitaart datte geen enge siektes hept!!!
  Weet wolkenoom sjaak dattie moet aankwoppen? Hep jau frauw een bwieffie ophangt?
  Wei sien hier soms wel annewe katte in huis. Me frauw sag me bwoertje poppy ooit in hut foorbij loope. Toen se sag datte ik de heewe tijt sliep en dat ikke eg niet bij de deur kon sitte begon se te huiwe.
  Gewukkig kwaame haar twaane niet op mij faggie.
  Wel raar datte so moe ben en datte afvalt🙀🙀
  Bestaa er geen dikmaakeete foor katjes sowals jij?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Pfff, dat is fijn te weten, Dorus.
   Dat furriendjes van gene zijde gewoon binnen kunnen komen als er geen luik is.

   De weegschaal staat al een paar dagen ongeveer op hetzelfde cijfer 🎉

   Koppie van Japie

 2. Haai Jaapiejoooo,

  hier is OOPAAAAA
  Ken jij mij?
  Klikje naar links
  Klakje naar rechts
  KEIVETTE SJIPS
  Whaaaaaaa haaaaaaa
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  Problemen met de sjips?
  Daar heeft Oopa geen probleem mee.
  Scheur open die zak!
  Wat nou niet die sjips.
  Hoe moet Oopa dat nou begrijpen?
  Jij gaat Oopa nie gek maken
  Sjips is sjips!
  Wat nou slobbert de jas van die kleine?
  Welke jas?
  Hoezo naar de witte jas?
  Kop werkt nie meer!
  Hoezo teveel informatie voor Oopa
  Dan klap die bek en ga eten!!
  Joopiejaap laat je nie gek maken.
  Oopa komt eraan
  Vroemmmmmmm vroemmmmmmm
  Gekke wereld

  Klik klak…..

  1. Ja, sjippies, Oopa Floris, met smaken die kraken.
   Kraakie hier, kraakie daar.
   Laat de dames maar aanschuiven.

   Koppie van Japie

 3. Hoi Japie,

  Wat een super goed nieuws dat je geen enge ziektes hebt, wat een opluchting is dat zeg.
  Maar het is wel een raadsel waarom je dan zo blijft afvallen dat is gek, heb je een versnelde schildklier misschien( geen idee of dat daardoor kan hoor).
  Wat een gedoe met het kattenluikje, nouja dat is in ieder geval gelukkig weer opgelost toch.
  Een fijne dag met heel veel zon lieve Japie!

  Pootje van Tommy

  1. Hoi Tommy,

   Het nieuwe luik is veel fijner. De vorige kleppie was zo gekrast dat we niet meer door het raampje konden kijken.
   Nu kunnen we precies zien wie er naar binnen staat te koekeloeren.

   Koppie van Japie

 4. Heeee lieve Japie, gelukkig maar dat je niet die enge letters met F hebt, want dat zau heel seeriejeus zijn, hopelijk foel je je langsaam steeds iets beter en springt er straks een knoop van je jas omdat je weer de aude bent, met een grote ronde buik!, zo een sjipluik ken ik niet, maar Pop, Beer, Mol en Bol kenden die wel, in de buurt, en weet je wat Beer en Pop dan deden?, ze sloten kop aan staart aan met de kat die in dat huis woonde en zo kwamen ze toch binnen!, oom Sjaak kan als ster door elk luikje, dus hij kan nu ook nog gewoon binnenkomen hoor, alleen niet alle buurtkatten, want dat is niet de bedoeling!, lieve Japie ik hoop zooooo dat je gouw weer in de boom klimt en goed in je jas zit! Ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van KeverT, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd, er zijn wormen, wilgentakkenk kipsnekkies en witte sjookoolaade-ijs, iedereen mag kiezen!!

  1. Dank je meow voor al je poesitieve wensen, KeverT. En voor je tips met het luik. We moeten dus nog sneller dan razendsnel naar binnen rennen om te voorkomen dat CW en De Rossige met ons mee naar binnen sneaken.

   Het goede meows is dat ik sinds een weekje stabiel blijf 🎉

   Het kan niet anders dan dat het komt omdat iedereen met veel poesitiviteit aan mij denkt.
   Dat geeft superpower 😻

   Koppie van Japie

 5. Hoi Japie
  Gelukkig maar dat je geen enge ziekte hebt!!!!
  Nu maar zorgen dat je jas strak om je lijf gaat zitten!!! En weer lekker naar je boom in!!!
  Nou zeg wat een gedoe met de chip……..maar gelukkig is dat dus nu ook opgelost!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Lieve allemaal,

   Jullie wensen helpen echt❣️❣️❣️
   Mijn jas wordt niet meer wijder 🎉
   Tante Cato heeft aangeboden om em hier en daar in te nemen zodat hij weer mooi om mijn torso past.

   Koppie van Japie

 6. Ha die Japie,
  Wat een gedoe altijd met dierenartsen, vind je ook niet? Maar je kreeg wel iets lekkers en ze had gelukkig heel positief nieuws over je gezondheid. En nu maar zorgen dat je weer goed op gewicht komt. Maar als je lekker blijft eten komt dat vast allemaal goed en is je mens hopelijk niet meer zo bezorgd over jou. Maar dat bezorgd zijn begrijpen wij wel, hoor. Als wij een paar keer anders doen dan anders, dan let onze vrouw ook extra op ons. Tja, zo zijn onze mensen nu eenmaal, ze houden heel erg veel van ons.
  Het zal wel een opluchting zijn dat er een nieuw luikje is gekomen. Dat klikklakgedoe is vast heel storend geweest en het is goed dat dat nu niet meer gebeurt.
  Lieve Japie, we hopen dat je gezondheid steeds verder zal verbeteren. Heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie, Ivar en sterrenzusje Fenneke en veel liefs van onze vrouw.

  1. Lieve furriendjes,

   Weet je wat zo leuk is aan het nieuwe luik. Het deurtje is van helder materiaal. Nu kunnen we iedereen zien aankomen.

   En met mijn jas gaat het goedkomen. Dat voel ik aan alles.

   Dank voor jullie steun.

   Koppie van Japie

 7. Hoi lieve Japie, we willen even zeggen dat we het erg fijn vinden dat je geen enge ziektes hebt en dat is een hele geruststelling. We snappen wel dat je mens nu erg blij is maar nu alleen nog maar zorgen dat je weer wat beter in je jas komt te zitten. Hier zeiden ze vandaag iets over mij en de witte jas maar ik heb maar niet geluisterd want volgens mij hadden ze het over een prik of zo. Ik ga dan gewoon de witte jas bijten als het me niet zint.

  Ik vind dat jullie wel een speciaal luikje hadden hoor…dat luikje hier is echt niet mijn ding en er zijn ook al buurpoezels doorheen gekomen maar dat heeft mijn vrouw verteld want dat hebben we gelukkig niet gezien. Ik denk wel dat ik de buurpoes in de berging geroken heb toen daarna hoor trouwens maar goed, ze is nu weer thuis. Wel goed dat Sjaak er nog steeds in kan, dat kunnen alle sterrenpoezels denk ik wel. Misschien kan Spinner die hier eerst woonde dat ook wel…wie weet.

  We sturen je heel veel knuffels en in onze volgende blog vertellen we ook iets over katten jasjes. Maar dan weer anders dan jouw verhaal. Mijn jas past goed maar de weegschaal laat meestal meer zien dan de keer daarvoor…dat vinden ze dan ook weer niet goed. Hopelijk krijg je snel weer meer fut en zijn de gevolgen van de chip niet zo erg en zorgt het nieuwe ding ervoor dat jij straks weer volop klimt en in je jas gaat groeien! We draaien met onze pootjes dat het allemaal goed komt! Knuffels van Lucky en de rest

  1. Meow Lucky,

   dat hebben jullie dus ook, gekke dingen met het luik. De buurpoes is best brutaal. Misschien is het iets voor CW, die doet ook gewoon waar hij zelf zin in heeft.

   Dank je meow voor jullie lieve wensen. Ze helpen echt. Mijn jas wordt niet meer wijder. Hiep hoi! Ik ben heel benieuwd naar jouw furhaal over kattenjasjes. Nog een paar licht en donkers, dan kunnen we er alles over lezen.

   Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *